Hondenkam: 13x de beste van 2024 [Lees dit eerst + Video]

De hondenkam: Een onmisbaar product waarmee jij de vacht van je hond kan verzorgen. Het is belangrijk om de vacht goed te verzorgen. Je hond wordt er niet alleen frisser van, ook is het goed voor de vacht, huid en gezondheid van je hond! Een blije hond is een fijne hond 😉

In dit artikel nemen wij jou mee in de beste hondenkam van 2024, zodat jij je hond op een verantwoorde manier kan kammen. Daarnaast nemen wij je mee in waar je op moet letten bij het kopen van een honden kam en waarvoor je het gebruikt.

We sluiten af met hoe vaak je jouw grote vriend moet kammen en hoe je dit doet, door middel van een video. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste hondenkam van 2024

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in de beste hondenkam van 2024! Hierbij loopt de prijs op van laag naar hoog én hebben we gekeken naar diverse categorieen, zoals: hondenkam kortharig, de elektrische hondenkam en hondenkam langharig.

Hondenkam kortharig

Een kam voor honden met kort haar, herken je vooral aan het feit dat zo’n kam vaak korte puntjes heeft. Omdat jouw hond kort haart heeft, hoef je dus geen kam met lange punten te hebben. Dit zou een minder goed resultaat opleveren.

Hondenkam langharig

Een kam voor honden met lang haar, herken je vooral aan het feit dat zo’n kam vaak lange puntjes heeft. Het tegenovergestelde van een kam voor kortharige honden dus ;).

Elektrische hondenkam

Een elektrische kam loopt op batterijen of elektriciteit en is dus een mechanische versie van een normale kam. Dit apparaat kan diverse doeleinden bedienen, zoals het ontknopen van de vacht of het verwijderen van beestjes. Dit soort kammen zijn iets duurder, maar gaan vaak wel langer mee! Neem voor dit soort kammen hier een kijkje op Bol.com.

Onze top 5 hondenkammen

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 3, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Bij iedere kam hond vermelden we ook een voorbeeld van een review. Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere hondeneigenaren ook top vinden. Een betere kam voor honden ga je dus bijna niet vinden.

Hondenkam tweezijdig van Twinq

Het eerste product in onze top vijf is de tweezijdige hondenkam van Twinq. Deze goede hondenkam krijgt momenteel 4,8 uit 5 sterren en meer dan 270 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten op bol.com.

Deze hondenkam van Twinq is voorzien van een ergonomische handgreep en twee RVS kammen. De ene kant van de honden kam heeft 9 tanden en is ideaal voor het verwijderen van harde klitten. De andere kant heeft 17 tanden en is geschikt voor het uitdunnen van haren en het tegengaan van haaruitval.

Hiermee is deze honden kam geschikt voor zowel honden met een korte vacht als een lange vacht. Wat wil je nog meer?

Heel erg blij met deze set. De klitten kam werkt heel goed bij mijn langharige hondjes.

Klamain

Woodoro 2-zijdige hondenkam

Het tweede product in onze top vijf is de tweezijdige hondenkam van Woodoro. Dit product krijgt momenteel 4,8 uit 5 sterren en meer dan 280 reviews op bol.com.

Ook deze honden kam is voorzien van een ergonomische handgreep en twee RVS kammen. En ook hierbij heeft de ene zijde 9 tanden en de andere zijde 17 tanden. In die zin is dit product nagenoeg hetzelfde als het eerste product hierboven van Twinq.

Het enige verschil is dat je bij Woodoro meestal een gratis product krijgt. Zo krijg je bij het product hierboven een gratis hondenfluitje, maar kan je op bol.com ook kiezen uit andere producten.

Het werkt heel goed, het haar kwam meteen mee en het was volledig pijnloos. Mijn kleine schat heeft nog nooit zo genoten van een kambeurt. Zeker een aan te raden product!

S3L1N4

Hondenkam langharig & kortharig van Mister Mill

Het derde product in onze top vijf is de Hondenkam langharig & kortharig van Mister Mill. Dit product krijgt momenteel 4,8 uit 5 sterren en meer dan 120 reviews op bol.com.

Door de verspringende lengte van de tanden van deze honden kam, glij je moeiteloos door de vacht en ga je makkelijker door de hardnekkige matten en klitten. De hondenkam is ideaal om klitten en losse haren te verwijderen.

De afgeronde uiteinden van de tanden krassen of irriteren de huid niet. En toch zijn de tanden van de kam scherp genoeg om soepel door de zwaarste matten, knopen en klitten te snijden. Al met al een meer dan prima product als je het ons vraagt!

Vandaag de borstel ontvangen en meteen gebruikt. Even later lag er een verrassend grote berg ondervacht-haren naast me. De hond blij dat zijn bontjas dunner is geworden. Een stuk koeler in deze hitte. Baasje blij omdat dit n hoop haren binnen gaat schelen. Top borstel.

Yarma88

Ondervacht kam hond van Ergocomfy

Het vierde product in onze top vijf is de Ondervacht kam hond van Ergocomfy. Dit product krijgt momenteel 5 uit 5 sterren en meer dan 7 reviews op bol.com.

Door het ergonomisch ontworpen handvat zal deze honden kam goed in de hand liggen. Daarnaast kan je kiezen uit de kleuren blauw en roze. De handige 2 in 1 functie komt goed van pas!

Gebruik de kam met de kleine tanden voor het ontharen en uitdunnen en de kam met de grote tanden om knopen en klitten uit de vacht te halen. Meer heb je niet nodig toch?

Dit product doet wat het belooft. Mijn hond Mika heeft niks te klagen en is tevreden. Mooie stevige greep en goede materialen.

Bb023

RVS hondenkam van Favorite Things

De goedkoopste en tevens laatste hondenkam in dit artikel, is de RVS hondenkam van Favorite Things. Dit product krijgt momenteel 5 uit 5 sterren en meer dan 10 reviews op bol.com.

Deze metalen kam met ronde greep is geschikt voor de vacht van middelgrote hond tot grote honden. Omdat de kam van metaal is, zorgt dit voor een sterk en stevig product dat niet snel kapot zal gaan.

Ook goed om te weten is dat je bij dit product tevens stapelkorting kan ontvangen, wanneer je meerdere honden kammen tegelijk koopt. Deze kan oplopen tot wel 8%, dus doe hier zeker je voordeel mee.

Sterke kam en precies goed voor de vacht van onze huskies! Ook nog eens met heel veel liefde ingepakt 🙂 “hartjes”. Bedankt!!

ReddingHuskies

Staat jouw hondenkam niet in bovenstaand rijtje? Neem dan hier even een kijkje op Bol.com, waar ze meer dan 500 diverse hondenkammen op voorraad hebben!

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste kam hond, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

  • Prijs van het product
  • Aantal reviews van kopers
  • Hoogte van de beoordeling
  • Kwaliteit aan de hand van de reviews
  • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste ondervacht kam hond voor jouw situatie vinden.

Wat is een hondenkam?

Na het zien van de bovenstaande producten, heb je (waarschijnlijk) een goed idee van wat een honden kam is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Net als dat mensen hun haren kammen met een kam of borstel, kam je de vacht van een hond dus met een hondenkam of hondenborstel. Zo’n honden kam heeft hetzelfde doel als een kam bij mensen, namelijk het verzorgen van de huid en het haar.

Qua uitstraling ziet een honden kam er wel iets anders uit dan een “normale” kam. Dit product is namelijk speciaal voor de vacht van honden gemaakt. Het is dus ook niet aan te raden om met jouw eigen kam de vacht van jouw hond te kammen

Een kam voor je hond uitkiezen kan best lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, kleuren en soorten. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een hondenkam moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we hieronder even bij stil.

hond kammen

Waarom een hondenkam kopen?

Nu je weet wat een honden kam is én welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen waarom je er één zou moeten kopen.

Het is namelijk één van de must have producten, zodra jij een hond of puppy in huis haalt. Je gebruikt een honden kam voornamelijk voor 3 zaken, namelijk:

  1. Het verwijderen van dood haar tijdens de rui
  2. Het weghalen van knopen in de vacht
  3. Het verwijderen van beestjes in de vacht

Het mag duidelijk zijn dat je een kam dus voornamelijk gebruikt voor de hygiëne van jouw hond. Het is écht een hulpmiddel om de vacht van je hond “gezonder” te maken!

Het goed bijhouden van de vacht van je hond, brengt ook nog eens diverse voordelen met zich mee. Hierbij kan je denken aan:

Het verzorgt de huid, het verwijdert dus dood haar, het bevordert de bloedsomloop, het verwijdert klitten en knopen en het beperk haaruitval.

Regelmatig de vacht van jouw hond kammen brengt dus alleen maar voordelen met zich mee.

Een kam voor iedere hond

Het laatste voordeel dat we willen benoemen, is dat je voor iedere hond wel een geschikte hondenkam kan vinden. Zoals je bovenaan dit artikel hebt kunnen zien, heb je de keuze uit veel verschillende modellen, maten, vormen en kleuren.

Juist vanwege dit grote aanbod is de kans groot dat je een product vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw hond of puppy past. Met dit artikel proberen we jou simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven.

Al met al meer dan genoeg redenen om een kam voor je hond te kopen. En zijn er ook zaken waarmee je rekening moet houden, wanneer je dit product gaat kopen? Jazeker, zoals je hieronder kan lezen.

ondervacht kam hond

Hondenkam kopen? Houd hier rekening mee

Voordat jij de beste kam voor je hond gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op wat jij nodig hebt en verwacht en op wat jouw hond of puppy op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat jij een goede keuze kan maken.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Duurzaamheid

Allereerst wil je een kam voor je hond aanschaffen die sterk is én lang meegaat. Het zou zonde zijn om elke maand een nieuwe kam te kopen.

Let daarom erop dat je een kam aanschaft die past bij de vacht van jouw hond en dat deze dus tegen een figuurlijk stootje kan. Ga gewoon voor het beste materiaal.

Ergonomische handgreep

Niet alleen wil je een goede honden kam kopen, ook wil je een kam voor je hond kopen die goed in je hand past. Dit noemen ze ook wel een ergonomische handgreep.

Niet alleen is dit fijner voor jouw handen (vooral wanneer je vaak en veel honden gaat kammen), ook is het makkelijker om je hond te kammen. Bij voorkeur kies je dus voor een kam met een comfortabel handvat eraan.

Met welk doel gebruik je de hondenkam

Naast de duurzaamheid/kwaliteit van de honden kam, wil je ook rekening houden met waarvoor je hem gaat gebruiken en voor welke type vacht.

Zoals je hieronder gaat lezen, kan je een kam gebruiken voor diverse doeleinden. Het is daarom belangrijk om een kam te kiezen die past bij hetgeen waarvoor je het wil gaan gebruiken.

Zo kan je bijvoorbeeld een ondervacht kam voor je hond kopen, een hondenkam voor een kortharige hond of een hondenkam voor een langharige hond.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Door de ervaringen van anderen hondeneigenaren goed door te nemen, kun je eventuele issues, problemen of tekortkomingen in kaart brengen, voordat je het gaat aanschaffen. Dit helpt je niet alleen een teleurstelling te voorkomen, maar ook om ongewenste aankopen te voorkomen. Als je ziet dat veel producten slechte reviews of lage scores krijgen, wil je deze het beste vermijden. Op die manier koop je alleen de beste producten voor jouw hond.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor je hond aanschaft.

Prijs van de hondenkam

Het is van belang om bij de aanschaf van spullen voor je hond ook rekening te houden met de prijs ervan. De prijs dient wel bij je budget te passen. Daarnaast heb je vaak de keuze uit diverse prijscategorieën, variërend van betaalbare producten tot meer prijzige merken. Door goed naar de prijs te kijken, kun je een product vinden dat zowel bij je budget past als bij jouw hond.

Ook is het zo dat bepaalde items langer mee kunnen gaan dan andere items, vertelt de prijs je vaak iets over de duurzaamheid en kwaliteit van het product. Een hogere prijs duidt vaak op een betere kwaliteit. Het kan daarom de moeite waard zijn om iets meer te betalen voor kwalitatief goede producten.

Uiteindelijk blijft de prijs een persoonlijke afweging. Sommige hondenbaasjes vinden het niet erg om wat meer te betalen, terwijl anderen de voorkeur geven aan goedkopere opties. Dit is compleet afhankelijk van jouw eigen voorkeur.

De prijs van een kam voor honden begint vanaf zo’n €4 en kan oplopen tot ongeveer €50, voor als je het beste van het beste wilt kopen. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er rekening mee dat jouw budget dus tussen deze twee bedragen zal moeten zitten.

hondenkam

Wanneer moet jij je hond kammen?

Lang niet iedereen weet hoe vaak je een hond exact moet kammen. Hier is ook geen eenduidig antwoord op, omdat dit verschilt per hond, per ras en per periode. Zo heeft een hondenvacht tijdens de rui meer aandacht nodig dan een andere periode.

Een goede vuistregel die wij zelf hanteren is om onze hond minimaal één keer per week te kammen. We willen het niet te vaak doen, maar ook niet te weinig.

Te vaak kammen kan juist de gezondere haren lostrekken en dat is niet hetgeen wat je wilt. Houd er ook altijd rekening mee dat je de juiste hondenkam gebruikt.

Een andere belangrijke tip: Zorg ervoor dat je écht de vacht kamt en de huid zoveel mogelijk met rust laat. Ook dit is niet alleen beter voor de vacht, maar ook voor de huid van jouw hond. Die is immers een stuk dunner dan een mensenhuid, dus het kan ook een stuk minder hebben.

Hoe kam je een hond en waarmee dien je rekening te houden?

We kunnen natuurlijk in wat woorden uitleggen hoe jij je hond kamt, maar het is beter om dit in een video te bekijken. Ontdek hieronder in een kleine 4 minuten hoe jij jouw hond het beste kunt kammen.

Hondenkammen – veelgestelde vragen

Wij kunnen ons voorstellen dat je wellicht nog wat vragen hebt, die niet hierboven beantwoord worden. Vandaar dat wij online onderzoek hebben gedaan naar de vragen die mensen hebben, zodat wij jou hiervoor van een antwoord kunnen voorzien.

Hoe vaak een hond kammen?

Het allerbeste is om je hond dagelijks even te kammen, vooral wanneer je hond aan het verharen is. Dit zal echter bij kortharige honden wat minder nauw komen. Maar mocht dat echt niet lukken, borstel je hond dan minimaal 3 keer per week.

Kam je een hond met een natte of droge vacht?

Het is beter om je hond te kammen wanneer de vacht droog is. Anders gaat de vacht klitten. Wacht daarom na het wassen van je hond even totdat de vacht helemaal droog is. Of je gebruikt een waterblazer honden of honden fohn, zodat de vacht sneller droog is.

Heb je aan één honden kam voldoende?

Vooral mensen met langharige honden doen er verstandig aan om zowel een slicker brush als een kam voor langharige honden te kopen. Voor een kortharige hond is alleen een borstel en kammetje al voldoende.

Wat is de beste hondenkam?

De beste kammen voor honden hebben we in dit blog onderzocht, zoals je hebt kunnen lezen. Uit dit onderzoek zijn een aantal top producten naar voren gekozen. Wij zullen je dan ook niet één goed product meegeven, maar meerdere. Zo kan jij zelf bepalen welk product het beste bij jouw eisen en situatie past.

Welke soorten hondenkammen zijn er?

Er zijn diverse soorten hondenkammen die elk een specifiek doel dienen. Slickerborstels zijn geweldig voor het ontwarren van klitten en het verwijderen van losse haren bij langharige rassen. Ontklitters zijn handig voor het voorzichtig verwijderen van hardnekkige klitten. Kammen met lange tanden werken goed voor het doorkammen van dikke vachten. Rubberen borstels zijn ideaal voor kortharige rassen en helpen bij het verwijderen van losse haren.

Kan je elke hondenkam gebruiken voor elke vacht?

Hoewel sommige honden kammen veelzijdig zijn, is het belangrijk om een kam te kiezen die geschikt is voor de vacht van je hond. Gebruik een kam met de juiste tandafstand en tandtype om de juiste resultaten te behalen. Een verkeerde kam kan ongemak veroorzaken of de vacht beschadigen.

Hoe kam je jouw hond op de juiste manier?

Het kammen van jouw hond begint bij het kopen van de juiste kam voor het vachtype van je hond. Begin bij de poten en werk langzaam omhoog naar de rest van het lichaam. Kam in de richting van de haargroei om ongemak te verminderen. Wees extra voorzichtig rond gevoelige gebieden zoals de buik, oren en poten. Druk niet te hard om de huid te beschermen en de ervaring leuk te houden voor jouw hond.

Helpt kammen bij het verminderen van haaruitval?

Regelmatig kammen is een goede manier om haaruitval te verminderen. Tijdens het kammen worden losse haren verwijderd, voordat ze zich door je huis verspreiden. Dit is vooral nuttig tijdens seizoenen van verharing, wanneer honden hun dikke wintervacht verliezen.

Kan je jouw hond kammen als hij een vlooienprobleem heeft?

Kammen kan helpen bij het opsporen en verwijderen van vlooien en vlooienresten. Gebruik een kam met fijne tanden en houd een kom met warm water en zeep bij de hand om gevangen vlooien direct te verdrinken. Het regelmatig kammen van je hond kan helpen bij het vroegtijdig detecteren van vlooienproblemen.

Is het kammen van de vacht ook geschikt voor kortharige honden?

Ook kortharige honden hebben baat bij kammen. Hoewel hun vacht misschien minder vatbaar is voor klitten, helpt kammen bij het verwijderen van losse haren en stimuleert het de huid.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Zo niet, horen we dat graag in de comments. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Foto van auteur
Boyd
Baasje van Bincky
Hoi! Ik ben Boyd. Als eigenaar van hondjesinfo.nl help ik hondeneigenaren met het maken van de juiste keuzes. Ik heb in de afgelopen 20 jaar diverse hondenrassen in het gezin gehad, waaronder de West Highland White Terrier, Mechelse Herder, Tibetaanse Terrier en de Shih Tzu. Door mijn jarenlange expertise weet ik hoe ik producten moet beoordelen en hoe ik jou van het beste advies kan voorzien. Ook komen wij meerdere keren voor in landelijke media, zoals fhm,nl, nieuws.nl, justrussel.nl, wonen.nl en autorai.nl.

Plaats een reactie