Placemat voerbak: 15x de beste van 2024 [Prijsdaling]

Placemat voerbak: Een voerbak placemat, ook wel voermat genoemd, is een must have product om in huis te halen, omdat je hiermee ervoor zorgt dat de hondenvoerbak en de honden drinkbak op hun plek blijft staan. Ook is het makkelijker om hetgeen wat gemorst wordt op te ruimen!

In dit artikel nemen wij je mee in de beste voerbak placemat van 2024. Ook nemen wij je mee in wat het precies is, waar je op moet letten bij het kopen van een placemat voor onder de voerbak, waarom je het juist moet aanschaffen en waarvoor je het gebruikt.

Als laatste sluiten we af met wat algemene tips over hoe je een honden placemat het beste kan schoonmaken. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste placemat voerbak van 2024

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste mat voor onder voerbak hond kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in de beste placemat vloerbak van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog. Welke voerbak placemat kies jij uit?

€22,90
€24,90

Onze top 5 voerbak placemats

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Bij iedere hondenplacemat vermelden we ook een voorbeeld van een review. Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere hondeneigenaren ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Voermat voor hond van BoDutch

Het eerste product in ons artikel is de bovenstaande voermat voor je hond van BoDutch. Dit product krijgt momenteel 4,8 uit 5 sterren en meer dan 75 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten.

Qua kleuren kan je bij dit product kiezen uit de kleur zwart of grijs. Ook de afmetingen kan je zelf uitzoeken. Zo is er de keuze uit maat S, en L. Hierboven zie jen maat L met een afmeting van 60×40 centimeter. Maat S is dus iets kleiner ;).

Wat bij de voorgaande producten geldt, geldt nu ook: ook deze voermat voor je hond is gemaakt van siliconen, heeft een opstaand randje en een antislip bodem. Ook is het vaatwasser bestendig. Meer heb je niet nodig toch?

Snelle verzending en alles naar wens. Perfecte placemat voor onder de voetbak en blijft goed liggen.

Fiona1984

Placemat voerbak van Fuzly

Het tweede product in ons artikel is de placemat voerbak van Fuzly. Deze placemat krijgt 4,4 uit 5 sterren en meer dan 15 reviews.

Deze placemat is verkrijgbaar in 3 kleuren, namelijk: zwart, grijs en roze. Met een afmeting van 30 x 48 centimeter, is deze placemat groot genoeg voor de voer- en drinkbak van jouw hond.

Dankzij het siliconen materiaal schuift de mat niet en blijven de bakjes goed op hun plaats staan. Is het product vies? Dan kan je dit makkelijk wassen in de vaatwasser.

Ben je dus op zoek naar een populair mat onder drinkbak hond dat veel hondeneigenaren goed vinden? Kies dan voor de bovenstaande placemat voerbak van Fuzly.

Superhandig ding.. zo schuiven de voerbakken niet weg.. is wel nodig met een hongerige puppy die zijn poten nog niet echt onder controle heeft.. enkel lastig om af te drogen.. sommige doeken blijven echt haperen zoals microvezel

Loupke

Placemat voerbak van Beeztees

Het derde product in ons artikel is de placemat voerbak van Beeztees. Dit product krijgt momenteel 4 uit 5 sterren en meer dan 3 reviews op bol.com.

Bij dit product heb je alleen keuze uit de kleur blauw. Daarnaast is deze placemat 40×30 centimeter groot. Dit zou groot genoeg moeten zijn voor de voer- en drinkbak van jouw hond!

Ook deze hondenplacemat is gemaakt van siliconen en daardoor anti slip. Ook heeft het een handige opstaand randje, zodat eventueel vocht op de placemat blijft. Dit wordt ook wel een anti morsrand genoemd. Al met al een prima product. Wat heb je nog meer nodig?

Alleen maar positief: geschikt voor nat en droog voer, makkelijk in gebruik en goede kwaliteit.

Elsnaegels

Placemat voerbak van Winkrs

Het vierde product in ons artikel is de placemat voerbak van Winkrs. Dit product krijgt momenteel 4 uit 5 sterren en meer dan 15 reviews op bol.com.

Bij dit product heb je alleen keuze uit de kleur grijs. Daarnaast is deze placemat 30 x 48 centimeter groot. Hiermee is dit de grootste placemat uit onze top 5.

Ook dit product is gemaakt van siliconen en daardoor anti slip. Ook heeft het, net als het vorige product van Beeztees, een opstaand anti morsrandje. Deze placemat doet dus precies wat je ervan mag verwachten.

Superfijne placemat zou willen dat ik deze eerder had gekocht, bakken blijven goed staan!

Hdrkhvier14

Voermat voor hond van Odoxia

Het laatste product in ons artikel is de voermat voor je hond van Odoxia. Dit product krijgt momenteel 4,5 uit 5 sterren op bol.com en meer dan 20 reviews op bol.com

Qua kleuren en afmetingen is het bij Odoxia redelijk simpel. De voermat voor je hond is one size fits all en je hebt de keuze uit 3 verschillende kleuren. Dit zijn blauw, zwart en grijs. Ook is dit product 48 centimeter breed en 30 centimeter lang.

En ook bij dit product geldt: Het is gemaakt van siliconen, bevat een antislip bodem, heeft een opstaand randje en is vaatwasser bestendig. Net als de 4 andere producten hierboven ;).

Praktisch. Geen geknoei met etensresten op de vloer meer. Rand aan de placemat is handig.

KatB01

Zit de voermat voor jouw hond niet in bovenstaande lijst? Niet getreurd! Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 70 verschillende placemats voor je voerbak hebben!

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste placemat hond, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

 • Prijs van het product
 • Aantal reviews van kopers
 • Hoogte van de beoordeling
 • Kwaliteit aan de hand van de reviews
 • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste honden placemat voor jouw situatie vinden.

Wat is een placemat voerbak?

Na het zien van de bovenstaande producten, heb je (waarschijnlijk) een goed idee van wat een placemat voor een voerbak is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Zoals je al aan de naam van een mat onder voerbak hond kan raden, is het niks anders dan een placemat die je onder je voerbak of drinkbak legt. Het wordt ook weleens de voermat voor honden genoemd.

Je kan het een beetje vergelijken met de placemats die wij gebruiken, alleen dan speciaal voor honden!

Een placemat voerbak voor je hond uitkiezen kan echter best wel lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en modellen. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een voerbak placemat moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we hieronder even bij stil.

placemat hond

Waarom een placemat voerbak kopen?

Nu je weet wat een placemat voerbak is én welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen waarom je er één zou moeten kopen.

Het is namelijk een product wat belangrijk kan zijn om in huis te halen. Vandaar dat wij je graag meenemen in de diverse voordelen die voerbak placemats kunnen geven.

Het is belangrijk om deze punten goed door te lezen, zodat je zelf kan bepalen wanneer je er één zou moeten kopen.

Het houdt een voerbak/drinkbak op hun plaats

Eén van de eerste redenen waarom hondeneigenaren een placemat hondenbak kopen, is meteen ook een hele belangrijke. Het hele doel van dit product is namelijk om ervoor te zorgen dat de drink- en voerbak van je hond goed op hun plek blijven staan.

Lang niet elke voer- of drinkbak heeft namelijk een anti slip bodem, terwijl een placemat dit wel heeft.

Het is dus een handig product om in huis te halen, zodat jouw hond niet de bakken gaat rondduwen in jouw huis.

Je kan er een vieze vloer mee voorkomen

Naast dat de voer- of drinkbak niet kan verschuiven, voorkom je met een voerbak placemat ook nog eens een vieze vloer.

Net als dat mensen een placemat gebruiken om niet op de tafel te knoeien, gebruik je een placemat voor honden zodat zij niet op de grond kunnen knoeien.

Mocht jouw hond slordig eten, dan is de kans groot dat alles op het placemat terecht komt. Zelf maken wij hier ook gebruik van, wat ons veel tijd scheelt! We hoeven niet meer heel de vloer af te doen, maar doen simpelweg de placemat afwassen.

Voor iedere hond een geschikte voermat hond

Het laatste voordeel dat we willen benoemen, is dat je voor iedere hond wel een geschikte placemat voerbak kan vinden. Zoals je bovenaan dit artikel hebt kunnen zien, heb je de keuze uit veel verschillende merken, maten, vormen en kleuren.

Juist vanwege dit grote aanbod is de kans groot dat je een placemat hondenvoerbak vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw hond of puppy past. Met dit artikel proberen we jou simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je een voermat voor je hond zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je een honden placemat gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achterkomen.

voerbak placemat

Voerbak placemat kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste voerbak placemat gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat jouw hond of puppy op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten. Gelukkig is een voerbak placemat niet zo’n lastig product, dus er kan niet al teveel mis gaan.

Wij hebben de belangrijkste functies waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

 • Grootte van de voerbak placemat
 • Kleurgebruik
 • Vormgeving en design
 • Materiaalgebruik
 • Ervaringen van andere mensen
 • Prijs van de voerbak placemat

Grootte van de voerbak placemat

Zoals vaak bij hondenproducten het geval is, is het belangrijk om het product af te stemmen op de grootte van jouw hond. Dit kan ook gelden wanneer je een voerbak placemat gaat kopen.

Het is namelijk belangrijk dat jouw voer- en drinkbak er wel op past. Houd dus rekening mee met hoe breed en lang de placemat moet zijn. Het beste kan je dit even opmeten.

Kleurgebruik

Sommige mensen vinden het belangrijk om hondenspullen in een bepaalde kleur te kopen. Zo kopen wij vaak bijvoorbeeld opvallende speeltjes (rood, geel, roze) voor onze hond, zodat het speelgoed goed opvalt in huis.

Wij hebben namelijk een zwarte vloer en ook wat donkere meubels en muren, waardoor we graag spullen in huis halen wat we goed kunnen zien. Dit geldt ook voor een voerbak placemat! Wij hebben een lichtblauwe en een rode variant, zodat het goed opvalt wanneer de placemat voerbak hond op de grond ligt.

Vormgeving en design

Naast alle bovengenoemde punten, vinden wij het belangrijk dat een voermat hond er ook gewoon leuk uitziet. Je kunt dus ook rekening houden met de vormgeving en het design van dit product.

Zoals je bovenin dit artikel hebt kunnen zien, kun je kiezen voor een placemat hondenbak met een vierkante of rechthoekige vorm. Of je kies juist voor een speelse vorm, zoals de vorm van een bot of de vorm van 2 rondjes. Er zijn diverse mogelijkheden, dus doe hier zeker je voordeel mee.

Materiaalgebruik

Niet alleen wil je rekening houden met de grootte en de kleur van de honden placemat, maar ook zeker met het materiaal waarvan dit product gemaakt wordt. Het gebruikte materiaal moet duurzaam en waterdicht zijn, omdat het voer of het water anders alsnog op je vloer kan komen.

Materialen kunnen variëren van siliconen tot plastic tot vinyl en polyester. Onze voorkeur gaat uit naar siliconen, omdat dit makkelijk te reinigen is, sterk is en waterdicht is.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een placemat hond besteld.

Door de ervaringen van anderen hondeneigenaren goed door te nemen, kun je eventuele issues, problemen of tekortkomingen in kaart brengen, voordat je het gaat aanschaffen. Dit helpt je niet alleen een teleurstelling te voorkomen, maar ook om ongewenste aankopen te voorkomen. Als je ziet dat veel producten slechte reviews of lage scores krijgen, wil je deze het beste vermijden. Op die manier koop je alleen de beste producten voor jouw hond.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw hond aanschaft.

Prijs van de voerbak placemat

Het is van belang om bij de aanschaf van spullen voor je hond ook rekening te houden met de prijs ervan. De prijs dient wel bij je budget te passen. Daarnaast heb je vaak de keuze uit diverse prijscategorieën, variërend van betaalbare producten tot meer prijzige merken. Door goed naar de prijs te kijken, kun je een product vinden dat zowel bij je budget past als bij jouw hond.

Ook is het zo dat bepaalde items langer mee kunnen gaan dan andere items, vertelt de prijs je vaak iets over de duurzaamheid en kwaliteit van het product. Een hogere prijs duidt vaak op een betere kwaliteit. Het kan daarom de moeite waard zijn om iets meer te betalen voor kwalitatief goede producten.

Uiteindelijk blijft de prijs een persoonlijke afweging. Sommige hondenbaasjes vinden het niet erg om wat meer te betalen, terwijl anderen de voorkeur geven aan goedkopere opties. Dit is compleet afhankelijk van jouw eigen voorkeur.

De prijs van een placemat voerbak begint vanaf zo’n €15,- en kan oplopen tot ongeveer €100, voor als je het beste van het beste wilt hebben. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er rekening mee dat jouw budget dus tussen deze twee bedragen zal moeten zitten.

placemat voor voerbak

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over de placemat hondenvoerbak. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je de placemat hond het beste kan schoonmaken. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Hoe maak je een placemat voerbak schoon?

Zodra jouw hond heeft gegeten en/of heeft geknoeid, is het belangrijk om de placemat schoon te maken. Dit staat niet alleen netjes, ook voorkom je op die manier dat er bacterien of schimmels op de placemat van je hond gaan groeien of dat het ongedierte of beestjes aantrekt.

Maar hoe doe je dit dan? Gelukkig is het niet zo heel lastig en kom je met de onderstaande stappen al een heel eind.

Allereerst heb je het volgende nodig: wat afwasmiddel, heet water en een borstel. Sommige placemats hond kan je ook in de vaatwasser wassen, dus dan heb je de net genoemde producten niet nodig (of je moet het graag met de hand willen wassen). Check even in de gebruiksaanwijzing of de placemat van je hond vaatwasser bestendig is.

Mocht de voermat hond niet in de vaatwasser kunnen, dan zal je het met de hand moeten afwassen. Dit doe je op dezelfde manier als hoe je bijvoorbeeld bordjes of glazen met de hand zou afwassen. Zo simpel is het eigenlijk!

Check sowieso altijd de gebruiksaanwijzing of wasvoorschriften, mocht je dat meegeleverd krijgen. Dan weet je zeker dat je de juiste dingen doet.

Placemat voor voerbak – veelgestelde vragen

Voordat wij dit artikel afsluiten, willen wij je wat veelgestelde vragen laten zien. Heb jij, na het lezen van dit artikel, alsnog een prangende vraag> Stel die dan gerust in de reacties hieronder. Dan nemen wij het mee in de onderstaande lijst.

Wat is de beste voerbak voor een placemat?

De allerbeste placemats voor je voerbak hebben we in dit blog onderzocht, zoals je hebt kunnen lezen. Uit dit onderzoek zijn een aantal top producten naar voren gekozen. Wij zullen je dan ook niet één goed product meegeven, maar meerdere. Zo kan jij zelf bepalen welk product het beste bij jouw eisen en situatie past.

Hoe reinig je een placemat voerbak?

De meeste placemats zijn op diverse manieren te reinigen. Sowieso kan dit met een vochtig doekje, maar veel producten kan je ook in de vaatwasser stoppen. In dit blog hebben we jou allerlei tips meegegeven, rondom het schoonmaken van dit product.

Waarom koop je een placemat voor de voerbak?

Het is nu eenmaal een feit dat honden knoeien tijdens het eten of drinken, waarbij de ene hond meer knoeit dan de ander. Om je vloer schoner te houden, kan je dus een placemat voor onder de voerbak aanschaffen. Dit voorkomt een hoop schoonmaak werk én maakt de kans kleiner dat je vloer beschadigd raakt.

Welk materiaal is het beste als het gaat om de voermat hond?

Siliconen, rubber en kunststof zijn populaire keuzes vanwege hun duurzaamheid en antislip-eigenschappen. Let op de textuur; een te gladde placemat kan verschuiven. Kies daarom het liefste voor siliconen of rubber.

Wat als je hond op de placemat kauwt?

Kauwen op de placemat kan een teken zijn van stress of een medisch probleem zoals tandpijn. Raadpleeg je dierenarts als dit gedrag aanhoudt. Gebruik ondertussen kauwspeelgoed hond om het kauwen op de placemat te ontmoedigen.

Is een verhoogde voerbak beter met een placemat?

Een voerbak hond op standaard kan helpen bij de spijsvertering en is vaak comfortabeler voor oudere honden. Een placemat eronder vangt gemorst voedsel en water op en beschermt het meubel waarop de verhoogde voerbak staat.

€22,90
€24,90

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Zo niet, horen we dat graag in de comments hieronder. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Foto van auteur
Boyd
Baasje van Bincky
Hoi! Ik ben Boyd. Als eigenaar van hondjesinfo.nl help ik hondeneigenaren met het maken van de juiste keuzes. Ik heb in de afgelopen 20 jaar diverse hondenrassen in het gezin gehad, waaronder de West Highland White Terrier, Mechelse Herder, Tibetaanse Terrier en de Shih Tzu. Door mijn jarenlange expertise weet ik hoe ik producten moet beoordelen en hoe ik jou van het beste advies kan voorzien. Ook komen wij meerdere keren voor in landelijke media, zoals fhm,nl, nieuws.nl, justrussel.nl, wonen.nl en autorai.nl.

Plaats een reactie