Hondenborstel: 15x de beste voor elke vacht van 2022! [Extra Korting]

De hondenborstel: We hoeven jou niet te vertellen dat het verzorgen van de vacht van jouw hond ontzettend belangrijk is. Een hondenborstel is één van de producten die je hiervoor kan gebruiken en je kan het een soort-van vergelijken met een hondenkam!

In dit artikel nemen wij jou mee in de beste hondenborstel van 2022, zodat jij jouw hond met het juiste product kan borstelen.

Daarnaast nemen wij je mee in wat het precies is, waar je op moet letten bij het kopen van een hondenborstel en waarvoor je het gebruikt.

We sluiten af met welke soorten honden borstels er allemaal op de markt zijn en wanneer jij jouw hond moet borstelen. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina.

De beste hondenborstel van 2022

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in de beste hondenborstel van 2022, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog. Welke borstel kies jij voor jouw hond uit?

Onze top 5 hondenborstels

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere hondeneigenaren ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Hondenborstel kortharig van Furminator

Het eerste product in ons artikel is de hondenborstel voor kortharige honden van Furminator. Dit product krijgt momenteel 4,7 uit 5 sterren en meer dan 110 reviews op bol.com.

Furminator is één van de meest bekende merken als je kijkt naar een hondenborstel of hondenkam. De producten van dit merk staan erom bekend vrij te zijn van lood, cadmium en andere giftige stoffen en beschadigen de huid van jouw grote vriend niet.

De bovenstaande Furminator is speciaal ontwikkeld voor vachten die korter zijn dan 5 centimeter. Ook goed om te weten is dat je bij dit product stapelkorting krijgt. Des te meer Furminators je koopt, des te lager de prijs per stuk wordt. Zo heb je altijd een product als reserve of kan je er één cadeau doen.

Hondenborstel handschoen

Het tweede product in ons artikel is de bovenstaande hondenborstel handschoen. Dit product krijgt momenteel 3,9 uit 5 sterren en meer dan 190 reviews op bol.com.

Dit product spreekt redelijk voor zich. Het is namelijk een handschoen waaraan kleine uitsteeksels zitten, waarmee je de vacht van jouw hond kan borstelen.

De handschoen is flexibel en daardoor perfect voor moeilijk bereikbare plekken. Teven is de handschoenen zachter dan een borstel, waardoor deze aangenamer voelt voor je trouwe viervoeter. Ook bij dit product krijg je stapelkorting. Wat wil je nog meer?

Slicker brush van Nobby

Het derde product in ons artikel is de slicker brush van Nobby. Dit product krijgt momenteel 4,5 uit 5 sterren en meer dan 10 reviews op bol.com.

De slicker brush van Nobby Starline is een ideaal product om op een zachte manier losse haren te verwijderen en de ondervacht van jouw hond uit te dunnen. Ook is deze hondenborstel speciaal geschikt voor honden met grof en krullend haar. Dankzij het ergonomische handvat ligt deze borstel heel fijn in de hand.

Deze slicker brush is verkrijgbaar in verschillende maten, waarbij je hierboven maat L ziet. Meer heb je niet nodig toch?

Hondenborstel Dual Brush van Furminator

Het vierde product in ons artikel is de Dual Brush, wederom van het merk Furminator. Dit product krijgt momenteel 4,6 uit 5 sterren en meer dan 5 reviews op bol.com.

Zoals je aan de naam van dit product kan raden, bestaat deze hondenborstel uit twee borstels. De harde borstel aan de ene kant helpt bij het verwijderen van vervilting, losse haren en klitten bij honden met een lange vacht.

De zachte nylon haren aan de andere kant zijn geschikt voor het kammen van nagenoeg alle vachtsoorten. De flexibele kop volgt de contouren van het lijf van jouw hond. Door de gemakkelijke handgreep is de borstel ook nog eens comfortabel in gebruik.

Honden borstel set van Comfy @ Home

Het laatste product in ons artikel is de honden borstel set van Comfy @ Home. Dit product krijgt momenteel 5 uit 5 sterren op bol.com en is één van de nieuwere producten op de markt.

Dit product bestaat uit een complete set aan vachtverzorgingsproducten en combineert alle functies van het ontklitten, ontharen en borstelen in één. Je kan hierbij denken aan zaken zoals een kam voor het verwijderen van haren, een kam voor het ontklitten, een borstel met zachte haren, een borstel speciaal voor bad en massage en een borstel met spelden.

Dankzij de verwisselbare opzetborstels kan je gebruik maken van de diverse producten. Door deze set aan te schaffen kan je dus een hoop geld besparen, omdat je niet alles los hoeft te kopen!

Staat jouw hondenborstel niet in bovenstaand rijtje? Neem dan hier even een kijkje op Bol.com, waar ze meer dan 1.000 diverse borstels voor honden hebben!

Wat is een hondenborstel?

Na het zien van de bovenstaande producten, heb je (waarschijnlijk) een goed idee van wat een hondenborstel is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Net als dat mensen hun haren kammen met een kam of borstel, kam je de vacht van een hond dus met een hondenkam of hondenborstel. Zo’n hondenborstel heeft hetzelfde doel als een borstel bij mensen, namelijk het verzorgen van de huid en het haar.

Qua uitstraling ziet een hondenborstel er wel iets anders uit dan een “normale” borstel. Dit product is namelijk speciaal voor de vacht van honden gemaakt. Het is dus ook niet aan te raden om met jouw eigen borstel de vacht van jouw hond te kammen

Ook zijn er zijn veel verschillende kammen waaruit je kan kiezen, die allemaal een eigen doel serveren. Hierover vertellen wij je later iets meer.

Een kam voor je hond uitkiezen kan echter best wel lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en modellen. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een honden kam moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we hieronder even bij stil.

borstel hond

Waarom een hondenborstel kopen?

Nu je weet wat een hondenborstel is én welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen waarom je er één zou moeten kopen.

Het is namelijk één van de must have producten, waarmee je de vacht van jouw vriend verzorgt. Het is echter niet het enige product.

Je gebruikt een hondenborstel voornamelijk voor 3 zaken, namelijk: Het verwijderen van dood haar tijdens de rui, het weghalen van knopen in de vacht of het verwijderen van beestjes in de vacht.

Het mag duidelijk zijn dat je een borstel dus voornamelijk gebruikt voor de hygiëne van jouw hond. Het is écht een hulpmiddel om de vacht van je hond “gezonder” te maken!

Het goed bijhouden van de vacht van je hond, brengt ook nog eens diverse voordelen met zich mee. Hierbij kan je denken aan:

Het verzorgt de huid, het verwijdert dus dood haar, het bevordert de bloedsomloop, het verwijdert klitten en knopen en het beperk haaruitval.

Regelmatig de vacht van jouw hond borstelen brengt dus alleen maar voordelen met zich mee.

Een borstel voor de vacht van iedere hond

Het laatste voordeel dat we willen benoemen, is dat je voor iedere hond wel een geschikte hondenborstel kan vinden. Zoals je bovenaan dit artikel hebt kunnen zien, heb je de keuze uit veel verschillende modellen, merken, vormen en kleuren.

Juist vanwege dit grote aanbod is de kans groot dat je een product vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw hond of puppy past. Met dit artikel proberen we jou simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je een borstel voor honden zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je een hondenborstel gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achterkomen.

hondenborstel

Hondenborstel kopen? Houd hier rekening mee

Voordat jij de beste borstel voor je hond gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op wat jij nodig hebt en verwacht en op wat jouw hond of puppy op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat jij een goede keuze kan maken.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Soort borstel

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het soort hondenborstel dat je wilt aanschaffen. Je hebt namelijk voor diverse types vacht ook diverse borstels nodig.

Zo heb je bijvoorbeeld grovere tanden op een borstel nodig, voor honden met een dikke vacht en kan je een rubberborstel gebruiken voor kort haar.

Het is dus goed om te weten dat er verschillende hondenborstels zijn en dat deze borstels verschillende doelen hebben.

Met welk doel gebruik je de hondenborstel

Zoals je hieronder gaat lezen, kan je een borstel gebruiken voor diverse doelen én kan het allerlei voordleen met zich meebrengen. Het is daarom belangrijk om een borstel te kiezen die past bij hetgeen waarvoor je het wil gaan gebruiken.

Productontwerp

Naast het soort hondenborstel en het doel van dit product, kan het prettig zijn om rekening te houden met het ontwerp. Dit zal lang niet iedereen even belangrijk vinden, maar voor sommige mensen juist wel.

Het productontwerp moet daarom goed passen in de hand. Ergonomisch aanvoelen dus. Dit is niet alleen fijn voor je hond, maar ook voor jou. Bij voorkeur kies je een borstel met een goede handvat eraan.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw hond aanschaft.

Prijs van de hondenborstel

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een hondenborstel begint vanaf zo’n €3 en kan oplopen tot ongeveer €100, voor als je het beste van het beste wilt kopen. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten.

honden borstel

Wat voor hondenborstels zijn er te verkrijgen?

Hierboven is het kor al even aangestipt, maar wanneer jij je gaat orenteren naar een borstel voor honden, dan zal het je opvallen dat je uit diverse soorten producten kan kiezen.

Voor elk type vacht en elk doeleinde is er wel een borstel te verkrijgen. Hieronder geven wij inzicht in de typen borstels die er momenteel op de markt zijn. Er zijn meer “specialistische” kammen op de markt, maar onderstaande zijn het meest gebruikelijk.

Hondenborstel voor kortharige honden

Een kamborstel voor honden met kort haar herken je vooral aan het feit dat zo’n borstel vaak korte/kleine puntjes heeft. Omdat jouw hond kort haart heeft, hoef je dus geen borstel met lange punten te hebben. Dit zou een minder goed resultaat opleveren.

Hondenborstel voor langharige honden

Een borstel voor honden met lang haar herken je vooral aan het feit dat zo’n borstel vaak lange puntjes heeft. Het tegenovergestelde van een borstel voor kortharige honden dus ;).

Slicker brush

Een slicker brush gebruik je voornamelijk om losse haren van de vacht te verwijderen én voor het uitdunnen van de ondervacht. Dit product herken je aan de vierkante borstel, dat is voorzien van metalen pinnetjes.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over de hondenborstel. We hebben het alleen nog niet gehad over wanneer jij je hond moet borstelen. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Wanneer moet jij je hond borstelen?

Het is niet bij iedereen bekend hoe vaak je de vacht van jouw hond moet borstelen. Hier is ook geen eenduidig antwoord op, omdat dit verschilt per hond, per ras en per periode. Zo heeft een hondenvacht tijdens de rui meer aandacht nodig dan tijdens een andere periode.

Een goede vuistregel die wij zelf hanteren is om onze hond minimaal één keer per week te borstelen. We willen het niet te vaak doen, maar ook niet te weinig.

Te vaak borstelen kan juist de gezondere haren lostrekken en dat is niet hetgeen wat je wilt. Houd er ook altijd rekening mee dat je de juiste hondenborstel gebruikt.

Een andere belangrijke tip: Zorg ervoor dat je écht de vacht borstelt en de huid zoveel mogelijk met rust laat. Dit is niet alleen beter voor de vacht, maar ook voor de huid van jouw hond. Omdat de hondenhuid dunner is dan een mensenhuid, moet je hier dus ook voorzichtiger mee omgaan.

Veelgestelde hondenborstel vragen

Wij kunnen ons voorstellen dat je wellicht nog wat vragen hebt, die niet hierboven beantwoord worden. Vandaar dat wij online onderzoek hebben gedaan naar de vragen die mensen hebben, zodat wij jou hiervoor van een antwoord kunnen voorzien.

Hoe vaak een hond borstelen?

Het allerbeste is om je hond dagelijks even te borstelen, vooral wanneer je hond aan het verharen is. Dit zal echter bij kortharige honden wat minder nauw komen. Maar mocht dat echt niet lukken, borstel je hond dan minimaal 3 keer per week.

Borstel je een hond met een natte of droge vacht?

Het is beter om je hond te borstelen wanneer de vacht droog is. Anders gaat de vacht klitten. Wacht daarom na het wassen van je hond even totdat de vacht helemaal droog is. Of je gebruikt een waterblazer, zodat de vacht sneller droog is.

Heb je aan één borstel voldoende?

Vooral mensen met langharige honden doen er verstandig aan om zowel een slicker brush als een borstel voor langharige honden te kopen. Voor een kortharige hond is alleen een borstel al voldoende.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Zo niet, horen we dat graag in de comments hieronder. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

Plaats een reactie