Puppybrokken [Kortingscode] 15 beste van 2024

Puppybrokken: hondenvoer dat speciaal gemaakt is voor de meest jonge hondjes, namelijk puppy’s. Puppy’s hebben apart puppy voer nodig, dat specifiek is afgestemd op hun behoeftes, zodat jouw pup kan opgroeien tot een mooie volwassen hond.

In dit artikel nemen wij je mee in het beste puppybrokken van 2024. Ook nemen wij je mee in waar je op moet letten bij het kopen van puppy brokken, waarvoor je het gebruikt en waarom je het juist moet kopen.

Als laatste geven wij je wat tips mee over hoeveel brokjes je puppy mag, hoe vaak jij je puppy brokjes geeft en hoe je de puppy brokken het beste kan bewaren. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste puppybrokken van 2024

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste puppy brokken kunnen laten zien. Zo wordt niet alleen jij blij, maar ook jouw trouwe viervoeter ;).

We nemen je hieronder mee in de beste puppybrokken van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welke goede puppy brokken schaf jij aan?

Onze favoriete beste puppybrokken van 2024

beste hondenbrokken puppy

Dog Chef hondenvoer

Dog Chef maakt vers en hoogwaardig hondenvoer met natuurlijke ingrediënten, zonder kunstmatige toevoegingen.

Voor iedere hond wordt een menu samengesteld, dat perfect aangepast is aan de behoeften van jouw hond, afhankelijk van de leeftijd, gewicht, ras, eetlust, allergieën en gewoonten. En het wordt gratis thuisbezorgd!

Meer weten? Check hier onze Dog Chef review of maak gebruik van onze kortingscode “WXW6052” om 30% korting te krijgen op je 1e bestelling

Gebruik kortingscode WXW6052 en krijg 30% korting op je 1e bestelling

Goed om aan te geven: onderstaande puppybrokjes zijn met een verschillende inhoud en vaak ook verschillende hondenrassen te verkrijgen. Klik even op “controleer prijs” om het juiste voer voor jouw ras te vinden.

Onze top 5 puppybrokken

Na het zien van bovenstaande brokken voor puppy, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Bij ieder product vermelden we ook een voorbeeld van een review. Op die manier kan jij een puppybrok kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere hondeneigenaren ook top vinden. Een betere puppy brok ga je dus bijna niet vinden.

Puppybrokken Mini Puppy van Royal Canin

Het eerste product in ons artikel zijn de puppybrokken Mini Puppy van Royal Canin. Deze hondenvoeding Royal Canin krijgt 4,7 uit 5 sterren en meer dan 100 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire en beste hondenbrokken puppy op bol.com.

Deze Royal Canin puppybrokken zijn geschikt voor honden met een volwassen gewicht tot 10 kilo. Goed om te weten: Royal Canin heeft voor diverse gewichtsklassen apart voer.

Voor puppy’s van volwassen honden tot 25 kilo is er Puppy Medium voer en voor puppy’s van honden vanaf 25 kilo is er Puppy Maxi voer. Zo kan je altijd een geschikt product voor jouw puppy vinden.

Ook heeft Royal Canin zelfs puppybrokken voor specifieke rassen, zoals golden retrievers of chihuahua’s.

Daarnaast kan je kiezen uit 3 verschillende productgewichten, namelijk vanaf 2 kilo, 4 kilo of 8 kilo. Dit puppy voer Royal Canin is voorzien van de beste voedingsstoffen en ingrediënten. Ook is de grootte van de brok afgestemd op jouw puppy. Wat wil je nog meer?

het is het beste dat ik ondervonden heb voor onze puppy

maa2

Puppybrokken Compleet Pup/Junior van Cavom

Het tweede product in ons artikel zijn de puppybrokken Compleet Pup/Junior van Cavom. Dit product krijgt momenteel 4,7 uit 5 sterren en meer dan 65 reviews op bol.com.

Deze brokken zijn geschikt voor zowel puppy’s tot 1 jaar als junior honden tot 2 jaar. Qua inhoud kan je kiezen uit een verpakking van 5 kilo of 20 kilo.

De brokken van Cavom bestaat uit grotendeels ontsloten, licht verteerbare granen. Met een goede kwaliteit dierlijke èn plantaardige eiwitten voor een optimaal aminozuurpatroon. Het is dus ideaal voedsel voor een puppy.

Goed om te weten: bij deze dit hondenvoer van Cavom krijg je stapelkorting. Des te meer verpakkingen je koopt, des te lager de prijs per verpakking wordt. Leuk toch? Daarnaast vind je op bol.com diverse verschillende smaken, dus neem zeker even een kijkje!

Mijn hond groeit als kool en doet het erg goed op deze brokken!

Shayne1

Brokken Puppy Medium van Pro Plan

Het derde product in ons artikel zijn de puppy brokken Puppy Medium van Pro Plan. Dit product krijgt momenteel 4,8 uit 5 sterren en meer dan 40 reviews op bol.com.

De puppybrokken van Pro Plan staan erom bekend Optistart te bevatten. Optistart is een combinatie van ingrediënten, met onder andere colostrum. De brokken hierboven bevatten daarnaast stukken kip van hoogwaardige kwaliteit, echter kan je op bol.com veel verschillende andere smaken vinden.

Bij Pro Plan kan je kiezen uit een verpakking van 800 gram, 3 kilo of 12 kilo én je krijgt stapelkorting. Dus ook hier geldt dat de prijs per verpakking lager wordt, wanneer je er meer tegelijk koopt. Meer heb je niet nodig toch?

De hond vindt het erg lekker. Tenminste dat zegt hij elke keer wanneer hij dit eet. Zelf heb ik het nog niet geprobeerd.

BobJanJohnson

Puppy brokken Puppy Large van Carocroc

Het vierde product in ons artikel zijn de puppy brokken Puppy Large van Carocroc. Dit product krijgt momenteel 4,8 uit 5 sterren en meer dan 40 reviews op bol.com.

Carocroc is één van de merken die voeding maakt voor pups van diverse soorten hondenrassen. Zo is het Carocroc hondenvoer hierboven speciaal gemaakt voor puppy’s van middelgrote en grote rassen, echter heb je ook brokken voor puppy’s van kleine hondenrassen.

De puppy brokken van Carocroc zijn verrijkt met omega 3 en 6 en bevat geen kunstmatige toevoegingen. Wanneer je dit product koopt, kan je kiezen uit een verpakking van 3 kilo of van 15 kilo.

Alleen maar positief: lang houdbaar, hoge kwaliteit en mijn huisdier vindt het lekker.

Jetty9876

Puppybrokken Complete van Lobo

Het laatste product in ons artikel zijn de puppybrokken Complete van Lobo. Dit product krijgt momenteel 4,9 uit 5 sterren en meer dan 30 reviews op bol.com.

De Complete puppybrokken van Lobo zijn geschikt voor elke puppy, maar ook voor puppy’s met maag- en darmklachten. Zo is dit voer verrijkt met melkpoeder, verse zalmolie, inuline en sporenelementen. Alle essentiële stoffen die jouw kleine vriend of vriendin nodig heeft.

Je kan bij Lobo hondenvoer tevens kiezen uit een verpakking van 5 kilo of van 15 kilo. Vooral als je de reviews bekijkt, zie je dat iedereen erg positief is over dit voer.

Onze pup had dit voer vanuit de fokker meegekregen, dus we besloten er mee door te gaan. Hond eet het erg goed. Snelle levering, top

Tok1772

Zitten jouw puppybrokken niet in bovenstaande lijst? Niet getreurd! Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 1.000 verschillende soorten puppybrokken op voorraad hebben!

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste puppy brokjes, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

 • Prijs van het product
 • Aantal reviews van kopers
 • Hoogte van de beoordeling
 • Kwaliteit aan de hand van de reviews
 • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goed hondenvoer puppybrokken samenstellen. Op die manier kan jij de beste puppy brokken voor jouw situatie vinden.

Wat zijn puppybrokken?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat puppybrokken zijn. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Zoals je al kan raden aan de naam van dit product, zijn puppybrokken niks anders dan brokken die speciaal gemaakt zijn voor honden tot 1 jaar.

Vaak bevatten deze brokken extra omega 3 en 6 vetzuren, eiwitten, een lagere (of zelfs geen) hoeveelheid granen en diverse toevoegingen in de vorm van vitaminen, wat dus belangrijk is voor de ontwikkeling van jouw pup.

Brokken voor je puppy uitkiezen kan echter best wel lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en modellen. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan puppy brokken moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we hieronder even bij stil.

beste puppybrokken

Waarom moet je speciale brokken voor je puppy kopen?

Nu je weet wat puppybrokken zijn en welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar wanneer je dit voer juist zou moeten aanschaffen. Het is namelijk een must have product om in huis te halen, dus we nemen je graag mee in de diverse voordelen.

Speciaal gemaakt voor puppy’s

Eén van de eerste redenen waarom je speciaal brokken voor je puppy wilt kopen, is meteen ook een hele belangrijke.

Er wordt weleens gedacht dat puppy’s “gewone” honden brokkken kunnen eten, maar dat is dus niet zo. Dit komt door het feit dat puppy’s een hele andere voedingsbehoefte hebben dan volwassen honden. Het is niet voor niets dat er speciaal hondenvoer gemaakt wordt voor puppy’s, adult honden en senior honden.

Puppy brokken zitten vol goede stoffen

Daarnaast groeien puppy’s ontzettend snel, zitten ze vol met energie, zijn ze speels en lekker actief. Hierdoor verbrandt een puppy erg snel energie. Deze groei en het energielevel moeten dan aangevuld worden vanuit de juiste voeding.

Ook kunnen puppy’s nogal snel last hebben van diarree, omdat bepaald voer moeilijk te verteren is. Ook dat kan je voorkomen met de juiste puppy brokken.

Je wilt natuurlijk dat jouw pup opgroeit tot een gezonde, volwassen hond. Een hond met een goed en sterk gebit, sterke botten en een mooie glanzende vacht. De juiste hoeveelheid brokken én kwaliteit van de brokken hebben invloed op dit soort eigenschappen.

Je kan brokken lang bewaren

Een ander voordeel dat goed is om te benoemen, is dat je hondenbrokken puppy lang kan bewaren. Dit moet je wel op de juiste manier aanpakken, waarover wij je later meer vertellen.

Dit is juist fijn voor mensen die veel puppy’s hebben of voor mensen die vaak grootverpakkingen kopen. Omdat puppy brokken een vorm van droogvoer zijn, betekent dit dat ze geen vocht bevatten en dus lang te bewaren zijn.

Voor iedere puppy is er een geschikte brok te vinden

Doordat er zoveel honden op de wereld zijn, worden er ook ontzettend veel hondenproducten gemaakt door diverse fabrikanten. Dit geldt zeker voor puppybrokken.

Voor elke pup is er wel een geschikte brok te vinden. Wanneer jouw pup een bepaalde allergie heeft, darmproblemen, blaasproblemen, overgewicht heeft, je kan het zo gek niet bedenken of er zijn geschikte brokken voor.

Dus waarom zou je dan speciaal puppybrokken kopen?

 • Puppy’s hebben meer hoogwaardige eiwitten nodig dan volwassen honden
 • Puppybrokken bevatten meer calcium, waardoor de botten en tanden goed sterk kunnen worden
 • Met de juiste brokken voorkom je diarree
 • Puppy’s moeten simpelweg goed groeien en hebben daarom de juiste brokken nodig
 • Veel merken hebben brokken die minder zwaar zijn voor de darmen van jouw pup, waarmee je hem/haar een plezier doet
 • Puppybrokken hebben aangepaste ingrediënten die perfect afgestemd zijn op de behoefte van jouw kleine vriend

Puppybrokken uitkiezen kan echter best wel lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en smaken. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je brokken voor je puppy zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je puppy brokken gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

puppy brokken

Puppybrokken kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste puppybrokken gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op wat jij nodig hebt en verwacht en op wat jouw puppy op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat jij een goede keuze kan maken.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten hieronder opgesomd en staan kort even stil bij elk punt.

 • Grootte van de puppy
 • Smaak van de puppy brokken
 • Inhoud van de verpakking
 • Kies het juiste voor voer jouw hondenras
 • Soort puppy brokken
 • Ervaringen van andere mensen
 • prijs van de puppy brokken

Grootte van de puppy

Allereerst is het belangrijk dat je de puppy brokken afstemt op hoe groot jouw pup zal gaan worden. Een puppy van een groot hondenras heeft namelijk een andere voedingsbehoefte dan de puppy van een klein hondenras.

Sommige merken maken brokken speciaal voor kleine, middelgrote tot grote puppy’s. Zo heeft het merk Carocroc bijvoorbeeld speciale puppy brokken voor “large breed” hondenrassen, om maar een voorbeeld te geven. Andere merken maken juist brokken dat geschikt zou moeten zijn voor alle soorten puppy’s.

Wil je er écht zeker van zijn dat jij de juiste brokken geeft aan jouw pup, houd dan dus rekening met het ras en hoe groot je pup gaat worden.

Smaak van de puppybrokken

Naast dat je de juiste brokken voor de grootte van jouw pup wilt kopen, is het ook belangrijk dat je brokken koopt die jouw kleine vriend of vriendin lust.

De keuze is ontzettend groot, met meer dan 1.300 producten op bol.com. De kans is dan ook aanwezig dat je vast wel wat smaken en producten vindt die jouw hond lekker vindt. Veel voorkomende smaken hierin zijn: kip hondenvoer, voeding hond eend en voer hond zalm maar bijvoorbeeld ook rijst en/of groente.

Mocht je nog niet eerder brokken voor je pup gekocht hebben, probeer dan advies in te winnen bij de dierenarts of van degen van wie je de pup gekocht hebt. Je kan ook de stoute schoenen aantrekken en zelf ondervinden wat je pup lekker vindt.

Weet in ieder geval dat er meer dan genoeg keuze is en dat je dus genoeg andere merken en smaken kan proberen. Het is dan wel verstandig om een kleine verpakking te kopen, voor het geval dat jouw pup het eten niet lust. Dat scheelt geld:).

Inhoud van de verpakking

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden, is hoeveel puppybrokken je per keer koopt. Vaak is het zo dat een grote verpakking een lagere prijs per kilo heeft dan een kleine verpakking.

Door een grootverpakking te kopen kan je uiteindelijk besparen op de kosten die je maakt. En wie wordt daar nou niet vrolijk van? Daarnaast kan je zo’n grootverpakking goed en lang bewaren in een hondenvoer container!

Kies het juiste voer voor jouw hondenras

Als je de producten bovenin ons artikel goed bekeken hebt, zal het je wellicht opgevallen zijn dat veel fabrikanten voer maken voor specifieke honden.

Kies bij puppy brokken daarom altijd voor een product dat geschikt is voor jouw hondenras. Veel puppyvoer is ras specifiek, met brokjes die geschikt zijn voor kleine hondjes, middel grote hondenrassen of grote rassen.

Soort puppy brokken

Wanneer je puppybrokken gaat kopen, kan je kiezen uit speciale brokken voor speciale doeleinden. Denk hierbij aan hypoallergeen puppyvoer in de vorm van brokjes, glutenvrije brokken of graanvrije puppy brokken te kopen.

Dit soort voer koop je vooral als je er in een vroeg stadium achter komt dat jouw pup een bepaalde voedselintolerantie of een bepaalde allergie heeft. Het is dus goed om te weten dat je hiermee rekening kan houden én dat er voor elk “probleem” wel een product op de markt is.

Ingrediënten

Het zal je niets verbazen, maar brokken voor puppy’s kunnen uit verschillende ingrediënten bestaan. Om die reden kan het geen kwaad om de achterkant van de verpakking te bekijken, om te checken waarvan de beste puppy brokken gemaakt is.

Zo kunnen er bepaalde ingrediënten in voorkomen, waar jouw puppy intolerant of allergisch voor is. Of je hond vindt bepaalde ingrediënten simpelweg niet lekker. Ook wil je erop letten dat voer voor honden niet al teveel zout, suiker, kunstmatige stoffen of vetten bevat.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Door de ervaringen van anderen hondeneigenaren goed door te nemen, kun je eventuele issues, problemen of tekortkomingen in kaart brengen, voordat je het gaat aanschaffen. Dit helpt je niet alleen een teleurstelling te voorkomen, maar ook om ongewenste aankopen te voorkomen. Als je ziet dat veel producten slechte reviews of lage scores krijgen, wil je deze het beste vermijden. Op die manier koop je alleen de beste brokken voor jouw puppy.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen de puppybrokken al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Prijs van de puppybrokken

Het is van belang om bij de aanschaf van spullen voor je hond ook rekening te houden met de prijs ervan. De prijs dient wel bij je budget te passen. Daarnaast heb je vaak de keuze uit diverse prijscategorieën, variërend van betaalbare producten tot meer prijzige merken. Door goed naar de prijs te kijken, kun je een product vinden dat zowel bij je budget past als bij jouw hond.

Ook is het zo dat bepaalde items langer mee kunnen gaan dan andere items, vertelt de prijs je vaak iets over de duurzaamheid en kwaliteit van het product. Een hogere prijs duidt vaak op een betere kwaliteit. Het kan daarom de moeite waard zijn om iets meer te betalen voor kwalitatief goede producten.

Uiteindelijk blijft de prijs een persoonlijke afweging. Sommige hondenbaasjes vinden het niet erg om wat meer te betalen, terwijl anderen de voorkeur geven aan goedkopere opties. Dit is compleet afhankelijk van jouw eigen voorkeur.

De prijs van puppybrokken begint vanaf zo’n €8 en kan oplopen tot ongeveer €170. Hiervoor krijg je wel een grote verpakking én het beste van het beste voer. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er rekening mee dat jouw budget dus tussen deze twee bedragen zal moeten zitten.

puppy hondenbrokken

Welke soorten puppy brokken bestaan er?

We hebben het eerder al een keer benoemd, maar je kan diverse soorten puppy brokken voor jouw pup kopen. Dit is belangrijk, omdat lang niet alle puppy’s elk voer lekker vinden of omdat jouw pup een bepaalde intolerantie of allergie heeft.

Je kan de wereld van puppy hondenbrokken dan ook onderverdelen op basis van eigenschappen:

Of je verdeelt het onder op basis van dieet:

Het ligt er dus maar net aan wat je nodig hebt en waarmee je rekening moet houden, maar de wereld van honden brokken is erg uitgebreid.

Hoeveel brokken geef je een pup per keer?

Er zijn elke maand best wat mensen die binnen Google zoeken naar hoeveel brokken je aan een pup moet geven per eetbeurt. Het is dan ook geen hele gekke vraag, maar dit hangt wel af van het ras en het gewicht van jouw pup. Ook kan het onderling tussen de verschillende merken verschillen hoeveel brokken je elke keer moet geven.

Tegenwoordig hebben de grote en bekende merken duidelijke instructies op de achterkant van de verpakking, met hoeveel brokken jij jouw pup moet geven. Houd er wel rekening mee dat dit vaak gemiddeldes zijn.

Als je zeker wilt zijn dat jij jouw pup genoeg brokken geeft, kan het altijd verstandig zijn om even contact op te nemen met een dierenarts voor wat advies. Die helpen je graag!

Check daarnaast dus de achterkant van de verpakking van het product dat je gekocht hebt, zodat je zeker weet dat jij genoeg brokken aan je pup geeft.

Oké, nu weet je dus hoeveel brokjes een pup mag krijgen. Maar hoe vaak geef je een puppy dan brokjes?

Hoe vaak geef jij een puppy brokken?

Wellicht weet je het al, maar een puppy van een klein hondenras is sneller volgroeid dan een puppy van een groot hondenras. Dit komt omdat kleine hondenrassen sneller volwassen zijn, waardoor ze dus ook sneller volgroeien.

We nemen jou hieronder mee in hoeveel maaltijden jouw pup mag hebben, afhankelijk van het gewicht van een volwassen hond van datzelfde ras.

Kleine honden: Puppy’s van volwassen honden tot 10 kilo hebben ongeveer 3 tot 4 maaltijden per dag nodig, tot dat ze ongeveer 4 maanden oud zijn. Dan schaal je af naar 2 maaltijden per dag, tot dat ze 10 maanden oud zijn. Vanaf dat moment houd je het bij 1 á 2 maaltijden per dag.

Middelgrote honden: Puppy’s van volwassen honden vanaf 10 kilo tot ongeveer 25 kilo hebben 3 maaltijden per dag nodig tot dat ze 6 maanden oud zijn. Dan schaal je af naar 2 maaltijden per dag tot ze één jaar oud zijn en dan houd je het bij 1 á 2 maaltijden per dag.

Grote honden: Puppy’s van volwassen honden vanaf 25 kilo en daarboven hebben 3 maaltijden per dag nodig tot dat ze 6 maanden oud zijn. Dan schaal je af naar 2 maaltijden per dag tot ze 15 maanden oud zijn en dan houd je het bij 1 á 2 maaltijden per dag.

Wat heb je nodig om brokken aan je puppy te geven?

Het zal je niets verbazen, maar puppy’s eten hun voeding het liefst uit spullen die daarvoor gemaakt zijn. Net als dat mensen graag van een bord eten, eet een puppy het liefst uit een honden voerbak.

Je hebt echter ontzettend veel keuze in wat voor voerbak jij voor je puppy koopt. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit een automatische voerbak hond, een anti schrokbak hond voor als je hond gulzig eet en een puppy voerbak voor jouw kleine rakker.

Weet dus dat er veel keuze is en dat jij daardoor makkelijk het perfecte product voor jouw trouwe viervoeter kan vinden.

Eet je hond te snel? Probeer dit

Het is algemeen bekend dat puppy’s nogal snel kunnen eten. Vaak iets te snel. Het is een oerinstinct, want in het wild is het voor honden belangrijk om snel te eten, zodat andere honden het eten niet kunnen stelen. Maar soms kan dit leiden tot spijsverteringsproblemen zoals winderigheid, braken of diarree.

Gelukkig is er een makkelijke oplossing: een slowfeeder hond. Deze voerbakken hebben obstakels en uitsteeksels in de bodem, zodat je puppy hieromheen moet werken als het eet. Hierdoor kan je puppy niet eens te snel eten, wat kan helpen om spijsverteringsproblemen te voorkomen.

Dus als je puppy snel eet, geen paniek. Probeer gewoon een van de anti schrok voerbakken uit en je zult zien dat je hond het voedsel rustiger opeet.

Mocht je de situatie niet helemaal vertrouwen, neem dan even contact op met je huisarts. Die kan jou altijd van een perfect antwoord voorzien.

Je weet nu bijna alles wat je moet weten over brokjes voor je puppy. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je dit product het beste kan bewaren. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

hondenbrokken puppy

Hoe bewaar je puppy brokken?

Hierboven is het kort al even aangestipt, maar het is ontzettend belangrijk om de puppy brokken kleine hond en puppybrokken voor grote rassen op de juiste manier te bewaren.

Zo blijven de brokken niet alleen langer vers, ook kan je op die manier grote verpakkingen kopen. En dat voel je uiteindelijk in je portemonnee, omdat de prijs per kilo bij een grote verpakking (vaak) lager ligt dan bij een kleine verpakking.

Overweeg dus zeker om een grote voercontainer aan te schaffen, zodat je op die manier de meest grote verpakkingen kan kopen én bewaren!

Zo’n voercontainer zal de puppybrokken water- en luchtdicht bewaren. Zuurstof zorgt er immers voor dat voedsel kan bederven. Tevens is het zo dat zo’n container ervoor zorgt dat ongedierte er minder goed bij kan.

Wij bewaren onze puppybrokken het liefst in de garage in een grote voerton hondenvoer en wij hebben in de bijkeuken een kleine voerton voor de dagelijkse voeding. Door op deze manier te werken, kan ongedierte er niet bijkomen.

Puppy brokjes – veelgestelde vragen

Voordat wij dit artikel afsluiten, willen wij je wat veelgestelde vragen laten zien. Heb jij, na het lezen van dit artikel, alsnog een prangende vraag> Stel die dan gerust in de reacties hieronder. Dan nemen wij het mee in de onderstaande lijst.

Wat is de beste puppybrok?

De beste brokken voor puppy’s hebben we in dit blog onderzocht, zoals je hebt kunnen lezen. Uit dit onderzoek zijn een aantal top producten naar voren gekozen. Wij zullen je dan ook niet één goed product meegeven, maar meerdere. Zo kan jij zelf bepalen welk product het beste bij jouw eisen en situatie past.

Waarom koop je speciale puppy brokken?

Zoals je in dit blog hebt kunnen lezen, levert dit product je allerlei fijne voordelen op. Een paar van de meest belangrijke voordelen zijn onder andere dat jou puppy simpelweg een andere voedingsbehoefte heeft dan volwassen honden. Vandaar dus dat je apart puppybrokjes wilt kopen. Ook hebben puppy’s bijvoorbeeld meer calcium en eiwitten nodig.

Hoeveel brokken mag jouw puppy?

Hoeveel brokken jij jouw puppy mag geven, is afhankelijk van de leeftijd, activiteitsniveau en het ras van je puppy. Ook is dit afhankelijk van het merk brokjes dat je hebt gekocht. Vaak vind je op de achterkant van de verpakking een uitgebreide uitleg over de dagelijkse hoeveelheid brokjes die jouw puppy mag krijgen.

Wanneer moet je jouw puppy beginnen te voeren met brokken?

Je kunt je puppy beginnen te voeren met puppybrokken zodra ze gespeend zijn, meestal rond de leeftijd van 6 weken. Het is belangrijk om de overgang van moedermelk naar vast voedsel geleidelijk te laten verlopen. Puppybrokken zijn speciaal samengesteld om te voldoen aan de verhoogde voedingsbehoeften van groeiende pups. Ze bevatten vaak meer eiwitten, vetten en voedingsstoffen die essentieel zijn voor de ontwikkeling van spieren, botten en organen.

Hoe vaak per dag moet je jouw puppy voeden?

Puppy’s hebben een snelle stofwisseling en hebben regelmatige voeding nodig om te voorzien in hun energiebehoeften. In het begin kun je je puppy ongeveer 3 tot 4 keer per dag voeden. Naarmate ze ouder worden, kun je geleidelijk overschakelen naar 2 maaltijden per dag. Verdeel de dagelijkse hoeveelheid voer in gelijke porties en bied deze op vaste tijdstippen aan. Dit helpt bij het instellen van een regelmatig voedingsschema

Kan ik volwassen voer aan jouw puppy geven?

Het is niet aan te raden om volwassen hondenvoer aan je puppy te geven. Puppies hebben specifieke voedingsbehoeften die anders zijn dan die van volwassen honden. Ze hebben meer calorieën, eiwitten en voedingsstoffen nodig om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Volwassen voer kan deze behoeften mogelijk niet adequaat vervullen.

Welke ingrediënten zijn belangrijk in puppybrokken?

Bij het kiezen van puppybrokken is het belangrijk om te kijken naar hoogwaardige ingrediënten. Hoogwaardige eiwitten zijn essentieel voor de groei en ontwikkeling van spieren. Kies voor puppy brokken met vlees of gevogelte als eerste ingrediënt. Ook moet het voer rijk zijn aan vitamines, mineralen en antioxidanten om het immuunsysteem te ondersteunen.

Wanneer schakel je over naar volwassen voeding?

Naarmate je puppy volwassen wordt, moet je geleidelijk overschakelen naar volwassen hondenvoer. Dit is meestal ergens tussen de 9 maanden en 2 jaar, afhankelijk van het ras. Volwassen hondenvoer heeft een andere samenstelling en is aangepast aan de behoeften van een volwassen hond.

Zijn er speciale puppybrokken voor grote rassen?

Puppy’s van grote rassen hebben specifieke voedingsbehoeften vanwege hun gevoeligheid voor gewrichtsproblemen. Ze hebben minder calcium en fosfor nodig in hun voeding om een gezonde groei van botten en gewrichten te ondersteunen. Kies puppybrokken die zijn gemaakt voor grote rassen. Deze voeding bevat vaak aangepaste hoeveelheden van deze mineralen en kan de groei beter in balans houden.

Wat als jouw puppy de brokken niet lekker vindt?

Sommige puppy’s kunnen kieskeurig zijn als het gaat om voedsel. Het is belangrijk om geduldig te zijn en door te zetten. Meng een kleine hoeveelheid puppy natvoer of bouillon door de puppybrokken om de smaak aantrekkelijker te maken. Onthoud dat het normaal is dat puppy’s af en toe minder interesse tonen in voedsel, vooral als ze afleiding hebben door hun omgeving.

Kan ik verschillende merken puppybrokken afwisselen?

Hoewel stabiliteit in voeding belangrijk is voor de spijsvertering van je puppy, kan het af en toe afwisselen van merken soms nuttig zijn om verschillende voedingsstoffen en smaken te introduceren. Als je van plan bent om over te schakelen naar een ander merk, doe dit dan geleidelijk. Meng het oude voer met het nieuwe voer en verhoog geleidelijk de verhouding van het nieuwe voer.

Wat als jouw puppy te snel eet?

Puppy’s kunnen de neiging hebben om snel te eten, wat spijsverteringsproblemen zoals overgeven kan veroorzaken. Om dit te voorkomen, kun je gebruik maken van speciale voerbakken die ontworpen zijn om het eten te vertragen. Er zijn bakken met obstakels of verhoogde randen die je puppy dwingen om langzamer te eten. Je kunt ook grote brokken gebruiken die ze langer bezig houden.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Zo niet, horen we dat graag in de comments. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Foto van auteur
Boyd
Baasje van Bincky
Hoi! Ik ben Boyd. Als eigenaar van hondjesinfo.nl help ik hondeneigenaren met het maken van de juiste keuzes. Ik heb in de afgelopen 20 jaar diverse hondenrassen in het gezin gehad, waaronder de West Highland White Terrier, Mechelse Herder, Tibetaanse Terrier en de Shih Tzu. Door mijn jarenlange expertise weet ik hoe ik producten moet beoordelen en hoe ik jou van het beste advies kan voorzien. Ook komen wij meerdere keren voor in landelijke media, zoals fhm,nl, nieuws.nl, justrussel.nl, wonen.nl en autorai.nl.

Plaats een reactie