Puppy natvoer: 15x de beste van 2024 [Extra Korting]

Puppy natvoer: een hele goede aanvulling in het dieet van jouw puppy, waarmee hij of zij niet alleen de juiste voeding binnenkrijgt, maar ook vocht. Tevens kan jen het ook mengen met puppybrokken, wat jouw kleine vriend helemaal lekker zal vinden!

In dit artikel nemen wij je mee in het beste puppy natvoer van 2024. Ook nemen wij je mee in waar je op moet letten bij het kopen van puppy natvoer, waarvoor je het gebruikt en waarom je het juist moet kopen.

Als laatste geven wij je wat tips mee over hoeveel natvoer jij jouw puppy mag geven, hoe je dit het beste geeft én hoe je dit voer het beste kan bewaren. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

Het beste puppy natvoer van 2024

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien. Zo wordt niet alleen jij blij, maar ook jouw trouwe viervoeter ;).

We nemen je hieronder mee in het beste puppy natvoer van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welk natvoer puppy kies jij uit?

Goed om aan te geven: onderstaande producten zijn met een verschillende inhoud en vaak ook verschillende hondenrassen te verkrijgen. Klik even op “controleer prijs” om het juiste voer voor jouw ras te vinden.

Onze top 5 puppy natvoer

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Bij ieder natvoer hond puppy vermelden we ook een voorbeeld van een review. Op die manier kan jij een natvoer voor puppy kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere hondeneigenaren ook top vinden. Een betere natvoer puppy ga je dus bijna niet vinden.

Puppy natvoer van Edgard & Cooper

Het eerste product in ons artikel is het puppy natvoer van Edgard & Cooper. Dit product krijgt 4,8 uit 5 sterren en meer dan 5 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten op bol.com.

Wanneer jij kiest voor dit Edgard en Cooper hondenvoer, kan je kiezen uit wel 7 verschillende smaken en 3 verpakkingen. Qua verschillende smaken kan je bijvoorbeeld denken aan eend & kip of brokken hond zalm & forel. Hierbij kan je dan kiezen uit 1 blik, 6 blikken of 12 blikken, waarbij elk blik 400 gram weegt.

Dit natvoer van Edgar & Cooper is speciaal ontwikkeld voor opgroeiende pups, bevat veel hoogwaardige dierlijke eiwitten en prebiotica voor een gezonde darmflora. Wat wil je nog meer?

Mijn pup vindt dit lekker!

SBasu

Puppy natvoer van Renske

Het tweede product in ons artikel is het puppy natvoer van Renske. Dit product krijgt 4,8 uit 5 sterren en meer dan 4 reviews op bol.com.

Bij Renske heb je de keuze uit 8 verpakkingen van 100 gram of 16 verpakkingen van 100 gram. Daarnaast wordt dit voer gemaakt met hoge kwaliteit verse kip én lam. Renske staat erom bekend met de beste ingrediënten te werken, waardoor dit voer ook geschikt is voor menselijke consumptie. Dit geeft aan dat het product van hoge kwaliteit is.

Ook wel goed om te weten: bij dit product krijg je stapelkorting. Des te meer verpakkingen je koopt, des te hoger de korting is die je krijgt. Dit kan oplopen tot wel 18% Doe hier zeker je voordeel mee!

Mijn pupje wou niet eten met dit product was het probleem opgelost en eet nu haar brokjes wat ze er voor niet wou

Marinaken

Puppy natvoer Mini Puppy van Royal Canin

Het derde product in ons artikel is het puppy natvoer Mini Puppy van Royal Canin. Dit product krijgt 4,3 uit 5 sterren en meer dan 5 reviews op bol.com.

Dit natvoer van Royal Canin is geschikt voor puppy’s van kleine hondenrassen. Denk hierbij dan aan hondenrassen met een gewicht van 1 tot 10 kilo, wanneer ze volwassen zijn. Daarnaast bestaat deze verpakking uit 12 akjes natvoer met ieder een gewicht van 85 gram.

Je geeft dit Royal Canin puppyvoer aan puppy’s die 2 tot 10 maanden oud zijn, waarna je over kan schakelen naar Royal Canin Mini Adult. Meer heb je niet nodig toch?

Pup vind het lekker, en handig in kleine zakjes

Jaqiehoppa

Puppy natvoer van Mister Stuzzy

Het vierde product in ons artikel is het puppy natvoer van Mister Stuzzy. Dit product krijgt momenteel 5 uit 5 sterren op bol.com.

Mister Stuzzy staat erom bekend goed voer in de vorm van paté te leveren. Elk kuipje bestaat uit 150 gram paté met kipsmaak, echter kan je op bol.com ook andere verschillende smaken vinden. Dit product wordt geleverd met een inhoud van 22 kuipjes en is geschikt voor puppy’s vanaf 5 weken.

Ook fijn aan dit product is dat je stapelkorting kan ontvangen. Deze kan oplopen tot wel 19% als je meerdere verpakkingen tegelijk koopt. Wie wil daar nu geen gebruik van maken?

Handige grootverpakking. Qua verhouding betaal je erg weinig voor dit pakje puppyvoer. Erg handig want kon er precies 1 dag mee doen met 2 pups en ze mochten deze al vanaf 4 weken hebben.

Quirina1979

Puppy natvoer van Animonda 

Het laatste product in ons artikel is het puppy natvoer van Animonda. Dit product is één van de nieuwere producten op de markt.

Animonda is een premium merk, wat inhoudt dat zij gebruik maken van de beste ingrediënten. Dit zie je ook wel een beetje terug in de prijs, maar dat is dus niet voor niets. Bovenstaand product heeft als smaak gevogeltelever.

Wanneer je dit product koopt, ontvang je in totaal 22 bakjes Animonda voer met een inhoud van 150 gram per bakje.

Zit jouw heerlijk puppy natvoer niet in bovenstaande lijst? Niet getreurd! Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 150 verschillende natvoer voor puppy’s op voorraad hebben!

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar het beste puppy blikvoer, hebben wij de beste natvoer voor puppy’s onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

 • Prijs van het product
 • Aantal reviews van kopers
 • Hoogte van de beoordeling
 • Kwaliteit aan de hand van de reviews
 • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij het beste blikvoer puppy voor jouw situatie vinden.

Wat is puppy natvoer?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande natvoer voor puppy’s, een goed idee van wat puppy natvoer is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Zoals je al kan raden aan de naam van dit product, is puppy natvoer niks anders dan natvoer dat speciaal gemaakt is voor honden tot 1 jaar. Een andere benaming is puppy blikvoer, wat precies hetzelfde is als natvoer. Het is dus een soort puppy voeding.

Natvoer bestaat vaak uit een combinatie van vlees en groenten en zit vaak in een soort van gelei, waardoor het vochtig is. Voor oudere honden koop je natuurlijk honden natvoer.

Natvoer voor je puppy uitkiezen kan echter best wel lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en modellen. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan puppy natvoer moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we hieronder even bij stil.

natvoer voor puppy

Waarom moet je puppy natvoer kopen?

Nu je weet wat puppy natvoer is en welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar wanneer je dit voer juist zou moeten aanschaffen.

Allereerst is het goed om te benoemen dat zowel droogvoer als natvoer volledig kan voorzien in de specifieke voedingsbehoeften van jouw puppy. Het gaat namelijk om de inhoud en ingrediënten van het voer en niet zozeer om de vorm van het product.

Maar natvoer brengt wel een aantal voordelen met zich mee, die wij jou hieronder kort even laten zien.

Natvoer bevat wel 60 tot 80% vocht

Anders dan bij droogvoer, bevat natvoer gemiddeld zo’n 60 tot 80% vocht. Het heet niet voor niets natvoer. Vanwege het hoge vochtgehalte, kan het jouw puppy zeker helpen bij dagelijkse vochtinname die hij of zij nodig heeft.

Vooral wanneer jouw puppy weinig drinkt, is het aan te raden om jouw kleine vriend dus wat natvoer te geven. En dat niet alleen. Natvoer is daarnaast ook makkelijker te kauwen en door te slikken, juist omdat het zo vochtig is.

Puppy’s vinden natvoer lekkerder

Omdat droogvoer bijna geen vocht bevat, is de geur ook minder sterk. Daarom dat ontzettend veel puppy’s de voorkeur zullen geven aan natvoer. Simpelweg omdat dit product een veel sterkere geur heeft en dat vinden (nagenoeg) alle honden lekker.

Mocht jouw pup veel moeite hebben met brokken of puppybrokken met veel vlees, of niet echt een goede eetlust hebben, overweeg dan om natvoer aan jouw puppy te geven.

Het kan helpen om overgewicht tegen te gaan

Een ander bijkomend voordeel van puppy natvoer, is dat het minder calorieën bevat per kilo dan droogvoer. In die zin kan natvoer dus helpen om overgewicht tegen te gaan, puur doordat het veel minder calorieën bevat

Puppy’s moeten nu eenmaal eten

Daarnaast is het ook goed om te benoemen dat puppy’s simpelweg moeten eten. Het is een eerste levensbehoefte, dus je kan eigenlijk niet om dit product heen.

Wel is het zo dat je kan kiezen uit veel verschillende soorten puppyvoer. Denk dan bijvoorbeeld aan droogvoer zoals brokken, blikvoer of vers vlees, naast eventuele snacks en snoepjes.

Vaak zie je dat men natvoer gebruikt in combinatie met een droge voeding zoals brokken.

De juiste voeding voorziet in de juiste behoefte

Naast dat puppy’s eenmaal moeten eten, is het ook goed om te benoemen dat iedere pup een andere behoefte heeft. Kleine honden hebben ander natvoer nodig dan grote honden. Ook kan jouw pup een intolerantie of allergie hebben. De juiste natte voeding zal daarom voor iedere hond belangrijk zijn om in huis te halen.

Een goede en gezonde puppy

Naast de bovengenoemde voordelen, zal het beste natvoer puppy ook zorgen voor een goede en gezonde pup. Dit is bijvoorbeeld terug te zien in een gezonde en glanzende vacht, sprankelende ogen, een goed energielevel, een gezond gebit, geen last van jeuk of maagklachten, een stevige en gezonde ontlasting en nog veel meer.

Een natvoer voor iedere puppy

Het laatste voordeel dat we willen benoemen, is dat je voor iedere pup wel een geschikte natvoer kan vinden. Zoals je bovenaan dit artikel hebt kunnen zien, heb je de keuze uit veel verschillende merken, verschillende smaken, verpakkingen en soorten.

Juist vanwege dit grote aanbod is de kans groot dat je een blikvoer puppy vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw hond of puppy past. Met dit artikel proberen we jou simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je natvoer voor je puppy zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je puppy natvoer gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achterkomen.

puppy natvoer

Puppy natvoer kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij het beste puppy natvoer gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op wat jij nodig hebt en verwacht en op wat jouw puppy op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat jij een goede keuze kan maken. Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

 • Grootte van de puppy
 • Smaak van het puppy natvoer
 • Inhoud van de verpakking
 • Ingredienten
 • Ervaringen van andere mensen
 • prijs van heerlijk puppy natvoer

Grootte van de puppy

Allereerst is het belangrijk dat je het puppy natvoer afstemt op hoe groot jouw pup zal gaan worden. Een puppy van een grote hond heeft namelijk een andere voedingsbehoefte dan de puppy van een klein hondenras.

Sommige merken maken natvoer speciaal voor kleine, middelgrote tot grote puppy’s. Andere merken maken juist voer dat geschikt zou moeten zijn voor alle soorten puppy’s.

Weet dus dat je hiermee rekening kan houden, maar dat je ook “universeel” natvoer kan kopen.

Smaak van het puppy natvoer

Naast dat je het juiste natvoer voor de grootte van jouw pup wilt kopen, is het ook belangrijk dat de smaak goed zit. Je wilt wel dat jouw kleine vriend het voer lekker vindt.

Er is ontzettend veel keuze, dus je vindt vast wel wat smaken die jouw pup lekker vindt. Daarnaast ben je er in ons artikel ook achter gekomen dat honden natvoer sowieso lekkerder vinden. Qua verschillende smaken zie je dat hondenbrokken met kip, voeding hond met eend, lam hondenvoer, rund en kalkoen veel terugkomen bij de diverse merken.

Weet je nog niet wat jouw pup lekker vindt? Koop dan een kleine proefverpakking en ga het uittesten.

Inhoud van de verpakking

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden, is hoeveel puppy natvoer je per keer koopt. En dan bedoelen we niet alleen de inhoud per blikje, maar ook het aantal blikjes per verpakking.

Vaak is het zo dat de prijs per blikje lager wordt, wanneer je meer blikjes tegelijk koopt. Door een grote verpakking te kopen, kan je uiteindelijk besparen op de kosten die je maakt en dat vindt iedereen prettig toch!

Ingrediënten

Het zal je niets verbazen, maar blikvoer voor puppy’s kunnen uit verschillende ingrediënten bestaan. Om die reden kan het geen kwaad om de achterkant van de verpakking te bekijken, om te checken waarvan het natte hondenvoer gemaakt is.

Zo kunnen er bepaalde ingrediënten in voorkomen, waar jouw puppy intolerant of allergisch voor is. Of je pup vindt bepaalde ingrediënten simpelweg niet lekker. Ook wil je erop letten dat natvoer voor puppy niet al teveel zout, suiker, kunstmatige stoffen of vetten bevat. Sommige hondeneigenaren kopen daarnaast het liefste bio hondenvoer.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een natte voeding puppy besteld.

Door de ervaringen van anderen hondeneigenaren goed door te nemen, kun je eventuele issues, problemen of tekortkomingen in kaart brengen, voordat je het gaat aanschaffen. Dit helpt je niet alleen een teleurstelling te voorkomen, maar ook om ongewenste aankopen te voorkomen. Als je ziet dat veel producten slechte reviews of lage scores krijgen, wil je deze het beste vermijden. Op die manier koop je alleen de beste producten voor jouw hond.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het puppy blikvoer al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de beste natvoer puppy aanschaft.

Prijs van het puppy natvoer

Het is van belang om bij de aanschaf van spullen voor je hond ook rekening te houden met de prijs ervan. De prijs dient wel bij je budget te passen. Daarnaast heb je vaak de keuze uit diverse prijscategorieën, variërend van betaalbare producten tot meer prijzige merken. Door goed naar de prijs te kijken, kun je een product vinden dat zowel bij je budget past als bij jouw hond.

Ook is het zo dat bepaalde items langer mee kunnen gaan dan andere items, vertelt de prijs je vaak iets over de duurzaamheid en kwaliteit van het product. Een hogere prijs duidt vaak op een betere kwaliteit. Het kan daarom de moeite waard zijn om iets meer te betalen voor kwalitatief goede natvoer voor puppy’s.

Uiteindelijk blijft de prijs een persoonlijke afweging. Sommige hondenbaasjes vinden het niet erg om wat meer te betalen, terwijl anderen de voorkeur geven aan goedkopere opties. Dit is compleet afhankelijk van jouw eigen voorkeur.

De prijs van heerlijk puppy natvoer begint vanaf zo’n €10 en kan oplopen tot ongeveer €150. Hiervoor krijg je wel een grote verpakking én het beste van het beste voer. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er rekening mee dat jouw budget dus tussen deze twee bedragen zal moeten zitten.

Hoeveel natvoer geef je een pup per keer?

Hoeveel natvoer jij aan jouw pup geeft, hangt af van hoe oud jouw puppy is. Ook verschilt dit per nat voer puppy en per merk. Vaak vind je op de achterkant van de verpakking duidelijke instructies met hoeveel natvoer jouw pup mag krijgen.

Daarnaast is het ook goed om te weten dat natvoer vaak gecombineerd wordt met droogvoer. Je zal dan dus rekening moeten houden met hoeveel droogvoer jouw pup krijgt en daarbij zal je een deel van het droogvoer moeten vervangen met natvoer.

Hieronder zie je een voorbeeld van hoe Royal Canin aangeeft hoeveel natvoer een puppy mag hebben,

Wat heb je nodig om natvoer aan je puppy te geven?

Het zal je niets verbazen, maar puppy’s eten hun voeding het liefst uit spullen die daarvoor gemaakt zijn. Net als dat mensen graag van een bord eten, eet een hond het liefst uit een hondenvoerbakken.

Je hebt echter ontzettend veel keuze in wat voor voerbak jij voor je hond koopt. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit een automatische honden voerbak, een schrokbak hond voor als je puppy gulzig eet en een puppyvoerbakje voor jouw kleine rakker.

Weet dus dat er veel keuze is en dat jij daardoor makkelijk het perfecte product voor jouw trouwe viervoeter kan vinden. Maar er moet natuurlijk ook voeding in de voerbak terecht komen. Hoeveel voeding mag je dan aan je hond geven? Dat lees je hieronder.

Eet je puppy te snel? Probeer dit

Het is algemeen bekend dat puppy’s nogal snel kunnen eten. Vaak iets te snel. Het is een oerinstinct, want in het wild is het voor honden belangrijk om snel te eten, zodat andere honden het eten niet kunnen stelen. Maar soms kan dit leiden tot spijsverteringsproblemen zoals winderigheid, braken of diarree.

Gelukkig is er een makkelijke oplossing: een slowfeeder voor puppy’s. Deze voerbakken hebben obstakels en uitsteeksels in de bodem, zodat je hond hieromheen moet werken als het eet. Hierdoor kan je puppy niet eens te snel eten, wat kan helpen om spijsverteringsproblemen te voorkomen.

Dus als je puppy snel eet, geen paniek. Probeer gewoon een van de anti schrok voerbakken uit en je zult zien dat je hond het voedsel rustiger opeet.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over natvoer voor je puppy. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je hond natvoer het beste kan bewaren. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Hoe bewaar je puppy natvoer?

Puppy natvoer bewaren is iets minder makkelijk dan droogvoer bewaren. Omdat dit voer vochtig is vergaat het sneller, waardoor je natvoer dus snel op zal moeten maken.

Droogvoer bewaar je makkelijk in een hondenvoer container, echter is dit met natvoer niet te doen. Je bewaart dit het beste afgedekt in de koelkast en laat het zo snel mogelijk consumeren door jouw puppy.

Gelukkig koop je natvoer vaak in de vorm van een kleine verpakking of in een klein blikje. De kans is dus aanwezig dat je een verpakking die open is niet eens hoeft te bewaren. Dit ligt maar net aan wat voor natvoer je gekocht hebt en de inhoud van een verpakking of blikje.

Puppy natvoer – Veelgestelde vragen

We hebben veel informatie in dit artikel behandeld, maar we kunnen lang niet elke vraag uitgebreid behandelen. Anders zou dit artikel veel te lang worden. Daarom dat we je nu meenemen in wat veelgestelde vragen en je daarbij van een (kort) antwoord voorzien.

Wat is het beste natvoer voor je puppy?

De beste natvoeding voor puppy’s hebben we in dit blog onderzocht, zoals je hebt kunnen lezen. Uit dit onderzoek zijn een aantal top producten naar voren gekozen. Wij zullen je dan ook niet één goed product meegeven, maar meerdere. Zo kan jij zelf bepalen welk product het beste bij jouw eisen en situatie past.

Hoe vaak geef je heerlijk puppy natvoer?

Over het algemeen moeten puppy’s, die tussen de vier en zes maanden oud zijn, drie tot vier keer per dag worden gevoerd. Dit mag zowel natvoer als droogvoer zijn, dus je mag je puppy dagelijks natvoer geven. De hoeveelheid zal per merk verschillen en kan je vaak op de achterkant van de verpakking aflezen.

Is natvoer beter dan brokken of ander droogvoer?

Het kan voorkomen dat sommige natvoeding betere voedingswaardes bevatten dan droogvoer. Pups vinden vooral de textuur en verschillende smaken van natvoer vaak ook lekkerder. Dit betekent echter niet dat natvoer altijd beter is dan droogvoer. Het is allebei prima voedsel om aan je pup te geven, zolang ze voldoen aan de voedingsbehoeften van je pup.

Is natvoer goed voor puppy’s?

Jazeker, natvoer is goed voor jouw puppy! Dit komt omdat het licht verteerbaar is en vaak maar de helft van het aantal calorieën bevat in vergelijking met droogvoer. Ook bevat puppynatvoer veel vocht, wat de kans op urineweginfecties verkleint. De meeste puppies vinden natvoer heerlijk, vanwege de smaak en geur van vlees en groenten.

Kan je natvoer puppy combineren met droogvoer?

Je kunt natvoer combineren met droogvoer om variatie in het dieet van je puppy te bieden. Dit kan ook handig zijn als je puppy gevoelig is voor tandproblemen, omdat het kauwen van droogvoer kan helpen bij het reinigen van de gezonde tanden. Zorg ervoor dat je de totale dagelijkse hoeveelheid voer in balans houdt om overvoeding te voorkomen.

Hoe bewaar ik geopend nat voer puppy?

Geopend puppy natvoer moet worden bewaard in de koelkast en binnen 2-3 dagen worden gebruikt. Zorg ervoor dat je het voer in een luchtdichte container of met plasticfolie afdekt om uitdroging en geuren te voorkomen. Laat het voer op kamertemperatuur komen voordat je het aan je puppy serveert. Controleer altijd de houdbaarheidsdatum op de verpakking.

Is natvoer geschikt voor puppy’s met allergieën?

Er is nat puppyvoer verkrijgbaar voor puppy’s met voedselallergieën of gevoeligheden. Kies hypoallergeen natvoer met beperkte ingrediënten en vermijd ingrediënten waar je puppy op reageert. Natvoer met een enkele eiwitbron en graanvrije opties kunnen nuttig zijn voor puppy’s met allergieën.

Wanneer kan je beginnen met het geven van natvoer aan jouw pup?

Het introduceren van heerlijk puppy natvoer begint meestal rond de leeftijd van 3-4 weken, naast moedermelk of speciale puppyvoeding. In deze fase is het belangrijk om kleine porties te geven, omdat de melk nog steeds de primaire bron van voeding is. Naarmate je pup groeit, kun je de hoeveelheid natvoer geleidelijk verhogen en het mengen met droogvoer voor een gevarieerde voeding.

Wat zijn de belangrijkste ingrediënten om op te letten in puppy natvoer?

Bij het checken van de ingrediënten is het belangrijk om eiwitten van hoge kwaliteit op de eerste plaats te zetten. Vlees of vis van goede kwaliteit moet het hoofdingrediënt zijn, omdat eiwitten essentieel zijn voor de spieropbouw en algehele groei van je pup. Kijk ook naar gezonde vetbronnen, zoals omega-3 vetzuren voor een gezonde huid en vacht.

Wat als jouw puppy moeite heeft met het eten van natvoer?

Sommige puppy’s kunnen terughoudend zijn om natvoer te eten vanwege de zachtere textuur. Je kunt proberen het natvoer licht op te warmen tot kamertemperatuur, omdat de geur dan aantrekkelijker kan zijn. Je kunt ook proberen om een kleine hoeveelheid natvoer te mengen met droogvoer om de overgang geleidelijker te maken.

Wanneer kan je overschakelen van puppy natvoer naar voer voor volwassen honden?

De overstap van puppy natvoer naar voer voor volwassen honden varieert afhankelijk van het ras en de grootte van je pup. Over het algemeen kun je overwegen om rond de leeftijd van 1 jaar over te schakelen, maar voor grotere rassen kan dit iets later zijn. Overleg altijd met je dierenarts voor specifieke richtlijnen.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Zo niet, horen we dat graag in de comments. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Foto van auteur
Boyd
Baasje van Bincky
Hoi! Ik ben Boyd. Als eigenaar van hondjesinfo.nl help ik hondeneigenaren met het maken van de juiste keuzes. Ik heb in de afgelopen 20 jaar diverse hondenrassen in het gezin gehad, waaronder de West Highland White Terrier, Mechelse Herder, Tibetaanse Terrier en de Shih Tzu. Door mijn jarenlange expertise weet ik hoe ik producten moet beoordelen en hoe ik jou van het beste advies kan voorzien. Ook komen wij meerdere keren voor in landelijke media, zoals fhm,nl, nieuws.nl, justrussel.nl, wonen.nl en autorai.nl.

Plaats een reactie