Hondenautogordel: 15x de beste van 2023! [Lees dit eerst]

De hondenautogordel: Een onmisbaar product als jij jouw hond veilig en comfortabel wilt meenemen in je auto. Of je nu op vakantie gaat, je hond meeneemt tijdens een weekendje weg of graag naar het bos gaat met je hond, een autogordel is voor je hond dan een must have item.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste hondenautogordel van 2023. Ook nemen wij je mee in waar je op moet letten bij het kopen van een honden autogordel, wanneer je het juist moet aanschaffen en waarvoor je een hondengordel gebruikt.

Als laatste sluiten we af met wat algemene tips over hoe je de autogordel om jouw hond bevestigd. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste hondenautogordel van 2023

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, de voor- en nadelen van een bepaald product, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste hondenautogordels kunnen laten zien. Welke autotuig voor honden kies jij uit?

We nemen je hieronder mee in de beste hondenautogordel van 2023, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog. We zijn benieuwd welke autogordel jij voor je hond gaat kopen :).

Onze top 5 hondengordels

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Bij iedere honden veiligheidsgordel vermelden we ook een voorbeeld van een review. Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere hondeneigenaren ook top vinden. Een betere auto riem hond ga je dus bijna niet vinden.

Hondenautogordel van Happy Pet – Populairste keuze

Het eerste product in ons artikel is het hondengordel van Happy Pet. Momenteel is dit één van de meest populaire hondengordels op Bol.com. Deze autogordel voor hond krijgt 4,5 uit 5 sterren en meer dan 115 reviews!

Deze honden veiligheidsgordel is gemaakt van sterk nylon en kan je traploos verstellen, zodat je de juiste afmeting kan selecteren. De ene kant klik je vast in de gordelhouder en de andere kant maakt je vast aan het tuigje of halsband.

Veilig je hond vervoeren is goed mogelijk met de hondengordel van Happy Pet!

De gordel is groot genoeg voor onze Alaskan Malamute om zich te kunnen bewegen op de achterbank, indien hij zich anders wil leggen. Hij is dus perfect voor grote hond. De gordel zelfs is van kwalitatief materiaal dus hopelijk gaat deze langer mee dan onze vorige.

Monska

Hondenautogordel van Beeztees – Onze favoriet

Onze favoriet mag natuurlijk niet ontbreken in dit artikel, de hondenautogordel van Beeztees. Deze hondengordel voor auto krijgt 4,5 uit 5 sterren en meer dan 35 reviews op bol.com.

Deze autogordel is wederom gemaakt van sterk nylon en is beschikbaar in 3 maten, namelijk: S, M en L. Hierboven zie je maat S en is 55 centimeter lang. Maat M is 70 centimeter lang en maat L is 85 centimeter lang.

De reden dat wij deze honden riem auto gekocht hebben, is omdat we goede ervaringen hebben met de producten van Beeztees. Het is een bekend merk wat staat voor hoge kwaliteit.

Let wel op: Deze hondengordel is niet geschikt voor auto’s van het merk Volvo!

Klikt vast in autogordel, zodat je hond bij een ongeluk niet door de wagen gekatapulteerd wordt. Super qua veiligheid en gebruiksgemak!

LoewieJul

Autogordel hond- Laagste prijs

Ben je op zoek naar een wat goedkoper product? Kies dan voor bovenstaande hondenautogordel. Dit is momenteel één van de goedkoopste opties op bol.com en deze hondengordel voor in de auto krijgt 4,2 uit 5 sterren uit meer dan 50 reviews.

Ook deze hondengordel is gemaakt van robuust en sterk nylon. Daarnaast is de band ook verstelbaar, waardoor je het kan afstemmen op de grootte van je auto. Dit product is tevens geschikt voor de meeste auto’s, behalve Volvo’s.

Ik ben tevreden over de hondengordel. Natuurlijk zijn ze er in betere kwaliteit maar deze prijs kwaliteit verhouding is erg goed. Ik gebruik hem voor maatje herder. Ook zodat de hond niet naar de voorstoelen gaat als ik de auto even verlaat.

BeebaJuno

Hondenautogordel van SK – Voordeelverpakking

Heb je meerdere honden en ben je daardoor op zoek naar meerdere hondengordels? Kies dan voor dit product van het merk SK. Met 3,5 uit 5 sterren en meer dan 20 reviews op bol.com een prima keuze!

Doordat de hondengordel gemaakt is van sterk nylon, weet je dat je een goede hondenriem voor auto in huis haalt. Je hebt de keuze uit diverse grootverpakkingen, zodat je voor al je honden een gordel kan kopen.

De verstelbare riem heeft een lengte van minimaal 43 en maximaal 72 centimeter en past niet op Volvo auto’s.

Heel fijn product, heel makkelijk in gebruik , diervriendelijk en mijn hond vliegt niet de hele auto door.

Ester1970

Hondengordel van Emmy’s Store – Elastisch & verstelbaar

De verstelbare en elastische hondengordel van Emmy’s Store mag niet ontbreken in dit artikel. Dit product is elastisch, als één van de weinige gordels op de markt en krijgt 4,2 uit 5 sterren en meer dan 30 reviews op bol.com.

Ook dit product is gemaakt van sterk nylon en heeft een elastisch gedeelte. Mocht je plotseling moeten remmen, zorgt het elastische gedeelte voor een goede opvang van je hond.

De lengte van de hondengordel is verstelbaar van 56 cm tot 74 cm en is makkelijk in gebruik. Ook dit product werkt niet in auto’s van het merk Volvo!

Mooi product! Maakt het rijden met mijn hond in de auto stukken prettiger, ze blijft nu goed op haar plek in de auto. Het elastische materiaal geeft veel comfort voor mijn hond. Wel absoluut gebruiken in combinatie met tuigje (i.p.v. halsband).

Maritje1

Zit jouw hondengordel niet in bovenstaande lijst? Niet getreurd! Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 190 verschillende autogordels voor jouw hond hebben!

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste autogordel hond, hebben wij de beste autogordel hond onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

  • Prijs van het product
  • Aantal reviews van kopers
  • Hoogte van de beoordeling
  • Kwaliteit aan de hand van de reviews
  • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste hondengordel auto voor jouw situatie vinden.

hondenriem auto

Wat is een hondenautogordel?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat een hondenautogordel is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Een honden autogordel, ook wel de hondengordel of veiligheidsgordel genoemd, is niks anders dan een autogordel voor je hond, dat je vast maakt aan het hondentuigje of de hondenhalsband. Vervolgens klik je hem vast in de gordelhouder en je hond zit vast én veilig in jouw auto.

Net als dat mensen een autogordel om moeten doen, is dit voor jouw trouwe viervoeter ook erg verstandig. Waarom dit is lees je in het volgende hoofdstuk.

Maar wist je dat je naast de hondengordel ook andere veiligheidsproducten kan gebruiken? Je kan dan bijvoorbeeld denken aan een hondendeken voor in de auto, de honden autostoel, een hondenmand voor auto, een hondennet auto of het hondenrek. Je hebt diverse soorten producten die jij kan aanschaffen, waarmee je jouw hond veilig kan vervoeren.

Een autogordel voor je hond uitkiezen kan echter best wel lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en modellen. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een honden autogordel moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we hieronder even bij stil.

hondengordel

Waarom een hondengordel kopen?

Nu je weet wat de beste hondenautogordel is en wat een hondengordel precies is, is het belangrijk om te kijken waarom je er één zou moeten aanschaffen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt. Vandaar wat wij je graag meenemen in de diverse voordelen die een hondengordel met zich mee brengt.

In onze optiek zijn er een tweetal redenen waarom je dit product koopt, namelijk:

Veiligheid voor jouw hond

Eén van de eerste redenen waarom hondeneigenaren een autogordel voor hun hond kopen, is meteen ook een hele belangrijke.

Allereerst zou je een hondenautogordel moeten kopen, wanneer je de veiligheid van jouw hond belangrijk vindt. Zonder een hondengordel kan jouw hond namelijk door de gehele auto lopen of door de ruit vliegen als je plotseling moet remmen of een ongeluk krijgt.

Een gordel hond auto helpt dus wanneer je plotseling moet remmen voor iets of iemand. Het houdt jouw hond op zijn of haar plaats en voorkomt dan dat jouw hond de auto doorvliegt, het voorkomt allerlei nare zaken die met jouw hond kunnen gebeuren en het voorkomt schade aan jouw auto. Maar er zijn meer voordelen.

Geen afleiding voor bestuurder

Naast dat een veiligheidsgordel hond veiligheid biedt aan jouw hond, is het ook voor jezelf een goede aankoop. Dit heeft vooral met het feit te maken dat jouw hond je niet zomaar kan afleiden.

Wellicht herken je het als je een keer met jouw hond los in de auto hebt gereden. Bij ons gebeurde het weleens dat de hond onrustig was en daardoor bovenop mijn schoot klom.

Dit is dus niet prettig wanneer je een auto bestuurt en het zorgt ervoor dat je afgeleid wordt van het bezig zijn met het verkeer.

Ook dit kan je dus voorkomen met een autogordel voor je hond. Jouw hond blijft dan vast zitten aan de gordel en jij kan je focussen op het auto rijden.

Haal je hond veilig uit je auto

Een ander bijkomend voordeel van het hebben van een veiligheidsgordel voor je hond, is dat jij jouw hond veilig uit je auto kan halen zodra je ergens geparkeerd bent. Je hond kan er niet zomaar vandoor gaan.

Dit komt natuurlijk omdat je hond nog vastzit aan zijn of haar gordel. Vanaf het moment dat jij dit product gebruikt, kan je zonder problemen een autodeur openen zonder dat je hond de auto uit sprint. Erg handig als je het ons vraagt!

In bepaalde landen is het verplicht

Wellicht wist je het al, maar misschien ook niet. In sommige landen is het verplicht om je hond vast te zetten, zodat je niet afgeleid kan worden door jouw hond. Dit hoeft echter niet perse met een autogordel voor honden te zijn, want je kan hiervoor ook een reisbench of een autobench voor gebruiken

In landen zoals bijvoorbeeld Duitsland, Spanje en bepaalde Amerikaanse staten is het vastzetten van je hond in een auto verplicht. En je kan je voorstellen dat dit in nog veel meer landen geldt, dus doe hier goed onderzoek naar.

Voor iedere hond een geschikte gordel

Het laatste voordeel dat we willen benoemen, is dat je voor iedere hond wel een geschikte hondengordel kan vinden. Zoals je bovenaan dit artikel hebt kunnen zien, heb je de keuze uit veel verschillende producten, vormen, merken en kleuren.

Juist vanwege dit grote aanbod is de kans groot dat je een hond gordel vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw hond past. Met dit artikel proberen we jou simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven. 

Al met al meer dan genoeg redenen waarom je een autogordel voor je hond zou moeten kopen. Maar waar moet je dan rekening mee houden, wanneer je een hondenriem voor in de auto gaat aanschaffen? Daar ga je in de volgende alinea achterkomen.

hondengordel auto

Hondengordel kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste hondenautogordel gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat jouw trouwe viervoeter of puppy op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten. Wij hebben de belangrijkste functies waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Lengte van de hondengordel

Allereerst is het ontzettend belangrijk dat je goed kijkt naar hoe lang een hondengordel is. Je wilt namelijk niet dat je hond al teveel ruimte heeft, zodat hij niet de auto doorvliegt als je bijvoorbeeld plotseling moet remmen.

Sommige hondengordels zijn verstelbaar, waardoor je de lengte kan aanpassen. Andere zijn dit niet, dus dan moet je de juiste lengte aanschaffen. Je haalt dit soort informatie uit de productomschrijving, dus neem dat goed door.

Kwaliteit & stevigheid van de hondengordel

Naast de lengte, is ook de kwaliteit en stevigheid van de gordel erg belangrijk. Check daarom goed hoe stevig een veiligheidsriem hond is, door bijvoorbeeld de reviews te bekijken of andere reviews op te zoeken.

Het laatste dat je wilt is dat de gordel breekt, wanneer je plots moet remmen of een ongelukje krijgt.

Verstelbare riem

Niet alleen de lengte en de kwaliteit van de autogordel hond is belangrijk, maar ook de verstelbaarheid kan een belangrijk punt zijn om rekening mee te houden. De verstelbare riem zorgt ervoor dat je de autogordel hond volledig kan afstemmen op het lichaam van jouw trouwe viervoeter.

Maar een verstelbare riem zorgt er ook voor dat het kan meegroeien met jouw hond, wat fijn is als je hond nog niet helemaal volgroeid is. En dat is iets wat het dragen van verschillende autogordels een stuk fijner aan laat voelen bij jouw hond.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een riem voor hond in auto besteld.

Door de ervaringen van anderen hondeneigenaren goed door te nemen, kun je eventuele issues, problemen of tekortkomingen in kaart brengen, voordat je het gaat aanschaffen. Dit helpt je niet alleen een teleurstelling te voorkomen, maar ook om ongewenste aankopen te voorkomen. Als je ziet dat veel producten slechte reviews of lage scores krijgen, wil je deze het beste vermijden. Op die manier koop je alleen de beste autogordel hond.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen de auto gordel hond al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de beste autogordel hond aanschaft.

Prijs van de hondenautogordel

Het is van belang om bij de aanschaf van spullen voor je hond ook rekening te houden met de prijs ervan. De prijs dient wel bij je budget te passen. Daarnaast heb je vaak de keuze uit diverse prijscategorieën, variërend van betaalbare producten tot meer prijzige merken. Door goed naar de prijs te kijken, kun je een product vinden dat zowel bij je budget past als bij jouw hond.

Ook is het zo dat bepaalde items langer mee kunnen gaan dan andere items, vertelt de prijs je vaak iets over de duurzaamheid en kwaliteit van het product. Een hogere prijs duidt vaak op een betere kwaliteit. Het kan daarom de moeite waard zijn om iets meer te betalen voor kwalitatief goede producten.

Uiteindelijk blijft de prijs een persoonlijke afweging. Sommige hondenbaasjes vinden het niet erg om wat meer te betalen, terwijl anderen de voorkeur geven aan goedkopere opties. Dit is compleet afhankelijk van jouw eigen voorkeur.

De prijs van een hondenriem voor in de auto begint vanaf zo’n €3,- en loopt op tot ongeveer €30,-. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er rekening mee dat jouw budget dus tussen deze twee bedragen zal moeten zitten.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over de veiligheidsgordel hond. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je een hondentuig autogordel het beste kunt bevestigen. Daarom dat wij in de volgende alinea antwoord geven op deze vraag.

autogordel hond

Hoe bevestig je een hondenautogordel?

Wanneer jij de beste hondengordel hebt gekocht, is het natuurlijk prettig om te weten hoe een hondenriem autogordel precies werkt. Denk hierbij dan aan hoe je jouw hond vastmaakt aan de gordel én hoe je deze honden gordel vastmaakt in jouw auto.

Het bevestigen van een hondengordel is gelukkig niet al te moeilijk! Je maakt een gordel voor hond in auto namelijk met klipsluiting vast aan de halsband of het tuigje en de andere kant klik je in de gordelhouder van je auto.

Het is bijna hetzelfde als wanneer jij jouw eigen riem aandoet, alleen dan zonder de klipsluiting.

Daarna is het belangrijk om de lengte aan te passen, alhoewel je dit ook van tevoren kan doen. De lengte pas je aan naar hetgeen waar jij je comfortabel bij voelt. De lengte bepaalt hoeveel ruimte jouw hond in je auto krijgt.

Je wilt de lengte dus niet te lang maken, omdat jouw hond dan door de auto kan vliegen wanneer je plotseling moet remmen. Ook kan het zijn dat wanneer de hondengordel te lang, is dat jouw hond in de weg gaat zitten.

Daarnaast is het wel belangrijk om je hond wat ruimte te geven, zodat je hond nog wel comfortabel kan gaan liggen. Houd hier dus rekening mee bij het bepalen van de juiste lengte. Dit kan een beetje trial and error zijn, maar op den duur zal je de meest ideale gordellengte voor jouw hond gevonden hebben

Nog een laatste tip: Het is veiliger voor je hond om de honden autoriem aan een tuigje vast te maken, in plaats van een halsband. Mocht je dan om wat voor reden dan ook plotseling remmen, wordt de druk verdeeld over het lichaam van je hond en niet over de hals.

Honden gordels – veelgestelde vragen

Voordat wij dit artikel afsluiten, willen wij je wat veelgestelde vragen laten zien. Heb jij, na het lezen van dit artikel, alsnog een prangende vraag> Stel die dan gerust in de reacties hieronder. Dan nemen wij het mee in de onderstaande lijst.

Wat is de beste autogordel voor honden?

De allerbeste gordels voor honden hebben we in dit blog onderzocht, zoals je hebt kunnen lezen. Uit dit onderzoek zijn een aantal top producten naar voren gekozen. Wij zullen je dan ook niet één goed product meegeven, maar meerdere. Zo kan jij zelf bepalen welk product het beste bij jouw eisen en situatie past.

Hoe maak je de gordel van je hond vast?

Wat voor autogordel je voor je hond hebt gekocht, bepaalt uiteindelijk hoe je het moet vastmaken. De meeste hondengordels maak je simpelweg vast in de gordelhouder, waarna je het aan de halsband of tuig van je hond kan bevestigen. Onze voorkeur gaat uit naar een tuigje, maar dat is een persoonlijke keuze.

Ben je verplicht om een hondenautogordel te gebruiken?

Het is in Nederland niet verplicht om je hond vast te maken, door middel van een auto gordel. Wel is dit verstandig om te doen, zodat je de kans op afleiding klein houdt én jouw hond veiliger in de auto kan zitten. Hiervoor kan je echter ook een bench of iets dergelijks gebruiken.

Is een hondenautogordel geschikt voor alle honden?

In principe is een hondenautogordel geschikt voor de meeste honden, ongeacht hun grootte of ras. Of je nu een kleine chihuahua of een grote herdershond hebt, er zijn autogordels die passen bij verschillende groottes.

Kan Je een hondenautogordel gebruiken voor lange ritten?

Zeker, een hondenautogordel is geschikt voor zowel korte als lange autoritten. Of je nu een snelle boodschap doet of een lange roadtrip maakt, het is belangrijk dat je hond veilig en op zijn plaats blijft. Een autogordel helpt om afleiding tijdens het rijden te minimaliseren en de veiligheid van zowel jou als je hond te waarborgen. Denk er echter aan om regelmatig pauzes te nemen tijdens lange ritten, zodat je hond de kans krijgt om te bewegen en te ontspannen.

Hoe leer je jouw hond om een hondenriem auto te dragen?

Het is belangrijk om je hond rustig te laten wennen aan het dragen van een hondenautogordel. Begin rustig en met kleine ritjes. Laat hem wennen aan het gevoel en de bewegingsbeperking van de autogordel, voordat je daadwerkelijk gaat rijden. Beloon je hond wanneer hij zich goed gedraagt met de autogordel aan. Op deze manier creëer je positieve associaties en zal je hond zich meer op zijn gemak voelen tijdens autoritten.

Hoe onderhoud je een hondengordel auto?

Het onderhoud van een honden autogordel is belangrijk om ervoor te zorgen dat het goed blijft werken. Lees hierbij de instructies van de fabrikant zorgvuldig door. In het algemeen kun je een autoriem hond meestal met de hand wassen met milde zeep en water. Controleer regelmatig op tekenen van slijtage, zoals versleten stiksels of beschadigde riemen, en vervang de veiligheidsgordel hond indien nodig.

Kan een gordel hond auto helpen bij het verminderen van angst bij je hond tijdens het rijden?

Sommige honden voelen zich veiliger en meer op hun gemak, wanneer ze worden vastgezet met een hondengordel. Als je hond angstig is tijdens autoritten, kan het dragen van een honden autogordel helpen om zijn bewegingen te beperken en je hond veilig te laten voelen. Het is wel belangrijk om je hond geleidelijk aan de honden gordel te laten wennen en positieve associaties te creëren, zodat hij het als een comfortabel en veilig hulpmiddel beschouwt.

Moet jouw hond altijd vastzitten met een honden gordel, zelfs op korte ritten?

Het is slim om je hond altijd vast te zetten met een honden autogordel, zelfs op korte ritten. Ongevallen of plotselinge stops kunnen op elk moment gebeuren, ongeacht de duur van de rit. Het gebruik van een honden riem auto zorgt ervoor dat je hond te allen tijde veilig en op zijn plaats blijft, waardoor het risico op letsel wordt verminderd.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Zo niet, horen we dat graag in de comments. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Foto van auteur
Boyd
Baasje van Bincky
Hoi! Ik ben Boyd. Als eigenaar van hondjesinfo.nl help ik hondeneigenaren met het maken van de juiste keuzes. Ik heb in de afgelopen 20 jaar diverse hondenrassen in het gezin gehad, waaronder de West Highland White Terrier, Mechelse Herder, Tibetaanse Terrier en de Shih Tzu. Door mijn jarenlange expertise weet ik hoe ik producten moet beoordelen en hoe ik jou van het beste advies kan voorzien. Ook komen wij meerdere keren voor in landelijke media, zoals fhm,nl, nieuws.nl, justrussel.nl, wonen.nl en autorai.nl.

Plaats een reactie