Hypoallergeen hondenvoer: 15x de beste van 2022! [Korting]

Hypoallergeen hondenvoer: hond voer dat speciaal ontwikkeld is voor honden die allergisch zijn voor bepaalde stoffen en/of een voedselintolerantie hebben. Voor sommige honden zit er dus niks anders op dan om hypoallergeen voer te kopen, om klachten te voorkomen.

In dit artikel nemen wij je mee in het beste hypoallergeen hondenvoer van 2022. Ook nemen wij je mee in waar je op moet letten bij het kopen van dit hondenvoer, waarvoor je het gebruikt en waarom je het juist moet kopen.

We sluiten af met hoe je erachter komt welk hypoallergeen voer jouw hond nodig heeft, welke soorten je allemaal kan verkrijgen én hoe je het hypoallergene hondenvoer het beste kan bewaren. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

Het beste hypoallergeen hondenvoer van 2022

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in het beste hypoallergeen hondenvoer van 2022, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog. Welke hypoallergeen voeding hond kies jij voor jouw grote of kleine vriend uit?

Goed om aan te geven: onderstaande hypoallergene voeding hond zijn vaak in diverse smaken en diverse groottes te verkrijgen. Klik hiervoor even op “controleer prijs” om de juiste smaak en hoeveelheid voor jouw hond te kopen.

Onze top 5 hypoallergeen hondenvoer

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere hondeneigenaren ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Royal Canin Hypoallergenic

Het eerste product in onze top 5 is Royal Canin Hypoallergenic hondenvoer. Dit product is tevens ook één van de meest populaire hypoallergene voeding voor honden op Bol.com en krijgt 4,7 uit 5 sterren en meer dan 110 reviews.

Goed om te weten is dat dit voer 1 eiwitbron namelijk, namelijk: hydrolysaat van geïsoleerd soja-eiwit. Daarmee is dit voer geschikt voor honden die last hebben van voedselovergevoeligheid.

Je kan in totaal kiezen uit 7 verschillende verpakkingsgroottes, van 200 gram tot 28 kilo. Je kan dit voer het beste geven aan honden die last hebben van:

 • Voedselallergie (dermatologische aandoeningen en/of spijsverteringsproblemen)
 • Voedselintolerantie
 • Eliminatiedieet (wanneer voedselallergie vermoed wordt)
 • Chronische enteritis/Inflammatory Bowel Disease (IBD)
 • Exocriene pancreasinsufficiëntie (EPI)
 • Bacteriële overgroei (bijv na antibioticakuur)
 • Chronische dermatosen met puritis waarbij allergie rol speelt (atopische dermatitis)

Neem voor een volledige lijst van ingrediënten even een kijkje op bol.com.

Hypoallergeen hondenvoer van Biofood

Het tweede product in onze top 5 is het hypoallergeen voer van Biofood. Dit product krijgt momenteel 4,5 uit 5 sterren op bol.com en meer dan 15 reviews.

Dit product heeft een lam en rijst smaak en bevat aan vlees alleen puur lamsvlees, heeft een eiwit/vet percentage van 24/14, is tarwe- en glutenvrij, hypoallergeen en is goed voor huid, vacht en vertering. Daarnaast is het geschikt voor zowel puppy’s als volwassen honden.

Qua verpakkingsgrootte heb je de keuze uit ene verpakking van 5 kilo en van 13,5 kilo, waarbij de prijs per kilo het laagst is bij de verpakking van 13,5 kilo.

Ook goed om te benoemen is dat er zalmolie is toegevoegd aan dit voer, wat zorgt voor de ideale balans van omega-3 en omega-6-vetzuren. Ook hierbij geldt: neem voor een volledige lijst van ingrediënten even een kijkje op bol.com.

Hypoallergeen hondenvoer van Edgard & Cooper

Het derde product in onze top 5 is het hypoallergeen voer van Edgard & Cooper. Dit product krijgt momenteel 4,7 uit 5 sterren op bol.com en meer dan 45 reviews.

De producten van Edgard & Cooper staan erom bekend veel verschillende smaken, groenten en fruit te hebben. Zo zie je hierboven de smaak scharrelkip met mango, blauwe bes, appel en wortel. Maar je hebt bijvoorbeeld ook de smaken Noorse zalm met rode biet, appel, mango & zwarte bes of graslam met appel, wortel, rode biet & blauwe bes.

Zoals je ziet wordt er altijd een combinatie gemaakt van vers vlees, met veel groente, fruit en zonder granen. Er zit ook prebiotica in voor een gezonde darmflora. De hypoallergene hondenbrokken van Edgard & Cooper zijn hypoallergeen en dus ideaal voor gevoelige maagjes. Al de recepten bevatten een supergezonde mix van fruit en groenten

Dankzij de unieke samenstelling zijn de producten van dit merk geschikt voor elke hond, jong én oud. Qua verpakkingen kan je kiezen uit een inhoud van 2,5 kilo, 7 kilo of 12 kilo.

Hypoallergeen hondenvoer van Brit Care

Het vierde product in onze top 5 is het hypoallergeen voer van Brit Care. Dit product krijgt momenteel 4,8 uit 5 sterren op bol.com en meer dan 10 reviews.

Dit Brit hondenvoer met lam & rijst smaak is speciaal gemaakt voor grote hondenrassen. Is jouw hond 25 kilo of zwaarder? Kies dan voor het voer van Brit Care. Op bol.com kan je kiezen uit veel meer smaken, zoals bijvoorbeeld zalm & aardappel of kip.

Het specifieke anti allergie hondenvoer dat je hierboven ziet bevat geen kip of andere eiwitten. De voeding is gemaakt op basis van lamsvlees, waardoor het zeer goed verteerbaar is. Ook bevat dit voer veel meervoudig onverzadigde vetzuren. Neem voor een volledige lijst van ingrediënten een kijkje op bol.com.

Je hebt bij dit hypoallergeen voer hond alleen de keuze uit een verpakking van 12 kilo, maar je krijgt korting als je meerdere verpakkingen tegelijk koopt.

Hypoallergeen hondenvoer Smolke Sensitive 

Het laatste product in onze top 5 is het hypoallergeen voer van Smolke. Dit product krijgt momenteel 4,8 uit 5 sterren op bol.com en meer dan 5 reviews.

Smolke Sensitive is een complete Alles-in-één hondenvoeding, speciaal ontwikkeld voor honden ouder dan 2jaar met huid- en vachtproblemen of verteringsproblemen.

Deze hypoallergene voeding is samengesteld op basis van lam, rijst en aardappelzetmeel. Smolke Sensitive is gemaakt met natuurlijke ingrediënten en is bereid met Brits lam als enige dierlijke eiwitbron. Ook wordt dit voer geheel zonder gluten bereid en bevat het geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen en chemische antioxidanten.

Je hebt bij dit product de keuze uit een verpakking van 3 kilo of van 12 kilo.

Zit jouw hypoallergeen voer niet in het bovenstaande rijtje? Neem dan hier een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 450 verschillende varianten voor honden hebben!

Wat is hypoallergeen hondenvoer?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat hypoallergeen hondenvoer is en of je hond hypoallergeen voer nodig heeft. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Er gaan online diverse omschrijvingen rond van wat hypoallergeen hondenvoer nu concreet is. Je kan dan denken aan hondenvoer met 1 dierlijke eiwitbron, unieke eiwitbronnen (maar een klein deel van alle honden is hier allergisch voor) of gehydrolyseerde eiwitten (eiwitten die kapot gemaakt zijn, waardoor het hondenlichaam ze niet herkent).

Zoals je ziet kan men dus op verschillende manieren hypoallergeen hondenvoer produceren, om de kans op een allergische reactie zo klein mogelijk te maken. Dit voer is laag in allergenen, zodat jouw hond een normaal leven kan hebben.

Hypoallergeen voer voor je hond uitkiezen kan echter best wel lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en modellen. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan hypoallergeen hondenvoeding moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we hieronder even bij stil.

hondenvoer hypoallergeen

Wanneer heeft je hond hypoallergeen hondenvoer nodig?

Nu je weet wat hypoallergeen hondenvoer is en welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar wanneer je dit voer voor jouw hond moet aanschaffen. Het is namelijk voer wat je (vaak) pas aanschaft als jouw hond een allergische reactie of een voedselintolerantie heeft.

Helaas is er geen definitieve test die kan bepalen of jouw hond een voedselallergie heeft. Veel van de symptomen overlappen met voedselintolerantie of met andere aandoeningen. Over het algemeen gaat een voedselintolerantie alleen gepaard met buikpijn, terwijl een allergie ook huidproblemen veroorzaakt.

Het goede nieuws is dat beide effectief kunnen worden behandeld met het juiste hondenvoer. Het is hierbij wel verstandig om jouw dierenarts te raadplegen.

Laten we even stil staan bij beiden situaties:

Jouw hond heeft een allergie voor bepaald voedsel

Honden die allergisch zijn voor een bepaalde stof, mogen deze stof natuurlijk niet binnen krijgen. De enige optie die je dan hebt, is om voer te kopen dat die stof niet bevat. Hiermee voorkom je bijvoorbeeld dat de vacht van jouw hond uitvalt, dat je hond last krijgt van jeuk of allerlei andere nare allergische reacties.

In het geval van dit blogartikel gaat het dus specifiek om hypoallergeen hondenvoer. Dit voer is speciaal ontwikkeld voor honden die allergisch voor bepaalde voedingsstoffen zijn. Met dit voer is de kans dat jouw hond een allergische reactie krijgt nihil, mits je het juiste voer koopt natuurlijk.

Jouw hond heeft voedselintolerantie

Je zou zeggen dat voedselintolerantie en voedselallergie hetzelfde zijn, maar dat is zeker niet zo. Dit zijn twee verschillende dingen.

Voedselintolerantie ontstaat doordat een hond een bepaalde stof die in de voeding zit niet kan verteren. Bij een allergie treedt er juist een reactie op van het afweersysteem van jouw hond.

Deze reactie komt door bepaalde stoffen uit de voeding. Jouw hond kan het dus wel verteren, maar kan hierdoor wel jeuk, ontstekingen, kale plekken, diarree of andere allergische reacties krijgen.

Wanneer jouw hond een bepaalde voedselintolerantie heeft, is het belangrijk om hypoallergeen hondenvoer te kopen dat deze stoffen niet bevat.

Je kan het een beetje vergelijken met mensen die lactose intolerant zijn en dit dus niet kunnen verteren. Deze mensen krijgen echter geen allergische reactie als ze lactose binnen krijgen.

Wat wij sowieso adviseren: Mocht je de situatie niet vertrouwen of mocht jouw hond bepaalde klachten krijgen na het eten van “gewoon” hondenvoer, raadpleeg dan altijd jouw dierenarts.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je hypoallergeen voer voor je hond zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je hypoallergene hondenvoer gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achterkomen.

hypoallergeen hondenvoer

Hypoallergeen hondenvoer kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij het beste hypoallergeen hondenvoer gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op wat jij nodig hebt en verwacht en op wat jouw hond of puppy op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat jij een goede keuze kan maken.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten, hieronder opgesomd en zullen deze één voor één kort even toelichten:

 • Smaak van het voer
 • Eiwitbron
 • Inhoud van de verpakking
 • Soort hypoallergene voeding voor je hond
 • Ervaringen van andere mensen
 • Prijs van het hondenvoer

Smaak van het voer

Allereerst is het belangrijk dat je het hondenvoer afstemt op jouw hond qua smaak. Je hond moet het namelijk wel lekker vinden. Gelukkig heb je ontzettend veel keuze, zoals je bovenaan in ons artikel hebt kunnen zien.

Je kan dan denken aan combinaties zoals lam & rijst, kalkoen & rijst of wat apartere combinaties zoals verse scharrelkip met mango, blauwe bes, appel en wortel. Vooral het merk Edgar & Cooper heeft aparte maar zeer lekkere combinaties.

Eiwitbron

Weet je al voor welk soort eiwit jouw hond allergisch is? Koop dan hypoallergeen voer waar dit eiwit niet in zit. Heel logisch! Kan je hond niet tegen kip? Vermijd dan voer waar kip in verwerkt is. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van eiwitbronnen.

 1. lam
 2. kwartel
 3. eend
 4. paard
 5. hert

Er bestaan ook hypoallergeen hondenbrokken waar het dierlijke eiwitbron niet in zit. Dit is dan vervangen door een plantaardige vorm van eiwit. Bijvoorbeeld sojabonen als eiwitbron.

Inhoud van de verpakking

Naast de smaak en de eiwitbron, is het ook belangrijk om te kijken naar hoeveel hondenvoer je per keer koopt. Vaak is het zo dat grote verpakkingen een lagere prijs per kilo hebben dan kleinere verpakkingen.

Ben geen dief van je eigen portemonnee en houd hier rekening mee. Daarnaast kan je het voer lang bewaren in een hondenvoer container!

Soort hypoallergene voeding hond

Wanneer je hypoallergeen hondenvoer gaat kopen, kan je kiezen uit hypoallergene brokken hond of natvoer. Wij gebruiken zowel natvoer als brokken voor onze hond, dus schaffen beide producten standaard aan.

Niet iedereen wil of kan dit betalen. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar het soort voer dat je wilt kopen.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een hondenvoer hypoallergeen besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw hond aanschaft.

Prijs van het hypoallergeen hondenvoer

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van hypoallergeen hondenvoer begint vanaf zo’n €10, waarbij je bijvoorbeeld wat proefzakjes of wat natvoer krijgt. De prijs kan oplopen tot ongeveer €150.

Hiervoor krijg je wel het beste van het beste hypoallergene hondenvoer én een hele grote zak voer. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze bedragen in zal moeten zitten, wanneer je het beste anti allergeen hondenvoer wilt kopen.

hypoallergeen hondenvoer royal canin

Hoe kom je erachter welk hypoallergeen voer je moet aanschaffen?

Het vinden van het beste voer voor je hond is echt een kwestie van vallen en opstaan. Er is geen ‘one-fits-all’-antwoord op deze vraag. Voer dat voor de ene hond goed werkt, is misschien niet goed voor een andere hond.

Zaken waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van voer zijn onder meer de kosten, de aanbevelingen van je dierenarts (mocht je die geraadpleegd hebben) en de reactie van jouw hond op het voer.

Een goed uitgangspunt is om voer te vinden met totaal andere ingrediënten dan het voer dat je hond at toen het probleem begon. Op die manier kan je enigszins achterhalen waardoor jouw hond de allergische reactie krijgt.

Het kan ook een goed idee zijn om de snoepjes die jij je hond geeft te veranderen. Soms kunnen “volledig natuurlijke” hondensnoepjes nog steeds ingrediënten bevatten die je niet per se aan je hond zou willen geven. Het vinden van snacks en snoepjes die speciaal zijn gemaakt voor honden met allergieën is dan heel verstandig.

Welke soorten hypoallergeen hondenvoer bestaan er?

Het is al eerder benoemd, maar je kan diverse soorten hypoallergeen hondenvoer voor jouw hond kopen. Op die manier kan jij altijd wel iets aanschaffen wat jouw trouwe viervoeter lekker vindt. Maar welke soorten beste hypoallergeen hondenvoer bestaan er dan en waaruit kan je dan kiezen?

Eigenlijk zijn alle soorten “normaal” hondenvoer ook wel in een hypoallergene variant te verkrijgen. Denk dan aan producten zoals brokjes, natvoer of bepaalde hondensnacks en snoepjes.

Daarnaast brengen diverse merken speciaal hypoallergeen voer uit, naast dat ze ook “normaal” hondenvoer in het assortiment hebben. Dit geeft wel aan dat het voor veel honden belangrijk voer is om te hebben.

Waarom is hypoallergeen hondenvoer zo duur?

Houd er rekening mee dat voedsel dat is gemaakt met het specifieke doel om allergieën te voorkomen, lastiger is voor fabrikanten om te produceren. Er zijn onderzoeks- en ontwikkelingskosten om formules te vinden die alle voedingsstoffen bevatten die jouw hond nodig heeft én om ingrediënten van hogere kwaliteit te gebruiken dan in “normaal” hondenvoer.

Met andere woorden: de fabrikant geeft meer geld uit om het beste hypoallergeen hondenvoer te maken, en die kosten worden doorberekend in de prijs die consumenten betalen.

Gelukkig is het aanbod groot en divers, waardoor je vast een geschikte hypoallergene hondenvoeding voor jouw budget kan weten te vinden. Met de artikelen bovenin dit artikel proberen wij je een duwtje in de juiste richting te geven.

Daarnaast kan je altijd nog persoonlijk voer laten maken door Buddybites. Dit hondenvoer wordt speciaal op maat gemaakt voor jouw hond. Aan de hand van een aantal online vragen kan Buddybites het beste voer voor jouw grote vriend maken.

Leuke bijkomstigheid is dat dit tevens niet zo heel duur hoeft te zijn, omdat Buddybites rechtstreeks levert aan de consument. Hierdoor kunnen ze concurrerende prijzen aanbieden!


Persoonlijk hondenvoer met korting

Ontdek Buddybites: het beste hondenvoer, gepersonaliseerd voor jouw trouwe viervoeter. Bekijk onze Buddybites Review of bestel je 1e pakket nu met 50% korting, dankzij onze exclusieve samenwerking!


Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over hypo allergeen voer hond. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je dit product het beste kan bewaren. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Hoe bewaar je hypoallergeen hondenvoer?

Hierboven is het kort al even aangestipt, maar het is ontzettend belangrijk om het hondenvoer op de juiste manier te bewaren. Dit doe je door middel van een hondenvoer container.

Zo blijft het hypoallergeen hondenvoer niet alleen vers, ook kan je op die manier grote verpakkingen kopen. En dat voel je uiteindelijk in je portemonnee, omdat de prijs per kilo bij een grote verpakking (vaak) lager ligt dan bij een kleine verpakking.

Overweeg dus zeker om een grote voercontainer aan te schaffen en ben geen dief van je eigen portemonnee ;).

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Zo niet, horen we dat graag in de comments. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

Plaats een reactie