Hypoallergeen hondenvoer: 15x de beste van 2024! [Korting]

Hypoallergeen hondenvoer: hond voer dat speciaal ontwikkeld is voor honden die allergisch zijn voor bepaalde stoffen en/of een voedselintolerantie hebben. Voor sommige honden zit er dus niks anders op dan om hypoallergeen voer te kopen, om klachten te voorkomen.

In dit artikel nemen wij je mee in het beste hypoallergeen hondenvoer van 2024. Ook nemen wij je mee in waar je op moet letten bij het kopen van dit hondenvoer, waarvoor je het gebruikt en waarom je het juist moet kopen.

We sluiten af met hoe je erachter komt welk hypoallergeen voer jouw hond nodig heeft, welke soorten je allemaal kan verkrijgen én hoe je het hypoallergene hondenvoer het beste kan bewaren. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

Het beste hypoallergeen hondenvoer van 2024

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in het beste hypoallergeen hondenvoer van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog. Welke hypoallergeen voeding hond kies jij voor jouw grote of kleine vriend uit?

Goed om aan te geven: onderstaande hypoallergene voeding hond zijn vaak in diverse smaken en diverse groottes te verkrijgen. Klik hiervoor even op “controleer prijs” om de juiste smaak en hoeveelheid voor jouw hond te kopen.

Onze top 5 hypoallergeen hondenvoer

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Bij ieder anti allergie voer hond vermelden we ook een voorbeeld van een review. Op die manier kan jij hondenbrokken tegen allergie kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere hondeneigenaren ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Royal Canin Hypoallergenic

Het eerste product in onze top 5 is Royal Canin Hypoallergenic hondenvoer. Dit product is tevens ook één van de meest populaire hypoallergene voeding voor honden op Bol.com en krijgt 4,8 uit 5 sterren en meer dan 90 reviews.

Goed om te weten is dat dit hondenvoer Royal Canin één eiwitbron bevat, namelijk, namelijk: hydrolysaat van geïsoleerd soja-eiwit. Daarmee is dit voer geschikt voor honden die last hebben van voedselovergevoeligheid.

Je kan in totaal kiezen uit 7 verschillende verpakkingsgroottes, van 200 gram tot 28 kilo. Je kan dit voer het beste geven aan honden die last hebben van:

 • Voedselallergie (dermatologische aandoeningen en/of spijsverteringsproblemen)
 • Voedselintolerantie
 • Eliminatiedieet (wanneer voedselallergie vermoed wordt)
 • Chronische enteritis/Inflammatory Bowel Disease (IBD)
 • Exocriene pancreasinsufficiëntie (EPI)
 • Bacteriële overgroei (bijv na antibioticakuur)
 • Chronische dermatosen met puritis waarbij allergie rol speelt (atopische dermatitis)

Neem voor een volledige lijst van ingrediënten even een kijkje op bol.com.

Onze hond vindt de brokken heerlijk. Door huidproblemen is deze brok geadviseerd door de dierenarts. Bij de dierenarts is dit voer veel duurder.

IngeBos

Hypoallergeen hondenvoer van Edgard & Cooper

Het tweede product in onze top 5 is het hypoallergeen voer van Edgard & Cooper. Dit product krijgt momenteel 4,7 uit 5 sterren op bol.com en meer dan 25 reviews.

De producten van Edgard & Cooper staan erom bekend veel verschillende smaken, groenten en fruit te hebben. Zo zie je hierboven de smaak scharrelkip met mango, blauwe bes, appel en wortel. Maar je hebt bijvoorbeeld ook de smaken Noorse zalm met rode biet, appel, mango & zwarte bes of graslam met hond appel, wortel, rode biet & blauwe bes.

Zoals je ziet wordt er altijd een combinatie gemaakt van vers vlees, met veel groente, fruit en zonder granen. Er zit ook prebiotica in voor een gezonde darmflora. De hypoallergene hondenbrokken van Edgard & Cooper is een hondenvoer zonder granen en dus ideaal voor gevoelige maagjes. Al de recepten bevatten een supergezonde mix van fruit en groenten

Dankzij de unieke samenstelling zijn is dit Edgard & Cooper hondenvoer geschikt voor elke hond, jong én oud. Qua verpakkingen kan je kiezen uit een inhoud van 2,5 kilo, 7 kilo of 12 kilo.

Mijn pup, zwitserse witte herder is verzot op dit eten! Vacht blijft mooi, goede stoelgang en blijft mooi op gewicht! Mooi design van de verpakking, een echte aanrader!!!

JirkyTh

Hypoallergeen hondenvoer van Biofood

Het derde product in onze top 5 is het hypoallergeen voer van Biofood. Dit Biofood hondenvoer tegen allergie krijgt momenteel 4,6 uit 5 sterren op bol.com en meer dan 20 reviews.

Dit product heeft een lam en rijst smaak en bevat aan vlees alleen puur lamsvlees, heeft een eiwit/vet percentage van 24/14, is tarwe- en glutenvrij, hypoallergeen en is goed voor huid, vacht en vertering. Daarnaast is het geschikt voor zowel puppy’s als volwassen honden.

Qua verpakkingsgrootte heb je de keuze uit ene verpakking van 5 kilo en van 13,5 kilo, waarbij de prijs per kilo het laagst is bij de verpakking van 13,5 kilo.

Ook goed om te benoemen is dat er zalmolie is toegevoegd aan deze koudgeperste hondenbrokken, wat zorgt voor de ideale balans van omega-3 en omega-6-vetzuren. Ook hierbij geldt: neem voor een volledige lijst van ingrediënten even een kijkje op bol.com.

Ik heb veel brokken geprobeerd ivm de allergie van mijn chihuahua’.Met deze brokken geen jeuk of vacht problemen meer!!

Georginaps3

Hypoallergeen hondenvoer van Brit Care

Het vierde product in onze top 5 is het hypoallergeen voer van Brit Care. Dit product krijgt momenteel 4,8 uit 5 sterren op bol.com en meer dan 10 reviews.

Dit Brit hondenvoer met lam & rijst smaak is speciaal gemaakt voor grote hondenrassen. Is jouw hond 25 kilo of zwaarder? Kies dan voor het voer van Brit Care. Op bol.com kan je kiezen uit veel meer smaken, zoals bijvoorbeeld zalm & aardappel of kip.

Het specifieke anti allergie hondenvoer dat je hierboven ziet bevat geen kip of andere eiwitten. De voeding is gemaakt op basis van lamsvlees, waardoor het zeer goed verteerbaar is. Ook bevat dit voer veel meervoudig onverzadigde vetzuren. Neem voor een volledige lijst van ingrediënten een kijkje op bol.com.

Je hebt bij dit hypoallergeen voer hond alleen de keuze uit een verpakking van 12 kilo, maar je krijgt korting als je meerdere verpakkingen tegelijk koopt.

Fantastisch voer, mijn Duitse herder vindt het heel lekker en krijgt geen allergie of stoelgang problemen.

TeresaS

Hypoallergeen hondenvoer Smolke Sensitive 

Het laatste product in onze top 5 is het hypoallergeen voer van Smolke. Dit product krijgt momenteel 4,5 uit 5 sterren op bol.com en meer dan 13 reviews.

Smolke Sensitive is een complete Alles-in-één hondenvoeding, speciaal ontwikkeld voor honden ouder dan 2jaar met huid- en vachtproblemen of verteringsproblemen.

Deze hypoallergene voeding is samengesteld op basis van lam, rijst en aardappelzetmeel. Dit Smolke hondenvoer is gemaakt met natuurlijke ingrediënten en is bereid met Brits lam als enige dierlijke eiwitbron.

Ook wordt dit voer geheel zonder gluten bereid en bevat het geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen en chemische antioxidanten. Je hebt bij dit product de keuze uit een verpakking van 3 kilo of van 12 kilo.

verwacht met dit hoogwaardige (speciaal)voedsel voor mn hond met huidproblemen jeuk e.d. een positieve bijdrage te leveren teneinde dit te verhelpen

Citta391

Zit jouw hypoallergeen voer niet in het bovenstaande rijtje? Neem dan hier een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 450 verschillende varianten voor honden hebben!

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar het beste hypoallergene hondenvoer, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

 • Prijs van het product
 • Aantal reviews van kopers
 • Hoogte van de beoordeling
 • Kwaliteit aan de hand van de reviews
 • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij het beste hypoallergeen voer hond voor jouw situatie vinden.

Wat is hypoallergeen hondenvoer?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat hypoallergeen hondenvoer is en of je hond hypoallergeen voer nodig heeft. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Er gaan online diverse omschrijvingen rond van wat hypoallergeen hondenvoer nu concreet is. Je kan dan denken aan hondenvoer met 1 dierlijke eiwitbron, unieke eiwitbronnen (maar een klein deel van alle honden is hier allergisch voor) of gehydrolyseerde eiwitten (eiwitten die kapot gemaakt zijn, waardoor het hondenlichaam ze niet herkent).

Daarnaast is er vaak een graanvrije koolhydraat bron aan het hypoallergene voer toegevoegd, zoals aardappel of rijst.

Zoals je ziet kan men dus op verschillende manieren hypoallergeen hondenvoer produceren, om de kans op een allergische reactie zo klein mogelijk te maken. Dit hondenvoer allergie is laag in allergenen, zodat jouw hond een normaal leven kan hebben. Onderzoek laat zien dat de meeste honden een allergische reactie krijgen wanneer hondenvoer rundvlees, kip, zuivel of granen bevat.

Hypoallergeen voer voor je hond uitkiezen kan echter best wel lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en verpakkingen. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan hypoallergeen hondenvoeding moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we hieronder even bij stil.

hondenvoer hypoallergeen

Wanneer heeft je hond hypoallergeen hondenvoer nodig?

Nu je weet wat hypoallergeen hondenvoer is en welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar wanneer je dit voer voor jouw hond moet aanschaffen. Het is namelijk voer wat je (vaak) pas aanschaft als jouw hond een allergische reactie of een voedselintolerantie heeft.

Helaas is er geen definitieve test die kan bepalen of jouw hond een voedselallergie heeft. Veel van de symptomen overlappen met voedselintolerantie of met andere aandoeningen. Over het algemeen gaat een voedselintolerantie alleen gepaard met buikpijn, terwijl een allergie ook huidproblemen veroorzaakt.

Het goede nieuws is dat beide effectief kunnen worden behandeld met het juiste hondenvoer. Het is hierbij wel verstandig om jouw dierenarts te raadplegen.

Laten we even stil staan bij beiden situaties:

Jouw hond heeft een allergie voor bepaald voedsel

Honden die allergisch zijn voor een bepaalde stof, mogen deze stof natuurlijk niet binnen krijgen. De enige optie die je dan hebt, is om voer te kopen dat die stof niet bevat. Hiermee voorkom je bijvoorbeeld dat de vacht van jouw hond uitvalt, dat je hond last krijgt van jeuk of allerlei andere nare allergische reacties.

In het geval van dit blogartikel gaat het dus specifiek om hypoallergeen hondenvoer. Dit voer is speciaal ontwikkeld voor honden die allergisch voor bepaalde voedingsstoffen zijn. Met dit voer is de kans dat jouw hond een allergische reactie krijgt nihil, mits je het juiste voer koopt natuurlijk.

Jouw hond heeft voedselintolerantie

Je zou zeggen dat voedselintolerantie en voedselallergie hetzelfde zijn, maar dat is zeker niet zo. Dit zijn twee verschillende dingen.

Voedselintolerantie ontstaat doordat een hond een bepaalde stof die in de voeding zit niet kan verteren. Bij een allergie treedt er juist een reactie op van het afweersysteem van jouw hond.

Deze reactie komt door bepaalde stoffen uit de voeding. Jouw hond kan het dus wel verteren, maar kan hierdoor wel jeuk, ontstekingen, kale plekken, diarree of andere allergische reacties krijgen.

Wanneer jouw hond een bepaalde voedselintolerantie heeft, is het belangrijk om hypoallergeen hondenvoer te kopen dat deze stoffen niet bevat.

Je kan het een beetje vergelijken met mensen die lactose intolerant zijn en dit dus niet kunnen verteren. Deze mensen krijgen echter geen allergische reactie als ze lactose binnen krijgen.

Wat wij sowieso adviseren: Mocht je de situatie niet vertrouwen of mocht jouw hond bepaalde klachten krijgen na het eten van “gewoon” hondenvoer, raadpleeg dan altijd jouw dierenarts.

Honden moeten nu eenmaal eten

Ook goed om te benoemen, en ook volkomen logisch, is dat honden simpelweg moeten eten. Het is een eerste levensbehoefte, dus je kan eigenlijk niet om dit product heen.

Wel is het zo dat je kan kiezen uit veel verschillende soorten hypoallergene hondenvoer. Denk dan bijvoorbeeld aan droogvoer zoals de beste hondenbrok, hondenbrok met veel vlees, blikvoer of vers vlees, naast eventuele snacks en snoepjes.

Wil je meer weten over welke soorten hypoallergene hondenvoeding er allemaal bestaan. Verder op dit blog staan we hier wat langer bij stil, dus blijf zeker even lezen.

Hypoallergene hondenbrokken dragen bij aan een gezonde huid en vacht

Een ander belangrijk voordeel waar (de meeste) hypoallergene voeding aan bijdragen, is het creëren van een gezonde vacht en huid bij jouw hond. Door jouw hond hypoallergeen hondenvoer te geven, krijgt hij of zij vaak een glanzendere vacht en verliezen ze minder haar, dankzij de gezonde vetten en oliën in hypoallergeen hondenvoer.

Hypoallergene voeding is geschikt voor iedere hond

Honden zijn van nature vleeseters en niet zozeer granen-eters. Granen zijn ook moeilijker te verteren voor bepaalde hondensoorten en, zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn sommige honden allergisch voor granen.

Vanwege de ingrediënten waarvan de meeste merken hypoallergene hondenvoer gemaakt zijn, is het geschikt voor nagenoeg iedere hondensoort.

En dat is juist belangrijk omdat honden hun energie en calorieën uit voer halen. Dit voer hebben ze dus dagelijks nodig en hier wil je eigenlijk ook het allerbeste van kopen. Dat verdient jouw hond!

Voor iedere hond is er een geschikt product te vinden

Doordat er zoveel honden op de wereld zijn, worden er ook ontzettend veel hondenproducten gemaakt door diverse fabrikanten. Dit geldt zeker voor hypoallergene hondenvoeding.

Voor elke hond is er wel een geschikte hypoallergene voeding te vinden. Wanneer jouw hond een bepaalde allergie heeft, darmproblemen, blaasproblemen, overgewicht heeft, je kan het zo gek niet bedenken of er is geschikte voeding voor.

Ook wordt er een onderscheid gemaakt tussen puppy’s, junior, adult en senior honden, want ook hier kan je speciale voeding voor aanschaffen.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je hypoallergeen voer voor je hond zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je hypoallergene hondenvoer gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achterkomen.

hypoallergeen hondenvoer

Hypoallergeen hondenvoer kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij het beste hypoallergeen hondenvoer gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op wat jij nodig hebt en verwacht en op wat jouw hond of puppy op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat jij een goede keuze kan maken.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten, hieronder opgesomd en zullen deze één voor één kort even toelichten:

 • Grootte/ras & leeftijd van jouw hond
 • Smaak van het voer
 • Eiwitbron
 • Inhoud van de verpakking
 • Soort hypoallergene voeding voor je hond
 • Ervaringen van andere mensen
 • Prijs van het hondenvoer

Grootte/ras & leeftijd van jouw hond

Het eerste punt waar je naar wilt kijken, is de grootte, ras en leeftijd van jouw hond. Dit is van belang, omdat de behoefte qua voeding erg verschilt tussen bijvoorbeeld kleine hondensoorten en een medium grote hond.

Maar ook de leeftijd heeft impact op het soort voer dat je wilt kopen. Zo wil je voor een puppy het beste puppy voeding of puppy brokken kopen en voor een senior hond juist senior voeding hond.

Smaak van het voer

Daarnaast is het belangrijk dat je het hondenvoer afstemt op jouw hond qua smaak. Je hond moet het namelijk wel lekker vinden. Gelukkig heb je ontzettend veel keuze, zoals je bovenaan in ons artikel hebt kunnen zien.

Je kan dan denken aan combinaties zoals lam & rijst, kalkoen & rijst of wat apartere combinaties zoals verse scharrelkip met mango, blauwe bes, appel en wortel. Vooral het merk Edgar & Cooper heeft aparte maar zeer lekkere combinaties.

Eiwitbron

Weet je al voor welk soort eiwit jouw hond allergisch is? Koop dan hypoallergeen voer waar dit eiwit niet in zit. Heel logisch! Kan je hond niet tegen kip? Vermijd dan voer waar kip in verwerkt is. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van eiwitbronnen.

 1. lam hondenvoer
 2. kwartel
 3. eend
 4. hondenvoer paard
 5. hondenvoer hert
 6. zalm voeding hond

Er bestaan ook hypoallergeen hondenbrokken waar het dierlijke eiwitbron niet in zit. Dit is dan vervangen door een plantaardige vorm van eiwit. Bijvoorbeeld sojabonen als eiwitbron.

Inhoud van de verpakking

Naast de smaak en de eiwitbron, is het ook belangrijk om te kijken naar hoeveel hondenvoer je per keer koopt. Vaak is het zo dat grote verpakkingen een lagere prijs per kilo hebben dan kleinere verpakkingen.

Ben geen dief van je eigen portemonnee en houd hier rekening mee. Daarnaast kan je het voer lang bewaren in een hondenvoer container!

Soort hypoallergene voeding hond

Wanneer je hypoallergeen hondenvoer gaat kopen, kan je kiezen uit hypoallergene brokken hond of honden natvoer. Wij gebruiken zowel natvoer als brokken voor onze hond, dus schaffen beide producten standaard aan.

Niet iedereen wil of kan dit betalen. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar het soort voer dat je wilt kopen.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een hondenvoer hypoallergeen besteld.

Door de ervaringen van anderen hondeneigenaren goed door te nemen, kun je eventuele issues, problemen of tekortkomingen in kaart brengen, voordat je het gaat aanschaffen. Dit helpt je niet alleen een teleurstelling te voorkomen, maar ook om ongewenste aankopen te voorkomen. Als je ziet dat veel producten slechte reviews of lage scores krijgen, wil je deze het beste vermijden. Op die manier koop je alleen de beste producten voor jouw hond.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw hond aanschaft.

Prijs van het hypoallergeen hondenvoer

Het is van belang om bij de aanschaf van spullen voor je hond ook rekening te houden met de prijs ervan. De prijs dient wel bij je budget te passen. Daarnaast heb je vaak de keuze uit diverse prijscategorieën, variërend van betaalbare producten tot meer prijzige merken. Door goed naar de prijs te kijken, kun je een product vinden dat zowel bij je budget past als bij jouw hond.

Ook is het zo dat bepaalde items langer mee kunnen gaan dan andere items, vertelt de prijs je vaak iets over de duurzaamheid en kwaliteit van het product. Een hogere prijs duidt vaak op een betere kwaliteit. Het kan daarom de moeite waard zijn om iets meer te betalen voor kwalitatief goede producten.

Uiteindelijk blijft de prijs een persoonlijke afweging. Sommige hondenbaasjes vinden het niet erg om wat meer te betalen, terwijl anderen de voorkeur geven aan goedkopere opties. Dit is compleet afhankelijk van jouw eigen voorkeur.

De prijs van hypoallergeen hondenvoer begint vanaf zo’n €10, waarbij je bijvoorbeeld wat proefzakjes of wat goedkoop hondenvoer krijgt. De prijs kan oplopen tot ongeveer €150.

Hiervoor krijg je wel het beste van het beste hypoallergene hondenvoer én een hele grote zak voer. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er rekening mee dat jouw budget dus tussen deze twee bedragen zal moeten zitten, wanneer je het beste anti allergeen hondenvoer wilt kopen.

hypoallergeen hondenvoer royal canin

Hoe herken je een voedselallergie bij honden?

Honden die last hebben van een voedselallergie laten vaak dezelfde symptomen zien. Dit uit zich vooral in huidklachten en jeuk, vooral op specifieke plekken op het lichaam. Een intolerantie is vaak te herkennen aan het feit dat je hond darmklachten en diarree heeft. Voor zowel een allergie als een intolerantie kan hypoallergene voeding hond dus helpen.

Wat zijn veelvoorkomende symptomen?

Naast de net benoemde symptomen, zijn er ook een hoop andere zaken die op kunnen spelen bij een intolerantie of allergie. We nemen je hieronder mee in de meest voorkomende.

 • Haaruitval
 • Jeuk op specifieke plekken op het lichaam
 • Overgeven
 • Winderigheid
 • Diarree/onregelmatige stoelgang
 • Je hond krabt veel op bepaalde plekken
 • Niezen

Mocht je een van de bovenstaande symptomen herkennen, dan kan het geen kwaad om advies in te winnen bij jouw dierenarts.

Hoe kom je erachter welk hypoallergeen voer je moet aanschaffen?

Het vinden van het beste voer voor je hond is echt een kwestie van vallen en opstaan. Er is geen ‘one-fits-all’-antwoord op deze vraag. Voer dat voor de ene hond goed werkt, is misschien niet goed voor een andere hond.

Zaken waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van voer zijn onder meer de kosten, de aanbevelingen van je dierenarts (mocht je die geraadpleegd hebben) en de reactie van jouw hond op het voer.

Een goed uitgangspunt is om voer te vinden met totaal andere ingrediënten dan het voer dat je hond at toen het probleem begon. Op die manier kan je enigszins achterhalen waardoor jouw hond de allergische reactie krijgt.

Het kan ook een goed idee zijn om de snoepjes die jij je hond geeft te veranderen. Soms kunnen “volledig natuurlijke” hondensnoepjes nog steeds ingrediënten bevatten die je niet per se aan je hond zou willen geven. Het vinden van snacks en snoepjes die speciaal zijn gemaakt voor honden met allergieën is dan heel verstandig.

Welke soorten hypoallergeen hondenvoer bestaan er?

Het is al eerder benoemd, maar je kan diverse soorten hypoallergeen hondenvoer voor jouw hond kopen. Op die manier kan jij altijd wel iets aanschaffen wat jouw trouwe viervoeter lekker vindt. Maar welke soorten beste hypoallergeen hondenvoer bestaan er dan en waaruit kan je dan kiezen?

Eigenlijk zijn alle soorten “normaal” hondenvoer ook wel in een hypoallergene variant te verkrijgen. Denk dan aan producten zoals brokjes, beste natvoer puppy of bepaalde hondensnacks en snoepjes. En ook qua diëten kan het alle kanten opgaan. Denk dan aan glutenvrij hondenvoer, graanvrij hondenvoer, bio hondenvoer of dieetvoeding hond.

Daarnaast brengen diverse merken speciaal hypoallergeen voer uit, naast dat ze ook “normaal” hondenvoer in het assortiment hebben. Dit geeft wel aan dat het voor veel honden belangrijk voer is om te hebben.

Waarom is hypoallergeen hondenvoer zo duur?

Houd er rekening mee dat voedsel dat is gemaakt met het specifieke doel om allergieën te voorkomen, lastiger is voor fabrikanten om te produceren. Er zijn onderzoeks- en ontwikkelingskosten om formules te vinden die alle voedingsstoffen bevatten die jouw hond nodig heeft én om ingrediënten van hogere kwaliteit te gebruiken dan in “normaal” hondenvoer.

Met andere woorden: de fabrikant geeft meer geld uit om het beste hypoallergeen hondenvoer te maken, en die kosten worden doorberekend in de prijs die consumenten betalen.

Gelukkig is het aanbod groot en divers, waardoor je vast een geschikte hypoallergene hondenvoeding voor jouw budget kan weten te vinden. Met de artikelen bovenin dit artikel proberen wij je een duwtje in de juiste richting te geven.

Wat heb je nodig om hypoallergeen hondenvoer aan je hond te geven?

Het zal je niets verbazen, maar honden eten hun voeding het liefst uit spullen die daarvoor gemaakt zijn. Net als dat mensen graag van een bord eten, eet een hond het liefst uit een eetbak hond.

Je hebt echter ontzettend veel keuze in wat voor voerbak standaard jij voor je hond koopt. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit een voerautomaat, een schrokbak hond voor als je hond gulzig eet en een voerbak puppy voor jouw kleine rakker.

Vergeet ook niet om er een voerbak placemat onder te zetten, zodat je vloer goed schoon blijft. En zorg dat je hond voldoende te drinken heeft met waterbak hond of drinkbak hond zonder morsen.

Weet dus dat er veel keuze is en dat jij daardoor makkelijk het perfecte product voor jouw trouwe viervoeter kan vinden. Maar er moet natuurlijk ook voeding in de voerbak terecht komen. Hoeveel voeding mag je dan aan je hond geven? Dat lees je hieronder.

Hoe vaak geef je jouw hond hypoallergeen voer en hoeveel voer geef je?

Als het gaat om het voeren van jouw hond, is het belangrijk om de juiste hoeveelheid hypoallergeenvoer te geven. Je wilt niet dat je hond te dik wordt, maar ook niet te weinig krijgt. Maar hoeveel voer moet je een hond op een dag geven en hoe vaak moet je dit doen?

Hoeveel hypoallergeenvoer je een hond op een dag moet geven, hangt af van verschillende factoren. Denk hierbij aan de de grootte, leeftijd, hoe actief je hond is en het ras van je hond. Als algemene richtlijn kun je ervan uitgaan dat een volwassen hond gemiddeld 10 tot 20 gram voer nodig heeft per kilo lichaamsgewicht.

Als je hond voornamelijk natvoer eet, kun je ongeveer een blik per dag geven, afhankelijk van de grootte van het blik. Het is ook belangrijk om te onthouden dat dit slechts algemene richtlijnen zijn en dat het altijd het beste is om de aanbevelingen te volgen die je vaak op de verpakking kunt vinden. Om je te helpen, vind je hieronder dus wat extra richtlijnen

Kleine honden: Puppy’s van volwassen honden tot 10 kilo hebben ongeveer 3 maaltijden per dag nodig, tot dat ze ongeveer 4 maanden oud zijn. Dan schaal je af naar 2 maaltijden per dag, tot dat ze 10 maanden oud zijn. Vanaf dat moment houd je het bij 1 á 2 maaltijden per dag.

Middelgrote honden: Puppy’s van volwassen honden vanaf 10 kilo tot ongeveer 25 kilo hebben 3 maaltijden per dag nodig tot dat ze 6 maanden oud zijn. Dan schaal je af naar 2 maaltijden per dag tot ze één jaar oud zijn en dan houd je het bij 1 á 2 maaltijden per dag.

Grote honden: Puppy’s van volwassen honden vanaf 25 kilo en daarboven hebben 3 maaltijden per dag nodig tot dat ze 6 maanden oud zijn. Dan schaal je af naar 2 maaltijden per dag tot ze 15 maanden oud zijn en dan houd je het bij 1 á 2 maaltijden per dag.

Eet je hond te snel? Probeer dit

Het is algemeen bekend dat honden nogal snel kunnen eten. Vaak iets te snel. Het is een oerinstinct, want in het wild is het voor honden belangrijk om snel te eten, zodat andere honden het eten niet kunnen stelen. Maar soms kan dit leiden tot spijsverteringsproblemen zoals winderigheid, braken of diarree.

Gelukkig is er een makkelijke oplossing: een slow feeder. Deze voerbakken hebben obstakels en uitsteeksels in de bodem, zodat je hond hieromheen moet werken als het eet. Hierdoor kan je hond niet eens te snel eten, wat kan helpen om spijsverteringsproblemen te voorkomen.

Dus als je hond snel eet, geen paniek. Probeer gewoon een van de anti schrok voerbakken uit en je zult zien dat je hond het voedsel rustiger opeet.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over hypo allergeen voer hond. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je dit product het beste kan bewaren. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Hoe bewaar je hypoallergeen hondenvoer?

Hierboven is het kort al even aangestipt, maar het is ontzettend belangrijk om het hondenvoer hypoallergeen op de juiste manier te bewaren. Dit doe je door middel van een hondenvoer container, wat het voer lucht- en waterdicht kan bewaren.

Zo blijft het hypoallergenic hondenvoer niet alleen vers, ook kan je op die manier grote verpakkingen kopen. En dat voel je uiteindelijk in je portemonnee, omdat de prijs per kilo bij een grote verpakking (vaak) lager ligt dan bij een kleine verpakking.

Daarbij is het ook van belang om het hondenvoer hypoallergenic te bewaren op een droge en koele plek, dat buiten direct zonlicht valt. Hiermee voorkom je dat de hypoallergeen voer hond te snel bederft.

In het algemeen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat hondenvoer op de juiste manier wordt bewaard om ervoor te zorgen dat het voer nog goed is wanneer je hond het eet. Dit zal helpen om ervoor te zorgen dat je hond gezond en in goede conditie blijft.

Overweeg dus zeker om een grote voercontainer aan te schaffen, zodat je niet telkens de volle mep voor de voeding hoeft te betalen. Je zal het hondenvoer allergie immers toch moeten aanschaffen, dus dan maar meteen zo goedkoop mogelijk toch?

Hypoallergeen voer voor honden – veelgestelde vragen

Voordat wij dit artikel afsluiten, willen wij je wat veelgestelde vragen laten zien. Heb jij, na het lezen van dit artikel, alsnog een prangende vraag> Stel die dan gerust in de reacties hieronder. Dan nemen wij het mee in de onderstaande lijst.

Wat is het beste hypoallergeen hondenvoer?

Wij hebben in dit blog diverse hypoallergene hondenvoeding onderzocht, zoals je hebt kunnen lezen. Uit dit onderzoek zijn een aantal top producten naar voren gekozen. Wij zullen je dan ook niet één goed product meegeven, maar meerdere. Zo kan jij zelf de keuze maken wat het beste bij jou past.

Waarom hypoallergene hondenvoer?

Het kan voorkomen dat honden een allergische reactie krijgen van het eten van normaal voer. Om dit te voorkomen moet je dus een hypoallergene voeding voor je hond kopen. Dit is voer dat deze allergische reactie niet uitlokt en bestaat vaak uit maximaal 1 dierlijke eiwitbron, geen allergenen en vaak ook maar 1 bron van zetmeel.

Wat is hypo allergeen hondenvoer?

Het woord hypoallergeen bestaat eigenlijk uit 2 woorden, namelijk: hypo en allergeen. Hypo betekent laag en allergeen geeft aan of een stof een allergische reactie kan veroorzaken. Hypoallergeen betekent dus dat er een lage kans is op een allergische reactie. Hypo allergeen voer bevat dus voedingsstoffen die de kans op een allergische reactie ontzettend klein maken.

Wanneer heeft je hond het beste hypoallergeen hondenvoer nodig?

Hypoallergeen voer kan nodig zijn als merkt dat je hond bepaalde allergische reacties krijgt zoals jeuk, krabben, huidirritatie, braken, diarree of frequente oorontstekingen. Deze symptomen kunnen wijzen op voedselgevoeligheden of allergieën en dan is het van belang om hypoallergene voeding hond in huis te halen.

Welke ingrediënten worden vaak vermeden in hypoallergeen voer hond?

Vaak vermeden ingrediënten zijn rundvlees, kip, zuivelproducten, soja, tarwe en maïs. Hypoallergeen voer bevat vaak unieke eiwitbronnen zoals eend, lam, konijn of vis, en koolhydraatbronnen zoals zoete aardappel.

Is hondenvoer hypoallergeen duurder dan normaal voer?

Hypoallergeen voer kan duurder zijn vanwege de speciale formulering en zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. De extra kosten kunnen echter gerechtvaardigd zijn door de verbetering van de gezondheid van je hond

Hoe weet je dat jouw hond genoeg hypoallergenic hondenvoer krijgt?

Er zijn een paar dingen waaraan je kunt zien of je hond genoeg voeding krijgt. Allereerst zou jouw hond een goede eetlust moeten hebben en zijn gewicht moeten behouden. Zijn vacht moet glanzend en gezond zijn en hij moet voldoende energie hebben. Ook zou zijn ontlasting consistent en stevig moeten zijn. Als je veranderingen ziet in het gewicht, de vacht, het energielevel of de ontlasting, kan dit een teken zijn dat hij niet de juiste voeding krijgt

Hoe vaak voer je jouw hond met hypoallergene brokken hond?

De frequentie waarmee je je hond moet voeren, hangt af van zijn leeftijd, ras en gezondheid. Pups groeien snel en hebben vaker voeding nodig, meestal zo’n 3 per dag. Volwassen honden hebben een andere voedingsbehoefte. De meeste volwassen honden moeten 1 of 2 keer per dag worden gevoerd.

Hoe bewaar je het beste hypoallergeen hondenvoer?

Het beste kun je het beste hypoallergeen hondenvoer in een aparte voercontainer bewaren. Ook is bewaren in de verpakking ook mogelijk, maar een voercontainer is vaak toch wat veiliger en beter. Zo kan er minder goed ongedierte bij komen en is het makkelijker luchtdicht af te sluiten.

Kan je verschillende merken hypoallergene hondenvoer uitproberen?

Het is verstandig om verschillende merken hypoallergeen hondenvoer uit te proberen, zodat je zeker weet dat je hond een bepaalde voeding lekker vindt. Gelukkig bieden veel merken proefverpakkingen aan, zodat je zelf kan testen wat het beste bij je hond past.

Kunnen kleine honden en grote honden hetzelfde beste hypoallergene hondenvoer eten?

De voedingsbehoeften van kleine en grote honden kunnen verschillen, dus het is belangrijk om het beste hypoallergene hondenvoer te kiezen dat is afgestemd op de grootte en behoeften van je hond. Grote rassen hebben bijvoorbeeld vaak meer eiwitten nodig om spieren en gewrichten te ondersteunen, terwijl kleinere rassen voer met een hogere energiedichtheid nodig hebben om hun energiebehoeften te vervullen.

Hoe kan je overschakelen naar ander hypoallergeen hondenvoer?

Wanneer je wilt overstappen naar ander hypoallergeen hondenvoer, is een geleidelijke overgang belangrijk om spijsverteringsproblemen te voorkomen. Begin door het nieuwe hypoallergene voer geleidelijk te mengen met het “oude” voer. Dit doe je voor een week. Gedurende deze week verhoog je dagelijks de verhouding tussen het nieuwe en het oude voer. Hierdoor geef je de darmen van je hond de tijd om zich aan te passen aan het nieuwe voer, wat maagklachten en diarree kan voorkomen. Als je hond gevoelig is voor veranderingen in zijn dieet, kun je zelfs langzamer overgaan.

Wat is beter, hypoallergeen droogvoer of natvoer?

De keuze tussen hypoallergeen droogvoer en natvoer hangt af van de behoeften en voorkeuren van je hond. Droogvoer hypoallergeen heeft voordelen zoals tandgezondheid, goedkoper in aanschaf en het is langer houdbaar, terwijl natvoer kan helpen bij hydratatie en smaak. Sommige hondenbaasjes kiezen ervoor om droog- en hypoallergeen natvoer te combineren voor een evenwichtige voeding. Het is van belang om rekening te houden met de behoeften van je hond, zijn voorkeur en eventuele dieetbeperkingen bij het maken van je keuze.

Wat moet je doen als jouw hond te zwaar is?

Overgewicht kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals diabetes, gewrichtsproblemen en hartziekten. Raadpleeg eerst je dierenarts om een gezond dieetplan op te stellen. Dit kan inhouden dat je zijn voeding aanpast met hypoallergeen voer met minder calorieën en je hond meer laat bewegen. Het geleidelijk verminderen van het voedsel en het verhogen van beweging voorkomt dat je hond te snel gewicht verliest, wat ook schadelijk kan zijn. Je dierenarts kan je ook helpen om zijn vooruitgang te volgen en eventuele aanpassingen aan het plan te maken.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Zo niet, horen we dat graag in de comments. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Foto van auteur
Boyd
Baasje van Bincky
Hoi! Ik ben Boyd. Als eigenaar van hondjesinfo.nl help ik hondeneigenaren met het maken van de juiste keuzes. Ik heb in de afgelopen 20 jaar diverse hondenrassen in het gezin gehad, waaronder de West Highland White Terrier, Mechelse Herder, Tibetaanse Terrier en de Shih Tzu. Door mijn jarenlange expertise weet ik hoe ik producten moet beoordelen en hoe ik jou van het beste advies kan voorzien. Ook komen wij meerdere keren voor in landelijke media, zoals fhm,nl, nieuws.nl, justrussel.nl, wonen.nl en autorai.nl.

Plaats een reactie