Rollijn hond [Lees dit eerst] 20 beste van mei 2024

De rollijn is een ontzettend handig middel dat jou en jouw hond meer vrijheid geeft tijdens het wandelen én een keer wat anders dan een hondenriem. Afhankelijk van wat voor product je koopt, kan jouw hond de hele straat door lopen, maar je kan je hond ook dichtbij je houden wanneer het bijvoorbeeld druk op straat is.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste rollijn van 2024. Ook nemen wij je mee in waar je op moet letten bij het kopen van een rollijn voor je hond, waarvoor je het gebruikt en waarom je het juist moet kopen.

Als laatste geven wij je wat tips mee over hoe een honden rollijn werkt, of het geschikt is voor iedere hond, wat de juiste lengte rollijn is voor jouw hond, hoe je het bevestigd en schoonmaakt. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de reacties onderaan de pagina!

De beste rollijn voor je hond van 2024

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in de beste rollijn van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog!

We hebben hierbij (natuurlijk) gekeken naar de rollijnen van Flexi en naar rollijnen van diverse lengtes.

Ook zal het je opvallen dat Flexi de meeste rollijnen hond heeft bij de diverse lengtes. Dit komt omdat Flexi rollijnen simpelweg het meest verkocht worden.

Flexi Rollijn

De hondenriemen Flexi zijn misschien wel de bekendste honden rollijnen in Nederland. Deze flexibele rollijnen komen in diverse lengtes, kleuren en modellen, waardoor je altijd een geschikt product voor jouw hond kan vinden.

De rollijnen van Flexi zijn van het beste materiaal gemaakt, hangen niet door en gaan zeer lang mee. Kwaliteit gegarandeerd!

Goed om aan te geven: De Flexi rollijnen hieronder zijn in diverse lengtes beschikbaar. Klik hiervoor even op “controleer prijs”.

Rollijn hond 8 meter

Is een rollijn van 5 meter net te kort, maar een hondenlijn van 10 meter te lang? Kies dan voor een hondenriem 8 meter. Hieronder vind je beste selectie van dit moment:

Rollijn hond 5 meter

Ben jij op zoek naar een wat kortere honden rollijn? Kies dan voor 5 meter lijn hond. Hieronder vind je beste selectie van dit moment:

Rollijn hond 3 meter

De kortste honden rollijn die je kan krijgen zijn 3 meter. Hieronder vind je beste selectie hondenlijnen van 3 meter van dit moment:

Onze top 3 rollijn voor honden

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 3, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Bij ieder product vermelden we ook een voorbeeld van een review. Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere hondeneigenaren ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Honden rollijn Flexi New Classic Koord

Het eerste product in onze top 3 is de honden rollijn New Classic Koord van Flexi. Dit product krijgt momenteel 4,5 uit 5 sterren en meer dan 160 reviews op bol.com, waarmee dit één van de meest populaire producten is.

De New Classic Koord is verkrijgbaar in 3 verschillende lengtes, namelijk: 3 meter, 5 meter en 8 meter. Hierboven zie je bijvoorbeeld de lengte van 8 meter, dat geschikt is voor honden tot 20 kilo.

Daarnaast kan je dit langlooplijn hond in veel verschillende kleuren krijgen. Denk hierbij dan aan rood, blauw, roze, grijs en nog veel meer. Neem hiervoor even een kijkje op bol.com.

Je kan de New Classic Koord vooral herkennen aan het feit dat deze rollijn voor een groot gedeelte uit sterk koord bestaat, terwijl de andere rollijnen in ons artikel uit een zogenaamde tape bestaat. Meer heb je niet nodig toch?

Voor het geld is het goede kwaliteit! Zeker een mooie riem voor een klein hondje. Ziet er stevig uit en fijn in gebruik. Echte aanrader.

Josja50

Flexi rollijn Giant Tape

Het tweede product in onze top 3 is de Flexi rollijn Giant Tape. Dit product krijgt op dit moment 4,7 uit 5 sterren en meer dan 135 reviews op bol.com.

De Flexi Giant Tape is vooral geschikt voor de wat zwaardere en sterkere honden. Zo is deze rollijn verkrijgbaar tot een lengte van 10 meter en is het geschikt voor honden tot wel 50 kilo.

Qua kleuren is er niet heel veel keuze. Je kan alleen kiezen uit de kleuren combinatie van het plaatje hierboven. Daar staat wel tegenover dat je geen keuze stress krijgt ;).

Mocht jij een wat zwaardere of sterkere hond hebben, kies dan voor de Flexi Giant Tape.

Perfect riem. Prijs kwaliteit uitstekend. Ik heb een duitse herder van 48kg, geen enkel probleem.

HisMastersChoice

Flexi rollijn New Classic Tape

Het derde product in onze top 3 is de Flexi rollijn New Classic Tape. Dit product krijgt op dit moment 4,5 uit 5 sterren en meer dan 55 reviews op bol.com en is vergelijkbaar met het 1e product in onze top 3.

Net als de Giant Tape is de New Classic Tape geschikt voor honden tot 50 kilo. Ook kan je kiezen uit de kleuren blauw, rood en zwart, dus er is vast een kleur die bij jou past.

Daarnaast kan je qua lengtes kiezen uit 3 meter, 5 meter of 8 meter. Het enige verschil met het 1e product in onze top 3 is, naast het trekgewicht, het feit dat deze rollijn dus een tape heeft (en geen koord zoals het eerste product). Wat wil je nog meer?

Het is een solide rollijn goed geschikt voor grote (dus zwaardere) honden. Mijn hond weegt 37,5 kg en de lijn voelt stevig en zeker aan.

Kaiser2018

Zitten de rollijn voor jouw hond niet in bovenstaande lijst? Niet getreurd! Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 600 verschillende hondenriem rollijnen hebben!

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste honden rollijn, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

 • Prijs van het product
 • Aantal reviews van kopers
 • Hoogte van de beoordeling
 • Kwaliteit aan de hand van de reviews
 • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste rollijn hond voor jouw situatie vinden

Wat is een honden rollijn?

De kans is groot dat je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee hebt van wat een honden rollijn is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij je het graag nog een keer uit!

Een rollijn is één van de producten die jij kan kopen, om je hond mee uit te laten. Je kan het vergelijken met een leren hondenriem of jachtriem hond, alleen is het net iets anders. Je maakt een rollijn vast aan een hondentuigje, hondenhalsband, y-tuigje hond, h tuig hond of een anti trektuig.

Wat een rollijn anders maakt, is dat het een lang en dun koord is dat zich uit kan rollen. Men noemt dit ook weleens een flexlijn hond, uitlooplijn hond of een rolriem. Het plastic handvat houd je in je hand en in dit handvat zit dan het gehele mechanisme. Met de typische zwarte knop aan de bovenkant bepaald je of je de lijn wilt uitrollen of juist vast wilt hebben.

Een rollijn voor je hond uitkiezen kan echter best wel lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en modellen. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een honden rollijn moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we hieronder even bij stil.

hondenriem rollijn

Waarom moet je een rollijn voor je hond kopen?

Nu je weet wat een rollijn voor je hond is en welke de beste is, is het goed om te kijken naar wanneer je een hondenriem rollijn zou moeten kopen.

Het is namelijk een belangrijk product om in huis te halen, maar zeker niet het enige product dat je kan gebruiken om met je hond te wandelen.

Neem daarom onderstaande redenen goed door, zodat je voor jezelf kan bepalen welke reden het meeste op jouw situatie van toepassing is.

Je hebt simpelweg een wandel-product nodig

Allereerst is het zo dat wanneer jij met jouw hond gaat wandelen, je hoe dan ook een product nodig zal hebben waarmee jouw hond aangelijnd zit. Een rollijn is hiervoor uitermate geschikt, omdat dit juist het doel is van dit product.

Maar wist je dat het op sommige plaatsen zelfs verplicht is om je hond aan te lijnen? dit geeft aan dat het in huis halen van het juiste wandel-product erg belangrijk is. Maar dit is zeker niet de enige reden waarom je een rollijn voor je hond zou moeten kopen.

Een honden rollijn kan sterk zijn

Een ander bijkomend voordeel van het kopen van rollijn voor je hond, is dat dit product heel erg sterk kan zijn. Dit hangt natuurlijk wel sterk af van het merk en hoe de uitrollijn hond gemaakt is. Je mag er echter vanuit gaan dat de top verkopende producten in de markt erg sterk en duurzaam zijn.

Geef je hond ruimte én veiligheid

Misschien wel één van de belangrijkste redenen waarom mensen specifiek een uitlooplijn voor hun hond kopen, is dat je hiermee twee zaken kan bereiken. Zo kan jij jouw hond de volledige ruimte geven, omdat een rollijn vaak 2, 3, 5, 8 of meer meter lang is.

Maar je kan ook je hond veilig bij je houden, omdat je een rollijn vast kan zetten. Hierdoor wordt deze niet meer uitrolbaar, wat handig kan zijn in het geval van drukte, als er veel verkeer op straat is of als je een andere hond tegenkomt.

Een honden riem verhoogt de zichtbaarheid

Wat ook goed is om te weten, is dat een flexlijn hond de zichtbaarheid van je hond verhoogd. Dit komt omdat er veel uitlooplijnen zijn die werken als een reflecterende hondenlijn. Zodra hier licht op schijnt, zal de reflectie ervoor zorgen dat het lijkt alsof er een lamp brandt.

Dit is vooral prettig wanneer je jouw hond weleens in de schemer of in het donker uit moet laten. Vooral richting de winter wordt het al vroeg op de dag donker buiten, dus je wilt dan goed zichtbaar zijn voor andere weggebruikers.

Voor iedere hond een geschikte rollijn

Je hebt het in dit artikel al kunnen zien, maar wanneer je een rollijn voor je hond wilt uitzoeken kan je kiezen uit ontzettend veel producten. Dit laat zien dat je voor iedere hond wel een geschikt product kan vinden.

Of je hond nu jong of oud en klein of groot is, de kans dat ij een geschikte uitlooplijn voor je trouwe viervoeter kan vinden is erg groot.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je een rollijn voor je hond zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je een honden rolriem gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achterkomen.

honden rollijn

Rollijn voor je hond kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste honden rollijn gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op wat jij nodig hebt en verwacht en op wat jouw hond of puppy op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat jij een goede keuze kan maken. Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

De juiste lengte kiezen

Allereerst is het belangrijk dat je de juiste lengte voor jouw hond aanschaft. Je wilt namelijk voorkomen dat jouw hond te weinig ruimte krijgt, maar ook niet teveel. Teveel ruimte is ook niet altijd goed en te weinig ook niet.

Weet je niet zo goed wat de juiste lengte van de honden rollijn is? Blijf dan even lezen. Wij leggen verderop in dit artikel alles uit wat je hierover moet weten.

Kleurkeuze

Naast de lengte, kan het belangrijk zijn om een goede kleur te kiezen. Een kleur die bij jou en jouw hond past.

De meest gangbare kleur die je vaak in het straatbeeld terug ziet komen is zwart, maar je kan ook kiezen uit rood, blauw, geel, roze, noem het maar op. De keuze is reuze dus doe daar zeker je voordeel mee!

Materiaalgebruik

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden, is het materiaal waarvan de honden rollijn gemaakt is. Dit zegt namelijk iets over de duurzaamheid en sterkte van dit product.

De meeste rollijnen zijn gemaakt van sterk nylon, waarbij het handvat vaak gemaakt is van duurzaam en sterk plastic. Dit is echter niet bij elk merk en product het geval, dus het is goed om hiermee rekening te houden.

Handvat

Naast de bovengenoemde punten wil je ook zeker rekening houden met het handvat van de rolriem hond. Vooral als je vaak lange wandelingen maakt, zal een goed handvat je erg bevallen.

Afhankelijk van welk product je koopt, hebben veel honden rollijnen een gewatteerde handvat of een wat dikkere handvat.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Door de ervaringen van anderen hondeneigenaren goed door te nemen, kun je eventuele issues, problemen of tekortkomingen in kaart brengen, voordat je het gaat aanschaffen. Dit helpt je niet alleen een teleurstelling te voorkomen, maar ook om ongewenste aankopen te voorkomen. Als je ziet dat veel producten slechte reviews of lage scores krijgen, wil je deze het beste vermijden. Op die manier koop je alleen de beste producten voor jouw hond.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw hond aanschaft.

Prijs van de honden rollijn

Het is van belang om bij de aanschaf van spullen voor je hond ook rekening te houden met de prijs ervan. De prijs dient wel bij je budget te passen. Daarnaast heb je vaak de keuze uit diverse prijscategorieën, variërend van betaalbare producten tot meer prijzige merken. Door goed naar de prijs te kijken, kun je een product vinden dat zowel bij je budget past als bij jouw hond.

Ook is het zo dat bepaalde items langer mee kunnen gaan dan andere items, vertelt de prijs je vaak iets over de duurzaamheid en kwaliteit van het product. Een hogere prijs duidt vaak op een betere kwaliteit. Het kan daarom de moeite waard zijn om iets meer te betalen voor kwalitatief goede producten.

Uiteindelijk blijft de prijs een persoonlijke afweging. Sommige hondenbaasjes vinden het niet erg om wat meer te betalen, terwijl anderen de voorkeur geven aan goedkopere opties. Dit is compleet afhankelijk van jouw eigen voorkeur.

De prijs van een rollijn voor je hond begint vanaf zo’n €8 en kan oplopen tot ongeveer €70, voor als je het beste van het beste wilt hebben. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er rekening mee dat jouw budget dus tussen deze twee bedragen zal moeten zitten.

Laten we nu verder gaan met hoe een rolriem werkt en waarmee je rekening dient te houden. Lees snel verder!

rollijn voor honden

Hoe werkt een Rollijn?

Wanneer jij de beste rollijn voor je hond hebt gekocht, is het natuurlijk prettig om te weten hoe zo’n rollijn honden nou eigenlijk werkt. Dit zorgt ervoor dat je de rol riem hond namelijk beter snapt én weet wat het doet.

De wijze waarop een rolriem hond werkt is eigenlijk heel simpel en straightforward. In het plastic handvat zit een mechanisme, dat de rollijn oprolt en uitrolt. Zodra er druk op de lijn komt staan, zal je lijn uitrollen. Dit gaat door tot het einde van de rollijn of tot jij op de zwarte knop drukt dat boven op het handvat zit.

Met deze zwarte knop kan je de rollijn vastzetten, waardoor de lijn niet verder uit kan rollen. Dit is bijvoorbeeld handig als je in het bos aan het wandelen bent en je komt andere honden tegen. Door op de zwarte knop te drukken kan je de rollijn kort houden, waardoor jij je hond dicht bij je houdt.

Zie het als een stukje veiligheid dat ingebouwd is in de rollijn, wat sowieso goed van pas gaat komen. Zo maken wij vaak gebruik van de zwarte knop als we andere honden tegenkomen of op plekken waar veel verkeer is.

Wat is de juiste lengte rollijn voor mijn hond?

Zoals eerder benoemd is het heel belangrijk om de juiste lengte te kopen. Op die manier voorkom je dat jouw hond teveel gaat trekken, dat hij een te verre sprint kan maken voordat hij bij het einde van de rollijn is en kan je hem altijd nog een beetje dicht bij je houden.

Gelukkig is het tegenwoordig niet zo heel moeilijk om de juiste lengte uit te zoeken! Nagenoeg alle merken geven bij elke uitrolriem hond en lengte aan voor welke hond het geschikt is, op basis van het gewicht van de hond.

Het jij een wat zwaardere hond of middelgrote hond, dan mag jouw hond een lange lijn hebben dan een lichte hond. Voor een lichte hond is een looplijn hond 2 meter meer geschikt. Weegt jouw hond bijvoorbeeld 12 kilo? Dan is een rollijn van 5 meter geschikt. Weegt je hond 20 kilo, dan kan je kiezen voor een rollijn van 8 meter.

Hoe bevestig je een flexlijn hond?

Wanneer jij de beste honden rollijn in huis hebt gehaald, is het natuurlijk ook prettig om te weten hoe je dit product bevestigd aan de halsband van jouw hond. Gelukkig is dit niet al te lastig. Onderstaande stappen zullen jou helpen om de rolriem goed aan je hond vast te maken.

Wij checken eerst even of onze hond zijn tuigje of halsband aan heeft. Zo niet, zorg dan dat deze om je hond komen. Daarna laten we onze hond zitten op de grond, zodat we (zonder al teveel gestoei) makkelijk bij het tuigje of halsband kunnen.

Elke goede uitlooplijn is daarbij voorzien van een kliksluiting. Ze noemen dit ook wel een musketonhaak. Met deze sluiting kan jij de uitrolriem hond aan de halsband of het tuigje van je hond bevestigen.

Elke halsband/tuigje is namelijk voorzien van een metalen ring, waaraan je de uitrollijn hond vast moet maken. Hierna controleren wij of de riem goed vast zit, door er heel zachtjes aan te trekken. Is alles op orde? Dan doen we de voordeur open en gaan we de deur uit.

Hoe zorg je ervoor dat een rollijn hond lang meegaat?

We nemen je mee in wat tips en tricks, die ervoor zorgen dat de rollijn hondenriem zo lang mogelijk meegaat. Je wilt niet om de haverklap een nieuwe riem kopen, dus neem onderstaande tips goed door.

Tip 1: Kies voor kwaliteit

Het is belangrijk om een rollijn hond te kiezen van goede kwaliteit. Een goedkopere rollijn kan er aantrekkelijk uitzien vanwege de lagere prijs, maar het kan snel slijten en beschadigen. Kies voor een rollijn hond die gemaakt is van sterke en duurzame materialen zoals leer, nylon of polyester. Een rollijn hond gaat veel langer mee en kan je op de lange termijn geld besparen.

Tip 2: Reinig en onderhoud de rollijn hond regelmatig

Het is belangrijk om de rollijn hond regelmatig te reinigen en te onderhouden. Door regelmatig schoon te maken en te onderhouden, kan je de levensduur van de riem verlengen. Gebruik een mild schoonmaakmiddel en een zachte borstel om vuil en vlekken te verwijderen. Zorg ervoor dat je de riem daarna goed laat drogen voordat je het weer gaat gebruiken.

Tip 3: Bewaar de rollijn hond op de juiste manier

Bewaar de rollijn hond op de juiste manier, op de momenten dat je het mniet gebruikt. Laat het niet in de zon liggen, want de UV-stralen kunnen de rollijn hond beschadigen. Bewaar het ook niet in te vochtige ruimtes, want dit kan schimmel op je rollijn hond veroorzaken. Ben ook voorzichtig met scherpe voorwerpen, omdat je hiermee de riem ook sneller kunt beschadigen.

Tip 4: Gebruik de rollijn hond op de juiste manier

Het is belangrijk om de rollijn hond op de juiste manier te gebruiken. Trek niet hard aan de riem, want dit kan bij te hardhandig gebruik de rollijn hond doen laten scheuren. Gebruik de riem uitsluitend om jouw hond mee uit te laten en nergens anders voor. Controleer ook altijd de gebruiksaanwijzing van het product dat je gekocht hebt.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over de rolriem hond. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je dit product het beste kan schoonmaken. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Hoe maak je een uitlooplijn hond schoon?

Net als bij zoveel hondenproducten het geval is, zal jij de rolriem van je hond zo nu en dan schoon moeten maken. Zo kan je ervoor zorgen dat dit product in de meest optimale conditie blijft. Maar hoe doe je dit dan?

We’ve got you covered! Het schoonmaken van een honden rolriem is zo gepiept. Het enige wat je nodig hebt is een emmer met wat heet water, wat diervriendelijke zeep, een poetsdoekje en (eventueel) een handdoek. Je gaat als volgt te werk:

Zodra je merkt dat de rollijn hond vies aan het worden is, is het tijd om aan de slag te gaan. Je pakt wat een emmer en vult dit met heet water. Vervolgens dompel je het poetsdoekje in de emmer, waarna je met dit doekje de gehele rolriem kan schoonmaken.

Maak niet alleen de rollijn hond zelf schoon, maar ook zeker de musketonhaak en het handvat. Dit is afhankelijk van wat voor product je exact gekocht hebt natuurlijk.

Mocht je merken dat dit niet voldoende is en dat bepaalde viezigheden nog zichtbaar zijn, kan je er ook voor kiezen om de rollijn hond even in de emmer met heet water te laten weken. Ook hierbij geldt; houd rekening met het materiaal, omdat niet elk materiaal even goed tegen water kan.

Wanneer de rollijn hondhelemaal schoon is, kan je de hondenlijn laten drogen in de lucht. En hierna is de hondenriem rollijn weer klaar voor gebruik. Best wel simpel toch?

Honden rollijn – veelgestelde vragen

Voordat wij dit artikel afsluiten, willen wij je wat veelgestelde vragen laten zien. Heb jij, na het lezen van dit artikel, alsnog een prangende vraag> Stel die dan gerust in de reacties hieronder. Dan nemen wij het mee in de onderstaande lijst.

Wat is de beste rollijn voor honden?

De allerbeste rollijnen voor honden hebben we in dit blog onderzocht, zoals je hebt kunnen lezen. Uit dit onderzoek zijn een aantal top producten naar voren gekozen. Wij zullen je dan ook niet één goed product meegeven, maar meerdere. Zo kan jij zelf bepalen welk product het beste bij jouw eisen en situatie past.

Waarom gebruik je een hondenrollijn in plaats van een riem?

Waarbij een “normale” hondenriem niet uitgerold kan worden, en vaak een stuk korter is, kan een rollijn wel uitgerold worden. Ook kan je een rolriem vastklikken op een bepaalde lengte, waardoor je hond tot maximaal die lengte van je vandaan kan zijn. Ook zal een rol lijn meebewegen met je hond, waardoor hij of zij minder snel zal trekken.

Heeft een rollijn hond nog meer handige toepassingen?

Ook goed om te benoemen is dat een rollijn handig kan zijn als je hond bijvoorbeeld agressief is naar andere honden of mensen. De rollijn kan dan makkelijker opgerold worden. Hierdoor is afstand houden tussen jouw hond en de andere hond of persoon vele malen makkelijker.

Hoe werkt een rollijn?

Een rollijn heeft een veermechanisme in de behuizing waarmee je de lijn kunt vastzetten of laten uitrollen. Door aan de lijn te trekken, geef je je hond meer ruimte om te bewegen. Door de lijn los te laten, wordt deze automatisch opgerold in de behuizing.

Zijn er situaties waarin je beter geen rollijn hond zou moeten gebruiken?

Hoewel rollijnen handig zijn, zijn er situaties waarin ze minder geschikt zijn. Bijvoorbeeld in drukke stadscentra of langs drukke wegen, waar je meer controle nodig hebt om de veiligheid van je hond te waarborgen. Ook als je hond de neiging heeft om snel afgeleid te raken en te trekken, kan een gewone riem beter zijn voor meer directe controle.

Hoe kies je de juiste hondenriem rollijn?

Bij het kiezen van een rollijn is het belangrijk om rekening te houden met het gewicht en de kracht van je hond. Kies een rollijn met een maximale trekkracht die geschikt is voor het formaat van je hond. Daarnaast zijn er rollijnen met extra functies zoals reflecterende lijnen voor betere zichtbaarheid ’s nachts en ergonomische handgrepen voor comfort tijdens het vasthouden.

Wat als jouw hond de neiging heeft om te trekken?

Het gebruik van een rollijn kan trekgedrag verergeren. Wanneer je hond constant spanning op de lijn voelt, kan dit trekken aanmoedigen. Als je werkt aan het verminderen van trekgedrag, is het raadzaam om een gewone riem te gebruiken en te werken aan het aan de lijn lopen.

Kan een rollijn jouw hond verwonden?

In sommige gevallen kan een rollijn verwondingen veroorzaken, vooral als de lijn te strak komt te staan of als je hond plotseling rent. De lijn kan in de huid snijden of verwondingen aan de nek veroorzaken. Het is cruciaal om de lijn correct vast te houden en alert te zijn op de bewegingen van je hond om verwondingen te voorkomen.

Wat als jouw hond verstrikt raakt in de lijn?

Als je hond zich verstrikt in de lijn, blijf dan kalm en probeer niet aan de lijn te trekken. Probeer je hond voorzichtig te benaderen en bevrijd hem voorzichtig. Het vermijden van paniek is juist van belang, om letsel te voorkomen.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Zo niet, horen we dat graag in de comments. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.7 / 5. Stemtelling: 3

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Foto van auteur
Boyd
Baasje van Bincky
Hoi! Ik ben Boyd. Als eigenaar van hondjesinfo.nl help ik hondeneigenaren met het maken van de juiste keuzes. Ik heb in de afgelopen 20 jaar diverse hondenrassen in het gezin gehad, waaronder de West Highland White Terrier, Mechelse Herder, Tibetaanse Terrier en de Shih Tzu. Door mijn jarenlange expertise weet ik hoe ik producten moet beoordelen en hoe ik jou van het beste advies kan voorzien. Ook komen wij meerdere keren voor in landelijke media, zoals fhm,nl, nieuws.nl, justrussel.nl, wonen.nl en autorai.nl.

4 gedachten over “Rollijn hond [Lees dit eerst] 20 beste van mei 2024”

 1. Ik heb 3 honden. 1 Rottweiler en 2 kleine chihuahua kruisingen. Mijn hand wordt doodmoe van de 2 min of meer zware rolbanden. (Rottweiler 1 en de kleintjes met koppelketting samen 1)
  Wat ik nergens in reviews en uitleg terug kan vinden is het gewicht van de rollijn zelf. Dus het gewicht dat je als honden eigenaar in je hand hebt.
  Ik zoek echt lichtgewicht. Tips? Ik hoor ze graag.

  Beantwoorden
  • Hallo,

   Je kan het gewicht van een rollijn omlaag krijgen, door een kortere rollijn te kiezen. Of je gaat eventueel voor een “normale” hondenriem of een trainingslijn.

   Bij een trainingslijn hoef je maar 1 riem vast te houden met je hand en de andere riem wordt door je lichaam gedragen. Bekijk dit product anders even: Klik hier.

   Beantwoorden
 2. Hallo,

  Ik kan de breedte van de leiband, KONG Rollijn Ultimate 70 KG, nergens terug vinden.
  Kunnen jullie me deze nog doorgeven?

  Met vriendelijke groeten.

  Beantwoorden

Plaats een reactie