Anti trektuig: Vind hier de 16 beste voor je hond van 2022!

Het anti trektuig: één van de hulpmiddelen die jij kan aanschaffen, om jouw hond te corrigeren tijdens het uitlaten. Vooral sommige honden kunnen erg hard én vaak aan de lijn trekken wanneer ze enthousiast zijn. Met een anti-trektuig past jouw hond zich aan jouw tempo aan, waarmee dit gedrag gecorrigeerd wordt.

In dit artikel nemen wij je mee in het beste anti trektuig van 2022. Ook nemen wij je mee in waar je op moet letten bij het kopen van een anti trektuig, waarvoor je het gebruikt en waarom je het juist moet kopen.

Als laatste geven wij je wat tips mee over hoe een anti trek tuig precies werkt, hoe je een antitrektuig aantrekt bij jouw hond en hoe jij je hond het beste kan opmeten, zodat je de juiste maat koopt. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

Het beste anti trektuig van 2022

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in het beste anti trektuig van 2022, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! We hebben hierbij gekeken naar tuigjes met een borstomvang van 41 tot 50 centimeter, zodat we een eerlijke prijsvergelijking kunnen maken.

Goed om even te vermelden: Onderstaande producten zijn in diverse kleuren en maten te verkrijgen. Klik hiervoor even op “controleer prijs”, zodat jij de juiste maat voor jouw hond kan vinden.

Onze top 5 anti trektuigjes

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere hondeneigenaren ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Anti trektuig van Hunter

Het eerste product in onze top 5 is het anti trektuig van Hunter. Dit product krijgt 4,5 uit 5 sterren en meer dan 60 reviews op bol.com. Hiermee is dit het meest populaire product!

Wanneer jij dit product koopt, heb je de keuze uit 7 verschillende kleuren en 5 verschillende maten. Er is dus voor elke hond wat wils.

Het tuigje is aan de binnenkant bekleed met fleece en heeft aan de buitenkant een waterafstotende laag. Ook vind je diverse reflecterende lijnen en labels op het tuigje. Klanten zeggen dat dit tuigje prettig draagbaar is, heel sterk en van zeer hoge kwaliteit.

Zoek jij een product dat ontzettend populair is? Bekijk dan de juiste maat en kleur voor jouw hond op bol.com!

Anti trektuig van Julius K9

Het tweede product in onze top 5 is het anti trektuig van Julius K9. Dit product krijgt 5 uit 5 sterren en meer dan 10 reviews op bol.com.

Je hebt bij Julius K9 de keuze uit veel verschillende kleuren en printjes. Daarnaast kan je bij elk product kiezen uit 5 diverse maten.

Alle hondentuigjes van Julius K9 staan bekend om de extreem hoge kwaliteit. Dit zie je, onder andere, terug in de ecologische voering, reflecterende onderdelen, de perfecte afstelling en de veiligheidsgordels.

Niet voor niets gebruikt de politie, het leger en de douane de producten van Julius K9.

Ben jij op zoek naar een product met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Kies dan voor het anti trektuig van Julius K9

Anti trektuig Gentle Walker

Het derde product in onze top 5 is het Gentle Walker anti trektuig. Dit product krijgt 4,1 uit 5 sterren en meer dan 40 reviews op bol.com.

Dit product doet precies wat je mag verwachten van een anti-trektuig, zonder dat het veel toeters en bellen heeft. Dit zie je ook terug aan de zeer schappelijke prijs. Je hebt de keuze uit 1 kleur en 4 maten. Geen poespas dus!

Wanneer jouw hond druk uitoefent op het tuigje, drukken de 2 banden die je aan de voorkant zien in de oksels van je hond. Hierdoor zal jouw hond zichzelf corrigeren.

Wil jij een goed anti trektuigje, zonder de volle mep te betalen? Kies dan voor dit product!

Anti trektuig Active van Hurtta

Het vierde product in onze top 5 is anti trektuig Active van Hurtta. Dit product krijgt 4,1 uit 5 sterren en meer dan 8 reviews op bol.com.

De producten van Hurtta staan bekend om hun ontzettend goede kwaliteit. Dit zie je ook wel terug in de prijs, want dat ligt iets hoger dan gemiddeld. Maargoed, een goede kwaliteit kost nu eenmaal geld.

Bij dit product heb je de keuze uit diverse maten, van XS tot L. Hierboven zie je maat XS, dat geschikt is voor honden met een borstomvang van 40 tot 45 centimeter.

Dit anti trektuig wordt vooral geadviseerd voor actieve honden, omdat het dankzij de vorm met het lichaam meebeweegt. Ook vind je reflecterende onderdelen en een reflecterende bies op dit product. Meer heb je niet nodig toch?

Anti trektuig van Ferplast

Het laatste product in onze top 5 is anti trektuig van Ferplast. Dit product krijgt 5 uit 5 sterren en meer dan 5 reviews op bol.com.

Je hebt bij dit product de keuze uit 2 kleuren, namelijk bruin en zwart. Qua maat heb je de keuze uit S, M en L, waarbij je hierboven maat M ziet. Deze maat is geschikt voor honden tot 30 kilo, met een ruglengte van 50 tot 60 centimeter, een borstomtrek van 55 tot 65 centimeter en een halsomtrek van 37 tot 47 centimeter.

Zoals je ziet zijn dit best wel wat afmetingen waarmee je rekening moet houden, echter geeft dit ook aan dat het product goed om jouw hond past.

Dit anti trektuig is makkelijk te dragen voor jouw hond en perfect aan te passen aan elke lichaamsgrootte, dankzij de verbindingen/schakels tussen de harnassen. Wat wil je nog meer?

Zitten jouw anti trektuig niet in bovenstaande lijst? Niet getreurd! Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 1.100 verschillende anti trektuigjes hebben!

Wat is een anti trektuig?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat een anti trektuig is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

De naam van dit product verraadt het al een beetje, maar een anti trektuig is een hondentuigje dat ontworpen is om trekken tegen te gaan. Vandaar dus ook de naam anti trek tuig. Vooral tijdens het wandelen willen veel honden nogal eens aan de lijn trekken, waarbij zo’n anti trek tuig voor je hond een goede investering kan zijn.

Dit product wordt ook weleens een anti trekriem, anti trekband of anti trek honden harnas genoemd. Weet dus dat als je zo’n product online tegenkomt, dat het (enigszins) allemaal hetzelfde doel heeft.

Anti-trektuigjes komen in veel verschillende vormen, kleuren en maten. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar de diverse merken en producten. Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze, vandaar dat je hierboven onze top 5 vindt. Maar waarom zou je dan een anti trek tuig voor je hond kopen?

k9 anti trektuig

Waarom moet je een anti trektuig voor je hond kopen?

Nu je weet wat een anti trektuig is, is het goed om te kijken naar wanneer je er één zou moeten kopen.

Bij veel hondenproducten is het zo dat je dat voor diverse redenen aan kan schaffen. Bij een anti trektuig is dat echter niet. Dit product schaf je eigenlijk maar voor 1 reden aan en dat is:

Als jouw hond veel trekt tijdens het uitlaten, fietsen of joggen

Wanneer jouw hond veel trekt tijdens het wandelen, is het de zaak om dit af te leren (of te voorkomen als je een puppy hebt). Dit wandelt namelijk een stuk prettiger. Een van de hulpmiddelen die je hiervoor kan gebruiken is een anti trektuig (of een sliphalsband).

De werking hiervan verschilt een beetje per merk, maar de insteek is altijd hetzelfde: Zodra jouw hond gaat trekken, gaat dit tuig strakker om jouw hond zitten. Dit kan rond de borstkas zijn of rond de voorpoten, ook dit verschilt per type tuigje.

Jouw hond vind dit niet fijn en kan hierdoor (bijvoorbeeld) uit balans gehaald worden. Dit zorgt ervoor dat je hond zich aanpast aan jouw tempo, omdat de anti trek riem hem of haar corrigeert.

Voorkom letsel door trekken

Een ander bijkomend voordeel van het hebben van een hondentuig tegen trekken, is dat het letsel aan jouw hond kan voorkomen. Of in ieder geval kan verkleinen.

Als jouw hond normaal een halsband draagt en herhaaldelijk aan de lijn trekt, loopt hij of zij het risico op verstikking én letsel aan de luchtpijp. En het laatste wat je wilt is dat jouw hond last van iets gaat krijgen.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je een anti trek tuig voor je hond zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je een anti treklijn voor je hond gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achterkomen.

anti-trektuig

Anti trektuig kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij het beste anti trektuig gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op wat jij nodig hebt en verwacht en op wat jouw hond of puppy op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat jij een goede keuze kan maken.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

De juiste maat kiezen

Allereerst is het belangrijk dat je de juiste maat voor jouw hond aanschaft. Je wilt namelijk voorkomen dat het te los of te strak zit. Als dit tuig te los zit, kan je hond eruit schieten. Als het te strak zit, kan het juist gaan schuren.

Heb jij al eerder een tuigje voor je hond gekocht en is jouw hond niet gegroeid? Dan weet je (ongeveer) welke maat/afmetingen je kan kopen.

Mocht dit niet het geval zijn, leggen wij je later uit hoe je jouw hond goed opmeet, zodat je de juiste maat kan selecteren.

Verstelbaarheid

Ook is het belangrijk dat het anti trektuigje verstelbaar is. Dit is vooral handig wanneer jouw hond nog niet helemaal uitgegroeid is en je zeker wilt zijn dat het antitrek tuig om precies om je hond past.

Met of zonder verlichting/reflectie

Naast de juiste maat en de verstelbaarheid, kan het verstandig zijn om te kijken naar een anti-trektuig met verlichting of reflectie erin.

Je hebt hier ook andere producten voor, zoals bijvoorbeeld de hondenlamp of de lichtgevende hondenhalsband. Die hoef je echter niet aan te schaffen, als je een anti-trektuig koopt met reflectie of verlichting.

Diverse merken bieden hier aparte producten voor aan, dus check altijd even de productomschrijving.

Kleurgebruik

Sommige mensen vinden het prettig om met een opvallend hondentuigje te lopen. Een tuigje dat bijvoorbeeld een felle kleur heeft, zodat je beter zichtbaar bent in het donker of tijdens de schemering.

Ook dit kan dus een belangrijk punt zijn om rekening mee te houden. Gelukkig is er ontzettend veel keuze in kleuren op bol.com. Je kan het zo gek niet bedenken qua kleuren en printjes, of het is te verkrijgen.

Materiaalgebruik en zachtheid

Een ander belangrijk kenmerk om rekening mee te houden, is het materiaal waarvan het anti trek harnas gemaakt is. Je hebt hierbij de keuze uit diverse stoffen, waarbij je het liefst zacht materiaal, zoals gaas of wol gebruikt.

Zacht materiaal zorgt er namelijk voor dat jouw hond comfortabel met het tuigje kan rondlopen, maar dat het anti trektuig toch zijn werk kan doen zonder vervelend te zijn voor je hond. Kijk daarom goed naar stevige, maar goed gevulde/zachte anti trektuigjes.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw hond aanschaft.

Prijs van het anti trektuig

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een anti-trektuig begint vanaf zo’n €10 en kan oplopen tot ongeveer €130, voor als je het beste van het beste wilt. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten, wanneer je het beste anti trektuig wilt kopen.

anti trektuig

Hoe werkt een anti-trektuig?

Wanneer jij een anti-trektuig in huis hebt gehaald, is het natuurlijk ook prettig om te weten hoe dit product precies werkt.

De wijze waarop een anti-trektuig exact werkt, verschilt per product en merk. Het ene product zorgt ervoor dat jouw hond uit balans raakt en het andere product zorgt ervoor dat de voorpoten van jouw minder bewegingsruimte krijgt en weer het andere product gaat strakker om de borstkas zitten.

De meeste producten hebben een ring aan de voorkant van de borstkas, waar je de hondenriem aan vast maakt. Doordat de riem vast zit op deze plek, kan jouw hond uit balans raken als hij trekt.

Het is dus afhankelijk van het product dat je koopt. Het doel is echter bij elk merk hetzelfde, namelijk: het corrigeren en (uiteindelijk) tegengaan van trekken en dus ongewenst gedrag. En hoe doe je dan een anti trek harnas aan bij je hond? Deze vraag behandelen we hieronder.

Hoe doe je een anti trektuig aan bij je hond?

Je wilt natuurlijk niet alleen weten hoe een anti trek tuig werkt, maar ook hoe je dit product het beste om kan doen bij jouw hond. Hiervoor zijn grofweg twee manier, namelijk:

Producten die je over de kop van je hond schuift en producten waar je hond in moet stappen.

Bij het eerste product schuif je het hoofd van je hond voorzichtig door het hoofdgat, waarna je de poten door de beengaten haalt en het tuigje vast kan klikken op de rug.

Het tweede product plaats je op de grond en laat je hond in de twee beenlussen stappen. Hierna kan je het tuigje om je hond halen en vast klikken aan de rug.

Echter is het goed om te weten dat de wijze waarop je zo’n anti trektuig verschilt per merk en per product. Daarbij is het altijd aan te raden om de gebruiksaanwijzing goed door te nemen, zodat je zeker weet dat je het product op de juiste manier aantrekt.

anti trek riem

Hoe meet je de juiste maten op?

Zoals eerder benoemd, is het erg belangrijk dat je de juiste maat anti trektuig koopt. Je wilt namelijk niet dat jouw hond eruit schiet of dat het te strak zit, waardoor het gaat schuren.

Om de juiste maat te kopen, heb je 4 afmetingen nodig, namelijk: de ruglente, de nekomvang, de borstomvang en (soms) de breedte van de borst. Daarnaast heb je een meetlint nodig. We leggen hieronder per afmeting uit wat je het beste kan doen!

Ruglengte opmeten

Om de juiste afmetingen op te meten, start je bij het opmeten van de ruglengte. Je pakt hiervoor je meetlint en meet dan de afstand vanaf het begin van de nek tot waar de staart begint (ook wel staartaanzet genoemd).

Dit is de perfecte manier op me de gehele ruglengte mee op te meten, waarna je verder gaat met het meten van de omtrek van de nek.

Nekomvang opmeten

De nekomvang is ook redelijk simpel op te meten. Hiervoor pak jij je meetlint en meet je de omtrek om het breedste gedeelte van de nek. Dit gedeelte zit richting de schouders van de hond.

Borstomvang opmeten

Nadat je de nekomtrek hebt opgemeten, is het tijd om de borstomvang te gaan meten. De borstomvang meet je net achter de voorpoten, want dit is het breedste gedeelte van de borst.

Hierbij doe je jouw meetlint om de borst van je hond, waardoor je de gehele omtrek kan opmeten. Laten we doorgaan naar de breedte van de borstkas.

Breedte van de borstkas opmeten

De breedte van de borstkas opmeten is niet bij elk product nodig, maar het is wel handig om te weten hoe je dit doet. Je zal maar net het perfecte anti trek tuig voor je hond gevonden hebben, waarbij je ook de maat van de borstkas nodig hebt.

Gelukkig is dit ook niet zo heel lastig. Het enige wat je moet doen is: je pakt het meetlint en meet dan het breedste deel van de borstkas op. That’s it.

Met de 4 bovenstaande afmetingen zou jij de juiste maat anti trektuig voor jouw hond kunnen kopen. Check sowieso altijd voor de zekerheid de productomschrijvingen en afmeting van het product dat je gaat kopen.

Nog een laatste tip: Bij elke maat die jij gaat opmeten, is het verstandig om 1 of 2 vingers tussen het meetlint en je hond te houden. Op die manier neem je wat extra centimeters mee, waardoor je wat speelruimte hebt qua afmetingen. Hierdoor zal het anti trektuigje niet te strak om je hond zitten.

anti-trek tuig sterke hond

Waarom trekt een hond eigenlijk aan de riem?

Vaak denken mensen dat een hond dominant wil zijn, wanneer ze aan een riem trekken Maar dat is helemaal niet het geval. Eigenlijk is de meest voorkomende reden voor het trekken aan een riem een gebrek aan training/opvoeding.

Honden die niet gewend zijn om te wandelen aan de lijn, zullen zich veel meer misdragen en proberen de lijn te sturen door eraan te trekken. Niet aan een lijn trekken is namelijk iets wat je een hond aan moet leren en dus niet in het natuurlijke gedrag van de hond ingeprent zit.

Als jij dus ervoor wilt zorgen dat jouw hond niet meer trekt, kan je twee dingen doen: producten in huis halen die trekken tegengaan of jouw hond gaan trainen.

En wat je juist niet moet doen als je hond teveel trekt is tegen hem of haar schreeuwen, hard aan de lijn trekken en gefrustreerd raken. Je hond raakt hierdoor alleen maar door de war en zal dan ook doorgaan met trekken.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Zo niet, horen we dat graag in de comments. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

2 gedachten over “Anti trektuig: Vind hier de 16 beste voor je hond van 2022!”

  1. Mooie tekst boordevol praktische en nuttige info….
    Ik ben héél bij deze te hebben kunnen lezen, nu ik een antitrek tuig moet kopen voor mijn hond 😉

    Beantwoorden

Plaats een reactie