Graanvrij hondenvoer: 20x de beste van 2024! [Getest + Korting]

Graanvrij hondenvoer: hondenvoer dat speciaal ontwikkeld is voor honden die allergisch zijn voor allergenen zoals graan, mais of rijst of hier niet zo goed tegen kunnen. Een graanvrije hondenvoeding is dus een geweldige optie voor honden met een gevoelige maag.

In dit artikel nemen wij je mee in het beste graanvrije hondenvoer van 2024. Ook nemen wij je mee in waar je op moet letten bij het kopen van dit hondenvoer, waarvoor je het gebruikt en waarom je het juist moet kopen.

Als laatste geven wij je wat tips mee over welke soorten graanvrije hondenvoer er allemaal te verkrijgen zijn, hoe vaak én hoeveel graanvrij voer je hond mag en hoe je dit voer het beste kan bewaren. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de reacties onderaan de pagina!

Het beste graanvrij hondenvoer van 2024

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in het beste graanvrij hondenvoer van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog!

Onze favoriete beste hondenbrokken graanvrij van 2024

beste hondenbrokken graanvrij

Dog Chef hondenvoer

Dog Chef maakt vers en hoogwaardig hondenvoer met natuurlijke ingrediënten, zonder kunstmatige toevoegingen.

Voor iedere hond wordt een menu samengesteld, dat perfect aangepast is aan de behoeften van jouw hond, afhankelijk van de leeftijd, gewicht, ras, eetlust, allergieën en gewoonten. En het wordt gratis thuisbezorgd!

Meer weten? Check hier onze Dog Chef review of maak gebruik van onze kortingscode “WXW6052” om 30% korting te krijgen op je 1e bestelling

Gebruik kortingscode WXW6052 en krijg 30% korting op je 1e bestelling

We hebben hierbij een selectie gemaakt voor puppy’s, seniors, goede hondenbrokken, natvoer en goedkoop graanvrij hondenvoer. Op die manier zal er vast iets voor jouw hond tussen zitten.

Graanvrij hondenvoer puppy

Heb jij (sinds kort) een puppy in huis en ben je op zoek naar het beste voer voor je pup, beste puppy brokken of graanvrije puppybrokken? Bekijk dan de vijf onderstaande producten.

Goed om te benoemen is dat je de onderstaande producten met verschillende inhoud kan kopen. Het ene graanvrij voer hond heeft een inhoud van 7 kilo en het andere hondenvoeding zonder granen van 10 kilo. Bekijk via de “controleer prijs” knop welk gewicht je kan aanschaffen!

Graanvrij hondenvoer senior

Is jouw hond ouder dan 8 jaar? Dan is het verstandig om te kijken naar graanvrij hondenvoer voor senior honden. Ook hier hebben wij de vijf beste producten voor je verzameld en ook hier geldt dat je op bol.com diverse gewichten kan vinden.

Graanvrij hondenvoer goedkoop

Vind je goede voeding wel belangrijk, maar heb je niet al teveel budget? Bekijk dan hieronder het meest goedkope graanvrije hondenvoer.

We hebben hierbij gekeken naar de prijs per kilo en de vijf goedkoopste producten voor je verzameld. De prijs schommelt hierbij tussen de €2,50 en €4,50,- per kilo, wat écht heel laag is voor dit soort hondenvoer.

Graanvrij natvoer

Natuurlijk hebben wij ook aan graanvrij nat voer gedacht! Hieronder vind je de vijf beste producten van dit moment. Welk voer kies jij uit voor jouw hond?

Onze top 5 graanvrij hondenvoer

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Bij ieder hondenvoer zonder granen vermelden we ook een voorbeeld van een review. Op die manier kan jij een hondenvoeding zonder granen kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere hondeneigenaren ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Graanvrij hondenvoer Super Premium Adult van Renske

Het eerste hondenvoer zonder graan in ons artikel is het graanvrije hondenvoer Super Premium Adult van Renske. Momenteel is dit één van de de meest populaire producten op Bol.com. Dit graanvrij voer krijgt 4,8 uit 5 sterren en meer dan 30 reviews.

Dit hondenvoer van Renske is geschikt voor adult honden van 2 tot 8 jaar en is verkrijgbaar met een inhoud van 4, 12 of 24 kilo. Als je 24 kilo koopt is de prijs per kilo het meest laag, dus doe daar zeker je voordeel mee.

Dit graanvrij voer hond is complete voeding, bereid met verse lam. Ook is het geschikt voor volwassen honden van alle rassen en heeft een hoog gehalte aan omega-3. Er veel honden vinden deze hondenvoeding zonder granen lekker, maar Renske heeft natuurlijk veel meer smaken. Neem hiervoor even een kijkje bij bol.com.

Onze hond vindt dit voer heerlijk. Ik heb het gekocht omdat het bestanddelen bevat die goed zijn voor artrose in de botjes.

KatharinaTosca

Smolke adult graanvrij

Het tweede product in ons artikel is Smolke adult graanvrij. Dit is misschien wel één van de beste graanvrije puppybrokken die je nu kan krijgen. Met 4,9 uit 5 sterren en meer dan 20 reviews is dit een prima product.

Dit hondenvoer van Smolke is geschikt voor adult honden en is verkrijgbaar met een inhoud van 3 kilo, 6 kilo, 12 kilo of 24 kilo. Ook hierbij geldt dat de prijs per kilo het laagst is als je 24 kilo in één keer koopt. Daarnaast krijg je ook nog eens staffelkorting.

Smolke adult graanvrij is een complete graanvrije hondenvoeding, afgestemd op de behoefte van adult honden van alle rassen. Daarnaast is dit voer gemaakt met natuurlijke ingrediënten en heeft het een uniek eiwitprofiel van dierlijke eiwitten. Zo is het bereid met Nederlandse kip, MSC vis en Brits lam. Kortom; dit voer is goed voor jouw hond.

Goede graanvrije brokjes die goed gegeten worden

LammertW

Graanvrij hondenvoer van Orijen

Het derde product in ons artikel is het graanvrij hondenvoer van Orijen. Dit voer krijgt momenteel 4,7 uit 5 sterren en meer dan 30 reviews op bol.com.

Dit Orijen hondenvoer is geschikt voor adult honden van 2 tot 8 jaar en is verkrijgbaar met een inhoud van 2kilo, 6 kilo of 17,3 kilo. Net als bij de voorgaande producten kan je beter een grotere verpakking kopen, omdat de prijs per kilo dan het laagst is. Daarnaast krijg je ook een staffelkorting als je meerdere verpakkingen tegelijk koopt Wie wil dat nou niet?

Het voer van Orijen staat bekend om de hele hoge kwaliteit. Zo bestaat dit voer voor meer dan 85% uit vlees en heeft het de smaak van verse kip en kalkoen. De kans is heel groot dat jouw grote vriend dit voer erg lekker vindt!

Een hond is een vleeseter. Dit produkten bevat 85% vlees. Dus absoluut goed voor de viervoeter. Ik heb een langharige shih-tzu. Ze heeft een prachtig glanzend vacht, gezond geen schilfers. Haar ontlasting is altijd een mooie keutel, als ik dat zo noemen mag!

Annettesoest

Graanvrije hondenbrokken van Edgar & Cooper

Het vierde product in ons artikel zijn de graanvrije hondenbrokken van Edgar & Cooper. Dit hondenvoer zonder granen krijgt momenteel 4,8 uit 5 sterren en meer dan 40 reviews op bol.com.

De graanvrije brokken van Edgar & Cooper zijn in veel verschillende smaken te verkrijgen. Zo zie je hierboven verse hondenvoer scharrelkip voor senior honden (honden ouder dan 8 jaar), maar je vindt op bol.com bijvoorbeeld ook verse scharreleend, verse hert hondenvoer, Noorse zalm en nog veel meer smaken.

Dit Edgard Cooper hondenvoer staat erom bekend caloriearm en rijk aan hoogwaardige eiwitten te zijn. Er zit ook prebiotica in het voer, voor een gezonde darmflora. Qua verpakking kan je kiezen uit een inhoud van 0,7 tot en met 24 kilo kilo. Meer heb je niet nodig toch?

Mijn pup, zwitserse witte herder is verzot op dit eten! Vacht blijft mooi, goede stoelgang en blijft mooi op gewicht! Mooi design van de verpakking, een echte aanrader!!!

JirkyTh

Graanvrije hondenbrokken van Acana

Het laatste product in ons artikel zijn de graanvrije brokken van Acana. Dit Acana voer krijgt momenteel 5 uit 5 sterren en meer dan 10 reviews op bol.com.

De graanvrije voeding van Acana zijn zowel voor puppy’s, adult honden als senior honden te verkrijgen. Ook vind je op bol.com veel verschillende smaken. Zo zie je hierboven de smaak “Classic Red”, dat is gemaakt van gras-gevoerd lam, angus beef en yorkshire varkensvlees. Alleen maar de beste ingrediënten zoals je ziet.

De graanvrije brok van Acana is te verkrijgen in diverse verpakkingen. Zo kan je kiezen uit een inhoud van 340 gram, 2 kilo of 17 kilo. Neem hiervoor even een kijkje op bol.com. Wat wil je nog meer?

Onze hond vindt de Acana brok heel erg lekker. Maar of een andere hond deze ook lekker vindt dat is natuurlijk maar de vraag. We lusten tenslotte ook niet allemaal kaas ;). Gewoon eens een klein zakje uitproberen

tweeling68

Nieuwkomer van de maand: Graanvrij hondenvoer van Brok

brok hondenvoer

Een merk dat de laatste tijd steeds populairder wordt in Nederland en België, is het graanvrije en natuurlijke hondenvoer van Brok. Brok hondenvoer staat erom bekend om om gebruik te maken van de allerbeste ingrediënten, wat ook ervaren wordt door vele andere honden. Als je de goede reviews doorneemt, zul je zien dat dit voer precies doet wat ze beloven. Ben je nieuwsgierig geworden? Check dan hier het abonnement dat zij aanbieden.

Zit jouw graanvrij hondenvoer niet in bovenstaande lijst? Niet getreurd! Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 950 verschillende graanvrije hondenvoer hebben!

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar het beste hondenvoer zonder graan, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

  • Prijs van het product
  • Aantal reviews van kopers
  • Hoogte van de beoordeling
  • Kwaliteit aan de hand van de reviews
  • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij het beste graanvrije hondenvoer voor jouw situatie vinden.

Wat is graanvrij hondenvoer?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat graanvrij hondenvoer is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Zoals je al kan raden aan de naam van dit product, is graanvrij hondenvoer voer dat geen granen bevat. Dit kunnen allerlei granen zijn, zoals bijvoorbeeld tarwe, rijst of mais. Hier hoef je dus ook niet heel slim voor te zijn, om dit te kunnen raden ;).

Vaak bevat dit voer meer hoeveelheden van andere ingrediënten, zoals vlees, groenten en fruit en dus geen granen. Daarnaast is dit speciale hondenvoer te verkrijgen in brokjes, natvoer en zelfs lekkere hondensnacks!

Dit hondenvoer is vooral de laatste jaren populair geworden onder hondeneigenaren. En dit is natuurlijk niet voor niets, omdat dit soort voer bepaalde voordelen met zich meebrengt. Hierover later wat meer.

Graanvrij voer voor je hond uitkiezen kan echter best wel lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en modellen. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan graanvrij hondenvoer moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we hieronder even bij stil.

beste graanvrij hondenvoer

Waarom moet je graanvrij voer voor je hond kopen?

Nu je weet wat graanvrij hondenvoer is en welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar wanneer je dit voer juist zou moeten aanschaffen.

Er zijn een aantal belangrijke redenen, die we voor jou verzameld hebben en hieronder zullen uitleggen. Het is belangrijk om deze redenen goed door te nemen, zodat je voor jezelf kan bepalen welke het meest op jou van toepassing is.

Jouw hond heeft een allergie of graan intolerantie

Eén van de eerste redenen waarom hondeneigenaren graanvrije voeding kopen, is meteen ook een hele belangrijke.

Honden die allergisch of intolerant zijn voor een bepaalde stof, mogen deze stof natuurlijk niet binnen krijgen. De enige optie die je dan hebt, is om voer te kopen dat die stof niet bevat. Hiermee voorkom je bijvoorbeeld dat de vacht van jouw hond uitvalt of dat je hond bijvoorbeeld last krijgt van jeuk.

In het geval van dit artikel gaat het dus specifiek om graanvrij hondenvoer. Dit voer is speciaal ontwikkeld voor gevoelige honden die allergisch zijn voor graan, of hiervoor intolerant zijn. Met dit voer is de kans dat jouw hond een allergische reactie krijgt vele malen kleiner.

Jouw hond heeft overgewicht

Ook als jouw hond geen allergie of intolerantie heeft, kan graanvrije hondenvoeding een goed product zijn om aan te schaffen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij honden met overgewicht.

Vaak zie je dat als mensen op dieet gaan, dat ze dan brood moeten vermijden. Dit zit boordevol granen, afhankelijk van wat voor brood je koopt natuurlijk. En granen zitten op hun beurt weer vol met koolhydraten.

Teveel koolhydraten worden al snel als vetten opgeslagen, dus als je wilt afvallen is dat het eerste wat je moet schrappen uit je dieet. Bij honden is dit niet veel anders, dus dan is een product zoals graanvrij hondenvoer of dieetvoer hond ideaal.

Graanvrije hondenbrokken dragen bij aan een gezonde huid en vacht

Een ander belangrijk voordeel waar (de meeste) graanvrije voeding aan bijdragen, is het creëren van een gezonde vacht en huid bij jouw hond. Door jouw hond graanvrij hondenvoer te geven, krijgt hij of zij vaak een glanzendere vacht en verliezen ze minder haar, dankzij de gezonde vetten en oliën in graanvrije hondenvoer.

Graanvrije voeding is geschikt voor iedere hond

Honden zijn van nature vleeseters en niet zozeer granen-eters. Granen zijn ook moeilijker te verteren voor bepaalde hondensoorten en, zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn sommige honden allergisch voor granen.

Vanwege de ingrediënten waarvan de meeste merken graanvrije hondenvoer gemaakt zijn, is het geschikt voor nagenoeg iedere hondensoort.

En dat is juist belangrijk omdat honden hun energie en calorieën uit voer halen. Dit voer hebben ze dus dagelijks nodig en hier wil je eigenlijk ook het allerbeste van kopen. Dat verdient jouw hond!

Betere voedingswaarden

Naast de bovengenoemde voordelen, bevatten veel soorten graanvrije hondenvoeding meer eiwitten en andere voedingsstoffen dan hondenvoer met granen, wat kan bijdragen aan een betere gezondheid. Simpelweg omdat er betere voedingswaarden in de voeding zitten.

Graanvrij hondenvoer voor iedere hond

Het laatste voordeel dat we willen benoemen, is dat je voor iedere hond wel een geschikte graanvrije hondenvoeding kan vinden. Zoals je bovenaan dit artikel hebt kunnen zien, heb je de keuze uit veel verschillende smaken, merken en verpakkingen.

Juist vanwege dit grote aanbod is de kans groot dat je een hondenvoer zonder granen vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw hond of puppy past. Met dit artikel proberen we jou simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je graanvrij hondenvoer voor je hond zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je graanvrije hondenvoeding gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achterkomen.

graanvrij hondenvoer

Graanvrij hondenvoer kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij het beste graanvrij hondenvoer gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op wat jij nodig hebt en verwacht en op wat jouw hond of puppy op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat jij een goede keuze kan maken. Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Grootte en leeftijd van jouw hond

Allereerst is het belangrijk dat je het hondenvoer afstemt op de grootte en leeftijd van jouw hond. Mensen doen dit bijvoorbeeld ook, waarbij een baby andere voeding krijgt dan een tiener.

Ditzelfde geldt voor honden ook, waarbij een puppy ander voer hoort te krijgen dan een oudere hond. Daarnaast heeft een grote hond een andere behoefte dan een kleine hond. Gelukkig is er voor alle leeftijden en groottes genoeg gezonde voeding te vinden.

Check altijd bij het hondenvoer zonder graan dat je wilt kopen, voor welke leeftijd het geschikt is. Er zijn hiervoor 4 verschillende leeftijdsfasen die je aan kan houden, namelijk: puppy, junior, adult of senior.

Je kan ook voer tegen komen dat voor elke leeftijdsfase geschikt is, dus dat zou je (eventueel) ook kunnen aanschaffen.

Inhoud van het hondenvoer

Naast de leeftijd van jouw hond, is het ook belangrijk om te kijken naar hoeveel hondenvoer je per keer koopt. Vaak is het zo dat grote verpakkingen een lagere prijs per kilo hebben dan kleinere verpakkingen.

Ben geen dief van je eigen portemonnee en houd hier rekening mee. Daarnaast kan je het voer lang bewaren in een hondenvoer container of voerton hondenvoer.

Soort graanvrij hondenvoer

Wanneer je graanvrij hondenvoer gaat kopen, kan je kiezen uit hondenbrokken, geperste hondenbrokken of natvoer voor honden en natvoer puppy. Wij gebruiken zowel natvoer als brokken voor onze hond, dus schaffen beide producten standaard aan.

Niet iedereen wil of kan dit betalen. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar het soort voer dat je wilt kopen.

Smaak van het voer

Daarnaast is het belangrijk dat je het graanvrije hondenvoer afstemt op jouw hond qua smaak. Je hond moet het namelijk wel lekker vinden. Gelukkig heb je ontzettend veel keuze, zoals je bovenaan in ons artikel hebt kunnen zien.

Je kan dan denken aan combinaties zoals hondenvoer met lam & rijst, kalkoen & rijst of wat apartere combinaties zoals verse scharrelkip met mango, blauwe bes, appel hond en wortel. Vooral het merk Edgar & Cooper heeft aparte maar zeer lekkere combinaties.

Ingrediënten

Het zal je niets verbazen, maar graanvrije voeding voor honden kunnen uit verschillende ingrediënten bestaan. Om die reden kan het geen kwaad om de achterkant van de verpakking te bekijken, om te checken waarvan het graanvrije hondenvoer gemaakt is.

Zo kunnen er bepaalde ingrediënten in voorkomen, waar jouw hond intolerant of allergisch voor is. Of je hond vindt bepaalde ingrediënten simpelweg niet lekker. Ook wil je erop letten dat graanvrij voer voor honden niet al teveel zout, suiker, kunstmatige stoffen of vetten bevat.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Door de ervaringen van anderen hondeneigenaren goed door te nemen, kun je eventuele issues, problemen of tekortkomingen in kaart brengen, voordat je het gaat aanschaffen. Dit helpt je niet alleen een teleurstelling te voorkomen, maar ook om ongewenste aankopen te voorkomen. Als je ziet dat veel producten slechte reviews of lage scores krijgen, wil je deze het beste vermijden. Op die manier koop je alleen de beste producten voor jouw hond.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw hond aanschaft.

Prijs van het hondenvoer

Het is van belang om bij de aanschaf van spullen voor je hond ook rekening te houden met de prijs ervan. De prijs dient wel bij je budget te passen. Daarnaast heb je vaak de keuze uit diverse prijscategorieën, variërend van betaalbare producten tot meer prijzige merken. Door goed naar de prijs te kijken, kun je een product vinden dat zowel bij je budget past als bij jouw hond.

Ook is het zo dat bepaalde items langer mee kunnen gaan dan andere items, vertelt de prijs je vaak iets over de duurzaamheid en kwaliteit van het product. Een hogere prijs duidt vaak op een betere kwaliteit. Het kan daarom de moeite waard zijn om iets meer te betalen voor kwalitatief goede producten.

Uiteindelijk blijft de prijs een persoonlijke afweging. Sommige hondenbaasjes vinden het niet erg om wat meer te betalen, terwijl anderen de voorkeur geven aan goedkopere opties. Dit is compleet afhankelijk van jouw eigen voorkeur.

De prijs van graanvrij hondenvoer begint vanaf zo’n €5 voor goedkoop hondenvoer bestellen en kan oplopen tot ongeveer €200, voor als je het beste van het beste wilt hebben. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er rekening mee dat jouw budget dus tussen deze twee bedragen zal moeten zitten.

graanvrije hondenbrokken

Welke soorten graanvrij hondenvoer bestaan er?

Het is al eerder benoemd, maar je kan diverse soorten graanvrije hondenproducten voor jouw hond kopen. Op die manier kan jij altijd wel iets aanschaffen wat jouw trouwe viervoeter lekker vindt.

Daarnaast hebben wij je bovenin dit blog meegenomen in de beste graanvrije brokken en het beste graanvrij nat voer. Daarnaast heb je natuurlijk ook graanvrije hondensnacks!

Eigenlijk alle soorten “normale” hondenvoeding en snacks is dus ook in een graanvrije variant te verkrijgen.

Wat heb je nodig om graanvrij hondenvoer aan je hond te geven?

Het zal je niets verbazen, maar honden eten hun voeding het liefst uit spullen die daarvoor gemaakt zijn. Net als dat mensen graag van een bord eten, eet een hond het liefst uit een honden voerbak of hondenvoer standaard.

Je hebt echter ontzettend veel keuze in wat voor voerbak jij voor je hond koopt. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit een automatische voerbak hond, een slow feeder bak voor als je hond gulzig eet en een puppy voerbak voor jouw kleine rakker.

Weet dus dat er veel keuze is en dat jij daardoor makkelijk het perfecte product voor jouw trouwe viervoeter kan vinden. Maar er moet natuurlijk ook voeding in de voerbak terecht komen. Hoeveel voeding mag je dan aan je hond geven? Dat lees je hieronder.

Hoe vaak geef je jouw hond graanvrij voer en hoeveel voer geef je?

Als het gaat om het voeren van jouw hond, is het belangrijk om de juiste hoeveelheid graanvrij voer te geven. Je wilt niet dat je hond te dik wordt, maar ook niet te weinig krijgt. Maar hoeveel voer moet je een hond op een dag geven en hoe vaak moet je dit doen?

Hoeveel voer je een hond op een dag moet geven, hangt af van verschillende factoren. Denk hierbij aan de de grootte, leeftijd, hoe actief je hond is en het ras van je hond. Als algemene richtlijn kun je ervan uitgaan dat een volwassen hond gemiddeld 10 tot 20 gram voer nodig heeft per kilo lichaamsgewicht.

Als je hond voornamelijk natvoer eet, kun je ongeveer een blik per dag geven, afhankelijk van de grootte van het blik. Het is ook belangrijk om te onthouden dat dit slechts algemene richtlijnen zijn en dat het altijd het beste is om de aanbevelingen te volgen die je vaak op de verpakking kunt vinden. Om je te helpen, vind je hieronder dus wat extra richtlijnen

Kleine rashonden: Puppy’s van volwassen honden tot 10 kilo hebben ongeveer 3 maaltijden per dag nodig, tot dat ze ongeveer 4 maanden oud zijn. Dan schaal je af naar 2 maaltijden per dag, tot dat ze 10 maanden oud zijn. Vanaf dat moment houd je het bij 1 á 2 maaltijden per dag.

Middel grote honden: Puppy’s van volwassen honden vanaf 10 kilo tot ongeveer 25 kilo hebben 3 maaltijden per dag nodig tot dat ze 6 maanden oud zijn. Dan schaal je af naar 2 maaltijden per dag tot ze één jaar oud zijn en dan houd je het bij 1 á 2 maaltijden per dag.

Grote honden: Puppy’s van volwassen honden vanaf 25 kilo en daarboven hebben 3 maaltijden per dag nodig tot dat ze 6 maanden oud zijn. Dan schaal je af naar 2 maaltijden per dag tot ze 15 maanden oud zijn en dan houd je het bij 1 á 2 maaltijden per dag.

Eet je hond te snel? Probeer dit

Het is algemeen bekend dat honden nogal snel kunnen eten. Vaak iets te snel. Het is een oerinstinct, want in het wild is het voor honden belangrijk om snel te eten, zodat andere honden het eten niet kunnen stelen. Maar soms kan dit leiden tot spijsverteringsproblemen zoals winderigheid, braken of diarree.

Gelukkig is er een makkelijke oplossing: een schrokbak hond. Deze voerbakken hebben obstakels en uitsteeksels in de bodem, zodat je hond hieromheen moet werken als het eet. Hierdoor kan je hond niet eens te snel eten, wat kan helpen om spijsverteringsproblemen te voorkomen.

Dus als je hond snel eet, geen paniek. Probeer gewoon een van de anti schrok voerbakken uit en je zult zien dat je hond het voedsel rustiger opeet.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over graanvrije hondenvoer. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je dit voer het beste kan bewaren. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Hoe bewaar je graanvrij hondenvoer?

Hierboven is het kort al even aangestipt, maar het is ontzettend belangrijk om het hondenvoer op de juiste manier te bewaren. Dit doe je door middel van een hondenvoer container, wat het voer lucht- en waterdicht kan bewaren.

Zo blijft het graanvrije hondenvoer niet alleen vers, ook kan je op die manier grote verpakkingen kopen. En dat voel je uiteindelijk in je portemonnee, omdat de prijs per kilo bij een grote verpakking (vaak) lager ligt dan bij een kleine verpakking.

Daarbij is het ook van belang om het hondenvoer graanvrij te bewaren op een droge en koele plek, dat buiten direct zonlicht valt. Hiermee voorkom je dat de graanvrije hondenvoeding te snel bederft.

In het algemeen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat hondenvoer op de juiste manier wordt bewaard om ervoor te zorgen dat het voer nog goed is wanneer je hond het eet. Dit zal helpen om ervoor te zorgen dat je hond gezond en in goede conditie blijft.

Overweeg dus zeker om een grote voercontainer aan te schaffen, zodat je niet telkens de volle mep voor de voeding hoeft te betalen. Je zal het graanvrije hondenvoer immers toch moeten aanschaffen, dus dan maar meteen zo goedkoop mogelijk toch?

Hondenvoer graanvrij – veelgestelde vragen

Voordat wij dit artikel afsluiten, willen wij je wat veelgestelde vragen laten zien. Heb jij, na het lezen van dit artikel, alsnog een prangende vraag> Stel die dan gerust in de reacties hieronder. Dan nemen wij het mee in de onderstaande lijst.

Wat is het beste graanvrije hondenvoer?

Het beste graanvrij voer voor honden hebben we in dit blog onderzocht, zoals je hebt kunnen lezen. Uit dit onderzoek zijn een aantal top producten naar voren gekozen. Wij zullen je dan ook niet één goed product meegeven, maar meerdere. Zo kan jij zelf bepalen welk product het beste bij jouw eisen en situatie past.

Waarom zou je graanvrij voer voor je hond kopen?

Een van de belangrijkste redenen waarom je graanvrije voer zou moeten kopen, is dat jouw hond allergisch is voor granen. Omdat graanvrij voer voor honden voor een groot deel uit eiwitten bestaat, is het beter voor jouw hond. Ook goed om te weten is dat graanvrij voer geschikt is voor iedere hond.

Hoe bewaar je het graanvrije voer van je hond?

Er zijn een aantal manieren om graanvrij hondenvoer op de juiste manier te bewaren. Zorg dat het voer in een afgesloten container of zak wordt bewaard. Dit voorkomt dat het voer uitdroogt of dat er insecten of andere dieren bij kunnen komen. Bewaar het voer op een koele, droge plek. Probeer het voer niet te bewaren in direct zonlicht of in een vochtige omgeving, omdat dit het graanvrij voer kan laten bederven. Controleer daarbij regelmatig de hondenvoeding zonder granen, om te zien of het nog goed is. Als het voer uitdroogt, brokkelig wordt of een vreemde geur of kleur krijgt, gooi het dan weg en koop nieuw voer.

Is graanvrij voer echt beter voor je hond?

Er is geen duidelijk antwoord op de vraag of graanvrij hondenvoer beter is voor honden dan voer met granen. Dit kan afhangen van allerlei factoren. Sommige honden kunnen bepaalde granen niet goed verteren, waardoor ze last kunnen krijgen van darmproblemen of overgewicht. In dit geval kan graanvrij hondenvoer een goede optie zijn. Aan de andere kant bevatten granen vaak veel koolhydraten en andere voedingsstoffen die honden nodig hebben om gezond te blijven. Als een hond goed kan verteren en geen problemen heeft met granen, kan voer met granen een goede keuze zijn.

Is graanvrij voer geschikt voor alle honden?

Graanvrij hondenvoer is niet perse geschikt voor alle honden. Hoewel sommige honden kunnen profiteren van een graanvrij dieet, verdragen veel honden granen prima. Het is van belangrijk om de behoeften, gezondheid en eventuele allergieën van je hond te overwegen, voordat je van dieet verandert.

Kan graanvrij voer hond helpen bij huidproblemen?

Hondenvoer zonder granen kan bij sommige honden helpen om huidproblemen te verminderen. Vooral als deze problemen werden veroorzaakt door een allergische reactie op granen. Veel huidaandoeningen kunnen echter complex zijn en door verschillende factoren worden veroorzaakt. Het hoeft dus niet altijd aan de voeding te liggen.

Welke voedingsstoffen zijn belangrijk in graanvrije hondenbrokken?

Voedingsstoffen die belangrijk zijn in hondenbrokken zonder granen zijn eiwitten, vetten, koolhydraten, vezels, vitamines en mineralen. Eiwitten zijn essentieel voor spieropbouw en celherstel, terwijl vetten energie leveren en belangrijk zijn voor een gezonde huid en vacht. Koolhydraten kunnen afkomstig zijn van alternatieve bronnen zoals aardappelen of erwten, en vezels dragen bij aan een gezonde spijsvertering.

Kunnen kleine honden en grote honden hetzelfde beste graanvrij hondenvoer eten?

De voedingsbehoeften van kleine en grote honden kunnen verschillen, dus het is belangrijk om beste graanvrij hondenvoer te kiezen dat is afgestemd op de grootte en behoeften van je hond. Grote rassen hebben bijvoorbeeld vaak meer eiwitten nodig om spieren en gewrichten te ondersteunen, terwijl kleinere rassen mogelijk voedingsmiddelen met een hogere energiedichtheid nodig hebben om hun energiebehoeften te vervullen.

Is hondenvoer zonder graan duurder dan regulier voer?

Over het algemeen kan hondenbrokken graanvrij duurder zijn dan regulier voer vanwege de gebruikte ingrediënten, zoals vleeseiwitten en alternatieve koolhydraatbronnen. De prijs van het beste graanvrije hondenvoer kan echter variëren afhankelijk van het merk, de kwaliteit en de aanwezigheid van andere toegevoegde ingrediënten.

Kan graanvrije hondenvoeding je hond helpen om af te vallen?

Graanvrij voer hond op zichzelf is geen wondermiddel voor gewichtsverlies. Gewichtsverlies vereist een goed dieet met minder calorieën dan je hond verbrandt, samen met voldoende lichaamsbeweging. Sommige graanvrije hondenbrokken zijn echter specifiek gemaakt voor gewichtsbeheersing, met minder calorieën en extra vezels om een vol gevoel te bevorderen.

Hoe kan je overschakelen naar ander graanvrij hondenvoer?

Wanneer je wilt overstappen naar ander graanvrij hondenvoer, is een geleidelijke overgang belangrijk om spijsverteringsproblemen te voorkomen. Begin door het nieuwe graanvrij voer geleidelijk te mengen met het “oude” voer. Dit doe je voor een week. Gedurende deze week verhoog je dagelijks de verhouding tussen het nieuwe en het oude voer. Hierdoor geef je de darmen van je hond de tijd om zich aan te passen aan het nieuwe voer, wat maagklachten en diarree kan voorkomen. Als je hond gevoelig is voor veranderingen in zijn dieet, kun je zelfs langzamer overgaan.

Wat is beter, graanvrij droogvoer of natvoer?

De keuze tussen graanvrij droogvoer en natvoer hangt af van de behoeften en voorkeuren van je hond. Droogvoer graanvrij heeft voordelen zoals tandgezondheid, goedkoper in aanschaf en het is langer houdbaar, terwijl natvoer kan helpen bij hydratatie en smaak. Sommige hondenbaasjes kiezen ervoor om droog- en graanvrij natvoer te combineren voor een evenwichtige voeding. Het is van belang om rekening te houden met de behoeften van je hond, zijn voorkeur en eventuele dieetbeperkingen bij het maken van je keuze.

Wat moet je doen als jouw hond te zwaar is?

Overgewicht kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals diabetes, gewrichtsproblemen en hartziekten. Raadpleeg eerst je dierenarts om een gezond dieetplan op te stellen. Dit kan inhouden dat je zijn graanvrije hondenvoeding aanpast met voer met minder calorieën en je hond meer laat bewegen. Het geleidelijk verminderen van het voedsel en het verhogen van beweging voorkomt dat je hond te snel gewicht verliest, wat ook schadelijk kan zijn. Je dierenarts kan je ook helpen om zijn vooruitgang te volgen en eventuele aanpassingen aan het plan te maken.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Zo niet, horen we dat graag in de comments. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Foto van auteur
Boyd
Baasje van Bincky
Hoi! Ik ben Boyd. Als eigenaar van hondjesinfo.nl help ik hondeneigenaren met het maken van de juiste keuzes. Ik heb in de afgelopen 20 jaar diverse hondenrassen in het gezin gehad, waaronder de West Highland White Terrier, Mechelse Herder, Tibetaanse Terrier en de Shih Tzu. Door mijn jarenlange expertise weet ik hoe ik producten moet beoordelen en hoe ik jou van het beste advies kan voorzien. Ook komen wij meerdere keren voor in landelijke media, zoals fhm,nl, nieuws.nl, justrussel.nl, wonen.nl en autorai.nl.

Plaats een reactie