Hondentrimmer: 15x de beste van 2022! [Korting]

Dankzij de hondentrimmer kan jij de vacht van jouw trouwe viervoeter goed bijwerken. Dit is niet alleen belangrijk, maar zal je ook allerlei voordelen opleveren. Vandaar dat wij dit blog hebben geschreven, waarin je alles te weten komt over de honden trimmer.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste hondentrimmer van 2022. Ook nemen wij je mee in waarom je een honden trimmer moet kopen, waar je op moet letten bij het kopen van een trimmer voor je hond en waarvoor je het gebruikt.

We sluiten dit artikel af met tips over hoe je zo’n hondentondeuse op een goede manier gebruikt én schoonmaakt. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste hondentrimmer van 2022

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in de beste hondentrimmer van 2022, waarbij de prijs oploopt van laag tot hoog. Welk product kies jij voor jouw hond uit?

Goed om aan te geven: Onderstaande producten kunnen in allerlei kleuren te verkrijgen zijn. Klik hiervoor even op “controleer prijs”, om bij andere kleuren terecht te komen.

Onze top 3 hondentrimmers

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 3, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere hondeneigenaren ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Hondentrimmer van LifeGoods 

Het eerste product in onze top drie is de Hondentrimmer van LifeGoods. Dit product krijgt momenteel 4,2 uit 5 sterren en meer dan 180 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten.

Wanneer je gaat voor dit product van LifeGoods, ontvang je 4 verschillende opzetkammen, zodat je de juiste kam kunt gebruiken voor de juiste vacht en lengte. De kammen variëren van 3 tot 12 mm.

Tevens heeft de tondeuse vijf verschillende standen. De messen van zijn gemaakt van slijtvast keramiek en titanium, waardoor het een lange levensduur heeft. Dankzij de krachtige motor, maakt het een zacht geluid en is de vibratie minimaal (onder de 50 decibel). Wat wil je nog meer?

Honden trimmer van Camry

Het tweede product in onze top drie is de Honden trimmer van Camry. Dit product krijgt momenteel 4,5 uit 5 sterren en meer dan 125 reviews op bol.com.

Ook de trimmer van Camry is uitgerust met 4 verschillende kammen, van 3 mm tot 12 mm groot. De trimmer is uitgerust met een duurzame titaniumkop én een keramisch mes. De motor zelf is met zijn 35 watt zeer krachtig en stil.

Je kan dit product zowel met batterijen of aan de netstroom bedienen. Tevens ontvang je een extra batterij, borstel, onderhoudsolie en voeding. Als laatste ontvang je ook 2 jaar garantie. Meer heb je niet nodig toch?

Hondentrimmer van Essential Goods

Het derde product in onze top drie is de Hondentrimmer van Essential Goods. Dit product krijgt momenteel 4,8 uit 5 sterren en meer dan 45 reviews op bol.com.

Deze multifunctionele trimmer van Essential Goods heeft 2 verschillende snelheden en opzetstukken. De opzetstukken zijn op 2 manieren te gebruiken, waardoor het als het ware 4 kammen zijn. Hierbij is het snijblad gemaakt van keramiek.

Tevens is dit product voorzien van een lage trillingsfrequentie en een stille motor van maximaal 55 decibel. Omdat het een waterdicht product is, kan je het ook met een natte vacht en zelfs onder de douche gebruiken. Al met al een meer dan prima product.

Staat jouw hondentrimmer niet in bovenstaand rijtje? Neem dan hier even een kijkje op Bol.com, waar ze meer dan 350 diverse trimmers voor jouw hond hebben!

Wat is een hondentrimmer?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat een hondentrimmer is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Elk dier heeft een goede verzorging nodig, dus ook een hond. Om je huisdier een gelukkig en gezond leven te geven, is niet alleen de inwendige verzorging belangrijk. Je zult ook de buitenkant af en toe moeten bijwerken, om je hond gezond te houden.

De vacht van een hond moeten kunnen ventileren en een hondentrimmer is daar het perfecte apparaat voor. Niet alleen om een dikke vacht te verwijderen, maar om je huisdier te ontdoen van oud en beschadigd haar.

Om het werk goed ermee te kunnen uitvoeren heb je een goede uitrusting nodig. Echter hoeft dit helemaal niet duur te zijn, om de vacht van je hond in goede staat te houden. Voor weinig geld heb je al een goed apparaat en sommige sets zijn al vrij compleet.

honden trimmer

Wat heb je nog meer nodig, naast een honden trimmer?

Maar welke je moet hebben, hangt af van het ras van je hond en de vacht van jouw hond. Wat het ras ook is, als je de goede basisbenodigdheden hebt, geeft dat je een goede start.

Daarom dat wij je hieronder meenemen in een aantal belangrijke items die je nodig hebt voor de vachtverzorging van jouw hond.

  • Hondenkam met middelgrote tanden is leuk voor allround. Neem er een met fijne tanden als je hond dun haar heeft en grove als het haar dik is. Vergeet geen vlooienkam te kopen voor het verwijderen van vlooien en klitten.
  • Hondenborstels zijn te verkrijgen in universele uitvoeringen. Toch is het verstandiger om een curry borstel te kopen als je hond kort haar heeft of een speldenborstel wanneer het een langharige vacht betreft.
  • Honden shampoo en conditioner voor honden, welke beide pH-gebalanceerd speciaal voor honden.
  • Een honden fohn om de vacht van je hond te drogen. Je kan een hond met een natte vacht trimmen in bepaalde situaties, maar soms wil je een droge vacht hebben.
  • Een trimtafel of hydraulische trimtafel kan erg handig zijn, zodat je jouw hond op een ergonomische en veilige manier kan verzorgen.

Wanneer je al deze basisbenodigdheden hebt, heb je alles om je hond een goede verzorging te bieden.

Een trimmer voor je hond uitkiezen kan echter best wel lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en kleuren. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een honden trimmer moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we hieronder even bij stil.

hondentrimmers

Waarom een honden trimmer kopen?

Nu je weet wat een honden trimmer is én welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen waarom je er één zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt. Vandaar wat wij je graag meenemen in de diverse voordelen die een hondentrimmer met zich mee brengt.

Het is nodig om de vacht te verzorgen

Misschien wel één van de meest belangrijke redenen om een hondentrimmer te kopen, is dat het gewoon nodig is om de vacht van jouw hond te verzorgen. Sommige hondenrassen moeten zelfs om de 8 weken getrimd worden en sommige hondenrassen juist niet. Dit is afhankelijk van het type vacht.

Je kan hiervoor natuurlijk ook naar de trimsalon gaan, waardoor je tijd bespaart. Je hoeft het dan immers niet zelf te doen. Echter kan een trimsalon wel een stuk duurder zijn, onderaan de streep.

Vachtverzorging levert allerlei voordelen op

We hebben het hierboven net benoemd, maar een goede vachtverzorging is erg belangrijk. Dit levert je namelijk allerlei voordelen op, waarvan we er nu een aantal zullen benoemen. Er zijn echter veel meer voordelen.

Een vieze en vette vacht doet de poriën verstoppen, waardoor de huid geïrriteerd kan raken. Dit is dus één van de dingen die je met een trimmer kan voorkomen.

Ook brengt een onverzorgde vacht klitten met zich mee en verliest het zijn glans. We noemen dit ook wel het matteren van de vacht. Aan elkaar geklitte haren zorgen bij een viervoeter voor veel ongemak en kan zelfs huidaandoeningen veroorzaken. Dus ook om die reden is trimmen belangrijk.

Door daarnaast regelmatig de tijd te nemen om de vacht van je hond te verzorgen, kan je ook sneller vlooien en teken opmerken. Deze kleine profiteurs kunnen je hond doodziek maken, als er niets aan gedaan wordt. Doordat ze zo klein zijn vallen ze niet direct op. Des te beter jij de vacht van jouw hond bijhoudt, des te eerder je deze beestjes kan opmerken.

Een hondentrimmer is goedkoper dan de trimsalon

Een andere belangrijke reden om een hondentrimmer te kopen, is dat het op den duur goedkoper kan zijn dan telkens naar de trimsalon te gaan. Een hond laten trimmen bij een trimsalon kost al snel vele tientallen euro’s. Dit kan aardig aantikken als jouw hond vaker in het jaar langs moet gaan.

Een hondentrimmer kopen is dan juist een goede investering, die je binnen een aantal maanden al terugverdiend kan hebben.

Vooral als je het niet erg vindt om jouw hond te trimmen, is het een goede optie om zo’n apparaat aan te schaffen.

Je wilt een trimsalon beginnen

Waar de voorgaande redenen voornamelijk van toepassing zijn voor mensen die hun hond zelf willen trimmen, is deze reden juist van toepassing voor mensen die een trimsalon willen beginnen.

Zoals je weet is de hondentrimmer één van de essentiële producten die een trimsalon in huis moet hebben, naast bijvoorbeeld een honden fohn en een trimtafel. Juist mensen die een trimsalon willen beginnen, zullen dus moeten investeren in goede producten.

Een geschikte trimmer voor iedere hond en vacht

Het laatste voordeel dat we willen benoemen, is dat je voor iedere hond wel een geschikte hondentrimmer kan vinden. Zoals je bovenaan dit artikel hebt kunnen zien, heb je de keuze uit veel verschillende modellen, sterktes, merken en producten.

Juist vanwege dit grote aanbod is de kans groot dat je een product vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw hond of puppy past. Met dit artikel proberen we jou simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven.

Al met al meer dan genoeg redenen waarom je een trimmer voor je hond zou moeten aanschaffen. Maar waar moet je dan rekening mee houden, als je een honden trimmer gaat kopen? Lees snel verder!

trimmer voor honden

Hondentrimmer kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste hondentrimmer gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op wat jij nodig hebt en verwacht en op wat jouw hond of puppy op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat jij een goede keuze kan maken. Wij hebben de belangrijkste functies waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Kwaliteit van de mesjes

Goedkoop is duurkoop, wordt er vaak geroepen. Dit geldt zeker voor elektronische apparaten, zoals de hondentrimmer. Op het belangrijkste onderdeel van de trimmer, de mesjes, mag je daarom niet bezuinigen. De messen scheren namelijk de vacht en moeten dit goed kunnen.

Het liefste kies je voor een honden trimmer van een goede kwaliteit, zodat de messen langzaam hun botheid verliezen. Of je kiest voor een trimmer met keramische mesjes.

Door gebruik te maken van speciale olie, die vaak meegeleverd wordt, kan je de levensduur van de mesjes vergroten. Kijk daarom goed naar de mesjes, waar deze van gemaakt zijn en check ook even wat andere mensen zeggen hierover.

Kracht van de hondentrimmer

Naast de mesjes en de kwaliteit daarvan, is het ook goed om te kijken naar hoe krachtig de hondentrimmer is. De kracht van de honden trimmer bepaalt in zekere zin ook hoe goed het de vacht kan trimmer.

Heeft je hond veel vacht, maar ook een dikke vacht? Kies dan een hondentrimmer die wat meer vermogen heeft. Het geluid kan dan wat harder zijn, maar dan weet je zeker dat je trimmer makkelijk door de vacht gaat.

Heet jouw hond een dunne vacht of weinig vacht? Dan hoef je niet een heel krachtige hondentrimmer te kopen.

Mesjes en kammen

Zitten er wel genoeg verwisselbare mesjes en opzet kammen bij? Het maakt niet uit of de hond gekruld, golvend of steil haar heeft, de set moet uitwisselbaar zijn, om aan te passen aan de verschillende delen van de hond.

Het hebben van verschillende mesjes en opzetkammen maken de klus een stuk eenvoudiger.

Geluidsniveau

Hoewel de meeste mensen wel gewend zijn aan het geluid van een trimmer, is jouw hond dat misschien niet. Het kan daarom verstandig zijn om rekening te houden met het geluid dat de honden scheerapparaat produceert. Vooral als jouw hond wat banger is, wil je het liefst een stille trimmer kopen.

Dit soort informatie kan je vaak aflezen uit de productomschrijving. Ook wordt het vaak in de reviews vermeld wanneer een honden trimmer veel lawaai maakt, dus neem ook zeker dat even door.

Aantal standen

Je wilt ook rekening houden met het aantal standen dat het honden scheerapparaat heeft. Een honden trimmer met één stand is bijvoorbeeld ideaal voor iemand die net start met het trimmen van een vacht en dit nog niet zo vaak gedaan heeft.

Deze honden trimmers zijn vaak goedkoper en lichter. Omdat een hond trimmer met één stand langzamer werkt, is het minder efficiënt, dus het kost je meer tijd om je hond te verzorgen. Wel is de prijs vaak een stuk goedkoper.

Een trimmer voor honden met meerdere standen is perfect voor meer ervaren trimmers. Deze trimmer voor honden kan nagenoeg alle soorten hondenhaar aan en het duurt minder lang om de vacht te trimmen, maar het komt vaak wel met een hoger prijskaartje.

Accu of kabel

Een hondentrimmer wordt met een accu óf met een kabel geleverd. Scheer jij je hond bijvoorbeeld 1 keer in de maand? Dan is een accu voldoende. Een accu gaat vaak een aantal uur mee en is prima voor mensen die de hondentrimmer niet zo vaak hoeven te gebruiken.

Maar heb je bijvoorbeeld een trimsalon of veel honden, dan zal je veel vaker gebruik moeten maken van een hondentrimmer. Dan is het verstandiger om een kabel te gebruiken, zodat je langer en vaker de hondentrimmer kan gebruiken.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw hond aanschaft.

Prijs van de hondentrimmer

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een hondentrimmer begint vanaf zo’n €20,- en kan oplopen tot meer dan €600, voor als je het beste van het beste wilt hebben. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten.

Laten we nu verder gaan met hoe je een hondentrimmer gebruikt en waarmee je allemaal rekening dient te houden.

hondentrimmer

Hoe gebruik je een hondentrimmer en waarmee rekening houden?

Wanneer jij de beste trimmer voor je hond hebt gekocht, is het natuurlijk fijn om te weten hoe dit product werkt. Vandaar dat wij nu even bij dit punt stil staan.

Afhankelijk van welk product je gekocht hebt, kan een hondentrimmer op diverse manieren werken. Daarom dat wij altijd adviseren om eerst de gebruiksaanwijzing door te nemen, zodat je zeker weet dat je het product op de juiste manier gebruikt. Onderstaande uitleg is dan ook een globale uitleg.

Nadat jouw hond eerst gewassen en geborsteld is, wordt het tijd om hem of haar te trimmen. Heb je een hond die nogal schrikachtig is? Koop dan een hondentrimmer die zo min mogelijk geluid maakt. Laat daarnaast jouw hond wennen aan de trimmer.

Houd de trimmer te allen tijd scherp, zodat het de vacht makkelijk knipt zonder aan de huid te trekken. Een scherpe tondeuse werkt ook een stuk prettiger op slecht bereikbare plekken.

Druk tijdens het trimmen zacht op de vacht en ga langzaam. Dit om geen lijnen en banen achter te laten. Trim in de juiste richting met de groei van het haar van de hond mee. Zo creëer je een gladde, natuurlijk ogende vacht.

Hondenhaar is uniek en kan alle kanten op gaan bij elk specifiek lichaamsdeel. Ga daarom geduldig te werk en kies hier voor de juiste snit of kam. Leer de vacht van je hond kennen, zodat je er handigheid in krijgt en je hond het model krijgt wat bij zijn ras past.

Hieronder zie je een video van hoe een Labradoodle getrimd wordt, waaruit je ook veel tips en tricks kan halen.

Hoe maak je een hondentrimmer schoon?

Na elke trimbeurt is het belangrijk om de hondentrimmer goed schoon te maken. Op die manier blijft het apparaat namelijk op zijn best. Mensen maken na elke scheerbeurt ook hun trimmer of scheermes schoon en dit is bij de hondentrimmer niet anders. Maar hoe doe je dit dan?

Bij een aantal merken en modellen krijg je een speciaal borsteltje meegeleverd, waarmee je de mesjes van de hondentrimmer schoon kan borstelen. Is dit niet het geval? Kijk dan of je een zachte tandenborstel of een kleine zachte borstel kan kopen.

Na elke trimbeurt borstel je de gehele kop van trimmer, inclusief de messen. Verwijder zoveel mogelijk haar of stukjes vacht van het apparaat, voordat je het op gaat bergen. Zo gaat de trimmer het langste mee namelijk.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Zo niet, horen we dat graag in de comments. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

Plaats een reactie