Puppy voer: 15x de beste en lekkerste van 2024 [Korting]

Puppy voer: hondenvoer dat speciaal gemaakt is voor de meest jonge hondjes. Puppy’s tot 1 jaar hebben het juiste voer nodig, zodat ze goed kunnen ontwikkelen. Onmisbaar dus, voor wanneer je een kleine pup in huis haalt.

In dit artikel nemen wij je mee in het beste puppy voer van 2024. Ook nemen wij je mee in waar je op moet letten bij het kopen van puppyvoer, waarvoor je het gebruikt en waarom je het juist moet kopen.

Als laatste geven wij je wat tips mee over wat je nodig hebt om puppy hondenvoer te geven, hoe vaak én hoe veel puppy voer je puppy mag en hoe je dit voer het beste kan bewaren. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de reacties onderaan de pagina!

Het beste puppyvoer van 2024

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste hondenvoer puppy kunnen laten zien. Zo wordt niet alleen jij blij, maar ook jouw trouwe viervoeter ;).

We nemen je hieronder mee in het beste puppyvoer van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welk voer puppy kies jij uit?

Goed om aan te geven: onderstaande producten zijn met een verschillende inhoud en vaak ook verschillende hondenrassen te verkrijgen. Klik even op “controleer prijs” om het juiste voer voor jouw ras te vinden.

Onze top 5 puppy voer

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Bij ieder product vermelden we ook een voorbeeld van een review. Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere hondeneigenaren ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Puppy voer Puppy Mini van Royal Canin

Het eerste product in onze top 5 is het beste puppyvoer van Royal Canin. Dit product krijgt 4,8 uit 5 sterren en meer dan 110 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten op bol.com.

Dit hondenvoer is geschikt voor honden met een volwassen gewicht tot 10 kilo, vandaar de naam Puppy Mini. Royal Canin heeft voor diverse gewichtsklassen apart voer.

Voor puppy’s van volwassen honden tot 25 kilo is er Puppy Medium voer en voor puppy’s van honden vanaf 25 kilo is er Puppy Maxi voer. Zo kan je altijd een geschikt product voor jouw puppy vinden.

Heb jij dus een puppy van een groot hondenras? Kies dan bijvoorbeeld voor het Puppy Maxi voer van Royal Canin.

Daarnaast kan je kiezen uit 3 verschillende productgewichten, namelijk vanaf 2 kilo, 4 kilo of 8 kilo.

De puppy voeding Royal Canin is voorzien van de juiste voedingsstoffen en ingrediënten. Ook is de grootte van de Royal Canin brokjes afgestemd op jouw puppy. Meer heb je niet nodig toch?

In vergelijking met diverse dieren speciaalzaken is Bol.com veel goedkoper . Zeker een aanrader voor diegene die dit product aan hun hond geven . Tevens geen gesleur met zware zakken van winkel tot thuis , want wordt binnen 24 uur geleverd ; nog één van de voordelen van Bol.com.

Zippotistje

Puppy voer Compleet Pup/Junior van Cavom

Het tweede product in onze top 5 is het puppy hondenvoer van Cavom. Dit product krijgt 4,7 uit 5 sterren en meer dan 60 reviews op bol.com.

Dit puppyvoer is speciaal gemaakt voor pups van 4 á 5 weken tot ongeveer 6 á 7 maanden. Ook bevat dit Cavom voer alle nodige voedingsstoffen voor een pup in de groei.

Zo zijn granen zoals maïs, tarwe en rijst bijna geheel weggelaten uit het voer, waardoor de kans groot is dat jouw pup dit voer goed kan verteren. Ook is er plantaardig eiwit, olie, rundvet, schaapvlees en rundvlees toegevoegd, zodat jouw pup alle juiste stoffen binnen krijgt.

Wanneer je kiest voor het hondenvoer Cavom, kan je kiezen uit een productgewicht van 5 kilo of van 20 kilo.

Mijn Shiba van 6 maanden vindt het heerlijk. Van alles geprobeerd tot nu toe, hij is een moeilijk eter, maar hierop reageert hij het best, en eet het graag. Aanrader!

bluestree

Puppyvoer Optistart van Pro Plan

Het derde product in onze top 5 is het puppy hondenvoer Optistart van Pro Plan. Dit product krijgt 4,8 uit 5 sterren en meer dan 40 reviews op bol.com.

Het puppyvoer van Pro Plan is bevat colostrum (eerste moedermelk), als één van de weinige merken in de markt. Ook bevat dit voer stukken kip van een goede kwaliteit en is het speciaal samengesteld voor een volledige tandverzorging en gezonde gewrichten.

Je kan bij Pro Plan kiezen uit verschillende verpakkingen voor verschillende soorten hondenrassen. Hierboven zie je Medium voor puppy’s van middelgrote honden. Maar je hebt ook Small en Large. Voor elke pup is er dus wel een geschikt Pro Plan product te vinden.

Qua productgewicht kan je kiezen uit een verpakking met 800 gram, 3 kilo of van 12 kilo. Dus er is voor eenieder wel een geschikte hondenvoer van Pro Plan te kiezen.

Onze pup doet het heel goed met deze voeding en haar bak is binnen no time leeg dus ze zal het ook wel lekker vinden

ukkie1970

Puppy voer Dog Puppy van Eukanuba 

Het vierde product in onze top 5 is het puppy voer Dog Puppy van Eukanuba. Dit product krijgt 4,9 uit 5 sterren en meer dan 30 reviews op bol.com.

Ook het merk Eukanuba heeft voor puppy’s van honden in diverse gewichtsklassen apart voer. Zo is het product hierboven Medium en geschikt voor pupy’s van middel grote honden. Denk dan aan pups van beagles, collies, cockerspaniëls en teckels

Elk soort hondenvoer van Eukanuba is exact afgestemd op het type hond (klein, middelgroot, groot), zodat jouw hond de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Kip is vaak het belangrijkste ingrediënt bij de producten van dit merk!

Je hebt de keuze uit 6 verschillende verpakkingen, namelijk van 3 kilo tot en met 24 kilo. Ook krijg je stapelkorting als je meerdere verpakkingen tegelijk koopt. Wie wil dat nu niet?

Sinds onze hond eukanuba krijgt gaat het goed met zijn ontlasting, veel minder en compacter.

Bagagelady

Puppy voer Procare Puppy & Junior van Prins

Het laatste product in onze top 5 is het puppy voer Procare Puppy & Junior van Prins. Dit product krijgt 4,6 uit 5 sterren en meer dan 30 reviews op bol.com.

Het Prins puppyvoer Procare Puppy & Junior is geschikt voor pups en jonge honden vanaf 4 weken tot een leeftijd van ca. 12 maanden. Dit hoogwaardige voer is speciaal gemaakt voor puppy’s en jonge honden.

Je hebt bij dit product keuze uit zowel puppyvoer met granen als zonder granen. Qua gewicht kan je bij deze Prins puppybrokken kiezen uit een verpakking van 6 kilo, 7,5 kilo of 15 kilo.

Grote zak hondenvoer van Prince nog nooit eerder elders gezien. Snelle levering, keurig thuisbezorgd en super voordelig. Volgende keer bestel ik weer een zak via bol.com.

vennie1960

Zit jouw puppy hondenvoer niet in bovenstaande lijst? Niet getreurd! Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 1.300 verschillende soorten puppyvoer hebben!

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar het beste hondenvoer puppy, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

 • Prijs van het beste puppyvoer
 • Aantal reviews van kopers
 • Hoogte van de beoordeling
 • Kwaliteit aan de hand van de reviews
 • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste puppy voeding voor jouw situatie vinden.

Wat is puppy voer?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat puppy voer is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Zoals je al kan raden aan de naam van dit product, is puppy voer niks anders dan voer dat speciaal gemaakt is voor honden tot 1 jaar.

Vaak bevat dit voer extra omega 3 en 6 vetzuren, eiwitten, een lagere (of zelfs geen) hoeveelheid granen en diverse toevoegingen in de vorm van vitaminen, wat dus belangrijk is voor de ontwikkeling van jouw pup.

Daarnaast is dit puppyvoer te verkrijgen in brokjes, natvoer en zelfs speciale puppy snacks, maar hierover vertellen we je later wat meer.

Voer voor je puppy uitkiezen kan echter best wel lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en smaken. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan puppyvoeding moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we hieronder even bij stil.

puppy voer

Waarom moet je speciaal puppyvoer kopen?

Nu je weet wat puppy voer is en welke de beste puppy voeding zijn, is het belangrijk om te kijken naar wanneer je dit voer juist zou moeten aanschaffen.

Er zijn een aantal belangrijke redenen, die we voor jou verzameld hebben en hieronder zullen uitleggen. Het is belangrijk om deze redenen goed door te nemen, zodat je voor jezelf kan bepalen welke het meest op jou van toepassing is.

Puppy’s hebben een andere voedingsbehoefte dan oudere honden

Je zou misschien kunnen denken dat puppy’s “gewoon” hondenvoer nodig hebben, maar dat is niet het meest verstandige wat je kan doen. Puppy’s hebben namelijk een andere behoefte qua voeding dan volwassen honden.

Puppy’s groeien nu eenmaal snel en zitten boordevol energie. Ze snuffelen het hele huis rond, zijn speels en lekker actief. Dit zorgt er voor voor dat ze snel energie verbranden.

Deze groei en het energielevel moet dan dus aangevuld worden vanuit de juiste voeding. Ook kunnen puppy’s nogal snel last hebben van diarree, omdat voer moeilijk te verteren kan zijn. Ook dat kan je voorkomen met het juiste puppy hondenvoer.

Een goede en gezonde puppy

Naast de bovengenoemde voordelen, zal het beste puppyvoer ook zorgen voor een goede en gezonde puppy. Dit is bijvoorbeeld terug te zien in een gezonde en glanzende vacht, sprankelende ogen, een goed energielevel, geen last van jeuk of maagklachten, een stevige en gezonde ontlasting en nog veel meer.

Daarnaast wil je natuurlijk dat jouw pup opgroeit tot een gezonde, volwassen hond. Een hond met een goed en sterk gebit, sterke botten en een mooie glanzende vacht. De juiste hoeveelheden voer én kwaliteit van het voer hebben invloed op dit soort eigenschappen.

Voor iedere puppy is er een geschikt product te vinden

Het laatste voordeel dat we willen benoemen, is dat je voor iedere puppy wel een geschikte hondenvoeding kan vinden. Zoals je bovenaan dit artikel hebt kunnen zien, heb je de keuze uit veel verschillende smaken, merken en verpakkingen.

Juist vanwege dit grote aanbod is de kans groot dat je een puppyvoeding vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw puppy past. Met dit artikel proberen we jou simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je het beste puppyvoer zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je puppy hondenvoer gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

hondenvoer puppy

Puppy voer kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij het beste puppyvoer gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op wat jij nodig hebt en verwacht en op wat jouw puppy op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat jij een goede keuze kan maken. Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

 • Grootte van de puppy
 • Smaak van het puppyvoer
 • Inhoud van de verpakking
 • Soort puppy voer
 • Ingredienten
 • Ervaringen van andere mensen
 • prijs van het puppy voer

Grootte van de puppy

Allereerst is het belangrijk dat je het puppy voer afstemt op hoe groot jouw pup zal gaan worden. Een puppy van een grote hond heeft namelijk een andere voedingsbehoefte dan de puppy van een klein hondenras.

Sommige merken maken voer speciaal voor kleine, middelgrote tot grote puppy’s. Andere merken maken juist voer dat geschikt zou moeten zijn voor alle soorten puppy’s.

Wil je er écht zeker van zijn dat jij het juiste voer geeft aan jouw pup, houd dan dus rekening met het ras en hoe groot je pup gaat worden.

Smaak van het puppyvoer

Naast dat je het juiste voer voor de grootte van jouw pup wilt kopen, is het ook belangrijk dat je voer koopt dat hij of zij daadwerkelijk lust.

De keuze is reuze, dus je vindt vast wel wat smaken en producten die jouw hond lekker vindt. Veel voorkomende smaken hierin zijn: hondenbrokjes kip, eend hondenvoer en zalm hondenvoer maar bijvoorbeeld ook rijst en/of groente.

Er is een kans dat je durft in te schatten wat jouw viervoeter lekker vindt, maar dat kan lastig zijn als je voor de eerste keer voer voor je puppy koopt.

Weet in ieder geval dat er meer dan genoeg keuze is en dat je dus genoeg andere merken en smaken kan proberen. Het is dan wel verstandig om een kleine verpakking te kopen, voor het geval dat jouw pup het eten niet lust. Dat scheelt geld:).

Inhoud van de verpakking

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden, is hoeveel puppyvoer je per keer koopt. Vaak is het zo dat grote verpakkingen een lagere prijs per kilo hebben dan kleinere verpakkingen.

Door een grootverpakking te kopen kan je uiteindelijk besparen op de kosten die je maakt. En wie wordt daar nou niet vrolijk van? Daarnaast kan je zo’n grootverpakking goed en lang bewaren in een hondenvoer container!

Soort puppy voer

Wanneer je puppy voer gaat kopen, kan je kiezen uit hondenbrokken of natvoer hond. Wij gebruiken zowel natvoer als brokken voor onze pup, dus schaffen beide producten standaard aan. Niet iedereen wil of kan dit betalen. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar het soort voer dat je wilt kopen.

Daarnaast kan het verstandig zijn om hypoallergene hondenvoer, glutenvrij hondenvoer, puppy brokken zonder graan, biologisch puppyvoer, dieet puppyvoer of graanvrij hondenvoer te kopen. Dit is vooral het geval als je er in een vroeg stadium achter komt dat jouw pup bepaalde voedselintolerantie of een bepaalde allergie heeft.

Ingrediënten

Het zal je niets verbazen, maar voeding voor puppy’s kunnen uit verschillende ingrediënten bestaan. Om die reden kan het geen kwaad om de achterkant van de verpakking te bekijken, om te checken waarvan het puppyvoer gemaakt is.

Zo kunnen er bepaalde ingrediënten in voorkomen, waar jouw puppy intolerant of allergisch voor is. Of je puppy vindt bepaalde ingrediënten simpelweg niet lekker. Ook wil je erop letten dat voer voor honden niet al teveel zout, suiker, kunstmatige toevoegingen of vetten bevat.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Door de ervaringen van anderen hondeneigenaren goed door te nemen, kun je eventuele issues, problemen of tekortkomingen in kaart brengen, voordat je het gaat aanschaffen. Dit helpt je niet alleen een teleurstelling te voorkomen, maar ook om ongewenste aankopen te voorkomen. Als je ziet dat veel producten slechte reviews of lage scores krijgen, wil je deze het beste vermijden. Op die manier koop je alleen de beste puppy voer.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de beste voer voor puppy aanschaft.

Prijs van het puppy voer

Het is van belang om bij de aanschaf van spullen voor je hond ook rekening te houden met de prijs ervan. De prijs dient wel bij je budget te passen. Daarnaast heb je vaak de keuze uit diverse prijscategorieën, variërend van betaalbare producten tot meer prijzige merken. Door goed naar de prijs te kijken, kun je de beste puppy voer vinden dat zowel bij je budget past als bij jouw hond.

Ook is het zo dat bepaalde items langer mee kunnen gaan dan andere items, vertelt de prijs je vaak iets over de duurzaamheid en kwaliteit van het product. Een hogere prijs duidt vaak op een betere kwaliteit. Het kan daarom de moeite waard zijn om iets meer te betalen voor kwalitatief goede producten.

Uiteindelijk blijft de prijs een persoonlijke afweging. Sommige hondenbaasjes vinden het niet erg om wat meer te betalen, terwijl anderen de voorkeur geven aan goedkopere opties. Dit is compleet afhankelijk van jouw eigen voorkeur.

De prijs van puppy voer begint vanaf zo’n €10 voor puppybrokken goedkoop en kan oplopen tot ongeveer €150. Hiervoor krijg je wel een grote verpakking én het beste van het beste voer puppy. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er rekening mee dat jouw budget dus tussen deze twee bedragen zal moeten zitten.

puppy hondenvoer

Welke soorten puppy voer bestaan er?

Het is al eerder benoemd, maar je kan diverse soorten puppyvoer voor jouw kleine rakker kopen. Op die manier kan jij altijd wel iets aanschaffen wat jouw trouwe viervoeter lekker vindt.

Qua puppyvoer kan je denken aan twee soorten voeding, namelijk: puppy brokken, puppy brokken met veel vlees en puppy natvoer.

Beide producten vind jouw hond (vast en zeker) lekker, alleen het meeste gangbare hondenvoer zijn toch wel puppy brokken. Hierin heb je ook de meeste keuze qua merken, smaken en verpakkingen.

Daarnaast kan je deze 2 categorieen beiden onderverdelen in hypoallergeen, glutenvrij of graanvrij voer. Vooral als jouw pup een allergie of intolerantie heeft kan dit voer perfect zijn om aan te schaffen.

Wat heb je nodig om voer aan je puppy te geven?

Het zal je niets verbazen, maar honden eten hun voeding het liefst uit spullen die daarvoor gemaakt zijn. Net als dat mensen graag van een bord eten, eet een hond het liefst uit een honden voerbak of hondenbakken op standaard.

Je hebt echter ontzettend veel keuze in wat voor voerbak jij voor je hond koopt. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit een automatische voerbak hond, een anti schrokbak voor als je hond gulzig eet en een puppy voerbak voor jouw kleine rakker.

Weet dus dat er veel keuze is en dat jij daardoor makkelijk de beste puppy voer voor jouw trouwe viervoeter kan vinden. Maar er moet natuurlijk ook voeding in de voerbak terecht komen. Hoeveel voeding mag je dan aan je hond geven? Dat lees je hieronder.

Maar hoeveel voer geef je jouw puppy dan per voederbeurt? Deze vraag zal je in de volgende alinea beantwoord krijgen.

Hoeveel voer geef je een pup per keer?

Hoeveel voer jij aan jouw pup per maaltijd geeft hangt af van het ras/gewicht van de pup, wanneer het volwassen is. Ook kan het onderling tussen de verschillende merken verschillen.

Gelukkig vind je op veel verpakkingen op de achterkant duidelijke instructies met hoeveel voer jouw pup mag krijgen. let wel op, dit zijn gemiddelde aannames. Als je zeker wilt zijn dat jij jouw pup genoeg voer geeft, is het aan te raden om je dierenarts te raadplegen. Zo kan je namelijk altijd wat advies inwinnen.

Hieronder zie je een voorbeeld van het merk Farm Food hondenvoer en hoe zij aangeven hoeveel voer een hond mag krijgen:

hondenvoer puppy
Bron: www.farmfood.nl

Het lijkt misschien op het begin wat ingewikkeld, maar je begint links door te kijken naar het gewicht van jouw hond en vervolgens kijk je in welke levensfase je hond zit. Dit bepaald namelijk hoeveel gram voer jouw pup mag krijgen.

Oké, nu weet je dus hoeveel voer een pup mag krijgen. Maar hoe vaak geef je een puppy dan voer?

Hoe vaak geef jij een puppy voer?

Het zal je misschien niets verbazen, maar wist je dat een puppy van een klein ras sneller volgroeid is dan een puppy van een groot ras?

Omdat kleine honden sneller volwassen zijn, hebben deze honden na een bepaalde leeftijd minder vaak voer nodig. We laten jou hieronder zien hoeveel maaltijden jouw pup mag hebben, afhankelijk van het gewicht van een volwassen hond van datzelfde ras.

Kleine rassen: Puppy’s van volwassen kleine hondenrassen tot 10 kilo hebben ongeveer 3 maaltijden per dag nodig, tot dat ze ongeveer 4 maanden oud zijn. Dan schaal je af naar 2 maaltijden per dag, tot dat ze 10 maanden oud zijn. Vanaf dat moment houd je het bij 1 á 2 maaltijden per dag.

Middelgrote honden: Puppy’s van volwassen honden vanaf 10 kilo tot ongeveer 25 kilo hebben 3 maaltijden per dag nodig tot dat ze 6 maanden oud zijn. Dan schaal je af naar 2 maaltijden per dag tot ze één jaar oud zijn en dan houd je het bij 1 á 2 maaltijden per dag.

Grote honden: Puppy’s van volwassen honden vanaf 25 kilo en daarboven hebben 3 maaltijden per dag nodig tot dat ze 6 maanden oud zijn. Dan schaal je af naar 2 maaltijden per dag tot ze 15 maanden oud zijn en dan houd je het bij 1 á 2 maaltijden per dag.

Eet je puppy te snel? Probeer dit

Het is algemeen bekend dat puppy’s nogal snel kunnen eten. Vaak iets te snel. Het is een oerinstinct, want in het wild is het voor honden belangrijk om snel te eten, zodat andere honden het eten niet kunnen stelen. Maar soms kan dit leiden tot spijsverteringsproblemen zoals winderigheid, braken of diarree.

Gelukkig is er een makkelijke oplossing: een slow feeder. Deze voerbakken hebben obstakels en uitsteeksels in de bodem, zodat je hond hieromheen moet werken als het eet. Hierdoor kan je hond niet eens te snel eten, wat kan helpen om spijsverteringsproblemen te voorkomen.

Dus als je hond snel eet, geen paniek. Probeer gewoon een van de anti schrok voerbakken uit en je zult zien dat je hond het voedsel rustiger opeet.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over puppy hondenvoer. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je puppy voeding het beste kan bewaren. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Hoe bewaar je puppy hondenvoer?

Hierboven is het kort al even aangestipt, maar het is ontzettend belangrijk om het voer voor puppy op de juiste manier te bewaren. Dit doe je door middel van een hondenvoer container, wat het voer lucht- en waterdicht kan bewaren.

Zo blijft het beste puppy voer niet alleen vers, ook kan je op die manier grote verpakkingen kopen. En dat voel je uiteindelijk in je portemonnee, omdat de prijs per kilo bij een grote verpakking (vaak) lager ligt dan bij een kleine verpakking.

Daarbij is het ook van belang om het voer te bewaren op een droge en koele plek, dat buiten direct zonlicht valt. Hiermee voorkom je dat de puppy hondenvoeding te snel bederft.

In het algemeen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat puppyvoer op de juiste manier wordt bewaard om ervoor te zorgen dat het voer nog goed is wanneer je hond het eet. Dit zal helpen om ervoor te zorgen dat je hond gezond en in goede conditie blijft.

Overweeg dus zeker om een grote voercontainer aan te schaffen, zodat je niet telkens de volle mep voor de voeding hoeft te betalen. Je zal het graanvrije hondenvoer immers toch moeten aanschaffen, dus dan maar meteen zo goedkoop mogelijk toch?

Puppy hondenvoer – Veelgestelde vragen

Voordat wij dit artikel afsluiten, willen wij je wat veelgestelde vragen laten zien. Heb jij, na het lezen van dit artikel, alsnog een prangende vraag> Stel die dan gerust in de reacties hieronder. Dan nemen wij het mee in de onderstaande lijst.

Is puppy voer anders dan “gewoon” hondenvoer?

Het is niet zo dat volwassen honden heel anders eten dan puppy’s, alleen ze krijgen andere stoffen en hoeveelheden binnen. Zo bevat puppyvoer vaak meer calcium, zodat botten goed en snel groeien. Puppy voer wordt vaak zodanig door fabrikanten gemaakt, dat het een snelle groei en ontwikkeling ondersteunt.

Hoe weet ik of mijn puppy klein, medium of groot is?

Je zal zien dat sommige merken op de voorkant van de verpakking vermelden dat het puppy hondenvoer geschikt is voor een klein ,medium of grote puppy. Maar wanneer is je pup dit dan? Als jouw hond in volwassen stadium tot 10 kilo zal wegen, dan is het een kleine hond. Weegt jouw hond tussen de 10 en 20 kilo, dan is het een medium hond en alles hierboven kan je zien als een grote hond.

Tot wanneer puppyvoer geven

Iedere maand zoeken er tientallen mensen tot welke leeftijd ze puppy voeding aan hun pup mogen geven. Het is dan ook geen hele gekke vraag, maar het is wel afhankelijk van wat voor hondenras jouw puppy is. Over het algemeen stap je na 12 maanden over op ander voer, maar dit kan bij bepaalde rassen ook 24 maanden zijn.

Wat is het beste puppyvoer?

Wij hebben in dit blog diverse soorten puppy voeding onderzocht, zoals je hebt kunnen lezen. Uit dit onderzoek zijn een aantal top producten naar voren gekozen. Wij zullen je dan ook niet één goed product meegeven, maar meerdere. Zo kan jij zelf de keuze maken wat het beste bij jou past.

Hoe bewaar je het beste puppyvoer?

Het beste kun je puppyvoer in een aparte voercontainer bewaren. Ook is bewaren in de verpakking ook mogelijk, maar een voercontainer is vaak toch wat veiliger en beter. Zo kan er minder goed ongedierte bij komen en is het makkelijker luchtdicht af te sluiten.

Hoe weet je dat jouw puppy genoeg voeding krijgt?

Er zijn een paar dingen waaraan je kunt zien of je puppy genoeg voeding krijgt. Allereerst zou jouw puppy een goede eetlust moeten hebben en zijn gewicht moeten behouden. Zijn vacht moet glanzend en gezond zijn, en hij moet voldoende energie hebben. Ook zou zijn ontlasting consistent en stevig moeten zijn. Als je veranderingen ziet in het gewicht, de glanzende vacht, het energielevel of de ontlasting van je puppy, kan dit een teken zijn dat hij niet de juiste voeding krijgt.

Welke voedingsstoffen zijn belangrijk in puppyvoeding?

Puppyvoer moet rijk zijn aan hoogwaardige dierlijke eiwitten, omdat deze nodig zijn voor spiergroei en weefselontwikkeling. Essentiële vetzuren, zoals omega-3 en omega-6, ondersteunen een gezonde huid en vacht. Calcium en fosfor zijn cruciaal voor de ontwikkeling van sterke botten en tanden. Hierbij wil je kunstmatige toevoegingen het liefste vermijden.

Wat is het verschil tussen hondenvoer puppy en volwassen hondenvoer?

Het belangrijkste verschil tussen puppy voer en volwassen hondenvoer is het voedingsgehalte. Puppy voeding heeft meer eiwitten, vetten, mineralen en vitaminen om te voldoen aan de hoge energiebehoeften van groeiende puppy’s. Het ondersteunt ook de ontwikkeling van botten, gewrichten en organen.

Welk type puppyvoer is het beste?

Er zijn verschillende soorten puppyvoer beschikbaar, zoals droogvoer en natvoer. Kies een vooraanstaand merk dat speciaal geformuleerd is voor puppy’s van jouw hondenras. Zorg ervoor dat het voer voldoet aan wat jouw puppy nodig heeft qua ingrediënten.

Wat als jouw puppy bepaalde voedingsmiddelen niet verdraagt?

Sommige puppy’s kunnen voedselgevoeligheden of allergieën hebben. Let op tekenen zoals diarree, braken of huiduitslag na het eten van bepaalde voedingsmiddelen. In dat geval is een bezoek aan de dierenarts noodzakelijk om de juiste dieetaanpassingen te maken.

Wanneer moet je overschakelen van puppy voer naar volwassen voer?

De overgang naar volwassen voer verschilt per hondenras en grootte. Over het algemeen gebeurt dit wanneer je puppy ongeveer 1 jaar oud is. Praat met je dierenarts over het ideale moment voor deze overgang.

Kan ikje de voeding van jouw pup aanvullen met snacks?

Puppysnacks zijn een leuke manier om positief gedrag te belonen tijdens training en dagelijkse interactie. Kies gezonde, voedzame traktaties en zorg ervoor dat ze niet meer dan 10% van de dagelijkse calorie-inname van je puppy uitmaken.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Zo niet, horen we dat graag in de comments. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Foto van auteur
Boyd
Baasje van Bincky
Hoi! Ik ben Boyd. Als eigenaar van hondjesinfo.nl help ik hondeneigenaren met het maken van de juiste keuzes. Ik heb in de afgelopen 20 jaar diverse hondenrassen in het gezin gehad, waaronder de West Highland White Terrier, Mechelse Herder, Tibetaanse Terrier en de Shih Tzu. Door mijn jarenlange expertise weet ik hoe ik producten moet beoordelen en hoe ik jou van het beste advies kan voorzien. Ook komen wij meerdere keren voor in landelijke media, zoals fhm,nl, nieuws.nl, justrussel.nl, wonen.nl en autorai.nl.

Plaats een reactie