Mondwater hond: 14x de beste van 2024 getest [Extra Korting]

Mondwater voor je hond is onmisbaar als jij het gebit van je trouwe viervoeter goed wilt verzorgen of wilt dat jouw hond een frisse adem krijgt. Wist je bijvoorbeeld dat tandvleesaandoeningen één van de meest voorkomende problemen bij honden zijn?

In dit artikel nemen wij je mee in het beste mondwater voor honden van 2024. Ook nemen wij je mee in waar je op moet letten bij het kopen van honden mondwater, wanneer je het juist moet kopen en wat het precies is.

Als laatste geven wij je wat tips mee rondom hoe je honden mondwater het beste kan gebruiken en of het product veilig te gebruiken is. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

Het beste mondwater voor je hond van 2024

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in het beste mondwater voor je hond van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog!

Onze top 5 mondwaters voor honden

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Bij ieder product vermelden we ook een voorbeeld van een review. Op die manier kan jij een hond mondwater kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere hondeneigenaren ook top vinden. Een betere mondwater hond ga je dus bijna niet vinden.

Mondwater van OxyFresh Pets

De honden mondwater van OxyFresh Pet mag niet ontbreken in dit artikel, omdat het momenteel één van de populairdere producten op bol.com is. Dit product krijgt 4,3 uit 5 sterren, meer dan 102 reviews en heeft ook nog eens een hele schappelijke prijs.

Het unieke aan het mondwater van OxyFresh Pet is dat het werkt op basis van zink en oxygene®. Hierdoor is het veilig, niet-giftig en heeft het géén bijwerkingen.

Deze mondwater hond heeft een inhoud van 500 milliliter, waardoor je 100 doses mondwater kan maken. Voor het beste resultaat doe je 5 milliliter mondwater bij 250 milliliter water.

Fantastisch! Ik stond er een beetje sceptisch tegenover maar de andere reviews zagen er veelbelovend uit dus toch geprobeerd en het werkt echt. Geen stinkbekkie meer bij onze Berner Sennen.

Chantalleke123

Honden mondwater van Beaphar

Het tweede product in onze top 5, is het honden mondwater van Beaphar. Dit product krijgt 3,7 uit 5 sterren op bol.com en meer dan 5 reviews.

Beaphar mondwater heeft een inhoud van 250 milliliter, waarmee je in totaal 25 liter drinkwater kan aanmaken. Qua inhoud is het dus een wat kleiner flesje dan het product hierboven, maar de prijs ligt ook wat lager. Wat wil je nog meer?

De mondgeur is veel beter

Rogierx15

Mondwater voor je hond van Virbac Vet

Het derde product in onze top 5 is het mondwater van Virbac Vet. Met 3,8 uit 5 sterren is dit een prima product, wat precies doet wat het hoort te doen.

De werkzame stof in dit product is xylitol, wat de groei van schadelijke bacteriën heel goed afremt. Ook heeft deze mondwater honden een inhoud van 500 milliliter. Afhankelijk van het gewicht van je hond, dien je de juiste hoeveelheid aan het drinkwater toe te voegen. Houd hiervoor onderstaande aan:

 • Honden tot 10kg: 5ml
 • Hond van 10 tot 25kg: 10ml
 • Honden boven de 25kg: 15ml

Mondwater voor je hond van Francodex

Het vierde product in onze top 5 is het mondwater van Francodex. Dit product heeft nog geen reviews verzameld, omdat het één van de nieuwste producten op bol.com is. Ben jij de eerste die dit product test?

Deze honden mondwater heeft een inhoud van 0,5 liter, net als het product hierboven. Op de verpakking staat dat het een 2 in 1 werking heeft, echter is het gewoon een mondwater dat de vorming van tandplak en tandsteen tegengaat én bijdraagt aan de gezondheid van het gebit van jouw hond.

Honden mondwater-set van Oxyfresh

Het laatste product in onze top 5 is wederom van het merk Oxyfresh. Dit keer is het een complete set dat sinds kort op bol. com staan.

Met deze set sla je meerdere vliegen in één klap. Je ontvangt namelijk niet alleen Oxyfresh mondwater, maar ook tandpasta hond en 3 vingertandenborstels. Een complete set krijg je dus. Wel zijn de verpakkingen wat kleiner. Zo heeft de Oxyfresh mondwater een inhoud van 88 milliliter en de tandpasta van 29 milliliter.

Zowel het mondwater als de tandpasta hebben de gepatenteerde mix Oxygene en zink als actieve bestanddelen, wat de producten van Oxyfresh kenmerkt. Het is niet voor niets één van de betere merken op de markt.

Helpt echt. En direct. Handig 3 borsteltjes.

Pmm66

Zit het mondwater voor je hond niet in bovenstaande lijst? Niet getreurd! Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 25 verschillende honden mondwaters hebben!

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar het beste honden mondwater, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

 • Prijs van het product
 • Aantal reviews van kopers
 • Hoogte van de beoordeling
 • Kwaliteit aan de hand van de reviews
 • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij het beste mondwater hond voor jouw situatie vinden.

Wat is honden mondwater?

Als het goed is, heb je een goed idee van wat honden mondwater is. Vooral na het zien van bovenstaande producten. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit!

Mondwater voor honden is in de basis hetzelfde als bij mensen. Het is een mengsel waarmee je het gebit en de mond reinigt. Alleen de werkzame stoffen en de manier waarop je mondwater bij honden gebruikt is anders.

De insteek blijft wel dat je honden mondwater gebruik om de mond en het gebit van jouw hond te verzorgen, dat de vorming van tandplak tegengaat en dat jouw hond een frissere adem krijgt. Hoe je dit precies doet en waarom je dit moet doen lees je hieronder en verderop in dit artikel.

Een mondwater voor je hond uitkiezen kan echter best wel lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en modellen. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je mondwater voor je hond zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je honden mondwater gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achterkomen.

mondwater voor honden

Wanneer moet je mondwater voor jouw hond kopen?

Nu je weet wat mondwater voor je hond is, is het belangrijk om te kijken wanneer je dit juist zou moeten aanschaffen.

In onze optiek zijn er een aantal redenen die we voor jou hebben verzameld, gebundeld en hieronder zullen uitleggen. Het is belangrijk om deze redenen goed door te nemen, zodat je voor jezelf kunt bepalen welke reden het meest op jouw situatie van toepassing is.

Mondwater voor honden helpt tegen vieze adem

Eén van de eerste redenen waarom hondeneigenaren mondwater voor hun hond kopen, is meteen ook een hele belangrijke.

Allereerst is het goed om te weten dat honden mondwater helpt bij het tegengaan van een slechte adem en zorgt voor een frisse adem. Door het mondwater frequent te gebruiken, zal de slechte adem van jouw hond frisser gaan ruiken.

Vooral bij honden die erg veel hijgen kan dit een hele verademing zijn (pun intended). Daarnaast is een frisse mond ook gewoon belangrijk, net als bij mensen, omdat een slechte mondhygiëne allerlei nare gevolgen heeft.

Het helpt tegen tandsteen en tandplak

Niet alleen kan je de stinkende adem van je hond aanpakken, maar honden mondwater kan ook zeker helpen bij het bestrijden van tandsteen en tandplak.

Tandsteen en tandplak komt bij de meeste honden namelijk sneller én vaker voor dan bij mensen. Dit komt omdat wij zelf onze tanden goed kunnen poetsen. Honden kunnen dit niet (wel als je een hondentandenborstel hebt natuurlijk).

Het dagelijks gebruik van mondwater bij je hond kan helpen bij het tegengaan van tandsteen en tandplak. Doe je dit niet, dan is de kans aanwezig dat het tandvlees ontstoken raakt en dat je hond een slechtere adem krijgt.

Mondwater kan ontstoken tandvlees verzorgen en helen

Ook goed om te benoemen is dat je mondwater bij een hond kan gebruiken om tandvleesaandoeningen te verzorgen. Het is eerder al benoemd, maar dit is één van de meest voorkomende problemen bij de meeste honden.

Door ontstoken tandvlees bijvoorbeeld komen er schadelijke bacteriën in het lichaam vanuit de bloedbaan. Om dit tegen te gaan is een goede mondverzorging dus erg belangrijk.

Als jouw hond al ontstoken tandvlees heeft, is het dus van belang dat je zijn gebit goed bijhoudt. Dit doe je, onder andere, met mondwater. Op die manier kan de ontsteking helen, maar voorkomen is altijd beter dan genezen natuurlijk.

Geschikte mondwater voor iedere hond

Het laatste voordeel dat we willen benoemen, is dat je voor iedere hond wel een geschikte mondwater of mondspray kan vinden. Zoals je bovenaan dit artikel hebt kunnen zien, heb je de keuze uit veel verschillende merken, verpakkingen en soorten.

Juist vanwege dit grote aanbod is de kans groot dat je een hond mondwater vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw hond of puppy past. Met dit artikel proberen we jou simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarop je mondwater voor je hond zou kunnen kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je honden mondwater gaat kopen? Dat ga je in de volgende alinea ontdekken.

oxyfresh hond

Mondwater voor je hond kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij mondwater voor je hond gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op wat jij nodig hebt en verwacht en op wat jouw hond of puppy op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat jij een goede keuze kan maken. Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Werkzame stoffen

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de werkzame stoffen in een product. Mocht jouw hond bijvoorbeeld allergisch zijn voor een stof, dan wil je dit niet in het mondwater hebben.

Daarnaast is de ene stof iets agressiever dan de ander. Door hier onderzoek naar te doen, weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Sowieso zijn de producten van OxyFresh Pets erg diervriendelijk, omdat dat werkt op basis van zink en oxygene.

Daarbij is het goed om te benoemen dat natuurlijke ingrediënten effectief zijn in het tegengaan van tandplak en het bestrijden van bacterien. Je kunt dan denken aan groene thee, gember en bijvoorbeeld aloë vera. Van deze ingrediënten is het bekkend dat ze een ontstekingsremmende werking hebben.

De meeste producten zijn daarnaast ook uitgebreid met andere ingrediënten. Denk aan zink, citroenzuur en natriumbenzonaat, om maar even een paar te benoemen. Deze stoffen dragen enerzijds bij aan een langere houdbaarheid en anderzijds aan een effectieve bestrijding van tandsteen, bacterien en tandplak.

Mondwater of mondspray

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de manier waarop je het mondwater voor honden dient toe te dienen, namelijk: of je het als mondwater wilt gebruiken of als mondspray.

Verderop in dit artikel lees je hoe mondwater precies werkt. Hierbij giet je een kleine hoeveelheid mondwater rechtstreeks bij het drinkwater, waarna je hond het opdrinkt. Bij mondspray spray je het rechtstreeks in de bek van jouw hond.

Onze voorkeur gaat uit naar mondwater die je bij het drinkwater giet, maar er zijn ook diverse mondsprays voor honden op de markt.

Inhoud van de verpakking

Het zal je niets verbazen, maar iedere honden mondwater is anders. Ook qua inhoud. Dit zorgt er dus voor dat je ook naar dit punt zult moeten kijken. Vaak is het zo dat een grotere inhoud ervoor kan zorgen dat je langer met de hondenmondwater kan doen. Dit is echter wel afhankelijk van hoe je het gebruikt en welk merk je koopt.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Door de ervaringen van anderen hondeneigenaren goed door te nemen, kun je eventuele issues, problemen of tekortkomingen in kaart brengen, voordat je het gaat aanschaffen. Dit helpt je niet alleen een teleurstelling te voorkomen, maar ook om ongewenste aankopen te voorkomen. Als je ziet dat veel producten slechte reviews of lage scores krijgen, wil je deze het beste vermijden. Op die manier koop je alleen de beste producten voor jouw hond.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de beste mondwater voor jouw hond aanschaft.

Prijs van het honden mondwater

Het is van belang om bij de aanschaf van spullen voor je hond ook rekening te houden met de prijs ervan. De prijs dient wel bij je budget te passen. Daarnaast heb je vaak de keuze uit diverse prijscategorieën, variërend van betaalbare producten tot meer prijzige merken. Door goed naar de prijs te kijken, kun je een product vinden dat zowel bij je budget past als bij jouw hond.

Ook is het zo dat bepaalde items langer mee kunnen gaan dan andere items, vertelt de prijs je vaak iets over de duurzaamheid en kwaliteit van het product. Een hogere prijs duidt vaak op een betere kwaliteit. Het kan daarom de moeite waard zijn om iets meer te betalen voor kwalitatief goede producten.

Uiteindelijk blijft de prijs een persoonlijke afweging. Sommige hondenbaasjes vinden het niet erg om wat meer te betalen, terwijl anderen de voorkeur geven aan goedkopere opties. Dit is compleet afhankelijk van jouw eigen voorkeur.

De prijs van mondwater voor honden begint vanaf zo’n €15 en kan oplopen tot ongeveer €50, voor als je het beste van het beste wilt. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er rekening mee dat jouw budget dus tussen deze twee bedragen zal moeten zitten.

honden mondwater

Wat veroorzaakt een slechte adem bij honden?

Een stinkende adem bij honden kan diverse oorzaken hebben. Maar wat zijn deze oorzaken en waarom krijg je hond een slechte adem? We nemen je mee in de meest voorkomende oorzaken.

Eén van de eerste zaken die impact heeft op de adem van jouw hond is de voeding. Een dieet dat rijk is aan vettig voedsel of voedsel dat moeilijk verteerbaar is, kan leiden tot een onaangename adem.

De tweede oorzaak is tandplak en tandsteen. Net als bij mensen kunnen honden een slechte adem krijgen als gevolg van tandplak en tandsteen in hun mond. Schadelijke bacteriën kunnen helemaal losgaan in deze ophoping, waardoor de geur van de adem steeds meer gaat stinken.

Andere oorzaken hebben ook te maken met de mond. De meeste honden kunnen bijvoorbeeld last hebben van mondinfecties, tandvleesaandoeningen of zelfs tandabcessen, die allemaal kunnen bijdragen aan een slechte adem door de schadelijke bacteriën.

Zoals je ziet, zijn er veel oorzaken die de adem van je hond kunnen verslechteren. Daarom dat wij je nu meenemen in hoe je honden mondwater gebruikt en hoe je deze oorzaken (deels) kunt bestrijden.

Hoe gebruik je honden mondwater?

Wanneer je het beste mondwater voor je hond hebt gekocht, is het natuurlijk fijn om te weten hoe je dit product het beste kan gebruiken. Je wilt niets liever dan dat je hond een frisse adem heeft. Maar hoe gebruik je dit product en waarmee dien je rekening te houden?

Het gebruiken van mondwater is bij honden anders dan bij mensen. Mensen gorgelen mondwater en spugen het vervolgens uit. Bij honden voeg je een beetje toe aan het drinkwater, waarna jouw hond het water opdrinkt.

Afhankelijk van welk product of merk dat je koopt, moet je vaak een beetje mondwater bij een bepaalde hoeveelheid water toevoegen. That’s it!

Check even de concrete hoeveelheid dat je toe aan het drinkwater voegt, bij het product dat je koopt, want dit kan tussen de afzonderlijke merken verschillen.

Ben je er dus van bewust dat honden mondwater iets anders werkt dan mondwater die mensen gebruiken. Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over mondwater voor je hond. We hebben het alleen nog niet gehad over of dit product wel veilig is. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Is mondwater voor je hond wel veilig?

Maandelijks zijn er best wat mensen die binnen Google zoeken naar de vraag of mondwater veilig is voor een hond.

Hier kunnen we kort en krachtig op antwoorden. Ja! Mondwater is voor honden 100% veilig. Het is niet schadelijk en ook niet giftig voor honden. Dat zou natuurlijk ook een beetje raar zijn.

Wel is het zo dat bepaalde grondstoffen bepaalde bijwerkingen kunnen hebben. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer jouw hond allergisch is voor bepaalde stoffen. Bekijk daarom altijd wat de werkzame stof is van een product, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

Waarom is een goede mondhygiëne zo belangrijk?

Een goede mondhygiëne is zeer belangrijk voor honden, net zoals het belangrijk is voor ons. Een slechte mondgezondheid kan allerlei nare gevolgen hebben.

Bij een slechte mondhygiëne kunnen bacteriën zich ophopen en tandvleesontsteking veroorzaken. Dit is niet alleen pijnlijk, maar ook schadelijk voor de tanden en het omliggende weefsel. Ook zal een goede mondhygiëne de opbouw van tandplak tegengaat en tandsteen helpen te bestrijden.

Honden beginnen hun spijvertering in de mond door kauwen en het mengen van hondenvoer met speeksel. Een gezonde mond maakt een betere spijsvertering mogelijk, terwijl een slechte mondhygiëne kan leiden tot problemen zoals slechte adem en een verminderde eetlust.

Daarnaast kunnen schadelijke bacteriën vanuit de mond in de bloedbaan terechtkomen en andere organen aantasten, zoals het hart, de nieren en de lever. Regelmatig tandenpoetsen en een een prima mondwater kunnen deze risico’s verminderen.

Andere gevolgen van een slechte mondhygiëne bij honden zijn

 1. Slechte adem (halitose): Een van de eerste tekenen van een slechte mondgezondheid bij honden is een onaangename geur uit de mond, wat vaak duidt op tandplak en tandsteen.
 2. Tandverlies: Bij ernstige tandvleesaandoeningen kunnen de tanden losraken en uitvallen, wat leidt tot pijn en moeite bij het eten.
 3. Ontstekingen en pijn: Ontstoken tandvlees kan pijnlijk zijn voor jouw hond en kan het kauwgedrag beïnvloeden.
 4. Verminderde eetlust: Honden met pijnlijke tanden en tandvlees kunnen hun eetlust verliezen en minder goed eten, wat kan leiden tot gewichtsverlies en ondervoeding.
 5. Verhoogd risico op andere gezondheidsproblemen: Slechte mondhygiëne kan bijdragen aan het ontstaan of verergeren van andere gezondheidsproblemen, zoals infecties in andere delen van het lichaam door bacteriële verspreiding.

Zoals je ziet zul je de mondhygiëne van honden serieus moeten nemen en regelmatig het gebit verzorgen. Door dit te doen, kunnen we de gezondheid en het welzijn van onze trouwe viervoeters goed houden en hen helpen een gelukkig en gezond leven te leiden.

Mondwater hond – veelgestelde vragen

Voordat wij dit artikel afsluiten, willen wij je wat veelgestelde vragen laten zien. Heb jij, na het lezen van dit artikel, alsnog een prangende vraag> Stel die dan gerust in de reacties hieronder. Dan nemen wij het mee in de onderstaande lijst.

Wat is het beste mondwater voor honden?

De beste mondwater voor honden hebben we in dit blog onderzocht, zoals je hebt kunnen lezen. Uit dit onderzoek zijn een aantal top producten naar voren gekozen. Wij zullen je dan ook niet één goed product meegeven, maar meerdere. Zo kan jij zelf bepalen welk product het beste bij jouw eisen en situatie past.

Waarom koop je mondwater voor je hond?

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, levert honden mondwater je allerlei voordelen op. Toch wel één van de meest belangrijke voordelen is dat met mondwater jouw hond frisser uit zijn of haar bek gaat ruiken. Daarnaast is het ook gewoon goed voor het gebit van jouw hond.

Hoe moet je honden mondwater toedienen?

Waar mensen normaal mondwater uitspugen, is dit bij honden niet het geval. Zij slikken het door. Daarom moet je de meeste mondwaters verdunnen met het drinkwater, zodat je hond het op kan drinken. Hiermee verdun je de mondwater voor honden als het ware. Check ook altijd de gebruiksaanwijzing, zodat je zeker weet dat je de juiste verdunning aanhoudt.

Is mondwater voor honden veilig?

Ja, mondwater voor honden is veilig als het correct wordt gebruikt en als je een product kiest dat speciaal is gemaakt voor honden. Deze producten zijn gemaakt met diervriendelijke ingrediënten en hebben geen xylitol of alcohol die giftig kunnen zijn voor je hond.

Kan je menselijke mondwater gebruiken bij honden?

Nee, absoluut niet. Menselijk mondwater bevat ingrediënten zoals xylitol en alcohol die schadelijk en zelfs dodelijk kunnen zijn voor honden. Daarom moet je altijd een mondwater gebruiken dat speciaal is gemaakt voor honden.

Vanaf welke leeftijd kan je hond mondwater gebruiken?

Het is een goed idee om mondwater te introduceren zodra je hond zijn volwassen tanden krijgt. Dit is meestal rond de leeftijd van zes maanden. Door vroeg te beginnen met mondhygiëne, kun je de kans op tandheelkundige problemen later verminderen.

Werkt mondwater voor honden wel echt?

Ja, studies hebben aangetoond dat mondwater voor honden effectief kan zijn bij het verminderen van tandplak en tandsteen en het draagt bij aan een frissere adem. Echter, het is geen vervanging voor regelmatige professionele gebitsreiniging en tanden poetsen.

Wat kun je doen als je hond het mondwater niet lekker vindt?

Als je hond het mondwater niet lekker vindt, kan je proberen het merk te veranderen of de hoeveelheid mondwater die je gebruikt geleidelijk te verhogen. Sommige honden kunnen even wennen aan de smaak.

Hoe vaak gebruik je mondwater hond?

De frequentie hangt af van het specifieke product dat je gebruikt, maar over het algemeen wordt het aanbevolen om dagelijks mondwater te gebruiken voor het beste resultaat.

Kan mondwater voor honden je hond helpen als hij al tandproblemen heeft?

Mondwater kan helpen bij het verbeteren van de mondhygiëne, maar het is niet bedoeld om bestaande tandheelkundige problemen te behandelen. Als je hond al problemen heeft met zijn tanden of tandvlees, moet je hem meenemen naar de dierenarts voor een behandeling.

Wat als je hond het mondwater niet wil drinken?

Als je hond weigert water te drinken met mondwater, kan je proberen het mondwater te mengen met wat natvoer, of een ander merk of smaak proberen. Het kan enige tijd duren voordat je hond gewend raakt aan de smaak. Je kunt echter ook een mondspray overwegen.

Zijn er bijwerkingen van het gebruik van mondwater bij honden?

Bijwerkingen van hondenmondwater zijn zeldzaam, maar het is mogelijk dat je hond een maagklachten krijgt als hij te veel mondwater binnenkrijgt. Als je merkt dat je hond ziek is na het gebruik van mondwater, stop dan met het gebruik en raadpleeg je dierenarts.

Wat als je hond allergisch is voor een ingrediënt in het mondwater?

Als je merkt dat je hond een allergische reactie heeft na het gebruik van mondwater, zoals braken, diarree of jeuk, stop dan onmiddellijk met het gebruik en raadpleeg je dierenarts. Je dierenarts kan alternatieve producten aanbevelen die veiliger zijn voor je hond.

Moet je jouw hond extra laten drinken als je mondwater aan het water toevoeg?

Nee, het is niet nodig om je hond extra te laten drinken als je mondwater aan het water toevoegt. Je moet het mondwater gewoon toevoegen aan het normale drinkwater van je hond volgens de instructies op de verpakking. Je hond zou zijn normale drinkgedrag moeten blijven volgen.

Hoe lang duurt het voordat je verbetering ziet na het gebruik van mondwater voor honden?

Hoe lang het duurt is afhankelijk van diverse zaken. Over het algemeen zou je na ongeveer één tot twee weken regelmatig gebruik verbetering moeten ruiken in de adem van je hond. De vermindering van tandplak en tandsteen kan langer duren, misschien zelfs enkele maanden.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Zo niet, horen we dat graag in de comments. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Foto van auteur
Boyd
Baasje van Bincky
Hoi! Ik ben Boyd. Als eigenaar van hondjesinfo.nl help ik hondeneigenaren met het maken van de juiste keuzes. Ik heb in de afgelopen 20 jaar diverse hondenrassen in het gezin gehad, waaronder de West Highland White Terrier, Mechelse Herder, Tibetaanse Terrier en de Shih Tzu. Door mijn jarenlange expertise weet ik hoe ik producten moet beoordelen en hoe ik jou van het beste advies kan voorzien. Ook komen wij meerdere keren voor in landelijke media, zoals fhm,nl, nieuws.nl, justrussel.nl, wonen.nl en autorai.nl.

Plaats een reactie