Hondencamera [Lees dit eerst] 15x de beste van 2023!

De hondencamera: Net als dat kinderen in de gaten gehouden moeten worden, kan dit bij (sommige) honden ook het geval zijn. Een camera voor honden is dan een geschikt hulpmiddel, omdat je hiermee op afstand alles in de gaten kan houden. Met sommige camera’s kan je zelfs met je hond communiceren, terwijl je bijvoorbeeld op je werkt bent.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste hondencamera van 2023. Ook nemen wij je mee in wat het precies is, waarom je een honden camera koopt, waar je op moet letten bij het kopen van een hondencamera en waar je de hondencamera het beste ophangt. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste hondencamera van 2023

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste honden webcam kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in de beste hondencamera van 2023, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welke babyfoon voor hond kies jij uit?

Hondencamera: Onze top 5

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een huisdierencamera kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere hondeneigenaren ook top vinden. Een betere honden babyfoon ga je dus bijna niet vinden.

We zullen per product een review van één van de kopers vermelden, welke van bol.com vandaan komt. Zo weet je in ieder geval hoe andere mensen denken over het item.

Hondencamera van BS Producten

Het eerste product in ons artikel is de honden camera van BS Producten. Momenteel is dit één van de hardlopers bij Bol.com op het gebied van hondencamera’s. Dit product krijgt 4,2 van de 5 sterren uit meer dan 550 reviews.

Voor een schappelijke prijs biedt deze camera ontzettend veel opties. Denk hierbij aan: twee-weg audio, 1080 megapixels, beweeg- en geluidsdetectie, nachtvisie en autotracking. En dit was nog niet alles!

De camera kan horizontaal 355 graden draaien en verticaal 110 graden. De honden camera dekt dus iedere hoek van de kamer en heeft een brede kijkhoek. Daarnaast kan je van al deze opties gebruik maken via de handige app. Deze app is eenvoudig te installeren en ondersteunt zowel iOS, Android en Windows op mobiel, tablet en laptop.

Deze camera is niet voor niks één van de bestsellers op Bol.com, zoals je ziet. Meer heb je niet nodig toch?

Goed apparaat, makkelijk te installeren. Zeer tevreden mee.

GoodLuckyOne

Hondencamera van YONO

Het tweede product in ons artikel is de honden camera van YONO. Dit product krijgt momenteel 4,3 uit 5 sterren en meer dan 70 reviews op bol.com

Dankzij de Full HD-resolutie geniet je van kristalheldere beelden en scherpe video’s. Vermijd blinde hoeken en zie alles wat er zich binnen het 10 meter bereik van de honden camera afspeelt.

Daarnaast is deze camera 355 graden draaibaar en 90 graden kantelbaar. Via de app op je smartphone kan je de camera op afstand bedienen. Ook zorgt de infrarood technologie ervoor dat je ook ‘s nachts jouw hond goed in de gaten kan houden.

Qua andere specs bevat deze camera motion detection, opslag via SD card of Cloud en je kan het ook gebruiken als babyfoon. Wat wil je nog meer? Wellicht een zwarte camera? Ook die kan je kiezen bij YONO.

Zeer goede beveiligingscamera. Compact, dus makkelijk te plaatsen. Duidelijk beeld, wat d.m.v. wifi rechtstreeks naar b.v. tablet of mobiele telefoon wordt verzonden. Met app YCC365 makkelijk te bedienen. Ook met geluid. Kan hem zeker aanbevelen.

ruud0102030405

Hondencamera van ANRAN

Het derde product in ons artikel is de camera van ANRAN. Dit product krijgt momenteel 3,8 uit 5 sterren en meer dan 45 reviews op bol.com

Deze full HD beveiligingscamera heeft nagenoeg dezelfde specificaties als de huisdiercamera van BS producten, die we hierboven bespreken. Denk hierbij aan nachtvisie, beweegdetectie, twee-weg audio enzovoort. Het enige merkbare verschil is de prijs en de levertijd.

Daarnaast kan deze camera horizontaal 355 graden draaien en verticaal 110 graden draaien. Ook is het mogelijk om in te zoomen met deze camera. Aan andere toffe features zoals Nightvision, geluiddetectie, een geïntegreerde microfoon en een handige app is natuurlijk ook gedacht.

Deze camera van ANRAN is een erg goede aankoop. Neem voor de volledige lijst van features even een kijkje bij Bol.com!

Handig in gebruik, makkelijke app. Echt content van

Hond7494727

Hondencamera van Pearl Line

Het vierde product in ons artikel is de honden camera van Pearl Line. Dit product krijgt momenteel 4,8 uit 5 sterren en meer dan 45 reviews op bol.com

Deze camera beschikt over een HD-kwaliteit en kan horizontaal 355 graden draaien en verticaal 110 graden. Ook aan andere features zoals nachtzicht tot 15 meter door infrarood, beweeg- en geluidsdetectie en twee-weg audio is gedacht.

Let wel op: Om deze prima camera te installeren dient de modem op 2.4 GHZ te staan. Dit is niet bij iedereen het geval, dus het kan zijn dat je hiervoor even wat hulp moet inschakelen.

Mooi HD beeld en kan makkelijk de hele kamer zien. Leuk dat ik wat kan inspreken en mijn beestjes ook daarop reageren.

NBOss

Hondencamera van Higestone

Het laatste product in ons artikel is de camera van Higestone. De hondencamera van Higestone is er 1 die je zowel binnen als buiten op kan hangen. Dit product krijgt 4,6 uit 5 sterren en meer dan 10 reviews op Bol.com.

Deze huisdiercamera heeft misschien wel meer specificaties dan een aantal van de voorgaande andere camera’s.

Naast het hebben van twee-weg audio, 1080 megapixels, beweegdetectie/geluidsdetectie, heeft deze huisdiercamera nog wat andere toffe specs. Je kan hierbij denken aan multi-user sharing, waardoor je de app met je hele familie kan delen.

Ook is deze camera geschikt voor buiten en de camera hoek kan je 355 graden draaien of 90 graden kantelen. Neem voor de volledige specificaties even een kijkje bij Bol.com, waar je ook een zwarte kleur kan vinden!

Dit zocht ik al heel lang. Een camera waarmee ik altijd m’n hondjes in de gaten kan houden. Werkt heel goed. Had hem S’avonds om 9:00 besteld. Volgende ochtend al in huis! Aanrader!

Joop725

Benieuwd naar andere huisdiercamera’s of hondencamera’s? Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 20 verschillende camera’s voor honden hebben!

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste hondencamera, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken.

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste huisdiercamera voor jouw situatie vinden.

Wat is een hondencamera eigenlijk?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat de beste hondencamera’s zijn. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Als je uit huis bent, kan het fijn zijn om je hond in de gaten te houden. Vooral als je hond nogal een sloopkogel is en veel spullen kapot maakt.

Een hondencamera is dan het geschikte middel om je hond regelmatig te bekijken, terwijl je op je werk zit. Een hondencamera zorgt ervoor dat je realtime beelden kan bekijken op je smartphone, laptop of tablet. Zo kan je toch een oogje in het zeil houden, zonder dat je daarvoor thuis hoeft te blijven.

Mocht jij kinderen hebben, dan ben je bekend met de babyfoon. Een hondencamera kan je een beetje vergelijken met een babyfoon, aangezien beide producten hetzelfde doel hebben. Alleen is het één speciaal voor baby’s en het ander speciaal voor honden.

Voor sommige honden kan het trouwens ook fijn zijn als jij ermee kan communiceren op afstand. Je hebt camera’s die dit mogelijk maken via twee-weg audio. Hierover later meer.

Op die manier kan jij je hond aanspreken als die blaft of dingen stuk aan het maken is. De hond zal (hopelijk) jouw stem herkennen en hierop reageren.

Een camera voor je hond uitkiezen kan best lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en kleuren. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar de juiste babyfoon voor hond. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een honden camera moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we hieronder even bij stil.

honden camera

Waarom een honden camera kopen?

Nu je weet wat de beste hondencamera is én welke de beste huisdiercamera zijn, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen waarom je er één zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt. Vandaar wat wij je graag meenemen in de diverse voordelen die de beste hondencamera met zich mee brengt.

Je kan jouw hond in de gaten houden als je van huis bent

Het eerste voordeel dat een camera hond kan bieden, en een belangrijke reden waarom je er één zou moeten kopen, is dat je met een huisdieren camera jouw hond in de gaten kan houden. Dit is namelijk het doel van zo’n camera voor hond in de gaten te houden.

Omdat jij jouw hond in de gaten kan houden, weet je precies wanneer hij iets doet wat niet mag, iets kapot maakt wat niet kapot mag gaan of juist dingen doet die hij of zij wel mag doen. Het is best fijn om je hond op deze manier in de gaten te houden. Tevens levert dit product je andere fijne voordelen op.

Communiceer met je hond door een ingebouwde microfoon

Een andere belangrijke reden waarom hondeneigenaren een camera voor hun hond aanschaffen, is dat een huisdiercamera handig kan zijn om op afstand met je hond te praten.

Met veel hondencamera’s is het tegenwoordig mogelijk om met je hond te communiceren via een microfoon en tweeweg audio. Hierdoor kan je jouw hond bestraffen als hij iets stouts doet en juist lief tegen hem doen als hij wat goeds doet.

Met de microfoon kun je met je hond praten via een verbinding, dus als je hond blaft kan je er meteen iets van zeggen.

Dankzij twee-weg audio kan jij met jouw hond blijven communiceren en zal hij zich minder alleen voelen. Je hond kalmeren is dus perfect hiermee!

Je kan met een gerust hart de deur uit

Naast de bovengenoemde voordelen, levert een camera in huis voor hond ook een stukje gemak en zekerheid op. Dankzij een honden camera, en de functies die dit product heeft, kan jij met een gerust hart de deur uit.

Jij kan op elk moment even inchecken en bekijken wat jouw hond doet, je kan ermee communiceren en een oogje in het zeil houden.

Je zal merken dat dit heel veel rust kan geven, vandaar dat dit ook een belangrijke reden is om een camera voor honden aan te schaffen.

Voor iedere situatie de beste honden camera

Het laatste bijkomend voordeel dat we willen benoemen, is dat je voor iedere situatie wel een geschikte hondencamera kan vinden. Zoals je bovenaan dit artikel hebt kunnen zien, heb je de keuze uit veel verschillende producten, vormen en merken.

Juist vanwege dit grote aanbod is de kans groot dat je een product vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw huidige situatie past. Met dit artikel proberen we jou simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven. 

Al met al genoeg redenen waarom je een huisdiercamera zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Dat ga je in de volgende alinea allemaal lezen.

huisdiercamera

Hondencamera kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste hondencamera gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op wat jij nodig hebt en verwacht en op wat jouw hond of puppy op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat jij een goede keuze kan maken. Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

HD beeld en hoge resolutie

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar beeld en de resolutie van de honden camera. Jij wilt namelijk je trouwe viervoeter in de gaten houden en ook goed kunnen zien wat je trouwe viervoeter aan het doen is. Het liefst wil je ook live meekijken op scherpe beelden.

Over het algemeen werkt een hondencamera met een resolutie van 720p goed. Als je meer details wilt zien, kies dan voor een camera voor honden in huis die minimaal HD beeld heeft en 1080 megapixels heeft. Dan weet je zeker dat je scherp beeld hebt.

Dit soort informatie haal je uit de productomschrijving van de huisdier camera, dus het is verstandig om dit aandachtig door te nemen.

Twee-weg audio

Wat wij zelf een belangrijke optie vinden, is twee-weg audio. Dit maakt het mogelijk om met een ingebouwde microfoon met je hond, op afstand, te communiceren. Zo kan je virtueel toch nog een beetje bij jouw hond aanwezig zijn.

Op die manier kan je jouw hond gerust stellen of kalmeren als je hond blaft of juist aanspreken als hij of zij iets doet wat niet mag. Daarbij is het wel van belang dat de dieren camera een goede luidspreker heeft, maar dat spreekt natuurlijk voor zich. Nu is het zo dat de beste camera’s deze feature wel hebben.

Nachtzicht / Night vision

Naast HD beeld, een hoge resolutie en twee-weg audio, kan night vision of nachtzicht erg fijn zijn. Je bent dan namelijk niet afhankelijk van de hoeveelheid licht in de ruimte. Met nachtzicht kun je dan ook prima in het donker zien.

Dit kan vooral interessant zijn als je vaak in de avond of nacht weg bent. Bijvoorbeeld voor mensen die nachtdiensten draaien of in de horeca werken. Op dit soort momenten kan een huisdiercamera met nachtzicht een verademing zijn. Zo ben jij ervan verzekerd dat jij je hond goed in de gaten kan houden.

Bewegingsdetectie

Bewegingsdetectie kan in sommige gevallen ook een belangrijk punt zijn om naar te kijken. Sommige honden camera’s hebben deze optie, waarbij je kan instellen dat er een melding naar je telefoon gestuurd wordt als jouw hond in een bepaald gedeelte komt.

Zo kan je instellen dat als jouw hond op de bank komt, dat je dan een melding ontvangt. Als jouw slimme camera dan ook nog eens twee-weg audio heeft, kan jij je hond hierop aanspreken.

Als jij niet constant op je telefoon wilt kijken, maar alleen wanneer je hond in een bepaalde ruimte is, kies dan voor een huisdiercamera met bewegingsdetectie.

Opslag

Een ander belangrijk punt waarmee je rekening kan houden, is de manier waarop de hond camera de gemaakte beelden opslaat. De meeste hondencamera’s worden geleverd met een sd kaart of micro sd kaart.

Dankzij zo’n sd kaart kan jij achteraf beelden bekijken, omdat de beveiligingscamera deze opslaat. Dit kan in diverse situaties prettig zijn.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw hond aanschaft.

De prijs van de hondencamera

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een camera voor in huis hond begint vanaf zo’n €30 en kan oplopen tot aan de €75, voor als je het beste van het beste wilt hebben. Het is dus belangrijk dat je een camera huisdier koopt, die past binnen deze twee bedragen én jouw budget. Laten we nu verder gaan met waar je de beste hondencamera ophangt. Lees verder.

Waar hang je de hondencamera op?

Zo, nu je weet wat de beste honden camera is en waar je op moet letten bij het kopen van een camera, is het belangrijk om te kijken waar en hoe je dit product op gaat hangen.

De meest logische plek om je hondencamera op te hangen, is in de ruimte waar je hond het meest is. In ons geval is dit bijvoorbeeld de woonkamer.

Of je kan meerdere camera’s aanschaffen als je hond in meerdere ruimtes rondsnuffelt. Op die manier kan je jouw hond dus ook beter in de gaten houden, omdat je meer honden camera’s op plekken in je huis hebt hangen.

Wanneer je de juiste plek (of plekken) bepaald hebt, is het de bedoeling om de instructies te volgen, die je bij de huisdiercamera meekrijgt. De ene camera hang je namelijk aan het plafond en de ander juist weer hoog tegen de muur. Dit kan per merk verschillen, dus neem de gebruiksaanwijzing en instructies goed door.

Wat je ook weleens ziet is dat men de huisdiercamera op ooghoogte van de hond plaatst. Denk dan aan het plaatsen in een kast of op een tafeltje. Dit zorgt er namelijk voor dat je op een wat persoonlijkere manier met je hond virtueel kan communiceren. Het ligt maar net aan wat jouw voorkeur heeft natuurlijk.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over hondencamera’s. We hebben het alleen nog niet gehad over of dit product wel echt nodig is. Vandaar dat wij deze vraag in de volgende alinea beantwoorden. Lees snel verder.

Heb je een camera voor je hond wel echt nodig?

Wij krijgen weleens de vraag vanuit onze vrienden of kennissen, of het echt nodig is dat wij een huisdiercamera gebruiken. In onze optiek is dit wel nodig, om de volgende hele simpele reden:

Het geeft ons een gerust gevoel, simpelweg omdat wij kunnen zien wat onze hond doet. Ook kunnen we met onze hond communiceren, in het geval dat hij iets doet wat niet mag. Daarnaast is het fijn dat je met een camera niet alleen je hond in de gaten kan houden, maar ook gewoon je hele huis.

Hondencamera’s – veelgestelde vragen

Voordat wij dit artikel afsluiten, willen wij je wat veelgestelde vragen laten zien. Heb jij, na het lezen van dit artikel, alsnog een prangende vraag> Stel die dan gerust in de reacties hieronder. Dan nemen wij het mee in de onderstaande lijst.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze en het vinden van de beste huisdier camera. Zo niet, horen we dat graag in de comments. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Plaats een reactie