Slipketting hond: 15x de beste van 2024 [Beste uit de Test]

De slipketting: Wanneer je jouw hond wilt opvoeden of corrigeren, kan een slipketting een interessant product zijn om in huis te halen. Het simuleert namelijk een korte en snelle beet van een andere hond die hoger in de rangorde zit. Wel heerst er rondom het gebruik ervan veel controversie.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste slipketting van 2024. Ook nemen wij je mee in waar je op moet letten bij het kopen van een slipketting voor je hond, waarvoor je het gebruikt en waarom je het juist moet kopen.

Als laatste geven wij je wat tips mee over hoe je de juiste maat selecteert, hoe je een slipketting omdoet bij je hond én of het verboden is. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste slipketting van 2024

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in het beste slipketting van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog. Welke slipketting hond kies jij uit?

Goed om nog even aan te geven: De onderstaande producten zijn diverse maten te verkrijgen, met de bijbehorende prijs. Zit jouw maat er niet tussen, klik dan even op “controleer prijs”, zodat je de juiste maat wel kan selecteren.

Onze top 5 slipkettingen

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Bij ieder product vermelden we ook een voorbeeld van een review. Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere hondeneigenaren ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Slipketting van Nobby

Het eerste product in onze top 5 is de slipketting van Nobby. Dit product krijgt 4,8 uit 5 sterren en meer dan 3 reviews op bol.com.

Deze ketting is uniek. Het is namelijk een halsband met de functie van een slipketting. Doordat niet de hele halsband bestaat uit slipketting, is dit vriendelijker voor de hals van jouw hond.

Bovenstaand product is 30 centimeter lang en 14 millimeter dik. Je hebt daarnaast de keuze uit de kleuren zwart en bruin en diverse andere afmetingen.

Stevig materiaal, onze honden wenden er heel snel aan en lopen mooi aan de lijn!

LissaVH

Slipketting van Duvo

Het tweede product in onze top 5 is de slipketting van Duvo. Dit product krijgt momenteel 5 uit 5 sterren op bol.com

Deze grove ketting heeft een lengte van 70 centimeter en grote schakels die 3,5 millimeter dik zijn. Hiermee is het geschikt voor grote honden tot wel 80 kilo. De afwerking is sterk, waardoor dit product precies doet wat je ervan mag verwachten.

stevig, goed afgewerkt en voldoende lang voor grote honden

flop22

Dubbele ketting van Duvo

Het derde product in onze top 5 is de dubbele ketting van Duvo. Dit product krijgt momenteel 5 uit 5 sterren op bol.com

Deze ketting werkt iets anders dan een “normale” slipketting. Deze slipketting hond kan je namelijk gewoon om het hoofd van jouw hond doen en heeft maar een kleine correctie ruimte. Daarmee kan je het vergelijken met het 1e product van Nobby in onze top 3.

Deze ketting is 45 centimeter lang en heeft grote schakels met een dikte van 2,5 millimeter. Hiermee is het geschikt voor medium honden, van ongeveer 15 tot 30 kilo.

handig in gebruik, Goed product

Jvlieger

Slipketting van de Boon

Het vierde product in onze top 5 is de slipketting van de Boon. Dit product krijgt momenteel 5 uit 5 sterren op bol.com

De roestvrijstalen slipkettingen van de Boon zijn in diverse afmetingen te verkrijgen. Het product hierboven is 50 centimeter lang en heeft schakels van 2,5 millimeter dik. Hierdoor is het geschikt voor middelgrote honden van 15 tot 30 kilo, net als het voorgaande producten.

Voor de rest spreekt het redelijk voor zich en is het een recht toe recht aan product. Meer heb je niet nodig toch?

Goede en mooie ketting voor zijn prijs

DarkoRambo

Slipketting van Adori

Het laatste product in onze top 5 is de slipketting van Adori. Dit product is één van de nieuwere producten op bol.com en heeft (nog) geen reviews verzameld. Ben jij de eerste?

Dit product is verkrijgbaar in de maten S, M en L. Hierboven zie je maat S, dat een lengte van 35 centimeter heeft en een schakeldikte van 2 millimeter. De breedtematen van de kettingen zijn fijn (maat S), middel (maat M) en extra grof (maat L).

Deze slipketting Adori halsband hond is verchroomd en zijn zo duurzaam in gebruik. Wat wil je nog meer?

Wat ik vooral goed vind: mooi design, sterk.

Mynamemeanssun

Zitten jouw slipketting niet in bovenstaande lijst? Niet getreurd! Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 80 verschillende slipkettingen voor honden hebben!

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste honden slipketting, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

 • Prijs van het product
 • Aantal reviews van kopers
 • Hoogte van de beoordeling
 • Kwaliteit aan de hand van de reviews
 • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste slipketting hond voor jouw situatie vinden.

Wat is een slipketting en hoe werkt het?

De kans is groot dat je al weet wat een slipketting is en hoe het werkt, vooral na het zien van de producten hierboven. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je nog graag een keer uit.

Een slipketting is niets anders dan een halsband voor je hond (in de vorm van een ketting) die dicht kan slippen, zodra er druk op komt te staan. Het is net zoiets als een sliphalsband, alleen dan gemaakt van metaal. Het wordt ook weleens een correctieketting, wurgriem hond of een wurgketting hond genoemd.

Deze ketting zit dus om de nek van jouw hond en gaat strakker zitten als er druk op staat en losser zitten als de druk minder wordt. Als jouw hond dus onnodig gaat trekken, komt de slipketting strakker om zijn/haar nek te zitten. Als hij stopt met trekken, gaat de ketting losser zitten.

Dankzij de werking van een slipketting, wordt een felle beet in de nek door een hond die een rangorde hoger zit gesimuleerd. Het doel hierbij is dus dat de hond gaat luisteren naar degene die de slipketting vast heeft.

Het is een controversieel product om aan te schaffen voor je hond. De ene persoon is tegen het gebruik van de slipketting en anderen gebruiken het juist weer wel. Verderop in dit artikel leggen we uit of het überhaupt wel gebruikt mag worden.

Een slipketting voor je hond uitkiezen kan echter best wel lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en modellen. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar de juiste hond slipketting. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een slipketting moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we hieronder even bij stil.

wurgketting hond

Waarom moet je een slipketting voor je hond kopen?

Nu je weet wat een slipketting is en welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar waarom je zo’n ketting voor je hond zou kunnen kopen.

Het is belangrijk om deze redenen goed door te nemen, zodat je voor jezelf kan bepalen welke reden het meest op jou van toepassing is.

Jouw hond trekt heel veel

Eén van de eerste redenen waarom hondeneigenaren een slipketting voor hun hond aanschaffen, is vooral het geval bij kleine en grote honden die veel trekken.

Het doel van een slipketting is om jouw hond te corrigeren, door de ketting strakker om de nek te laten zitten zodra jouw hond gaat trekken.

Je wilt hiermee het trekken van jouw hond tegengaan en dat jouw hond zich beter en rustiger gedraagt. Let er wel op dat er niet continu druk op de slipketting staat, want druk zorgt er juist voor dat het strakker gaat zitten. Je wilt jouw hond immers niet wurgen.

Gebruik het tijdens het trainen van je hond

Een slipketting kan een effectief hulpmiddel zijn bij het trainen van honden, vooral bij het leren van de juiste manier om aan de riem te lopen zonder te trekken. Het kan de communicatie tussen de eigenaar en de hond verbeteren, doordat de ketting direct feedback geeft op jouw hond als het teveel trekt.

Sommige hondeneigenaren kiezen voor een slipketting omdat het hen geadviseerd wordt door een hondentrainer. Het is belangrijk om te weten dat, hoewel sommige trainers dit hulpmiddel aanbevelen, er ook velen zijn die het gebruik ervan afraden vanwege de mogelijke risico’s.

Voor veel honden een geschikte slipketting

Het laatste voordeel dat we willen benoemen, is dat je voorveel honden wel een geschikte slip ketting kan vinden. Zoals je bovenaan dit artikel hebt kunnen zien, heb je de keuze uit veel verschillende merken, kettingen en afmetingen.

Juist vanwege dit grote aanbod is de kans groot dat je een slipketting hond vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw hond past. Met dit artikel proberen we jou simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven. 

Al met al toch een belangrijke reden waarom je een slipketting voor je hond zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je een ketting voor je hond gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achterkomen.

slipketting

Slipketting kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste slipketting hond kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op wat jij nodig hebt en verwacht en op wat jouw hond of puppy op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat jij een goede keuze kan maken. Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Grootte van de honden slipketting

Allereerst is het belangrijk dat je een slipketting aanschaft die past om de nek van jouw hond. Elk merk en slip ketting heeft zijn eigen afmetingen. Door de nekomvang van jouw hond op te meten, weet je zeker dat je de juiste afmeting aanschaft.

Heb jij in het verleden al eerder een halsband gekocht voor jouw hond? Dan weet je als het goed is al welke maat je nodig hebt.

Moet je de maat nog opmeten? Lees dan verder. We leggen je later uit hoe je de nekomvang van jouw hond op de juiste manier opmeet.

Dikte van de schakels

Naast de grootte van de ketting, kan ook de dikte van de schakels goed zijn om rekening mee te houden. Des te dikker de grote schakels, des te sterker een wurgketting vaak is.

Vooral als jouw hond groot en sterk is, wil je wellicht wat grote schakels hebben. Is jouw hond klein of niet zo sterk, kom je met een dunnere ketting al een heel eind.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een honden slipketting aanschaft.

Door de ervaringen van anderen hondeneigenaren goed door te nemen, kun je eventuele issues, problemen of tekortkomingen in kaart brengen, voordat je het gaat aanschaffen. Dit helpt je niet alleen een teleurstelling te voorkomen, maar ook om ongewenste aankopen te voorkomen. Als je ziet dat veel producten slechte reviews of lage scores krijgen, wil je deze het beste vermijden. Op die manier koop je alleen de beste producten voor jouw hond.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw hond aanschaft.

Prijs van de slipketting

Het is van belang om bij de aanschaf van spullen voor je hond ook rekening te houden met de prijs ervan. De prijs dient wel bij je budget te passen. Daarnaast heb je vaak de keuze uit diverse prijscategorieën, variërend van betaalbare producten tot meer prijzige merken. Door goed naar de prijs te kijken, kun je een product vinden dat zowel bij je budget past als bij jouw hond.

Ook is het zo dat bepaalde items langer mee kunnen gaan dan andere items, vertelt de prijs je vaak iets over de duurzaamheid en kwaliteit van het product. Een hogere prijs duidt vaak op een betere kwaliteit. Het kan daarom de moeite waard zijn om iets meer te betalen voor kwalitatief goede producten.

Uiteindelijk blijft de prijs een persoonlijke afweging. Sommige hondenbaasjes vinden het niet erg om wat meer te betalen, terwijl anderen de voorkeur geven aan goedkopere opties. Dit is compleet afhankelijk van jouw eigen voorkeur.

De prijs van een slipketting begint vanaf zo’n €10 en kan oplopen tot ongeveer €45, voor als je het beste van het beste wilt hebben. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er rekening mee dat jouw budget dus tussen deze twee bedragen zal moeten zitten.

slipketting hond

Hoe selecteer je de juiste maat slipketting voor je hond?

Het is belangrijk dat je een honden ketting koopt die om de nek van jouw hond past. Jouw hond moet er wel comfortabel mee kunnen lopen, maar moet niet plotseling uit de ketting halsband hond kunnen schieten.

Mocht je in het verleden al eerder een halsband gekocht hebben, dan weet je (waarschijnlijk) de omtrek van de nek. Maar is dit niet het geval, dan helpen wij je graag. Je gaat als volgt te werk:

 • Stap 1: Je pakt een meetlint om je hond mee op te meten
 • Stap 2: Je meet de omtrek van de nek op bij het breedste punt van de nek, net boven de schouders.
 • Stap 3: Het is verstandig om één of twee vingers tussen de nek en het meetlint te houden, zodat je zeker weet dat je de juiste omtrek opmeet
 • Stap 4: Met deze maten weet je dus hoe groot de omtrek van de nek van jouw hond is, waarmee je de juiste maat voor jouw hond kan aanschaffen.
 • Stap 5: Je koopt één van de producten die eerder in dit artikel genoemd zijn ;).

Nu weet je de omvang van de nek van jouw hond en kan je dus gericht op zoek gaan naar de juiste maat voor zowel grote honden als kleine honden! Kies hiervoor één van de producten in dit artikel.

Werkt een slipketting hond wel echt?

We hebben het eerder in dit blog al laten vallen, maar het gebruik van een slipketting bij honden is een beetje controversieel. Je hebt een groep hondeneigenaren die niks van dit product moeten weten, maar ook een groep hondeneigenaren waarbij een honden ketting wel echt goed zijn werk doet.

Hoe goed een slipketting werkt, is vooral afhankelijk van de eigenaar van de hond. Waar het vaak fout gaat, is dat baasjes te vaak en te hard aan de ketting van hun hond trekken. Hierdoor ben je eigenlijk je hondje meer aan het wurgen, dan dat je hem of haar daadwerkelijk beter laat lopen. Onderzoek wijst ook uit dat je hiermee de band met je hond verslechterd.

Aan de andere kant kan je met de juiste training dit product prima gebruiken. Hiervoor is het wel van belang dat je dus jouw hond traint om bijvoorbeeld langs je te lopen, zodat de ketting losjes om de nek van jouw hond zit. Mocht er zich dan een situatie aandoen dat je even aan de slip ketting moet trekken, dan kan je dat zachtjes doen.

Dus een stropketting kan zeker werken, mits je er op de juiste manier mee omgaat. Laten we nu verder gaan met hoe je een ketting omdoet bij jouw hond.

Hoe moet je een slipketting omdoen bij je hond?

Een ketting bij jouw hond omdoen is gelukkig niet al te lastig. Je kan het vergelijken met het omdoen van een halsband, alleen werkt het bij een ketting nét even iets anders.

We kunnen het helemaal uit gaan typen, maar onderstaande video laat heel duidelijk zien hoe je een slipketting omdoet bij jouw hond. Bekijk dus de video!

Hoe maak je een slipketting hond schoon?

Net als bij zoveel hondenproducten het geval is, zal jij de slip ketting hond zo nu en dan schoon moeten maken. Zo kan je ervoor zorgen dat dit product in de meest optimale conditie blijft. Maar hoe doe je dit dan en waarmee dien je allemaal rekening te houden?

Het schoonmaken van een slipketting hond is zo gepiept. Het enige wat je nodig hebt is een emmer met wat heet water, wat diervriendelijke zeep, een poetsdoekje en (eventueel) een handdoek. Je gaat als volgt te werk:

Zodra je merkt dat de stropketting hond vies aan het worden is, is het tijd om aan de slag te gaan. Je pakt wat een emmer en vult dit met heet water. Vervolgens dompel je het poetsdoekje in de emmer, waarna je met dit doekje de gehele slipketting hond kan schoonmaken.

Maak niet alleen de slipketting zelf schoon, maar ook zeker de onderdelen of hangertjes die aan de ketting zitten. Dit is afhankelijk van wat voor product je exact gekocht hebt natuurlijk.

Mocht je merken dat dit niet voldoende is en dat bepaalde viezigheden nog zichtbaar zijn, kan je er ook voor kiezen om de slipketting even in de emmer met heet water te laten weken. Ook hierbij geldt; houd rekening met het materiaal, omdat niet elk sterk materiaal even goed tegen water kan.

Wanneer de honden slipketting helemaal schoon is, kan je de wurgketting hond laten drogen in de lucht. En hierna is de slip ketting weer klaar voor gebruik. Best wel simpel toch?

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over de slipketting voor je hond. We hebben het alleen nog niet gehad over of een slipketting verboden is. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Is een slipketting verboden?

Of een slipketting verboden is wordt best vaak naar gezocht binnen de zoekmachine van Google. Dit geeft aan dat niet iedereen wel zeker weet of je een slipketting halsband mag gebruiken. Om maar meteen antwoord te geven op de vraag:

Nee, een slipketting is niet verboden.

Wel is het zo dat diverse hondenclubs het gebruik van een slipketting op hun terrein verbieden. Dit komt omdat een slipketting nogal controversieel is, wat ook eerder in dit artikel is aangegeven.

Sommige mensen vinden de werking van een slipketting niet fijn, wat wij best goed kunnen begrijpen. Echter vinden sommige mensen het juist wel een fijn product om te gebruiken, ook dat begrijpen wij.

Het is vrij aan een ieder om zelf te bepalen of ze een slip ketting hond wel of niet gebruiken bij hun hond, maar het gebruiken van een slipketting is dus niet verboden.

Veilige alternatieven op de slipketting voor honden

Was je op dit moment een honden slipketting aan het overwegen en besluit je toch om dit product niet aan te schaffen? Weet dan dat er meer dan genoeg veilige en verantwoorde alternatieven bestaan, waarmee je jouw hond kunt uitlaten.

Eén van de eerste alternatieven die je voor jouw hond kunt aanschaffen, is de honden halsband of één van de vele soorten hondentuigjes en de beste riem hond.

Qua tuigjes kan je denken aan een anti trek tuigy-tuig hond, honden harnas of populaire merken zoals het Hurtta tuigje of Rogz tuig.

In het geval van een puppy schaf je sowieso een halsband puppyhondenriem puppy en/of puppytuig aan, en geen slipketting.

Honden slipketting – veelgestelde vragen

Voordat wij dit artikel afsluiten, willen wij je wat veelgestelde vragen laten zien. Heb jij, na het lezen van dit artikel, alsnog een prangende vraag> Stel die dan gerust in de reacties hieronder. Dan nemen wij het mee in de onderstaande lijst.

Wat is de beste slipketting voor je hond?

De allerbeste kettingen voor honden hebben we in dit blog onderzocht, zoals je hebt kunnen lezen. Uit dit onderzoek zijn een aantal top producten naar voren gekozen. Wij zullen je dan ook niet één goed product meegeven, maar meerdere. Zo kan jij zelf bepalen welk product het beste bij jouw eisen en situatie past.

Is een hondenketting verboden?

Ondanks dat een ketting voor honden bij sommige hondenclubs verboden is, mag je het in Nederland wel gewoon gebruiken. Er zijn hondeneigenaren die het geen fijn product vinden, wat wij kunnen begrijpen. Het ligt er maar net aan hoe je ermee omgaat.

Hoe doe je een ketting om bij je hond?

Het is belangrijk dat je een slip ketting op de juiste manier omdoet bij jouw hond. Dit kan je doen door het ene uiteinde door het andere uiteinde te halen, waarna je dus de ketting-vorm krijgt. Vervolgens schuif je dit om de nek van je hond en trek je het wat strakker aan, maar niet te strak. Hierna zal je zien dat de ketting om de nek van je hond zit.

Kan een slipketting gebruikt worden op alle hondenrassen?

Nee, slipkettingen zijn niet geschikt voor alle rassen. Ze mogen niet worden gebruikt op rassen die vatbaar zijn voor ademhalingsproblemen, zoals Bulldogs en Pugs, of rassen met lange, dunne nekken, zoals Greyhounds en de Whippet. Een slipketting kan nuttig zijn voor honden die trekgedrag vertonen, maar het is niet geschikt voor elke hond. Grote, sterke rassen of grote honden die veel trekken, kunnen enigszins reageren op een slipketting. Overleg echter altijd met een professionele hondentrainer voordat je beslist of een slipketting geschikt is voor jouw hond.

Help, mijn hond hoest na het dragen van een slipketting

Hoesten kan een teken zijn van een te hoge druk of schade aan de luchtpijp. Stop onmiddellijk met het gebruik van de slipketting en raadpleeg een dierenarts.

Kan je hond een slipketting dragen tijdens het spelen?

Nee, een slipketting moet alleen worden gedragen tijdens trainingssessies of wandelingen onder toezicht. Het is niet bedoeld om de hele dag door gedragen te worden, omdat jouw hond zichzelf kan verwonden.

Waarom trekt mijn hond nog steeds, zelfs met een slipketting?

Een slipketting is geen wondermiddel voor trekken. Het is een hulpmiddel dat, samen met juiste training en consistentie, kan helpen om het trekken te verminderen. Overweeg om een professionele hondentrainer in te schakelen als je problemen blijft houden.

Hoe werkt een slipketting hond?

Een slipketting is ontworpen om je hond te laten voelen wanneer er druk wordt uitgeoefend op de riem. Wanneer je hond trekt, strakt de ketting en creëert een ongemakkelijk gevoel. Dit gevoel wordt gebruikt als een negatieve bekrachtiging om je hond te leren om te stoppen met trekken. Het is belangrijk op te weten dat de effectiviteit van een slipketting sterk afhangt van de juiste techniek en timing. Een incorrect gebruik kan leiden tot schade aan de nek van je hond en onbedoelde gedragsproblemen.

Is een slipketting pijnlijk voor jouw hond?

Een stropketting is ontworpen om ongemak te veroorzaken, maar het mag geen pijnlijke of schadelijke ervaring zijn voor je hond. Het idee is om je hond te leren reageren op een lichte correctie, vergelijkbaar met hoe een moederhond een pup zou corrigeren. Als je de juiste maat en techniek gebruikt, zou je hond de druk moeten voelen en zijn gedrag moeten aanpassen zonder fysieke pijn te ervaren.

Kan jouw hond een slipketting altijd dragen tijdens het wandelen?

Het wordt aanbevolen om een slipketting alleen te dragen tijdens trainingssessies en wandelingen waarbij je gerichte correcties wilt toepassen. Laat je hond niet zonder toezicht achter met een slipketting om wurgen, verstrikken of onbedoelde verwondingen te voorkomen. Na de trainingssessie moet je de slipketting direct verwijderen.

Kan een slipketting schade veroorzaken aan de nek van je hond?

Een incorrect gebruik van een slipketting kan zeker schade veroorzaken aan de nek van je hond. Te hard trekken of een te strakke pasvorm kan wondjes, blauwe plekken, irritatie en zelfs ernstigere verwondingen veroorzaken. Het is van belang om te leren hoe je de ketting correct kunt gebruiken en alleen lichte druk kunt toepassen om ongemak te veroorzaken zonder fysieke schade.

Is een honden ketting geschikt voor agressieve honden?

Een slipketting is over het algemeen niet geschikt voor honden met agressief gedrag. Agressie wordt vaak veroorzaakt door onderliggende problemen, en het gebruik van een slipketting kan dit gedrag verergeren en de situatie gevaarlijker maken. Raadpleeg altijd een professionele gedragstrainer die positieve methoden kan bieden om agressief gedrag aan te pakken.

Ben jij daarnaast ook op zoek naar andere producten, waarmee je jouw hond kan uitlaten? Bekijk dan hier onze blog over het beste hondentuigje, de beste hondenhalsband of de beste hondenbuggy.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Zo niet, horen we dat graag in de comments. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Foto van auteur
Boyd
Baasje van Bincky
Hoi! Ik ben Boyd. Als eigenaar van hondjesinfo.nl help ik hondeneigenaren met het maken van de juiste keuzes. Ik heb in de afgelopen 20 jaar diverse hondenrassen in het gezin gehad, waaronder de West Highland White Terrier, Mechelse Herder, Tibetaanse Terrier en de Shih Tzu. Door mijn jarenlange expertise weet ik hoe ik producten moet beoordelen en hoe ik jou van het beste advies kan voorzien. Ook komen wij meerdere keren voor in landelijke media, zoals fhm,nl, nieuws.nl, justrussel.nl, wonen.nl en autorai.nl.

2 gedachten over “Slipketting hond: 15x de beste van 2024 [Beste uit de Test]”

 1. Super artikel over het gebruik van een slipketting! Mij heeft het enorm geholpen in de keuze voor dit product voor het afleren van het trekken van mijn Amerikaanse Stafford die met bijna 11 maanden al 40kg weegt en zonder deze ketting buiten gewoonweg onhandelbaar is. Natuurlijk heb ik eerst 4 maanden allerlei andere producten uitgeprobeerd, positieve beloning, al 3 cursussen gevolgd, maar het trekken blijft ze doen en vooral als ze een andere hond ziet omdat ze dan wilt spelen. Alleen is ze, door haar enthousiasme, al 3 keer aangevallen, gelukkig zonder ernstige schade. Maar ik heb zo veel tijd in de socialisering gestoken en ik wil niet dat ze dadelijk intolerant wordt door de aanvallen. Doordat ik nu een oplossing gevonden heb voor het trekken beslis ik nu of er gespeeld wordt en met welke hond om de aanvallen te verhinderen. Dat is in deze leeftijdsfase ontzettend belangrijk! Dus dank jullie wel voor de uitgebreide uitleg!!! Ik ben er erg blij mee!

  Beantwoorden

Plaats een reactie