Hondenvoer: 17x de beste van 2024 [Dit moet je weten]

Hondenvoer is van essentieel belang zodra jij een pup of hond in huis haalt. Jouw kleine of grote rakker zal hoe dan ook meerdere keren per dag moeten eten, dus dit product staat bovenaan de lijst als één van de meest belangrijke producten die jij voor jouw hond kan aanschaffen.

In dit artikel nemen wij je mee in het beste hondenvoer van 2024. Ook nemen wij je mee in waar je op moet letten bij het kopen van voer voor je hond, waarvoor je het gebruikt en waarom je het juist moet kopen.

Als laatste geven wij je wat tips mee over welke soorten er allemaal te verkrijgen zijn, hoe je hondenvoer het beste kan bewaren, wat je nog meer nodig hebt en hoeveel voer jij jouw hond per keer moet geven.

Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

Het beste hondenvoer van 2024

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien. Zo wordt niet alleen jij blij, maar ook jouw trouwe viervoeter ;).

We nemen je hieronder mee in het beste hondenvoer van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog!

Goed om aan te geven: onderstaande producten zijn met een verschillende inhoud, voor diverse leeftijden, diverse smaken en vaak ook verschillende hondenrassen te verkrijgen. Klik even op “controleer prijs” om het juiste voer voor jouw hond te vinden.

Onze top 5 hondenvoer

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Ook zullen we bij ieder product een review vermelden. Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere hondeneigenaren ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Hondenvoer Selection Croc van Royal Canin

Het eerste product in onze top vijf is het hondenvoer Selection Croc van Royal Canin. Dit product krijgt momenteel 4,8 uit 5 sterren en meer dan 390 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten op bol.com.

Dit hondenvoer is geschikt voor honden vanaf 2 jaar, die niet perse speciale voeding nodig hebben. Door de textuur en vorm van de brokken zijn deze voor alle soorten honden geschikt om op te pakken en te kauwen. Qua gewicht kan je kiezen uit een verpakking met een inhoud van 20 kilo of van 40 kilo, waarbij de prijs per kilo lager is als je voor 40 kilo kiest.

De hondenvoeding van Royal Canin Selection Croc zorgt voor een goede verteerbaarheid, dankzij geselecteerde hoogwaardige eiwitten en specifieke vezels. De mix van 30 voedingsstoffen zorgt voor een volledige en smakelijke voeding. Alle noodzakelijke voedingsstoffen vind je in dit voer, zonder toevoegingen of kunstmatige kleurstoffen. Meer heb je niet nodig toch?

hele goede hondenbrok voor een zeer goede prijs . Mijn cavaliers eten deze brok al jaren . mooie glanzende vacht en een goede stoelgang.

rally

Hondenvoeding Maxi van Royal Canin

Het tweede product in onze top vijf is de hondenvoeding Maxi, wederom van het merk Royal Canin. Dit product krijgt momenteel 4,8 uit 5 sterren en meer dan 320 reviews op bol.com.

De Maxi productlijn is beschikbaar in 8 verschillende verpakkingen. Zo kan je kiezen uit een inhoud van 4 kilo, 8 kilo, 10 kilo, 15 kilo, 16 kilo, 18 kilo, 20 kilo en 30 kilo. Daarnaast is er speciaal voer voor puppy’s, senior honden, junior honden en adult honden.

Het Maxi voer bevat toegevoegde omega 3 vetzuren en is speciaal afgestemd op de leeftijdsfase van jouw hond. Daarnaast kan je ook nog eens stapelkorting krijgen bij dit product, wanneer je meerdere verpakkingen tegelijk koopt. Deze kan oplopen tot 2%, dus doe hier zeker je voordeel mee.

Mijne woef smult elke dag van die brokken, makkelijk omdat het aan de deur wordt geleverd en een kleine 20 euro goedkoper dan hier in de winkel. Zolang Rocky, mijne Rottweiler van 13 maand leeft zal hij Royal Canin brokken eten via Bol.com

Rocky2015

Hondenvoer Adult Lam van Pedigree

Het derde product in onze top vijf is het hondenvoer Adult Lam van Pedigree. Dit product krijgt momenteel 4,6 uit 5 sterren en meer dan 180 reviews op bol.com.

Het bovenstaande voer van Pedigree is geschikt voor honden van 2 tot 8 jaar en hierbij kan je kiezen uit Lam of Rund smaak. Qua inhoud kan je kiezen uit een verpakking van 3 kilo, 6 kilo, 10 kilo, 15 kilo of 20 kilo.

Pedigree brokken richt zich volledig op de vier basisbehoeften van de hond: een sterk en gezond gebit, een goede verteerbaarheid, een gezonde huid en glanzende vacht en een sterk immuunsysteem. De voeding is speciaal ontwikkeld om het kauwen te stimuleren en zo tanden en tandvlees in de beste conditie te houden.

voor onze hond een heel goed product (cesky-foucek) zijn tanden blijven proper, zijn adem ruikt niet, hij is vitaal en goedgezind, geen last van diaree en huiduitslag en een mooie vacht, een hond die zich goed voelt

gareelmaker

Hondenvoer Medium Adult Sensitive Skin van Pro Plan

Het vierde product in onze top vijf is het hondenvoer Medium Adult Sensitive Skin van Pro Plan. Dit product krijgt momenteel 4,7 uit 5 sterren en meer dan 185 reviews op bol.com.

Medium Adult Sensitive Skin van Pro Plan is geschikt voor honden van 2 tot 8 jaar. Qua inhoud kan je kiezen uit een verpakking van 3 kilo, 14 kilo of 16,5 kilo. Dit voer ondersteunt een gezonde huid & glanzende vacht en is een lekkere hondenvoer met zalm.

Ook bevat dit hondenvoer Pro Plan zorgvuldig geselecteerde hoogwaardige eiwitten die mogelijke huidreacties, geassocieerd met voedselovergevoeligheid, helpen verminderen. Wat wil je nog meer?

Ik heb dit voer aan diverse honden (Bordeaux Dog , AM Staff en Pitbull) gegeven en allemaal deden ze het er goed op. Ze vinden het lekker en krijgen er een mooie vacht van.

Rik1970

Hondenvoer Compleet van Cavom

Het vijfde product in onze top vijf is het hondenvoer Compleet van Cavom. Dit product krijgt momenteel 4,6 uit 5 sterren en meer dan 180 reviews op bol.com.

Cavom Compleet is een complete voeding en bevat rund- en schapenvlees. Hierdoor heeft het alle grondstoffen die een hond nodig heeft voor een goede gezondheid. Tevens bevat deze hondenvoeding een perfecte balans tussen omega 3 en omega 6, dankzij de toevoeging van zuiver rundvet en oliën.

Deze Cavom hondenvoeding bestaat uit ook deels uit ontsloten, licht verteerbare granen. Compleet van Cavom is te koop met een inhoud van 5 kilo of van 20 kilo.

Hond heeft veel minder last van huidschilfers en jeuk sinds we dit merk zijn gaan proberen. Verder lijkt hij het ook heel lekker te vinden.

NeNea

Zit jouw hondenvoer niet in bovenstaande lijst? Niet getreurd! Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan duizenden verschillende soorten hondenvoer hebben!

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar het beste hondenvoer, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

  • Prijs van het product
  • Aantal reviews van kopers
  • Hoogte van de beoordeling
  • Kwaliteit aan de hand van de reviews
  • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij het beste voer hond voor jouw situatie vinden.

Wat is hondenvoer?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat hondenvoer is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Hondenvoer is hét must have product wat jij voor jouw hond aan kan schaffen. Voeding is van essentieel belang. Het staat bovenaan de kooplijst van hondeneigenaren, omdat een hond niet kan overleven zonder de juiste voeding.

Hondenvoeding is in diverse soorten te verkrijgen, daarover ga je verderop in dit artikel meer leren. Dat de wereld van hondenvoer groot én divers is, kan je ook goed terugzien op bol.com. Daar hebben ze meer dan 9.000 verschillende soorten hondenvoer op voorraad.

Er is genoeg hondenvoer te vinden voor elke leeftijd, voor elk hondenras, voor elke intolerantie of allergie, voor elke gewichtsklasse en zo kan ik wel even doorgaan.

Hondenvoeding uitkiezen kan echter best wel lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en modellen. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan honden voer moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we hieronder even bij stil.

goed hondenvoer

Waarom moet je hondenvoer kopen?

Nu je weet wat hondenvoer is en welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar wanneer je dit voer juist zou moeten aanschaffen. De onderstaande redenen zijn nogal voor de hand liggend, maar belangrijk om door te nemen.

Honden moeten nu eenmaal eten

De allereerste reden is tevens ook de meest belangrijke reden. Honden en puppy’s hebben nu eenmaal voer nodig. Het is een eerste levensbehoefte, dus je kan eigenlijk niet om dit product heen.

Wel is het zo dat je kan kiezen uit veel verschillende soorten honden voer. Denk dan bijvoorbeeld aan droogvoer zoals brokken, blikvoer hond of vers vlees, naast eventuele snacks en snoepjes.

Wil je meer weten over welke soorten hondenvoeding er allemaal bestaan. Verder op dit blog staan we hier wat langer bij stil, dus blijf zeker even lezen.

De juiste voeding voorziet in de juiste behoefte

Naast dat honden eenmaal moeten eten, is het ook goed om te benoemen dat iedere hond een andere behoefte heeft. Kleine honden rassen hebben ander voer nodig dan grote honden. Ook kan jouw hond een intolerantie of allergie hebben. De juiste hondenvoeding zal daarom voor iedere hond belangrijk zijn om in huis te halen.

Een goede en gezonde hond

Naast de bovengenoemde voordelen, zal het beste hondenvoer ook zorgen voor een goede en gezonde hond. Dit is bijvoorbeeld terug te zien in een gezonde en glanzende vacht, sprankelende ogen, een goed energielevel, geen last van jeuk of maagklachten, een stevige en gezonde ontlasting en nog veel meer.

Voor iedere hond is er een geschikt product te vinden

Doordat er zoveel honden op de wereld zijn, worden er ook ontzettend veel hondenproducten gemaakt door diverse fabrikanten. Dit geldt zeker voor hondenvoeding.

Voor elke hond is er wel een geschikte voeding te vinden. Wanneer jouw hond allergisch is voor bepaalde stoffen, darmproblemen, blaasproblemen, overgewicht heeft, je kan het zo gek niet bedenken of er is geschikte voeding voor.

Ook wordt er een onderscheid gemaakt tussen puppy’s, junior, adult en senior honden, want ook hier kan je speciale voeding voor aanschaffen.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je voer voor je hond zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je het beste voer voor je hond gaat aanschaffen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

hond voer

Hondenvoer kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij het beste hondenvoer gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op wat jij nodig hebt en verwacht en op wat jouw puppy op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat jij een goede keuze kan maken. Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Grootte en leeftijd van jouw hond

Allereerst is het belangrijk dat je het hondenvoer afstemt op de grootte en leeftijd van jouw hond. Mensen doen dit bijvoorbeeld ook, waarbij een baby andere voeding krijgt dan een tiener.

Ditzelfde geldt voor honden ook, waarbij een puppy ander voer hoort te krijgen dan volwassen honden. Daarnaast heeft een grote hond een andere behoefte dan kleine honden. Gelukkig is er voor alle leeftijden en groottes genoeg gezonde voeding te vinden.

Check altijd bij het hondenvoer dat je wilt kopen, voor welke leeftijd het geschikt is. Er zijn hiervoor 4 verschillende leeftijdsfasen die je aan kan houden, namelijk: puppy, junior, adult of senior.

Je kan ook voer tegen komen dat voor elke leeftijdsfase geschikt is, dus dat zou je (eventueel) ook kunnen aanschaffen.

Smaak van het hondenvoer

Niet alleen zal je rekening moeten houden met de leeftijd en grootte van jouw hond, ook is het belangrijk dat je voer koopt dat jouw vriend of vriendin daadwerkelijk lust.

De keuze is heel divers, dus je vindt vast wel wat smaken en producten die jouw hond lekker vindt. Veel voorkomende smaken zijn bijvoorbeeld hondenvoeding met kip, rund, hondenvoer eend, vis honden brokken en hondenbrokjes lam.

Weet in ieder geval dat er meer dan genoeg keuze is en dat je dus genoeg andere merken en smaken kan proberen.

Weet je niet zo goed wat voor smaak jouw hond lekker vindt? Dan is het verstandig om een kleine verpakking te kopen, voor het geval dat jouw hond het eten niet lust. Dat scheelt geld:).

Ingrediënten

Het zal je niets verbazen, maar voeding voor honden kunnen uit verschillende ingrediënten bestaan. Om die reden kan het geen kwaad om de achterkant van de verpakking te bekijken, om te checken waarvan het beste hondenvoer gemaakt is.

Zo kunnen er bepaalde ingrediënten in voorkomen, waar jouw hond intolerant of allergisch voor is. Of je hond vindt bepaalde ingrediënten simpelweg niet lekker. Ook wil je erop letten dat voer voor honden niet al teveel zout, suiker, kunstmatige stoffen of vetten bevat.

Inhoud van de verpakking

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden, is hoeveel voer je per keer gaat kopen. Vaak is het zo dat grote verpakkingen een lagere prijs per kilo hebben dan kleinere verpakkingen.

Door een grootverpakking te kopen kan je uiteindelijk besparen op de kosten die je maakt. En wie wordt daar nou niet vrolijk van? Daarnaast kan je zo’n grootverpakking goed en lang bewaren in een hondenvoer container!

Soort hondenvoer

Wanneer je hondenvoer gaat kopen, is het belangrijk om rekening te houden met het soort voer dat je wilt aanschaffen. Sommige honden hebben namelijk een bepaalde allergie, hebben voedsel nodig dat geschikt is als dieetvoeding of hebben glutenvrij voer nodig.

Verder op in dit artikel staan we kort even stil bij de diverse soorten én leggen wij je uit hoe je de beste selectie kan maken.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Door de ervaringen van anderen hondeneigenaren goed door te nemen, kun je eventuele issues, problemen of tekortkomingen in kaart brengen, voordat je het gaat aanschaffen. Dit helpt je niet alleen een teleurstelling te voorkomen, maar ook om ongewenste aankopen te voorkomen. Als je ziet dat veel producten slechte reviews of lage scores krijgen, wil je deze het beste vermijden. Op die manier koop je alleen de beste producten voor jouw hond.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw hond aanschaft.

Prijs van het hondenvoer

Het is van belang om bij de aanschaf van spullen voor je hond ook rekening te houden met de prijs ervan. De prijs dient wel bij je budget te passen. Daarnaast heb je vaak de keuze uit diverse prijscategorieën, variërend van betaalbare producten tot meer prijzige merken. Door goed naar de prijs te kijken, kun je een product vinden dat zowel bij je budget past als bij jouw hond.

Ook is het zo dat bepaalde items langer mee kunnen gaan dan andere items, vertelt de prijs je vaak iets over de duurzaamheid en kwaliteit van het product. Een hogere prijs duidt vaak op een betere kwaliteit. Het kan daarom de moeite waard zijn om iets meer te betalen voor kwalitatief goede producten.

Uiteindelijk blijft de prijs een persoonlijke afweging. Sommige hondenbaasjes vinden het niet erg om wat meer te betalen, terwijl anderen de voorkeur geven aan goedkopere opties. Dit is compleet afhankelijk van jouw eigen voorkeur.

De prijs van hondenvoer begint vanaf zo’n €4 voor goedkoop hondenvoer en kan oplopen tot ongeveer €1.500. Ja, je leest het goed, €1.500! Hiervoor krijg je wel een hele pallet vol hondenvoeding van één van de beste merken. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er rekening mee dat jouw budget dus tussen deze twee bedragen zal moeten zitten.

hondenvoeding

Welke soorten hondenvoer bestaan er?

We hebben het hierboven kort al even laten vallen, maar je kan ontzettend veel verschillende soorten hondenvoer kopen. Letterlijk duizenden diverse producten heb je tot je beschikking.

Dit is erg belangrijk, omdat honden lang niet allemaal hetzelfde voer mogen of kunnen hebben. Sommige honden hebben een allergie, blaasproblemen, overgewicht of zijn gewoon erg jong, waardoor zij speciale voeding nodig hebben.

Je kan de wereld van hondenvoer dan ook onderverdelen op basis van eigenschappen:

Of je verdeelt het onder op basis van dieet:

Maar je kan het ook opdelen op basis van levensfase:

En als laatste kan je de onderverdeling maken op basis van het soort voeding

Het ligt er dus maar net aan wat je nodig hebt en waarmee je rekening moet houden, maar de wereld van hondenvoeding is erg uitgebreid.

Hoe kan je hondenvoer het beste bewaren?

Hierboven is het kort al even aangestipt, maar het is ontzettend belangrijk om het hondenvoer op de juiste manier te bewaren. Dit doe je door middel van een hondenvoer container, wat het voer lucht- en waterdicht kan bewaren.

Zo blijft het hondenvoer niet alleen vers, ook kan je op die manier grote verpakkingen kopen. En dat voel je uiteindelijk in je portemonnee, omdat de prijs per kilo bij een grote verpakking (vaak) lager ligt dan bij een kleine verpakking.

Daarbij is het ook van belang om het hondenvoer te bewaren op een droge en koele plek, dat buiten direct zonlicht valt. Hiermee voorkom je dat de beste hondenvoeding te snel bederft.

In het algemeen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat hondenvoer op de juiste manier wordt bewaard om ervoor te zorgen dat het voer nog goed is wanneer je hond het eet. Dit zal helpen om ervoor te zorgen dat je hond gezond en in goede conditie blijft.

Overweeg dus zeker om een grote voercontainer aan te schaffen, zodat je niet telkens de volle mep voor de voeding hoeft te betalen. Je zal het beste hondenvoer immers toch moeten aanschaffen, dus dan maar meteen zo goedkoop mogelijk toch?

hondenvoer bestellen

Wat heb je nodig om hondenvoer aan je hond te geven?

Het zal je niets verbazen, maar honden eten hun voeding het liefst uit spullen die daarvoor gemaakt zijn. Net als dat mensen graag van een bord eten, eet een hond het liefst uit een hondenvoerbak.

Je hebt echter ontzettend veel keuze in wat voor voerbak jij voor je hond koopt. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit een automatische voerbak, een anti schrokbak voor als je hond gulzig eet en een puppy voerbak voor jouw kleine rakker.

Weet dus dat er veel keuze is en dat jij daardoor makkelijk het perfecte product voor jouw trouwe viervoeter kan vinden. Maar er moet natuurlijk ook voeding in de voerbak terecht komen. Hoeveel voeding mag je dan aan je hond geven? Dat lees je hieronder.

Hoeveel voer geef je aan je hond?

Hoeveel voer jij aan jouw hond per maaltijd geeft, hangt af van het ras, het gewicht en de leeftijd van jouw hond. Ook goed om te weten is dat dit per merk ook nog eens kan verschillen.

Gelukkig vind je op veel verpakkingen op de achterkant duidelijke instructies met hoeveel voer jouw hond per keer mag krijgen.

Houd er wel rekening mee dat dit allemaal inschattingen en gemiddeldes zijn. Dus mocht je ergens over twijfelen, kan je altijd kort even je dierenarts raadplegen.

We nemen je hieronder mee in een aantal merken en hoe zij aangeven hoeveel voer jouw hond per keer of per dag mag krijgen.

Bij diverse producten van het merk Prins kijk je bijvoorbeeld naar het gewicht van jouw hond en de mate van activiteit dat jouw hond op een dag doet. Aan de hand van deze 2 zaken bepaal je hoeveel gram jouw hond het beste per dag kan eten. Dit kan je vervolgens aflezen in een handige tabel, dat op de achterkant van de verpakking staat.

Het merk Pro Plan berekend het juist op een iets andere manier. Dit merk kijkt zowel naar het gewicht van jouw hond, als de mate van activiteit. De activiteit verdelen ze echter onder in twee klassen, namelijk: minder dan een uur bewogen en meer dan een uur bewogen.

Honden die ontzettend veel bewegen mogen dan ook iets meer voeding krijgen dan honden die minder bewegen. Een iets andere aanpak dan het merk Prins.

Zoals je ziet kan het dus per merk verschillen, hoeveel voer jij aan jouw hond mag geven. Maar hoe vaak geef je een hond dan voeding?

beste hondenvoer

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over hondenvoer. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe vaak je voer aan je hond mag geven. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Hoe vaak geef jij een hond voer?

Elke maand zijn er tientallen mensen die binnen Google zoeken naar hoe vaak je een hond zijn of haar voeding mag geven. Omdat dit verschilt per hond, is dit geen hele gekke vraag.

Het is uiteindelijk ook wel fijn om te weten hoe vaak jij jouw hond voeding mag geven. Als je dan ook nog eens rekening houdt met hoeveel voer je hond per maaltijd mag, dan moet het helemaal goed komen!

Het verschilt per leeftijd en per gewichtsklasse, hoe vaak je een hond voeding mag geven. Omdat er niet echt één antwoord te geven is, nemen wij je hieronder mee in wat richtlijnen. Je kan hiermee rekening houden, maar het is een globaal overzicht.

Kleine honden: Puppy’s van een volwassen hond tot 10 kilo hebben ongeveer 3 maaltijden per dag nodig, tot dat ze ongeveer 4 maanden oud zijn. Dan schaal je af naar 2 maaltijden per dag, tot dat ze 10 maanden oud zijn. Vanaf dat moment houd je het bij 1 á 2 maaltijden per dag.

Middelgrote honden: Puppy’s van een volwassen hond vanaf 10 kilo tot ongeveer 25 kilo hebben 3 maaltijden per dag nodig tot dat ze 6 maanden oud zijn. Dan schaal je af naar 2 maaltijden per dag tot ze één jaar oud zijn en dan houd je het bij 1 á 2 maaltijden per dag.

Grote honden: Puppy’s van volwassen honden vanaf 25 kilo en daarboven hebben 3 maaltijden per dag nodig tot dat ze 6 maanden oud zijn. Dan schaal je af naar 2 maaltijden per dag tot ze 15 maanden oud zijn en dan houd je het bij 1 á 2 maaltijden per dag.

Wanneer jij rekening houdt met de richtlijnen hierboven, moet het helemaal goedkomen. Merk je dat jouw hond toch wat te dik wordt of juist te dun blijft, probeer dan een aanpassing te maken in de voeding, in de hoeveelheid voer of in hoe vaak je voer geeft.

Eet je hond te snel? Probeer dit

Het is algemeen bekend dat honden nogal snel kunnen eten. Vaak iets te snel. Het is een oerinstinct, want in het wild is het voor honden belangrijk om snel te eten, zodat andere honden het eten niet kunnen stelen. Maar soms kan dit leiden tot spijsverteringsproblemen zoals winderigheid, braken of diarree.

Gelukkig is er een makkelijke oplossing: een slowfeeder hond. Deze voerbakken hebben obstakels en uitsteeksels in de bodem, zodat je hond hieromheen moet werken als het eet. Hierdoor kan je hond niet eens te snel eten, wat kan helpen om spijsverteringsproblemen te voorkomen.

Dus als je hond snel eet, geen paniek. Probeer gewoon een van de anti schrok voerbakken uit en je zult zien dat je hond het voedsel rustiger opeet.

Mocht je de situatie niet helemaal vertrouwen, neem dan even contact op met je huisarts. Die kan jou altijd van een perfect antwoord voorzien.

Hondenvoer – veelgestelde vragen

Voordat wij dit artikel afsluiten, willen wij je wat veelgestelde vragen laten zien. Heb jij, na het lezen van dit artikel, alsnog een prangende vraag> Stel die dan gerust in de reacties hieronder. Dan nemen wij het mee in de onderstaande lijst.

Wat is het beste hondenvoer?

Wij hebben in dit blog diverse soorten hondenvoeding onderzocht, zoals je hebt kunnen lezen. Uit dit onderzoek zijn een aantal top producten naar voren gekozen. Wij zullen je dan ook niet één goed product meegeven, maar meerdere. Kies hierbij voor goed hondenvoer met een specifieke eiwitbron zoals kip, rundvlees of vis. Vermijd hondenvoer met overmatige vulstoffen zoals maïs of tarwe, omdat deze minder voedzaam zijn. Iedere hond is uniek en kan een andere voedingsbehoefte hebben, dus houd hier rekening mee.

Hoe bewaar je hondenvoer?

Er zijn een aantal manieren om hondenvoer op de juiste manier te bewaren. Zorg dat het voer in een afgesloten container of zak wordt bewaard. Dit voorkomt dat het voer uitdroogt of dat er insecten of andere dieren bij kunnen komen. Bewaar het voer op een koele, droge plek. Probeer het voer niet te bewaren in direct zonlicht of in een vochtige omgeving, omdat dit het voer kan laten bederven. Controleer daarbij regelmatig de hondenvoeding, om te zien of het nog goed is. Als het voer uitdroogt, brokkelig wordt of een vreemde geur of kleur krijgt, gooi het dan weg en koop nieuw voer.

Hoe vaak voer je jouw hond met het beste hondenvoer?

Hoe vaak je je hond moet voeren, hangt af van zijn leeftijd, grootte en mate van activiteit. Over het algemeen krijgen volwassen honden twee maaltijden per dag. Puppies hebben daarentegen vaker voeding nodig vanwege hun snelle groei. Het is verstandig om de dagelijkse portie in twee of meer maaltijden te verdelen. Het volgen van de aanwijzingen op de verpakking van het hondenvoer is een ook van belang, maar pas het aan op de behoeften van je hond.

Wat zijn de belangrijkste voedingsstoffen die hondenvoer zou moeten bevatten?

Het beste hondenvoer bevat een goede mix van eiwitten, koolhydraten, vetten, vitaminen en mineralen. Het is belangrijk dat deze voedingsstoffen in de juiste verhoudingen aanwezig zijn, zodat jouw hond de stoffen binnenkrijgt die het nodig heeft.

Is graanvrij hondenvoer beter voor jouw hond?

Graanvrij hondenvoer wordt vaak gepromoot als een gezondere optie, maar dat is niet perse waar voor elke hond. Niet alle honden hebben een graanvrij hondenvoer nodig. Granen kunnen een goede bron van energie zijn voor honden, en veel honden verteren ze zonder problemen. Echter, voor honden met allergieën kan graanvrij hondenvoer nuttig zijn.

Wat is het beste hondenvoer voor een hond met allergieën?

Het beste hondenvoer voor een hond met allergieën hangt af van wat de allergie veroorzaakt. Sommige honden kunnen allergisch zijn voor specifieke ingrediënten, zoals kip, rundvlees of graan. In zulke gevallen is het verstandig om over te schakelen op hypoallergeen hondenvoer. Hypoallergeen hondenvoer is voer dat deze ingrediënten niet bevat.

Hoe weet je dat jouw hond genoeg voeding krijgt?

Er zijn een paar dingen waaraan je kunt zien of je hond genoeg voeding krijgt. Allereerst zou jouw hond een goede eetlust moeten hebben en zijn gewicht moeten behouden. Zijn vacht moet glanzend en gezond zijn, en hij moet voldoende energie hebben. Ook zou zijn ontlasting consistent en stevig moeten zijn. Als je veranderingen ziet in het gewicht, de vacht, het energielevel of de ontlasting van je hond, kan dit een teken zijn dat hij niet de juiste voeding krijgt.

Kunnen kleine honden en grote honden hetzelfde beste hondenvoer eten?

De voedingsbehoeften van kleine en grote honden kunnen verschillen, dus het is belangrijk om het beste hondenvoer te kiezen dat is afgestemd op de grootte en behoeften van je hond. Grote rassen hebben bijvoorbeeld vaak meer eiwitten nodig om spieren en gewrichten te ondersteunen, terwijl kleinere rassen voer met een hogere energiedichtheid nodig hebben om hun energiebehoeften te vervullen.

Welke ingrediënten moet je vermijden in hondenvoer?

Bij het kiezen van hondenvoer is het belangrijk om bepaalde ingrediënten te vermijden, die mogelijk schadelijk kunnen zijn voor je hond. Granen zoals maïs, tarwe en soja zijn vaak moeilijk te verteren en kunnen allergieën veroorzaken. Kunstmatige kleurstoffen, conserveringsmiddelen en smaakstoffen moeten ook worden vermeden. Kies in plaats daarvan voor voer met natuurlijke ingrediënten, zoals hoogwaardige eiwitbronnen (vlees of vis), gezonde vetten en natuurlijke antioxidanten zoals vitamine E en C. Check daarom altijd de ingrediënten.

Hoe kan je overschakelen naar ander hondenvoer?

Wanneer je wilt overstappen naar ander hondenvoer, is een geleidelijke overgang belangrijk om spijsverteringsproblemen te voorkomen. Begin door het nieuwe voer geleidelijk te mengen met het “oude” voer. Dit doe je voor een week. Gedurende deze week verhoog je dagelijks de verhouding tussen het nieuwe en het oude voer. Hierdoor geef je de darmen van je hond de tijd om zich aan te passen aan het nieuwe voer, wat maagklachten en diarree kan voorkomen. Als je hond gevoelig is voor veranderingen in zijn dieet, kun je zelfs langzamer overgaan.

Wat is beter, droogvoer of natvoer?

De keuze tussen droogvoer en natvoer hangt af van de behoeften en voorkeuren van je hond. Droogvoer heeft voordelen zoals tandgezondheid, goedkoper in aanschaf en het is langer houdbaar, terwijl natvoer kan helpen bij hydratatie en smaak. Sommige hondenbaasjes kiezen ervoor om droog- en natvoer te combineren voor een evenwichtige voeding. Het is van belang om rekening te houden met de behoeften van je hond, zijn voorkeur en eventuele dieetbeperkingen bij het maken van je keuze.

Wat moet je doen als jouw hond te zwaar is?

Overgewicht kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals diabetes, gewrichtsproblemen en hartziekten. Raadpleeg eerst je dierenarts om een gezond dieetplan op te stellen. Dit kan inhouden dat je zijn hondenvoeding aanpast met voer met minder calorieën en je hond meer laat bewegen. Het geleidelijk verminderen van het voedsel en het verhogen van beweging voorkomt dat je hond te snel gewicht verliest, wat ook schadelijk kan zijn. Je dierenarts kan je ook helpen om zijn vooruitgang te volgen en eventuele aanpassingen aan het plan te maken.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Zo niet, horen we dat graag in de comments. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Foto van auteur
Boyd
Baasje van Bincky
Hoi! Ik ben Boyd. Als eigenaar van hondjesinfo.nl help ik hondeneigenaren met het maken van de juiste keuzes. Ik heb in de afgelopen 20 jaar diverse hondenrassen in het gezin gehad, waaronder de West Highland White Terrier, Mechelse Herder, Tibetaanse Terrier en de Shih Tzu. Door mijn jarenlange expertise weet ik hoe ik producten moet beoordelen en hoe ik jou van het beste advies kan voorzien. Ook komen wij meerdere keren voor in landelijke media, zoals fhm,nl, nieuws.nl, justrussel.nl, wonen.nl en autorai.nl.

Plaats een reactie