15x beste geperste hondenbrokken, aangeraden door onze experts

Geperste hondenbrokken is een soort van hondenvoer, alleen dan op een speciale manier geproduceerd. Dit voer levert allerlei voordelen op, die je in dit blog zal gaan ontdekken.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste geperste hondenbrokken van 2024. Ook nemen wij je mee in waar je op moet letten bij het kopen van geperste brokken voor je hond, waarvoor je het gebruikt en waarom je het juist moet kopen.

Als laatste geven wij je wat tips mee over het verschil tussen geperst hondenvoer en normaal hondenvoer, welke soorten geperste brokken er zijn én hoe je dit voer het beste kan bewaren. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

Beste geperste hondenbrokken: Onze top 5

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste geperste hondenbrokken kunnen laten zien. Onderstaande producten hebben wij zelf getest of zijn getest door lezers van onze blog.

Onze favoriete beste hondenbrokken geperst van 2024

goede geperste hondenbrok

Dog Chef hondenvoer

Dog Chef maakt vers en hoogwaardig hondenvoer met natuurlijke ingrediënten, zonder kunstmatige toevoegingen.

Voor iedere hond wordt een menu samengesteld, dat perfect aangepast is aan de behoeften van jouw hond, afhankelijk van de leeftijd, gewicht, ras, eetlust, allergieën en gewoonten. En het wordt gratis thuisbezorgd!

Meer weten? Check hier onze Dog Chef review of maak gebruik van onze kortingscode “WXW6052” om 30% korting te krijgen op je 1e bestelling

Gebruik kortingscode WXW6052 en krijg 30% korting op je 1e bestelling

Bij ieder product vermelden we ook een voorbeeld van een review. Op die manier kan jijde beste geperste brokken kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere hondeneigenaren ook top vinden. Een betere geperste brok hond ga je dus bijna niet vinden.

Beste geperste hondenbrokken Regular van Wooof

Het eerste product in onze top vijf zijn de geperste hondenbrokken Regular van Wooof. Dit product krijgt momenteel 4,6 uit 5 sterren en meer dan 70 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten op bol.com.

Het geperst hondenvoer van Wooof is in verschillende smaken, voor verschillende leeftijden en in diverse verpakkingen te verkrijgen. Zo zie je hierboven persbrokken hond met een inhoud van 14 kilo, maar je kan bijvoorbeeld ook voor 36 kilo kiezen.

Tevens is dit voer tarwe(gluten)vrij, uitsluitend gemaakt van natuurlijke ingrediënten en het bevat geen kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen. Wat wil je nog meer?

Goed hondenvoer, geschikt voor kleine en grote honden. Geen troep erin, mijn hondjes zijn er al jaren fan van en het is erg betaalbaar

Lady5jaar

Beste geperst hondenvoer Premium van Biofood

Het tweede product in onze top vijf is het Geperst hondenvoer Premium van Biofood. Dit product krijgt momenteel 4,7 uit 5 sterren en meer dan 15 reviews op bol.com.

Biofood hond heeft diverse smaken geperst hondenvoer in het assortiment, waardoor Lam & Rijst smaak dat je hierboven ziet. Tevens kan je uit diverse verpakkingen kiezen, zoals 5 of 13,5 kilo. Het voer van Biofood wordt gemaakt met de beste ingrediënten.

In dit geval dus het beste lamsvlees en toegevoegde zalmolie. Ook is het een hypoallergeen voer hond en is het tarwe- en glutenvrij. Daarnaast krijg je stapelkorting, als je meerdere verpakkingen tegelijk koopt. Deze kan oplopen tot 5%, dus doe hier zeker je voordeel mee.

Topvoer voor voedselgevoelige honden. In een mum van tijd hebben ze een prachtige vacht en stevige compacte ontlasting.

Ginger6

Beste geperste brok van Naturis

Het derde product in onze top vijf is de Geperste brok van Naturis. Dit product krijgt momenteel 4,5 uit 5 sterren en meer dan 10 reviews op bol.com.

Wanneer je gaat voor de geperste brok van Naturis, kan je kiezen uit een verpakking van 5 kilo of 15 kilo. Tevens kan je bij dit merk diverse smaken vinden, zoals bijvoorbeeld kip en lam.

Het bovenstaande hondenvoer Naturis is speciaal ontwikkeld voor honden met een hoge activiteit. Al met al dus een meer dan prima product als je het ons vraagt.

Positieve punten van dit artikel zijn: hoge kwaliteit en mijn huisdier vindt het lekker.

Aht7

Beste geperste brokken hond van Renske

Het vierde product in onze top vijf is het Geperste brokken hond van Renske. Deze persbrokken hond krijgt momenteel 4,1 uit 5 sterren en meer dan 10 reviews op bol.com.

De geperste hondenbrokken van Renske zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en verpakkingen. Hierboven zie je zalm hondenvoeding, maar je hebt bijvoorbeeld ook lam, eend en hondenvoer konijn. Ook zijn veel smaken graanvrije hondenbrokken. Dit droogvoer is verkrijgbaar in verpakkingen van 3 kilo en 15 kilo

Goed om te benoemen: Dit voer is gemaakt van 100% natuurlijk ingrediënten, het bevat geen gluten en tarwe en verrijkt is met omega-3 vetzuren. Meer heb je niet nodig toch?

Onze labrador is erg allergisch ingesteld maar doet het op deze brokken bijzonder goed. We zijn van alle medicatie af!

Labrador2011

Beste geperste hondenbrokken van Hayes Brothers

Het laatste product in onze top vijf zijn de Geperste hondenbrokken van Hayes Brothers. Deze persbrok hond krijgt momenteel 4,8 uit 5 sterren en meer dan 5 reviews op bol.com.

Ook de geperste brokken van Hayes Brothers zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en verpakkingen. Waarom je voor dit Hayes Brothers hondenvoer zou moeten kiezen is omdat er alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt worden. Het heeft geen kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen.

De brokken zitten boordevol vitaminen en mineralen en een gebalanceerde hoeveelheid eiwitten, vetten en koolhydraten. Daarbij kan je ook bij dit merk stapelkorting ontvangen, welke kan oplopen tot wel 14%.

Honden doen het er prima op, vooral mijn wat oudere hond zit niet langer verschrikkelijk te persen en ze vinden het allebei lekker.

Steef58

Goede geperste hondenbrokken: Top 15

Staat jouw product niet in onze top 5 beste geperste hondenbrokken hierboven? Geen probleem. Bij het onderzoek dat wij gedaan hebben, hebben we 15 verschillende geperste hondenbrokken geëvalueerd.

We nemen je hieronder mee in deze 15 beste geperste brokken hond van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog!

Goed om aan te geven: onderstaande producten zijn met een verschillende inhoud, voor diverse leeftijden, diverse smaken en vaak ook verschillende hondenrassen te verkrijgen. Klik even op “controleer prijs” om het juiste voer voor jouw hond te vinden.

Zit jouw geperst hondenvoer niet in bovenstaande lijst? Niet getreurd! Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 180 verschillende geperste brokken voor je hond op voorraad hebben!

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste geperste brokken, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

 • Prijs van het product
 • Aantal reviews van kopers
 • Hoogte van de beoordeling
 • Kwaliteit aan de hand van de reviews
 • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste geperste brokken hond voor jouw situatie vinden.

Wat zijn geperste hondenbrokken?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat geperste hondenbrokken zijn. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Zoals de naam van al zegt, is een geperste hondenbrok een brok dat in elkaar geperst is. Dit zorgt ervoor dat er geen lucht in de brokken zit en dat de brokken minder ruimte in nemen. Alle voedingsstoffen die in de brok verwerkt zijn, zijn in elkaar geperst, waardoor jouw hond toch nog genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt.

Geperste hondenbrokken zijn niet alleen kleiner, maar ook makkelijker te verteren. De geperste brok valt namelijk sneller uit elkaar in de maag. Geperste brokken worden op een relatief veel lagere temperatuur bereid, in vergelijking met krokante brokken. Dat zou er dan voor moeten zorgen dat de voedingsstoffen minder worden aangetast door verhitting en beter bewaard blijven.

Bij deze lage temperatuur worden de brokken in elkaar geperst. Geperste brokken bestaan meestal uit veel vleesmeel en dit is van tevoren wel verhit. Daarom verschillen de meningen ook over het feit dat alle voedingsstoffen bewaard worden tijdens de bereiding van de brokken.

Geperste brokken voor je hond uitkiezen kan echter best wel lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en smaken. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar de juiste geperste hondenbrok. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan geperste hondenbrokken moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we hieronder even bij stil.

geperste brokken hond

Waarom moet je geperste hondenbrokken kopen?

Nu je weet wat geperste brokken zijn en welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar wanneer je dit voer juist zou moeten aanschaffen. De onderstaande redenen zijn nogal voor de hand liggend, maar belangrijk om door te nemen.

Honden moeten nu eenmaal eten

De allereerste reden waarom mensen geperste brokken voor hun hond kopen, is meteen ook een hele belangrijke reden. Jouw hond heeft simpelweg voer nodig om te kunnen overleven en geperste brokken is dan één van de soorten waaruit je kan kiezen.

Wel is het zo dat je kan kiezen uit veel verschillende soorten honden voer. Denk dan bijvoorbeeld aan droogvoer zoals brokken, natvoer hond of vers vlees, naast eventuele snacks en snoepjes.

Hoge concentratie voedingsstoffen

Doordat de brokken helemaal in elkaar worden geperst op zo’n lage temperatuur, zitten er in een brok meer voedingsstoffen. Dit zorgt ook voor een compactere brok en je hoeft je hond minder grote porties te geven, aangezien er meer voedingsstoffen zitten in een brok. Hetzelfde geldt voor de verpakking van geperste brokken. De brokken kunnen in een kleiner verpakking worden verpakt, waardoor ze minder ruimte innemen.

(vaak) goedkoper dan krokante brokken

De brokken nemen dus minder ruimte in omdat ze compacter zijn, maar ook hoef je de hond minder grote porties te geven. En dat betekent niet alleen dat je minder ruimte kwijt bent aan de voeding van jouw hond, maar ook minder geld! En dat is natuurlijk erg prettig voor de portemonnee.

Beter voor de vertering

De grootste voordelen bij geperste hondenbrokken liggen dus bij het feit dat de brokken compacter zijn en daardoor minder ruimte in beslag nemen en minder kosten. Maar de brokken nemen niet alleen minder ruimte in huis en in je portemonnee in, maar ook in de maag van de hond.

Je hoeft de hond namelijk een stuk kleinere porties te geven en dat zorgt voor minder maagbelasting. Het is niet alleen goed voor de maagbelasting, maar de kleinere porties zorgen ook nog voor een gemakkelijker verteerproces en een mindere belasting van het verteringsstelsel.

Beter behoud van voedingsstoffen

We hebben het eerder al kort even benoemd, maar brokken die geperst zijn worden op een relatief lage temperatuur bereid. Dat is gunstig voor de voedingsstoffen. De voedingsstoffen worden hierdoor namelijk een stuk minder erg aangetast dan het geval is bij een normale bereiding op hoge temperatuur.

Dit wil overigens niet gelijk betekenen dat brokken die geperst zijn per definitie gezonder zijn dan krokante brokken. Er zijn hiervoor ook nog een hoop andere factoren die meetellen.

Ideaal voor honden met zwakkere tanden

Een ander bijkomend voordeel van het kopen van goede geperste hondenbrokken, is dat het beter is voor oudere honden of honden met gebitsproblemen. Dit komt omdat de brokken zachter zijn en gemakkelijker te kauwen, wat het eten makkelijker maakt voor deze honden.

Voor iedere hond is er een geschikt product te vinden

Het laatste voordeel dat we willen benoemen, is dat je voor iedere hond wel een geschikte geperste brok kan vinden. Zoals je bovenaan dit artikel hebt kunnen zien, heb je de keuze uit veel verschillende producten, smaken en merken.

Juist vanwege dit grote aanbod is de kans groot dat je een product vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw hond past. Met dit artikel proberen we jou simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven. 

Kortom, geperste honden brokken kunnen gemakkelijker te eten zijn voor sommige honden, beter voor de gezondheid van de hond zijn en beter zijn voor het milieu. Daarom kunnen geperste brokken een goede keuze zijn voor honden die deze voeding nodig hebben.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je geperste brokken voor je hond zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

geperste hondenbrokken

Geperste hondenbrokken kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste geperste brokken voor je hond gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op wat jij nodig hebt en verwacht en op wat jouw puppy op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat jij een goede keuze kan maken. Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Grootte & leeftijd van jouw hond

Allereerst is het belangrijk dat je het voer afstemt op hoe oud én hoe groot jouw hond is. Een kleine hond heeft namelijk een andere voedingsbehoefte dan een grote hond. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor puppy’s, die hebben een andere behoefte dan senior honden.

Gelukkig kan je bij bol.com makkelijk op zowel leeftijd als grootte filteren, waardoor je de beste producten voor jouw hond te zien krijgt.

Smaak van de geperste hondenbrokken

Niet alleen zal je rekening moeten houden met de leeftijd en grootte van jouw hond, ook is het belangrijk dat je geperste brokken koopt die jouw hond daadwerkelijk zal opeten.

De keuze is heel divers, dus je vindt vast wel wat smaken en producten die jouw hond lekker vindt. Veel voorkomende smaken zijn bijvoorbeeld hondenvoer kip, rund, hondenvoer eend, vis en hondenvoer lam.

Weet in ieder geval dat er meer dan genoeg keuze is en dat je dus genoeg andere merken en smaken kan proberen.

Weet je niet zo goed wat voor smaak jouw hond lekker vindt? Dan is het verstandig om een kleine verpakking te kopen, voor het geval dat jouw hond het eten niet lust. Dat scheelt geld:).

Inhoud van de verpakking

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden, is hoeveel geperste brokken je per keer gaat kopen. Het is namelijk zo dat je een lagere prijs per kilo betaald, wanneer je een hele grote verpakking koopt. Bij een kleine verpakking ligt de prijs per kilo doorgaans hoger en is het dus duurder.

Door een grootverpakking te kopen kan je uiteindelijk flink wat geld besparen op de kosten die je maakt. En dat is weer goed voor de portemonnee! Daarnaast kan je zo’n grootverpakking geperste brokkenperfect bewaren in een bewaarton hondenvoer.

Soort geperste hondenbrokken

Wanneer je hondenbrokken geperst gaat kopen, is het belangrijk om rekening te houden met het soort geperst brokken dat je wilt aanschaffen. Sommige honden hebben namelijk een bepaalde allergie, hebben voedsel nodig dat geschikt is als dieetvoeding of hebben glutenvrij voer nodig.

Verder op in dit artikel staan we kort even stil bij de diverse soorten én leggen wij je uit hoe je de beste selectie kan maken.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Door de ervaringen van anderen hondeneigenaren goed door te nemen, kun je eventuele issues, problemen of tekortkomingen in kaart brengen, voordat je het gaat aanschaffen. Dit helpt je niet alleen een teleurstelling te voorkomen, maar ook om ongewenste aankopen te voorkomen. Als je ziet dat veel producten slechte reviews of lage scores krijgen, wil je deze het beste vermijden. Op die manier koop je alleen de beste producten voor jouw hond.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw hond aanschaft.

Prijs van de geperste brokken

Het is van belang om bij de aanschaf van spullen voor je hond ook rekening te houden met de prijs ervan. De prijs dient wel bij je budget te passen. Daarnaast heb je vaak de keuze uit diverse prijscategorieën, variërend van betaalbare producten tot meer prijzige merken. Door goed naar de prijs te kijken, kun je een product vinden dat zowel bij je budget past als bij jouw hond.

Ook is het zo dat bepaalde items langer mee kunnen gaan dan andere items, vertelt de prijs je vaak iets over de duurzaamheid en kwaliteit van het product. Een hogere prijs duidt vaak op een betere kwaliteit. Het kan daarom de moeite waard zijn om iets meer te betalen voor kwalitatief goede producten.

Uiteindelijk blijft de prijs een persoonlijke afweging. Sommige hondenbaasjes vinden het niet erg om wat meer te betalen, terwijl anderen de voorkeur geven aan goedkopere opties. Dit is compleet afhankelijk van jouw eigen voorkeur.

De prijs van geperste hondenbrokken begint vanaf zo’n €13 voor goedkope geperste hondenbrokken en kan oplopen tot ongeveer €135, voor als je het beste van het beste wilt hebben. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er rekening mee dat jouw budget dus tussen deze twee bedragen zal moeten zitten. Laten we verder gaan met het verschil tussen “normale” brokken en geperst hondenvoer.

geperste brok

Wat is het verschil tussen geperste hondenbrokken en normale brokken?

Het verschil tussen geperste en krokante hondenbrokken zit zich vooral in het bereidingsproces. Niet zozeer in de ingrediënten of iets dergelijks. Zoals we eerder al verteld hebben, worden krokante brokken op een hogere temperatuur bereid dan brokken die geperst worden.

Krokante brokken worden meestal op ongeveer 100 graden Celsius bereid en brokken die geperst worden, worden meestal op ongeveer 75 graden Celsius bereid. Ze noemen dit ook wel koud geperste hondenbrokken. Er is eerder ook al uitgelegd dat brokken die geperst worden in de maag uit elkaar vallen.

Krokante brokken doen juist precies het tegenovergestelde. Krokante brokken zetten in de maag namelijk uit. Honden vinden krokante brokken vaak lekkerder, omdat deze nog een vetlaagje bevatten en dit vinden de honden lekker ruiken.

Er is niet echt een groot verschil op het gebied van gezondheid. Het is lastig om te zeggen welke brok gezonder is dan de andere. Wel is het zo dat krokante brokken beter zijn voor de tanden van honden.

Ze houden de tanden gezond doordat ze een stuk harder zijn dan brokken die geperst zijn. De honden moeten harder bijten. Aan de andere kant kunnen brokken die geperst zijn dan weer beter voor honden met maagklachten zijn.

Welke soorten geperste hondenbrokken bestaan er?

We hebben het eerder al een keer benoemd, maar je kan diverse soorten geperste hondenbrokken voor jouw (grote) vriend kopen. Dit is belangrijk, omdat lang niet alle honden elk voer lekker vinden of omdat jouw hond een bepaalde intolerantie of allergie heeft.

Je kan de wereld van geperste brokken dan ook onderverdelen op basis van eigenschappen:

Of je verdeelt het onder op basis van dieet:

Maar je kan het ook opdelen op basis van levensfase:

Het ligt er dus maar net aan wat je nodig hebt en waarmee je rekening moet houden, maar de wereld van geperste brokken is erg uitgebreid.

Hoe vaak geef jij een hond geperste brokken?

Het is uiteindelijk ook fijn om te weten hoe vaak jij jouw hond geperste brokken mag geven. Als je dan ook nog eens rekening houdt met hoeveel geperste brokken je hond per maaltijd mag, dan moet het helemaal goed komen!

Het verschilt per leeftijd en per gewichtsklasse, hoe vaak een hond brokken mag eten. We nemen je hieronder mee in een stukje uitleg:

Kleine honden: Puppy’s van volwassen honden tot 10 kilo hebben ongeveer 3 maaltijden per dag nodig, tot dat ze ongeveer 4 maanden oud zijn. Dan schaal je af naar 2 maaltijden per dag, tot dat ze 10 maanden oud zijn. Vanaf dat moment houd je het bij 1 á 2 maaltijden per dag.

Middelgrote honden: Puppy’s van volwassen honden vanaf 10 kilo tot ongeveer 25 kilo hebben 3 maaltijden per dag nodig tot dat ze 6 maanden oud zijn. Dan schaal je af naar 2 maaltijden per dag tot ze één jaar oud zijn en dan houd je het bij 1 á 2 maaltijden per dag.

Grote honden: Puppy’s van volwassen honden vanaf 25 kilo en daarboven hebben 3 maaltijden per dag nodig tot dat ze 6 maanden oud zijn. Dan schaal je af naar 2 maaltijden per dag tot ze 15 maanden oud zijn en dan houd je het bij 1 á 2 maaltijden per dag.

Wanneer jij rekening houdt met de richtlijnen hierboven, moet het helemaal goedkomen. Merk je dat jouw hond toch wat te dik wordt of juist te dun blijft, probeer dan een aanpassing te maken in de voeding, in de hoeveelheid voer of in hoe vaak je voer geeft.

Eet je hond te snel? Probeer dit

Het is algemeen bekend dat honden nogal snel kunnen eten. Vaak iets te snel. Het is een oerinstinct, want in het wild is het voor honden belangrijk om snel te eten, zodat andere honden het eten niet kunnen stelen. Maar soms kan dit leiden tot spijsverteringsproblemen zoals winderigheid, braken of diarree.

Gelukkig is er een makkelijke oplossing: een slowfeeder of schrokbak hond. Deze voerbakken hebben obstakels en uitsteeksels in de bodem, zodat je hond hieromheen moet werken als het eet. Hierdoor kan je hond niet eens te snel eten, wat kan helpen om spijsverteringsproblemen te voorkomen.

Dus als je hond snel eet, geen paniek. Probeer gewoon een van de anti schrok voerbakken uit en je zult zien dat je hond het voedsel rustiger opeet.

Mocht je de situatie niet helemaal vertrouwen, neem dan even contact op met je huisarts. Die kan jou altijd van een perfect antwoord voorzien.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over geperste hondenbrokken. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je dit product het beste kan bewaren. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Hoe kan je geperst hondenvoer het beste bewaren?

We hebben het in een alinea hierboven al kort even aangestipt, maar het is heel belangrijk om het geperst hondenvoer op de juiste manier te bewaren. Hierbij wil je het van de lucht kunnen afsluiten.

Wat je hiervoor het beste kan gebruiken is een hondenvoer container. Dit product is als het ware een grote, afsluitbare ton, wat je kan vullen met allerlei soorten voer.

Zo blijft het voer niet alleen langer vers, ook kan je op die manier grote verpakkingen kopen. En dat voel je uiteindelijk in je portemonnee, omdat de prijs per kilo bij een grote verpakking (vaak) lager ligt dan bij een kleine verpakking.

Tevens helpt het om het geperste hondenvoer te bewaren opeen koele, droge plaats. Vermijd het bewaren van het voer in direct zonlicht of in de buurt van een warmtebron, omdat dit het voer sneller kan laten bederven.

Overweeg dus zeker om een grote voercontainer aan te schaffen, zodat je op die manier de meest grote verpakkingen kan kopen én bewaren.

Geperste brokken hond – veelgestelde vragen

Voordat wij dit artikel afsluiten, willen wij je wat veelgestelde vragen laten zien. Heb jij, na het lezen van dit artikel, alsnog een prangende vraag> Stel die dan gerust in de reacties hieronder. Dan nemen wij het mee in de onderstaande lijst.

Wat is een geperste brok?

Een geperste brok wordt tijdens het productieproces tot zo’n 75 graden verwarmd en vervolgens luchtvrij in een brok geperst. Door deze lage temperatuur wordt er voornamelijk vlees- groentemeel gebruikt en geen verse ingrediënten. Hierdoor is een geperste brok kleiner dan andere soorten brokken en vallen ze makkelijker uit elkaar in de maag van je hond. Het is daarbij makkelijk te verteren.

Wat is de beste geperste hondenbrok?

De beste geperste brokken voor honden hebben we in dit blog onderzocht, zoals je hebt kunnen lezen. Uit dit onderzoek zijn een aantal top producten naar voren gekozen. Wij zullen je dan ook niet één goed product meegeven, maar meerdere. Zo kan jij zelf bepalen welk product het beste bij jouw eisen en situatie past.

Waarom koop je geperste brokjes voor je hond?

Zoals je in dit blog hebt kunnen lezen, levert dit product je allerlei fijne voordelen op. Een paar van de meest belangrijke voordelen zijn onder andere dat een geperste brok meer voedingsstoffen bevat, omdat ze op lage temperatuur geperst worden. Hierdoor hoeft je hond er minder van te eten én vaak is het ook relatief goedkoop voer.

Hoeveel geperste brokken mag jouw hond?

Hoeveel brokken geperst jij jouw hond mag geven, is afhankelijk van de leeftijd, activiteitsniveau en het ras van je hond. Ook is dit afhankelijk van het merk brokjes dat je hebt gekocht. Vaak vind je op de achterkant van de verpakking een uitgebreide uitleg over de dagelijkse hoeveelheid brokjes die jouw hond mag krijgen.

Wat is beter, een geperste of krokante brok?

Zowel een krokante brok als een geperste brok hebben hun eigen voor- en nadelen. Een krokante brok wordt tijdens het productieproces heter verwarmd dan een geperste brok. Ook wordt een krokante brok voorzien van een extra laagje, wat het voor veel honden extra lekker maakt. Een geperste brok is daarentegen makkelijker te verteren en iets zachter, wat ideaal is voor bijvoorbeeld oudere honden. Of een krokante of geperste brok beter is, ligt dus aan jouw eigen hond.

Hoe bewaar je een geperste brok hond?

Het is het beste om geperste hondenbrokken in een luchtdichte container te bewaren op een koele, droge plaats. Dit helpt om de versheid van het voer te behouden en het te beschermen tegen insecten en ander ongedierte.

Zijn geperste brokken hond duurder dan normale brokken?

De prijs van geperste brokken kan variëren, afhankelijk van het merk en de ingrediënten. Hoewel ze soms duurder kunnen zijn dan traditionele brokken, is het belangrijk om te onthouden dat je hond mogelijk minder brokken nodig heeft vanwege de hogere voedingsdichtheid.

Zijn geperste honden brokken geschikt voor iedere hond?

Ja, geperste hondenbrokken zijn geschikt voor honden van alle rassen, leeftijden en groottes. Maar zoals bij elk voer, is het belangrijk om de juiste brokken te kiezen die passen bij de specifieke voedingsbehoeften en leeftijd van jouw hond.

Hoe introduceer je een geperste brok bij jouw hond?

Het is belangrijk om een verandering in het dieet van je hond geleidelijk door te voeren. Begin met het mengen van een klein deel van de geperste brokken met het huidige voer van je hond, en verhoog dit langzaam over een periode van ongeveer een week.

Zijn geperste brokken goed voor de tanden van jouw hond?

Hoewel geperste brokken niet hetzelfde schurende effect hebben als krokante brokken, wat kan helpen om tandplak te verminderen, zijn ze nog steeds een gezonde optie voor de tanden van je hond. Een goede mondhygiëne omvat ook tanden poetsen en het geven van geschikte kauwsnacks.

Zijn geperste brokken geschikt voor honden met spijsverteringsproblemen?

Ja, geperste brokken kunnen juist heel geschikt zijn voor honden met spijsverteringsproblemen. Omdat ze makkelijk uiteenvallen in de maag, kunnen ze sneller te verteren zijn.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Zo niet, horen we dat graag in de comments. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Foto van auteur
Boyd
Baasje van Bincky
Hoi! Ik ben Boyd. Als eigenaar van hondjesinfo.nl help ik hondeneigenaren met het maken van de juiste keuzes. Ik heb in de afgelopen 20 jaar diverse hondenrassen in het gezin gehad, waaronder de West Highland White Terrier, Mechelse Herder, Tibetaanse Terrier en de Shih Tzu. Door mijn jarenlange expertise weet ik hoe ik producten moet beoordelen en hoe ik jou van het beste advies kan voorzien. Ook komen wij meerdere keren voor in landelijke media, zoals fhm,nl, nieuws.nl, justrussel.nl, wonen.nl en autorai.nl.

9 gedachten over “15x beste geperste hondenbrokken, aangeraden door onze experts”

 1. Met grote aandacht het artikel gelezen.
  Goed en uitgebreid en super interresant en veel informatie wat ik nog niet wist.
  Wij voeren onze Goldendoodle nu Eukanoba Mature met Butternut maaltijden maar hoe kom ik erachter of de brokken geperst of geëxpandeeerd zijn?

  Beantwoorden
  • Hey Simon,

   Dit moet ergens op de verpakking staan, maar wordt ook vaak in een productomschrijving vermeld.
   Daarnaast is een geexpandeerde brok vaak iets zwaarder, maar zit het verschil vooral in het bereidingsproces

   Beantwoorden
 2. Dag, ik wil i.v.m. overgewicht hond graag overschakelen van Purina Bonzo Senior Kip en groenten … naar Eukanuba Daily Care Adult Overweight … krijg nu signalen in mijn omgeving dat dit afgeraden wordt maar het is mij niet duidelijk waarom … is dit terecht en heeft dit te maken met al dan niet (welke) krokante of geperste brok? Graag uw reactie, bij voorbaat dank !

  Beantwoorden
  • Hoi Martha,

   Waarom anderen het afraden en of dat terecht is, kan ik niet weten. Maar als je online onderzoek doet naar Eukanuba Daily Care Adult Overweight zie je dat er veel mensen tevreden zijn over dit product.
   Al met al blijft voeding soms een lastige, omdat de ene hond er anders op reageert dan de andere.

   Beantwoorden
 3. Ik heb begrepen dat wanneer je brokken samen geeft met natvoer het beter is om dit met persbrokken te geven omdat deze dezelfde vertering hebben. Geëxpandeerde brokken schijnen anders te verteren wat soms tot problemen kan leiden. Wat is jullie idee hierover?

  Beantwoorden
  • Hoi Jeannette,

   Dit ligt een beetje aan het merk en de spijsvertering van je hond. Over het algemeen kan je natvoer en droogvoer prima combineren.

   Beantwoorden

Plaats een reactie