17x Beste Anti trektuig van juli 2024 [Getest]

Het anti trektuig: één van de hulpmiddelen die jij kan aanschaffen, om jouw hond te corrigeren tijdens het uitlaten. Vooral sommige honden kunnen erg hard én vaak aan de lijn trekken wanneer ze enthousiast zijn. Met een anti-trektuig past jouw hond zich aan jouw tempo aan, waarmee dit gedrag gecorrigeerd wordt.

In dit artikel nemen wij je mee in het beste anti trektuig van 2024. Ook nemen wij je mee in waar je op moet letten bij het kopen van een anti trektuig, waarvoor je het gebruikt en waarom je het juist moet kopen.

Als laatste geven wij je wat tips mee over hoe een anti trek tuig precies werkt, hoe je een antitrektuig aantrekt bij jouw hond en hoe jij je hond het beste kan opmeten, zodat je de juiste maat koopt. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

Het beste anti trektuig van 2024

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in het beste anti trektuig van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! We hebben hierbij gekeken naar tuigjes met een borstomvang van 41 tot 50 centimeter, zodat we een eerlijke prijsvergelijking kunnen maken.

Goed om even te vermelden: Onderstaande producten zijn in diverse kleuren en maten te verkrijgen. Klik hiervoor even op “controleer prijs”, zodat jij de juiste maat voor jouw hond kan vinden.

Onze top 5 anti trektuigjes

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Bij ieder product vermelden we ook een voorbeeld van een review. Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere hondeneigenaren ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Anti trektuig van Hunter

Het eerste product in onze top 5 is het anti trektuig van Hunter. Dit product krijgt 4,5 uit 5 sterren en meer dan 70 reviews op bol.com. Hiermee is dit het meest populaire product!

Wanneer jij dit product koopt, heb je de keuze uit 7 verschillende kleuren en 5 verschillende maten. Er is dus voor elke hond wel een geschikt Hunter tuigje te vinden.

De anti trekband hond is aan de binnenkant bekleed met fleece en heeft aan de buitenkant een waterafstotende laag. Ook vind je diverse reflecterende lijnen en labels op het tuigje. Klanten zeggen dat dit tuigje prettig draagbaar is, heel sterk en van zeer hoge kwaliteit.

Zoek jij een product dat ontzettend populair is? Bekijk dan de juiste maat en kleur voor jouw hond op bol.com!

Goede pasvorm voor onze kruising husky x herder. veel draaggemak voor het dier ipv aan een halsband.

Ennov

Anti trektuig van Julius K9

Het tweede product in onze top 5 is het anti trektuig van Julius K9. Dit product krijgt 4,7 uit 5 sterren en meer dan 22 reviews op bol.com.

Je hebt bij Julius K9 de keuze uit veel verschillende kleuren en printjes. Daarnaast kan je bij elk product kiezen uit 5 diverse maten.

Alle Julius K9 tuigjes staan bekend om de extreem hoge kwaliteit. Dit zie je, onder andere, terug in de ecologische voering, reflecterende onderdelen, de perfecte afstelling en de veiligheidsgordels. Niet voor niets gebruikt de politie, het leger en de douane de producten van Julius K9.

Ben jij op zoek naar een product met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Kies dan voor het anti trektuig van Julius K9

Mijn pup hier hier super blij mee.. handig aan te doen, leuk omda je er de naam aan kunt plakken, zit heel comfortabel aan trekt nergens .. egt siper product

Evelyn13

Anti trektuig Gentle Walker van Beeztees

Het derde product in onze top 5 is het Gentle Walker anti trektuig van Beeztees. Dit product krijgt 4,2 uit 5 sterren en meer dan 50 reviews op bol.com.

Dit product doet precies wat je mag verwachten van een anti-trektuig, zonder dat het veel toeters en bellen heeft. Dit zie je ook terug aan de zeer schappelijke prijs. Je hebt de keuze uit 1 kleur en 4 maten. Geen poespas dus!

Wanneer jouw hond druk uitoefent op de anti trek riem hond, drukken de 2 banden die je aan de voorkant zien in de oksels van je hond. Hierdoor zal jouw hond zichzelf corrigeren.

Wil jij een goed anti trektuigje, zonder de volle mep te betalen? Kies dan voor dit product!

Ik heb deze gentle walker nu een week of drie in huis had ik hem maar eerder gekocht. kan nu weer ontspannen wandelen met de hond geen zere armen meer

xxmarinaxx

Anti trektuig Active van Hurtta

Het vierde product in onze top 5 is anti trektuig Active van Hurtta. Dit product krijgt 4,6 uit 5 sterren en meer dan 8 reviews op bol.com.

De producten van Hurtta staan bekend om hun ontzettend goede kwaliteit. Dit zie je ook wel terug in de prijs, want dat ligt iets hoger dan gemiddeld. Maargoed, een goede kwaliteit kost nu eenmaal geld.

Bij dit product heb je de keuze uit diverse maten, van XS tot L. Hierboven zie je maat XS, dat geschikt is voor honden met een borstomvang van 40 tot 45 centimeter.

Dit anti trektuig wordt vooral geadviseerd voor actieve honden, omdat het dankzij de vorm met het lichaam meebeweegt. Ook vind je reflecterende onderdelen en een reflecterende bies op dit Hurtta hondentuig. Meer heb je niet nodig toch?

Super tuig voor mijn labrador. Staat mooi, voelt sollide, zeer goede pasvorm.

MarieMiloe

Anti trektuig van Ferplast

Het laatste product in onze top 5 is anti trektuig van Ferplast. Dit product krijgt 5 uit 5 sterren en meer dan 5 reviews op bol.com.

Je hebt bij dit Ferplast tuigje de keuze uit diverse kleuren, waaronder blauw, rood en grijs. Qua maat heb je de keuze uit XS tot en met XL, waarbij je hierboven maat M ziet. Deze maat is geschikt voor honden tot 30 kilo, met een borstomtrek van 55 tot 65 centimeter en een halsomtrek van 37 tot 47 centimeter.

Zoals je ziet zijn dit best wel wat afmetingen waarmee je rekening moet houden, echter geeft dit ook aan dat het anti trek halsband hond goed past.

Dit anti trektuig is makkelijk te dragen voor jouw hond en perfect aan te passen aan elke lichaamsgrootte, dankzij de verbindingen/schakels tussen de harnassen. Wat wil je nog meer?

Dit is het ideale tuig voor een pup. Gaat niet over het kopje, dus het aandoen gaat zoveel makkelijker. Je hoeft het ook niet steeds te verstellen als de pup groeit, want door de sluiting gaat dit vanzelf.

Eerste keer besteld was het helaas niet aangekomen, maar het bedrijf deed hier niet moeilijk over en hierna is er een nieuw tuigje opgestuurd.

Zowel het tuigje als het bedrijf zijn aanraders.

ElsVet

Zitten jouw anti trektuig niet in bovenstaande lijst? Niet getreurd! Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 1.100 verschillende anti trektuigjes hebben!

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste anti trektuig hond, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

 • Prijs van het product
 • Aantal reviews van kopers
 • Hoogte van de beoordeling
 • Kwaliteit aan de hand van de reviews
 • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste anti trektuig hond voor jouw situatie vinden.

Wat is een anti trektuig?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat een anti trektuig is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

De naam van dit product verraadt het al een beetje, maar een anti trektuig is een hondentuigje dat ontworpen is om trekken tegen te gaan. Vandaar dus ook de naam anti trek tuig. Vooral tijdens het uitlaten van je hond willen veel honden nogal eens aan de lijn trekken, waarbij zo’n anti trek tuig voor je hond een goede investering kan zijn.

Dit product wordt ook weleens een anti trekriem, trekriem, anti treklijn hond, anti trekband of anti trek honden harnas genoemd. Weet dus dat als je zo’n honden anti trek tuig online tegenkomt, dat het (enigszins) allemaal hetzelfde doel heeft.

Anti-trektuigjes komen in veel verschillende vormen, kleuren en maten. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar de diverse merken en producten. Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze, vandaar dat je hierboven onze top 5 vindt. Maar waarom zou je dan een anti trek tuig voor je hond kopen?

k9 anti trektuig

Waarom moet je een anti trektuig voor je hond kopen?

Nu je weet wat een anti trektuig is, is het goed om te kijken naar wanneer je er één zou moeten kopen.

Het is namelijk een product dat belangrijk is om in huis te halen, maar je hebt ook ontzettend veel keuze. Vandaar wat wij je graag meenemen in de diverse voordelen die een honden anti trektuig met zich mee kan brengen.

Het is belangrijk om deze redenen goed door te nemen, zodat je voor jezelf kan bepalen welke reden het meest op jou van toepassing is.

Als jouw hond veel trekt tijdens het uitlaten, fietsen of joggen

Een van de eerste redenen waarom hondeneigenaren een trektuig voor hun hond aanschaffen, is meteen ook een hele belangrijke. Het helpt bij het tegengaan van trekken.

Wanneer jouw hond veel trekt tijdens het wandelen, is het de zaak om dit af te leren (of te voorkomen als je een puppy hebt). Dit wandelt namelijk een stuk prettiger. Een van de hulpmiddelen die je hiervoor kan gebruiken is een anti trektuig (of een sliphalsband of slipketting).

De werking hiervan verschilt een beetje per merk, maar de insteek is altijd hetzelfde: Zodra jouw hond gaat trekken, gaat dit tuig strakker om jouw hond zitten. Dit kan rond de borstkas zijn of rond de voorpoten, ook dit verschilt per type tuigje.

Jouw hond vind dit niet fijn en kan hierdoor (bijvoorbeeld) uit balans gehaald worden. Dit zorgt ervoor dat je hond zich aanpast aan jouw tempo, omdat de anti trek riem hem of haar corrigeert.

Voorkom letsel door trekken

Een ander bijkomend voordeel van het hebben van een hondentuig tegen trekken, is dat het letsel aan jouw hond kan voorkomen. Of in ieder geval kan verkleinen.

Als jouw hond normaal een halsband draagt en herhaaldelijk aan de lijn trekt, loopt hij of zij het risico op verstikking én letsel aan de luchtpijp. En het laatste wat je wilt is dat jouw hond last van iets gaat krijgen. Anti trektuigjes zijn gemaakt juist om dit tegen te gaan.

Aanlijnen is op veel plekken verplicht

Ook is het op veel plaatsen verplicht dat jouw hond aangelijnd is tijdens het wandelen. Dit is vaak in bepaalde bossen, langs bepaalde wandelroutes maar ook in veel steden én zelfs andere landen.

Hiermee wordt namelijk de veiligheid van andere mensen en honden beter gewaarborgd, omdat honden dus aan een lijn vast zitten. Een anti trek hondentuig is dus één van de middelen die je kan gebruiken hiervoor, maar zeker niet het enige middel.

Betere controle over je hond

Naast de bovengenoemde punten, zorgt een anti trektuig hond er ook voor dat je een betere controle over je hond hebt tijdens het wandelen. Dit heeft er vooral mee te maken dat een trektuig voor dieren rondom de borst van je hond zit en dus niet alleen om de nek. Hierdoor wordt je hond veel veiliger en comfortabeler vastgehouden, wat het samen wandelen een stuk leuker zal maken.

De beste hondenriem tegen trekken biedt veiligheid

Een hondentuig anti trek biedt ook extra veiligheid wanneer je met jouw hond de deur uit bent. De beste hondenriemen tegen trekken hebben reflecterende banden of felle kleuren, zodat jij en jouw hond beter zichtbaar zijn in het donker. Dit is niet alleen prettig voor jouzelf, maar ook voor andere weggebruikers. Het biedt een stukje veiligheid en zorgt ervoor dat de kans op ongelukken kleiner wordt.

Voor iedere hond een geschikte anti trektuig

Het laatste voordeel dat we willen benoemen, is dat je voor iedere hond wel een geschikte hondenriem tegen trekken kan vinden. Zoals je bovenaan dit artikel hebt kunnen zien, heb je de keuze uit veel verschillende producten, vormen, merken en kleuren. Je kan letterlijk uit honderden antitrektuigjes kiezen.

Juist vanwege dit grote aanbod is de kans groot dat je een anti trek leiband vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw hond past. Met dit artikel proberen we jou simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven. 

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je een anti trek tuig voor je hond zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je een anti treklijn voor je hond gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achterkomen.

anti-trektuig

Anti trektuig kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij het beste anti trektuig gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op wat jij nodig hebt en verwacht en op wat jouw hond of puppy op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat jij een goede keuze kan maken.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

De juiste maat kiezen

Allereerst is het belangrijk dat je de juiste maat anti trektuig voor jouw hond aanschaft. Je wilt namelijk voorkomen dat het te los of te strak zit. Als dit tuig te los zit, kan je hond eruit schieten. Als het te strak zit, kan het juist gaan schuren. Ook zal je voor een puppy een apart tuigje puppy willen aanschaffen.

Heb jij al eerder een tuigje voor je hond gekocht en is jouw hond niet gegroeid? Dan weet je (ongeveer) welke maat/afmetingen je kan kopen.

Mocht dit niet het geval zijn, leggen wij je later uit hoe je jouw hond goed opmeet, zodat je de juiste maat kan selecteren.

Verstelbaarheid

Niet alleen de grootte van het anti trek hondentuig is belangrijk, maar ook de verstelbaarheid kan een belangrijk punt zijn om rekening mee te houden. De verstelbaarheid zorgt ervoor dat je het antitrek hondentuig volledig kan afstemmen op het lichaam van jouw trouwe viervoeter.

Maar een verstelbaar antitrektuigje zorgt er ook voor dat het kan meegroeien met jouw hond, wat fijn is als je hond nog niet helemaal volgroeid is. En dat is iets wat het dragen van zo’n tuig een stuk fijner aan laat voelen bij jouw hond.

Met of zonder verlichting/reflectie

Naast de juiste maat en de verstelbaarheid, kan het verstandig zijn om te kijken naar een anti-trektuig met verlichting of reflectie erin.

Je hebt hier ook andere producten voor, zoals bijvoorbeeld de hondenlamp of de lichtgevende hondenhalsband. Die hoef je echter niet aan te schaffen, als je een anti-trektuig koopt met reflectie of verlichting.

Diverse merken bieden hier aparte producten voor aan, dus check altijd even de productomschrijving.

Kleurgebruik

Sommige mensen vinden het prettig om met een opvallend hondentuigje te lopen. Een tuigje dat bijvoorbeeld een felle kleur heeft, zodat je beter zichtbaar bent in het donker of tijdens de schemering.

Ook dit kan dus een belangrijk punt zijn om rekening mee te houden. Gelukkig is er ontzettend veel keuze in kleuren op bol.com. Je kan het zo gek niet bedenken qua kleuren en printjes, of het is te verkrijgen.

Materiaalgebruik en zachtheid

Een ander belangrijk kenmerk om rekening mee te houden, is het materiaal waarvan het anti trek harnas gemaakt is. Je hebt hierbij de keuze uit diverse stoffen, zoals nylon, textiel of het leren tuig hond.

Zacht materiaal zorgt er namelijk voor dat jouw hond comfortabel met het tuigje kan rondlopen, maar dat het anti trektuig toch zijn werk kan doen zonder vervelend te zijn voor je hond. Kijk daarom goed naar stevige, maar goed gevulde/zachte anti trektuigjes.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een anti trektuig hond besteld.

Door de ervaringen van anderen hondeneigenaren goed door te nemen, kun je eventuele issues, problemen of tekortkomingen in kaart brengen, voordat je het gaat aanschaffen. Dit helpt je niet alleen een teleurstelling te voorkomen, maar ook om ongewenste aankopen te voorkomen. Als je ziet dat veel producten slechte reviews of lage scores krijgen, wil je deze het beste vermijden. Op die manier koop je alleen de beste producten voor jouw hond.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw hond aanschaft.

Prijs van het anti trektuig

Het is van belang om bij de aanschaf van spullen voor je hond ook rekening te houden met de prijs ervan. De prijs dient wel bij je budget te passen. Daarnaast heb je vaak de keuze uit diverse prijscategorieën, variërend van betaalbare producten tot meer prijzige merken. Door goed naar de prijs te kijken, kun je een product vinden dat zowel bij je budget past als bij jouw hond.

Ook is het zo dat bepaalde items langer mee kunnen gaan dan andere items, vertelt de prijs je vaak iets over de duurzaamheid en kwaliteit van het product. Een hogere prijs duidt vaak op een betere kwaliteit. Het kan daarom de moeite waard zijn om iets meer te betalen voor kwalitatief goede producten.

Uiteindelijk blijft de prijs een persoonlijke afweging. Sommige hondenbaasjes vinden het niet erg om wat meer te betalen, terwijl anderen de voorkeur geven aan goedkopere opties. Dit is compleet afhankelijk van jouw eigen voorkeur.

De prijs van een anti-trektuig begint vanaf zo’n €10 en kan oplopen tot ongeveer €130, voor als je het beste van het beste wilt. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er rekening mee dat jouw budget dus tussen deze twee bedragen zal moeten zitten.

Laten we nu verder gaan met hoe een anti-trektuigje precies werkt. Lees snel verder.

anti trektuig

Hoe werkt een anti-trektuig?

Wanneer jij een anti-trektuig in huis hebt gehaald, is het natuurlijk ook prettig om te weten hoe dit product precies werkt.

De wijze waarop een anti-trektuig exact werkt, verschilt per product en merk. Het ene product zorgt ervoor dat jouw hond uit balans raakt en het andere product zorgt ervoor dat de voorpoten van jouw minder bewegingsruimte krijgt en weer het andere product gaat strakker om de borstkas zitten.

De meeste producten hebben een ring aan de voorkant van de borstkas, waar je de hondenriem aan vast maakt. Doordat de riem vast zit op deze plek, kan jouw hond uit balans raken als hij trekt.

Het is dus afhankelijk van het product dat je koopt. Het doel is echter bij elk merk hetzelfde, namelijk: het corrigeren en (uiteindelijk) tegengaan van trekken en dus ongewenst gedrag. En hoe doe je dan een anti trek harnas aan bij je hond? Deze vraag behandelen we hieronder.

Hoe doe je een anti trektuig aan bij je hond?

Niet iedere hond gaat even makkelijk om met het omdoen van een trek tuig hond. Het is immers iets nieuws en kan wellicht een beetje eng zijn. Vandaar dat je jouw hond eerst wilt laten wennen aan dit product.

Gelukkig kom je met wat geduld en een aantal hondensnacks al een heel eind. Onderstaande stappen helpen jou om jouw hond te laten wennen aan een hondenriem anti trek, maar ook om het anti-trektuig om te doen bij je hond.

Goed om te weten; hoe een tuigje exact werkt is afhankelijk van wat voor soort anti trek halsband hond jij gekocht hebt. Neem daarom altijd de gebruiksaanwijzing door, zodat je zeker weet dat je het op de juiste manier aanpakt.

Stap 1: Allereerst is het van belang om je hond te laten wennen aan de anti trek halsband. Leg het op de grond en laat jouw hond eraan snuffelen. Geef af en toe een snoepje, zodat je hond positieve associaties krijgt met het anti trek tuig hond. Merk je dat jouw hond oké is met het tuigje, kun je verder gaan met stap 2.

Stap 2: Hiervoor pak je wat snoepjes die je in jouw hand legt. Vervolgens haal je jouw hand door het gat waar het hoofd van je hond doorheen gaat en laat je jouw hond een snoepje pakken. Op die manier kan je het hoofdgat van de anti trekband hond vanuit je arm, zo over het hoofd van je hond trekken.

Stap 3: Vervolgens leg je wat snoepjes op de grond, waardoor je met gemak de poten door de lussen van het tuigje kunt halen. Hierna kan je het harnas hond tegen trekken iets verstellen, waardoor het beter rondom het lichaam van je hond past.

Het aantrekken van een anti trek leiband kan in het begin een beetje tijd kosten, maar met wat oefening wordt het steeds gemakkelijker. Als je hond gewend is aan het tuigje, zal het aantrekken van het tuigje een snelle en gemakkelijke taak zijn.

anti trek riem

Hoe meet je de juiste maten op?

Zoals eerder benoemd, is het erg belangrijk dat je de juiste maat anti trektuig koopt. Je wilt namelijk niet dat jouw hond eruit schiet of dat het te strak zit, waardoor het gaat schuren.

Om de juiste maat te kopen, heb je 4 afmetingen nodig, namelijk: de ruglente, de nekomvang, de borstomvang en (soms) de breedte van de borst. Daarnaast heb je een meetlint nodig. We leggen hieronder per afmeting uit wat je het beste kan doen!

Ruglengte opmeten

Om de juiste afmetingen op te meten, start je bij het opmeten van de ruglengte. Je pakt hiervoor je meetlint en meet dan de afstand vanaf het begin van de nek tot waar de staart begint (ook wel staartaanzet genoemd).

Dit is de perfecte manier op me de gehele ruglengte mee op te meten, waarna je verder gaat met het meten van de omtrek van de nek.

Nekomvang opmeten

Naast de ruglengte, heb je ook de nekomvang nodig. De nekomvang is ook redelijk simpel op te meten. Hiervoor pak jij je meetlint en meet je de omtrek om het breedste gedeelte van de nek. Dit gedeelte zit richting de schouders van de hond, bij de voorpoten. Het is van belang om dit direct bij de schouders te doen, omdat dit het punt is waar het honden tuigje op berust.

Borstomvang opmeten

Nadat je de nekomtrek hebt opgemeten, is het tijd om de borstomvang te gaan meten. De borstomvang meet je net achter de voorpoten, want dit is het breedste gedeelte van de borst.

Hierbij doe je jouw meetlint om de borst van je hond, waardoor je de gehele omtrek kan opmeten. Laten we doorgaan naar de breedte van de borstkas.

Breedte van de borstkas opmeten

De breedte van de borstkas opmeten is niet bij elk product nodig, maar het is wel handig om te weten hoe je dit doet. Je zal maar net het perfecte anti trek tuig voor je hond gevonden hebben, waarbij je ook de maat van de borstkas nodig hebt.

Gelukkig is dit ook niet zo heel lastig. Het enige wat je moet doen is: je pakt het meetlint en meet dan het breedste deel van de borstkas op. That’s it.

Met de 4 bovenstaande afmetingen zou jij de juiste maat anti trektuig voor jouw hond kunnen kopen. Check sowieso altijd voor de zekerheid de productomschrijvingen en afmeting van de beste anti trek tuig hond dat je gaat kopen.

Nog een laatste tip: Bij elke maat die jij gaat opmeten, is het verstandig om 1 of 2 vingers tussen het meetlint en je hond te houden. Op die manier neem je wat extra centimeters mee, waardoor je wat speelruimte hebt qua afmetingen. Hierdoor zal het anti trektuigje niet te strak om je hond zitten.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over de hondentuig anti trek. We hebben het alleen nog niet gehad over waarom honden aan een riem trekken. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

anti-trek tuig sterke hond

Waarom trekt een hond eigenlijk aan de riem?

Vaak denken mensen dat een hond dominant wil zijn, wanneer ze aan een riem trekken Maar dat is helemaal niet het geval. Eigenlijk is de meest voorkomende reden voor het trekken aan een riem een gebrek aan training/opvoeding.

Honden die niet gewend zijn om te wandelen aan de lijn, zullen zich veel meer misdragen en proberen de lijn te sturen door eraan te trekken. Niet aan een lijn trekken is namelijk iets wat je een hond aan moet leren en dus niet in het natuurlijke gedrag van de hond ingeprent zit.

Als jij dus ervoor wilt zorgen dat jouw hond niet meer trekt, kan je twee dingen doen: producten in huis halen die trekken tegengaan of jouw hond gaan trainen.

En wat je juist niet moet doen als je hond teveel trekt is tegen hem of haar schreeuwen, hard aan de lijn trekken en gefrustreerd raken. Je hond raakt hierdoor alleen maar door de war en zal dan ook doorgaan met trekken.

Anti-trektuigjes – veelgestelde vragen

Voordat wij dit artikel afsluiten, willen wij je wat veelgestelde vragen laten zien. Heb jij, na het lezen van dit artikel, alsnog een prangende vraag> Stel die dan gerust in de reacties hieronder. Dan nemen wij het mee in de onderstaande lijst.

Wat is het beste anti-trektuig?

Wij hebben in dit blog diverse anti trektuigen onderzocht, zoals je hebt kunnen lezen. Uit dit onderzoek zijn een aantal top producten naar voren gekozen. Wij zullen je dan ook niet één goed product meegeven, maar meerdere. Zo kan jij zelf de keuze maken wat het beste bij jou past.

Wat is er anders aan een anti trektuigje?

Een belangrijk voordeel van een antitrek hondentuig is dat je jouw hond beter corrigeert, wanneer hij of zijn aan de riem trekt. Het is wel van belang dat je het op een goede manier gebruikt, omdat het dus geen “normaal” hondentuig is. Deze zullen trekken minder snel tegengaan.

Hoe werkt een antitrektuig?

Een anti trektuig zal jouw hond op een diervriendelijke manier helpen te corrigeren. Hoe dit werkt is afhankelijk van het model dat je op het oog hebt. Er zijn modellen waarbij het tuigje strakker om de nek zit, zodra je hond trekt. Daarnaast zijn er modellen die de druk over het lichaam van jouw hond verdeeld.

Is een anti-trektuig geschikt voor alle honden?

Hoewel een anti-trektuig nuttig kan zijn voor veel honden, kan het vooral effectief zijn bij honden met sterke trekneigingen. Honden die de neiging hebben om aan de lijn te trekken, of het nu uit enthousiasme of nieuwsgierigheid is, kunnen baat hebben bij een anti-trektuig.

Hoe introduceer je een anti trek tuig aan jouw hond?

Het is belangrijk om je hond geleidelijk aan het anti-trektuig te laten wennen. Begin met het tonen van het tuig en laat je hond eraan snuffelen terwijl hij thuis is. Bevestig het tuig pas als je hond eraan gewend is en comfortabel is. Gebruik traktaties en positieve bekrachtiging om een positieve associatie met het tuig te creëren.

Is een anti trektuig hond hetzelfde als een harnas?

Een anti-trektuig en een harnas zijn twee verschillende soorten hondenaccessoires. Hoewel beide om de borst en schouders van de hond gaan, is een anti-trektuig speciaal ontworpen om het trekgedrag te beheersen door de druk op de borst te verdelen. Een standaard harnas kan juist andere verschillende toepassingen hebben.

Hoe moet een anti trek riem passen?

Een anti trektuig hond moet nauw aansluiten op het lichaam van je hond, maar niet zo strak zitten dat het knijpt of schuurt. Je moet in staat zijn om twee vingers tussen het trektuig hond en de huid van je hond te schuiven, ongeacht waar je controleert. Het is ook belangrijk om er zeker van te zijn dat het tuigje niet wrijft of drukt op de oksels van je hond, omdat dit gebied gevoelig is en gemakkelijk geïrriteerd kan raken. Daarnaast moet de anti trekband hond goed passen rond de borst en over de rug van de hond, zonder te verschuiven of te draaien als jouw hond beweegt.

Is je hond verplicht een tuigje te dragen?

Nee, het is niet verplicht dat je hond een tuig draagt. Wel is het zo dat je in Nederland je hond aan de lijn moet uitlaten, behalve op losloopgebieden. Daar hoeft je hond niet aangelijnd te zijn. Maar in plaats van een tuigje kan je hiervoor ook een harnas of halsband gebruiken.

Hoe vaak moet je het beste anti trek tuig hond controleren op slijtage?

Het is belangrijk om het beste anti trek tuig hond regelmatig te controleren op slijtage. Vooral als je vaak lange wandelingen maakt of actief doet met je hond. Controleer de naden, gespen en riemen op tekenen van beschadiging of slijtage. Als je enige vorm van slijtage opmerkt, vervang dan het beste anti trek tuig om de veiligheid van je hond te waarborgen.

Is een anti trek riem hond een oplossing voor alle trekproblemen?

Terwijl de beste hondenriem tegen trekken vaak effectief is bij het verminderen van trekgedrag, kunnen sommige honden meer complexe trainingsbehoeften hebben. Voor honden met diepgeworteld trekgedrag kan professionele begeleiding en training nodig zijn.

Kan je een anti trek hondentuigje gebruiken tijdens het trainen?

Een anti trek tuig is perfect voor tijdens de training, vooral bij het aanleren van wandelgewoonten en het aanleren van basiscommando’s. Het helpt om jouw hond te begeleiden zonder dat er te veel druk op zijn nek komt te staan, wat vooral handig is tijdens het trainen waarin je duidelijke en subtiele aanwijzingen wilt geven.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Zo niet, horen we dat graag in de comments. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Foto van auteur
Boyd
Baasje van Bincky
Hoi! Ik ben Boyd. Als eigenaar van hondjesinfo.nl help ik hondeneigenaren met het maken van de juiste keuzes. Ik heb in de afgelopen 20 jaar diverse hondenrassen in het gezin gehad, waaronder de West Highland White Terrier, Mechelse Herder, Tibetaanse Terrier en de Shih Tzu. Door mijn jarenlange expertise weet ik hoe ik producten moet beoordelen en hoe ik jou van het beste advies kan voorzien. Ook komen wij meerdere keren voor in landelijke media, zoals fhm,nl, nieuws.nl, justrussel.nl, wonen.nl en autorai.nl.

12 gedachten over “17x Beste Anti trektuig van juli 2024 [Getest]”

 1. Mooie tekst boordevol praktische en nuttige info….
  Ik ben héél bij deze te hebben kunnen lezen, nu ik een antitrek tuig moet kopen voor mijn hond 😉

  Beantwoorden
  • Hoi Leonie,

   Je kan het beste even je Riesenschnauzer opmeten, zodat je met deze afmetingen op zoek kan gaan naar het juiste product.

   Beantwoorden
 2. Wij hebben een kleine kaninchen ruwhaar teckel en hij is bijna 11 maanden, welk tuigje kiezen we het best? Ik dat dat elk anti-trektuigje vooraan een ringetje moest hebben zodat ze zich schuin gaan trekken, dit zouden ze niet leuk vinden en ze zouden dan goed gaan lopen. Maar ik zie hier ook tuigjes die dat ringetje niet vooraan hebben?!?
  Bij een teckel zou het aangeraden zijn om een y-tuigje te gebruiken omdat je anders zijn fel vooruitstekende borstbeen zou storen.
  Alvast bedankt voor de tip!!!
  dank je wel, mooi artikel by the way 😉

  Beantwoorden
  • Hoi Philippe,

   Je hebt inderdaad diverse soorten tuigjes, o.a. met een ring, het y tuigje, h tuigjes, een borsttuigje enzovoort.
   Voor een teckel zou ik eerder voor een y tuigje of een h tuigje kiezen, omdat dit beter afgestemd is op het lichaam van dit ras

   Beantwoorden
 3. IK zoek al een eeuwigheid naar een goed antitrektuig.
  Mijn erg trekkende hond heeft een soort harnas,zoals men dat noemt.
  Hij trekt.
  Als ik de riem aan de gewone halsband vastmaak trekt hij nog meer.
  Nu heb ik een antitrektuig (hoe ’t heet weet ik niet,maar gekocht op aanraden van winkelpersoneel). ’t Is een niet al te duur,ik geloof nylon,geval met dunne bandjes om borst en onder oksels.
  Hiermee trekt hij beduidend minder. Maar ik gebruik ’t ding nauwelijks want hij loopt er heel raar mee en wat erger is: hij krijgt schuurplekken onder z’n oksels(al heb ik de band die onder z’n oksels loopt omwonden met een zachte satijnen stof). Maar juist omdat ’t onder z’n oksels doorloopt schijnt hij minder te trekken.
  Ik wil nu eindelijk wel eens een tuig/harnas waarmee dat vreselijke getrek ophoudt en wat hem geen pijn doet.
  Wat raden jullie me aan?

  Mvg,R.Arts

  Beantwoorden
  • Goedemorgen,

   Herkenbaar probleem voor best wat hondeneigenaren denk ik. Heb je al weleens een y-tuig hond overwogen?
   De vorm van dit soort tuigjes is anders, waardoor het minder schuurt. Wij hebben hier ook een blog over geschreven.

   Beantwoorden
   • Ik vind ’t om zo te zien een raar ding! Geen idee hoe je ;t moet omdoen,of hoe ’t werkt.
    De diverse hondenwinkels die ik heb gemaild geven er geen enkele behoorlijke informatie over.
    Wat maten betreft:ook alles even onduidelijk. Je weet niet eens of men buikomvang,halsomvang of wat dan ook bedoelt.

    Beantwoorden
    • Hoi,

     Hoe je het aantrekt staat onderin mijn eerder gedeelde blog over het y tuigje. Daar staat ook een video die uitleg geeft.
     Over de maten en welke afmetingen je nodig hebt: Dit verschilt per merk en model, maar ook dit staat in het blog uitgelegd.

     Beantwoorden
     • Hallo,

      Het antwoord staat toch echt in het blog dat ik eerder gedeeld heb. Ieder product hanteert andere maten, dus je zal je hond moeten opmeten.

Plaats een reactie