Natvoer hond: 15 beste van 2024 [Beste uit de Test]

Natvoer voor je hond kan een goede aanvulling zijn op de dagelijkse voeding van jouw trouwe viervoeter. Niet alleen vinden honden blikvoer ontzettend lekker, het levert je ook andere voordelen op. Vandaar dat wij dit blog hebben geschreven, waarin je alles ontdekt over natvoeding voor je hond.

In dit artikel nemen wij je mee in het beste natvoer voor je hond van 2024. Ook nemen wij je mee in waar je op moet letten bij het kopen van blikvoer voor je hond, waarvoor je het gebruikt en waarom je het juist moet kopen.

Als laatste geven wij je wat tips mee over hoeveel natvoer jij jouw hond mag geven, wat je hiervoor nodig hebt én hoe je dit soort voer het beste kan bewaren. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

Het beste natvoer voor je hond van 2024

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien. Zo wordt niet alleen jij blij, maar ook jouw trouwe viervoeter ;).

We nemen je hieronder mee in het beste honden natvoer van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welke nat voer honden kies jij uit voor jouw trouwe viervoeter?

Goed om aan te geven: onderstaande producten zijn met een verschillende inhoud, diverse smaken en vaak ook verschillende hondenrassen te verkrijgen. Klik even op “controleer prijs” om het juiste voer voor jouw ras te vinden.

Natvoer hond: Onze top 5

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Bij ieder hondenvoer nat vermelden we ook een voorbeeld van een review. Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere hondeneigenaren ook top vinden. Een betere natvoeding hond ga je dus bijna niet vinden.

Natvoer hond van Pedigree

Het eerste product in onze top vijf is het Natvoer hond van Pedigree. Dit product krijgt momenteel 4,8 uit 5 sterren en meer dan 45 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten.

Ook Pedigree heeft veel verschillende producten en verpakkingen in het assortiment. Het bovenstaande product bestaat dan uit uit 48 zakjes natvoer hond, waaronder 4 verschillende smaken. Je krijgt 12x rund en lever, 12x kalkoen, 12x kip en 12x rund en lam.

Elk ingrediënt wordt door Pedigree zorgvuldig geselecteerd om volwassen honden 100% complete en uitgebalanceerde voeding te kunnen geven, wat je duidelijk terug ziet in de kwaliteit van dit product. Wat wil je nog meer?

Mijn hond vindt het erg lekker. De porties zijn precies goed!

Chanela72

Honden natvoer van Renske

Het tweede product in onze top vijf is het Honden natvoer van Renske. Dit product krijgt momenteel 4,6 uit 5 sterren en meer dan 35 reviews op bol.com.

Renske heeft diverse smaken en verpakkingen in het assortiment, waaronder het product hierboven. Hierbij ontvang je 12 verpakkingen van ieder 395 gram aan diverse smaken. Je krijgt 4 x kip, 4 x lam en 4 x kalkoen.

Deze Renske voeding is samengesteld uit een mix van de allerbeste natuurlijke ingrediënten en is verrijkt met Schotse zalm olie, glucosamine en chondrointine. Alles wat jouw hond lekker vindt.

Alleen maar positief: lang houdbaar, hoge kwaliteit en mijn huisdier vindt het lekker.

lelie62

Beste natvoer hond van Bonzo

Het derde product in onze top vijf is het Beste natvoer hond van Bonzo. Dit Bonzo hondenvoer krijgt momenteel 4,7 uit 5 sterren en meer dan 35 reviews op bol.com.

Purina Bonzo Maaltijdzakjes is een volledige maaltijd waar alle voedingsstoffen in zitten die jouw hond nodig heeft. Je kan de zakjes daarom afzonderlijk voeren voor een heerlijke en complete maaltijd, maar je kan het ook combineren met droogvoeding.

Ieder zakje heeft een inhoud van 100 gram en je kan deze in diverse multipacks aanschaffen. Tevens krijg je stapelkorting, als je meerdere verpakkingen Purina hondenvoer tegelijk koopt.

Het is een heerlijke en toch uitgebalanceerde traktatie voor mijn vriend, hij krijgt het door iedere maaltijd (brokjes) heen.

Ernst24

Nat hondenvoer van Cesar

Het vierde product in onze top vijf is het Nat hondenvoer van Cesar. Dit hondenvoer van Cesar krijgt momenteel 4,9 uit 5 sterren en meer dan 15 reviews op bol.com.

Cesar Selectie in saus is een lijn van hondenvoeding, die bestaat uit stukjes vlees en groenten in een heerlijke saus. Deze handige verpakkingen van 100 gram bevatten geen toegevoegde suiker, kunstmatige kleurstoffen of smaakstoffen.

Tevens worden ze geleverd in een grootverpakking van 48 maaltijdzakjes, verdeeld in vier dozen met elk 12 zakjes in de smaken Rund & Worteltjes, Kip & Groenten, Lam & Erwtjes en Kalkoen & Worteltjes. Deze smaken zorgen voor een gevarieerd dieet voor jouw hond. Meer heb je niet nodig toch?

mijn hondje is echt een Diva en was een zeer moeilijke eter. Sind ze deze zakjes krijgt door haar brokjes eet ze heel haar bakje leeg!!!

Alita7

Blikvoer hond van Royal Canin

Het laatste product in onze top vijf is het Blikvoer hond van Royal Canin. Dit Royal Canin hondenvoer krijgt momenteel 5 uit 5 sterren en meer dan 7 reviews op bol.com.

Royal Canin Gastro Intestinal Low Fat is dieetvoeding hond met een laag vetgehalte. Het is speciaal ontwikkeld voor honden met alvleesklierproblemen, spijsverteringsstoornissen en maag-darmaandoeningen. Maar ook honden zonder deze aandoeningen genieten van dit blikvoer.

Een blik heeft een inhoud van 410 gram en je ontvangt er 12 per verpakking. Ook bij dit merk kan je stapelkorting ontvangen, als je meerdere verpakkingen tegelijk koopt.

Goed product als dieetvoeding voor honden met ingewandsproblemen.

C1e2e3es

Zit het natvoer voor je hond niet in bovenstaande lijst? Niet getreurd! Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 1.050 verschillende natvoer voor honden op voorraad hebben!

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar het beste natvoer hond, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

 • Prijs van het product
 • Aantal reviews van kopers
 • Hoogte van de beoordeling
 • Kwaliteit aan de hand van de reviews
 • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij het beste blikvoer hond voor jouw situatie vinden.

Wat is natvoer voor honden?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat honden natvoer is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

We kunnen natvoer voor honden het beste omschrijven als het tegenovergestelde van droogvoer. Het komt vaak in de vorm van blikvoer, waarbij de voeding kan bestaan uit een combinatie van vlees en groenten in een gelei. Hierdoor is het erg vochtig.

Het is een soort voeding voor honden, net als dat je voeding voor puppy’s en natvoer voor puppy’s hebt. Er zijn diverse redenen waarom je blikvoer voor je hond wilt kopen. Deze bespreken we in de volgende alinea.

Natvoer voor je hond uitkiezen kan echter best wel lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en smaken. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan blikvoer voor je hond moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we hieronder even bij stil.

nat hondenvoer

Waarom natvoer voor je hond kopen?

Nu je weet wat honden natvoer is en welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar wanneer je dit voer juist zou moeten aanschaffen.

Allereerst is het goed om te benoemen dat zowel droogvoer als natvoer volledig kan voorzien in de voedingsbehoefte van jouw hond. Het gaat namelijk om de inhoud en ingrediënten van het voer en niet zozeer om de vorm van het product.

Maar natvoer brengt wel een aantal voordelen met zich mee, die wij jou hieronder kort even laten zien.

Blikvoer voor honden bevat wel 60 tot 80% vocht

Een van de eerste redenen waarom je blikvoer voor je hond zou kunnen kopen, is meteen ook een hele belangrijke. Anders dan bij droogvoer, zoals bijvoorbeeld hondenbrokken, hondenbrok met veel vlees of geperste brokken, bevat natvoer gemiddeld zo’n 60 tot 80% vocht

Het heet niet voor niets natvoer. Omdat het zo vochtig is, zal het een bijdrage kunnen leveren aan de dagelijkse hoeveelheid vocht dat jouw trouwe viervoeter nodig heeft.

Vooral wanneer jouw hond weinig drinkt (om wat voor reden dan ook), is het aan te raden om jouw hond dus wat blikvoer te geven. En dat niet alleen. Natvoer is daarnaast ook makkelijker te kauwen en door te slikken, juist omdat het zo vochtig is.

Honden vinden natvoer over het algemeen lekker

Omdat droogvoer bijna geen vocht bevat, is de geur ook minder sterk. Daarom dat ontzettend veel honden natvoer lekker vinden. Simpelweg omdat dit product een veel sterkere geur heeft en dat vinden (nagenoeg) alle honden lekker.

Mocht jouw hond veel moeite hebben met brokken of niet echt een goede eetlust hebben, overweeg dan om natte voeding aan jouw hond te geven.

Het kan helpen om overgewicht tegen te gaan

Een ander bijkomend voordeel van hond natvoer, is dat het minder calorieën bevat per kilo dan droogvoer. Dit is vooral prettig voor honden die last hebben van overgewicht en moeten afvallen.

In die zin kan natvoer dus helpen om overgewicht tegen te gaan, puur doordat het veel minder calorieën bevat. Jouw hond krijgt wel gewoon zijn of haar voedingsstoffen binnen.

Honden moeten nu eenmaal eten

Daarnaast is het ook goed om te benoemen dat honden simpelweg moeten eten. Het is een eerste levensbehoefte, dus je kan eigenlijk niet om dit product heen.

Wel is het zo dat je kan kiezen uit veel verschillende soorten honden voer. Denk dan bijvoorbeeld aan droogvoer zoals brokken, blikvoer of vers vlees, naast eventuele snacks en snoepjes.

Vaak zie je dat men natvoer gebruikt in combinatie met een droge voeding zoals brokken.

De juiste voeding voorziet in de juiste behoefte

Naast dat honden eenmaal moeten eten, is het ook goed om te benoemen dat iedere hond een andere behoefte heeft. Kleine honden hebben ander natvoer nodig dan grote honden. Ook kan jouw hond een intolerantie of allergie hebben. De juiste natte voeding zal daarom voor iedere hond belangrijk zijn om in huis te halen.

Een goede en gezonde hond

Naast de bovengenoemde voordelen, zal het beste natvoer hond ook zorgen voor een goede en gezonde hond. Dit is bijvoorbeeld terug te zien in een gezonde en glanzende vacht, sprankelende ogen, een goed energielevel, geen last van jeuk of maagklachten, een stevige en gezonde ontlasting en nog veel meer.

Een geschikte natvoer voor iedere hond

Het laatste voordeel dat we willen benoemen, is dat je voor iedere hond wel een geschikte natte voeding kan vinden. Zoals je bovenaan dit artikel hebt kunnen zien, heb je de keuze uit veel verschillende merken, smaken en verpakkingen.

Juist vanwege dit grote aanbod is de kans groot dat je een product vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw hond of puppy past. Met dit artikel proberen we jou simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je natvoer voor je hond zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

natvoer hond

Natvoer voor je hond kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij het beste honden natvoer gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op wat jij nodig hebt en verwacht en op wat jouw viervoeter op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat jij een goede keuze kan maken. Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Grootte/ras & leeftijd van jouw hond

Het eerste punt waar je naar wilt kijken, is de grootte en leeftijd van jouw hond. Dit is van belang, omdat de behoefte qua voeding erg verschilt tussen bijvoorbeeld kleine hondenrassen en middel hondenrassen.

Daarbij is ook de leeftijd van jouw hond dus van belang, om dezelfde reden als dat het hondenras van belang is. Simpelweg omdat puppies andere voedingsstoffen nodig hebben dan adult of senior honden.

Gelukkig kan je voor elke levensfase wel een geschikte natte voeding vinden, waardoor je het perfect kan afstemmen op de leeftijd en het ras van jouw viervoeter.

Je kan ook nog altijd gaan voor een product dat geschikt is voor alle levensfasen, want ook dat bestaat.

Smaak van het honden blikvoer

Naast dat je het juiste natvoer voor de grootte en leeftijd van jouw hond wilt kopen, is het ook belangrijk dat de smaak goed zit. Je wilt wel dat jouw kleine of grote rakker het voer lekker vindt.

Er is ontzettend veel keuze, dus je vindt vast wel wat smaken die jouw hond lekker vindt. Daarnaast ben je er in ons artikel ook achter gekomen dat honden natvoer sowieso lekkerder vinden.

Qua smaken zie je dat kip, hondenvoer eend, hondenvoer lam smaak, rund en kalkoen veel terugkomen bij de diverse merken. Weet je nog niet wat jouw hond lekker vindt? Koop dan een kleine proefverpakking en ga het uittesten.

Inhoud van de verpakking

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden, is hoeveel natvoer je per keer koopt. En dan bedoelen we niet alleen de inhoud per blikje, maar ook het aantal blikjes per verpakking.

Vaak is het zo dat de prijs per blikje lager wordt, wanneer je meer blikjes tegelijk koopt. Door een grote verpakking te kopen, kan je uiteindelijk besparen op de kosten die je maakt. En dat is ontzettend fijn voor je portemonnee.

Ingrediënten

Het zal je niets verbazen, maar blikvoer voor honden kunnen uit verschillende ingrediënten bestaan. Om die reden kan het geen kwaad om de achterkant van de verpakking te bekijken, om te checken waarvan het natte hondenvoer gemaakt is. Dit kan vooral van belang zijn bij vegetarisch natvoer hond en biologisch natvoer hond.

Zo kunnen er bepaalde ingrediënten in voorkomen, waar jouw hond intolerant of allergisch voor is. Dan wil je juist hypoallergeen hondenvoer halen. Of je hond vindt bepaalde ingrediënten simpelweg niet lekker. Ook wil je erop letten dat natvoer voor honden niet al teveel zout, suiker, kunstmatige stoffen of vetten bevat.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Door de ervaringen van anderen hondeneigenaren goed door te nemen, kun je eventuele issues, problemen of tekortkomingen in kaart brengen, voordat je het gaat aanschaffen. Dit helpt je niet alleen een teleurstelling te voorkomen, maar ook om ongewenste aankopen te voorkomen. Als je ziet dat veel producten slechte reviews of lage scores krijgen, wil je deze het beste vermijden. Op die manier koop je alleen de beste natvoer voor jouw hond.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw hond aanschaft.

Prijs van het natvoer voor honden

Het is van belang om bij de aanschaf van spullen voor je hond ook rekening te houden met de prijs ervan. De prijs dient wel bij je budget te passen. Daarnaast heb je vaak de keuze uit diverse prijscategorieën, variërend van betaalbare producten tot meer prijzige merken. Door goed naar de prijs te kijken, kun je een product vinden dat zowel bij je budget past als bij jouw hond.

Ook is het zo dat bepaalde items langer mee kunnen gaan dan andere items, vertelt de prijs je vaak iets over de duurzaamheid en kwaliteit van het product. Een hogere prijs duidt vaak op een betere kwaliteit. Het kan daarom de moeite waard zijn om iets meer te betalen voor kwalitatief goede producten.

Uiteindelijk blijft de prijs een persoonlijke afweging. Sommige hondenbaasjes vinden het niet erg om wat meer te betalen, terwijl anderen de voorkeur geven aan goedkopere opties. Dit is compleet afhankelijk van jouw eigen voorkeur.

De prijs van natvoer voor honden begint vanaf zo’n €5 voor goedkoop hondenvoer en kan oplopen tot ongeveer €150. Hiervoor krijg je wel een grote verpakking én het beste van het beste voer. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er rekening mee dat jouw budget dus tussen deze twee bedragen zal moeten zitten.

Maar hoeveel nat voer geef je dan aan je hond per voedingsbeurt? Daar gaan we het in de volgende alinea over hebben. Lees snel verder.

beste natvoer hond

Hoeveel natvoer geef je jouw hond per keer?

Hoeveel natvoer jij aan jouw hond geeft, hangt af van hoe oud jouw hond is en het gewicht van jouw hond. Ook zal hoeveel natvoer jij jouw hond geeft verschillen per merk en product, dus ook daar zal je rekening mee moeten houden.

Vaak vind je op de achterkant van de verpakking duidelijke instructies met hoeveel natvoer jouw hond mag krijgen. Er is dus niet één goed antwoord dat we kunnen geven op hoeveel blikvoer je hond mag.

Daarnaast is het ook goed om te weten dat natvoer vaak gecombineerd wordt met droogvoer. Je zal dan dus rekening moeten houden met hoeveel droogvoer jouw hond krijgt en daarbij zal je een deel van het droogvoer moeten vervangen met natvoer.

Wat heb je nodig om nat voer aan je hond te geven?

Het zal je niets verbazen, maar honden eten hun voeding het liefst uit spullen die daarvoor gemaakt zijn. Net als dat mensen graag van een bord eten, eet een hond het liefst uit een honden voerbakken.

Je hebt echter ontzettend veel keuze in wat voor voerbak jij voor je hond koopt. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit een automatische hondenvoerbak, een schrokbak voor als je hond gulzig eet en een puppy voerbakje voor jouw kleine rakker.

Vergeet ook niet om er een placemat hond onder te zetten, zodat je vloer goed schoon blijft. En zorg dat je hond voldoende te drinken heeft met hond waterbak of anti lek drinkbak hond.

Weet dus dat er veel keuze is en dat jij daardoor makkelijk het perfecte product voor jouw trouwe viervoeter kan vinden. Maar er moet natuurlijk ook voeding in de voerbak terecht komen. Hoe vaak geef je jouw hond dan voer. Dat lees je hieronder.

Hoe vaak geef jij een hond voer?

Elke maand zijn er tientallen mensen die binnen Google zoeken naar hoe vaak je een hond zijn of haar voeding mag geven. Omdat dit verschilt per hond, is dit geen hele gekke vraag.

Het is uiteindelijk ook wel fijn om te weten hoe vaak jij jouw hond voeding mag geven. Als je dan ook nog eens rekening houdt met hoeveel voer je hond per maaltijd mag, dan moet het helemaal goed komen!

Het verschilt per leeftijd en per gewichtsklasse, hoe vaak je een hond voeding mag geven. Omdat er niet echt één antwoord te geven is, nemen wij je hieronder mee in wat richtlijnen. Je kan hiermee rekening houden, maar het is een globaal overzicht.

Kleine honden: Puppy’s van een volwassen hond tot 10 kilo hebben ongeveer 3 maaltijden per dag nodig, tot dat ze ongeveer 4 maanden oud zijn. Dan schaal je af naar 2 maaltijden per dag, tot dat ze 10 maanden oud zijn. Vanaf dat moment houd je het bij 1 á 2 maaltijden per dag.

Middelgrote honden: Puppy’s van een volwassen hond vanaf 10 kilo tot ongeveer 25 kilo hebben 3 maaltijden per dag nodig tot dat ze 6 maanden oud zijn. Dan schaal je af naar 2 maaltijden per dag tot ze één jaar oud zijn en dan houd je het bij 1 á 2 maaltijden per dag.

Grote honden: Puppy’s van volwassen honden vanaf 25 kilo en daarboven hebben 3 maaltijden per dag nodig tot dat ze 6 maanden oud zijn. Dan schaal je af naar 2 maaltijden per dag tot ze 15 maanden oud zijn en dan houd je het bij 1 á 2 maaltijden per dag.

Wanneer jij rekening houdt met de richtlijnen hierboven, moet het helemaal goedkomen. Merk je dat jouw hond toch wat te dik wordt of juist te dun blijft, probeer dan een aanpassing te maken in de voeding, in de hoeveelheid voer of in hoe vaak je voer geeft.

Eet je hond te snel? Probeer dit

Het is algemeen bekend dat honden nogal snel kunnen eten. Vaak iets te snel. Het is een oerinstinct, want in het wild is het voor honden belangrijk om snel te eten, zodat andere honden het eten niet kunnen stelen. Maar soms kan dit leiden tot spijsverteringsproblemen zoals winderigheid, braken of diarree.

Gelukkig is er een makkelijke oplossing: een slowfeeder voor honden. Deze voerbakken hebben obstakels en uitsteeksels in de bodem, zodat je hond hieromheen moet werken als het eet. Hierdoor kan je hond niet eens te snel eten, wat kan helpen om spijsverteringsproblemen te voorkomen.

Dus als je hond snel eet, geen paniek. Probeer gewoon een van de anti schrok voerbakken uit en je zult zien dat je hond het voedsel rustiger opeet.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over natvoer voor je hond. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je hond natvoer het beste kan bewaren. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Hoe bewaar je het natvoer van je hond?

Honden natvoer bewaren is iets minder makkelijk dan droogvoer bewaren. Omdat dit voer vochtig is, vergaat het sneller. Je kan natte voeding dan ook minder lang bewaren dan droogvoer.

Droogvoer bewaar je makkelijk in een hondenvoer emmer, echter is dit met natvoer niet te doen. Je bewaart dit het beste afgedekt in de koelkast en laat het zo snel mogelijk opeten door jouw hond, maar idealiter binnen 2 a 3 dagen.

Gelukkig koop je natvoer vaak in de vorm van een kleine verpakking of in een klein blikje. De kans is dus aanwezig dat je een verpakking die open is niet eens hoeft te bewaren. Dit ligt maar net aan wat voor natvoer je gekocht hebt en de inhoud van een verpakking of blikje.

Honden natvoer – Veelgestelde vragen

We hebben veel informatie in dit artikel behandeld, maar we kunnen lang niet elke vraag uitgebreid behandelen. Anders zou dit artikel veel te lang worden. Daarom dat we je nu meenemen in wat veelgestelde vragen en je daarbij van een (kort) antwoord voorzien.

Is natvoer beter dan brokken of ander droogvoer?

Het kan voorkomen dat sommige natvoeding betere voedingswaardes bevatten dan droogvoer. Honden zijn vinden vooral de textuur en smaken van natvoer vaak ook lekkerder. Dit betekent echter niet dat natvoer altijd beter is dan droogvoer. Het is allebei prima voedsel om aan je hond te geven, zolang ze voldoen aan de voedingsbehoeften van je hond.

Hoe vaak geef je een hond natvoer?

Hoe vaak je een hond natte voeding mag geven, verschilt per hondenras, leeftijd en zelfs per merk. Ieder merk heeft namelijk hun eigen instructies. Dit mag zowel natvoer als droogvoer zijn, dus je mag je hond sowieso dagelijks natvoer geven. De hoeveelheid zal per merk verschillen en kan je vaak op de achterkant van de verpakking aflezen.

Wat is het beste natvoer voor honden?

Het beste natvoer hond hebben we in dit blog onderzocht, zoals je hebt kunnen lezen. Uit dit onderzoek zijn een aantal top producten naar voren gekozen. Wij zullen je dan ook niet één goede nat voer hond meegeven, maar meerdere. Zo kan jij zelf bepalen welk product het beste bij jouw eisen en situatie past.

Is natvoer goed voor honden?

Jazeker, natvoer is goed voor jouw hond! Dit komt omdat het licht verteerbaar is en vaak maar de helft van het aantal calorieën bevat in vergelijking met droogvoer. Ook bevat natvoer veel vocht, wat de kans op urineweginfecties verkleint. De meeste honden vinden natvoer heerlijk, vanwege de smaak en geur van vlees en groenten.

Is natvoer beter dan droogvoer voor honden?

Zowel natvoer als droogvoer hebben hun voordelen. Natvoer biedt meer vocht en kan goed zijn voor honden die moeite hebben met gehydrateerd blijven. Droogvoer kan gunstig zijn voor tandheelkundige gezondheid en kan handig zijn als je hond de hele dag door moet eten. Het beste hangt af van de individuele behoeften van je hond en je persoonlijke voorkeur.

Kan je natvoer combineren met droogvoer?

je kunt natvoer combineren met droogvoer om variatie in het dieet van je hond te bieden. Dit kan ook handig zijn als je hond gevoelig is voor tandproblemen, omdat het kauwen van droogvoer kan helpen bij het reinigen van de tanden. Zorg ervoor dat je de totale dagelijkse hoeveelheid voer in balans houdt om overvoeding te voorkomen.

Mag je jouw puppy natvoer geven?

Je kunt natvoer aan je puppy geven, maar zorg ervoor dat het geschikt is voor de levensfase van je puppy. Kies voor puppy-natvoer dat is geformuleerd om aan de specifieke voedingsbehoeften van groeiende honden te voldoen. Puppy’s hebben meer calorieën en voedingsstoffen nodig om gezond te groeien, dus kies een evenwichtige optie.

Kan je het beste natvoer hond als hoofdmaaltijd geven?

Ja, je kunt natvoer als hoofdmaaltijd geven, maar zorg ervoor dat het een compleet en uitgebalanceerde voeding is. Sommige natvoer merken bieden complete maaltijden die alle essentiële voedingsstoffen bevatten die je hond nodig heeft.

Hoe bewaar ik geopend nat voer hond?

Geopend natvoer moet worden bewaard in de koelkast en binnen 2-3 dagen worden gebruikt. Zorg ervoor dat je het voer in een luchtdichte container of met plasticfolie afdekt om uitdroging en geuren te voorkomen. Laat het voer op kamertemperatuur komen voordat je het aan je hond serveert. Controleer altijd de houdbaarheidsdatum op de verpakking.

Is natvoer geschikt voor honden met allergieën?

Er is nat hondenvoer verkrijgbaar voor honden met voedselallergieën of gevoeligheden. Kies hypoallergeen natvoer met beperkte ingrediënten en vermijd ingrediënten waar je hond op reageert. Natvoer met een enkele eiwitbron en graanvrije opties kunnen nuttig zijn voor honden met allergieën.

Is natvoer voor honden geschikt voor oudere honden?

Ja, honden natvoer kan geschikt zijn voor oudere honden, vooral als ze moeite hebben met kauwen vanwege tandproblemen. De zachtere textuur van natvoer kan gemakkelijker te eten zijn voor oudere honden. Kies natvoer dat is geformuleerd voor de behoeften van oudere honden, inclusief gezonde gewrichten en een optimaal gewicht.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Zo niet, horen we dat graag in de comments. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Foto van auteur
Boyd
Baasje van Bincky
Hoi! Ik ben Boyd. Als eigenaar van hondjesinfo.nl help ik hondeneigenaren met het maken van de juiste keuzes. Ik heb in de afgelopen 20 jaar diverse hondenrassen in het gezin gehad, waaronder de West Highland White Terrier, Mechelse Herder, Tibetaanse Terrier en de Shih Tzu. Door mijn jarenlange expertise weet ik hoe ik producten moet beoordelen en hoe ik jou van het beste advies kan voorzien. Ook komen wij meerdere keren voor in landelijke media, zoals fhm,nl, nieuws.nl, justrussel.nl, wonen.nl en autorai.nl.

3 gedachten over “Natvoer hond: 15 beste van 2024 [Beste uit de Test]”

 1. Mijn hondje is 15jaar dus al oud ik geef haar 3xper dag 1ons nat voer zoder granen zout en suiker zij is incontinent laat haar vaak uit en s,nachts een pamper aan ze weegd 12 kilo hopelijk doe ik het goed de andere twee een vrouwtje en mannetje krijgen droog voer ook zoner granen met kip en scaap od vis zij wegen ook plusminus 12kg zijn 12jaar gaan ook 5x per dag uit dus ook voor hun hoop ik dat ik het goed doe ,
  Dankjewel voor de tips en een zalig gezond nieuwjaar grtjes van jeanny

  Beantwoorden
 2. Jammer dat alleen de populaire / meest bekende merken in de lijst staan. Er bestaan veel betere. Bozita, Cavom, Canis, Wolf of wilderness, zijn maar enkele voorbeelden.

  Beantwoorden
  • Hey Donna,

   Dit komt omdat het gaat om de 15 beste en meest populaire natte voeding voor honden. We kunnen dus niet alle merken meenemen.
   We hebben ook andere blogs waarin de merken die jij opnoemt naar voren komen.

   Beantwoorden

Plaats een reactie