Anti schrokbak: 17x de beste van 2022 [Al vanaf €12]

De anti schrokbak is het perfecte hulpmiddel dat je gebruikt, wanneer jouw hond zijn of haar eten (te) snel naar binnen schrokt. Schrokken leidt vaak tot te veel eten, een opgeblazen gevoel en kan leiden tot veel gezondheidsproblemen. Als dit het geval is bij jouw trouwe viervoeter, dan is het tijd om een schrokbak voor je hond te kopen.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste anti schrokbak van 2022. Ook nemen wij je mee in waar je op moet letten bij het kopen van een anti schrok voerbak, wanneer je het juist moet aanschaffen en welke voordelen een antischrok voerbak met zich meebrengt.

Als laatste sluiten we af met wat tips rondom het schoonmaken van de anti schrokbak, wat voor voer jij het beste in een anti-schrokbak kan stoppen en allerlei andere handige tips. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste anti schrokbak van 2022

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in de beste anti schrokbak van 2022, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog. We horen graag welke anti schrokbak hond jij uitgekozen hebt!

Goed om aan te weten: Sommige van de onderstaande producten zijn in diverse kleuren en maten te vinden. Klik hiervoor even op “controleer prijs” om de juiste maat en kleur voor jouw hond te vinden.

Onze top 6 anti-schrok voerbakken

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 6, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Bij iedere anti schrokbak honden vermelden we ook een voorbeeld van een review. Op die manier kan jij een hondenvoerbak anti schrok kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere hondeneigenaren ook top vinden. Een betere anti schrok bak hond ga je dus bijna niet vinden.

Anti schrok voerbak van eat slow live longer – 1 van de populairste keuzes

Het eerste product in ons artikel is de anti schrok voerbak van eat slow live longer. Momenteel is dit één van de meest populaire anti schrokbakken op Bol.com. Dit product krijgt 4,5 uit 5 sterren en meer dan 90 reviews!

Bij deze antischrokbak honden heb je de keuze uit 5 kleuren en 2 maten. Qua kleuren kan je kiezen uit grijs, blauw, groen, rood en roze. Qua maten heb je de keuze uit maat S en L, waarbij S een diameter van 20,5 centimeter heeft en L een diameter van 30 centimeter.

Ook is deze anti schrok voerbak gemaakt van diervriendelijke kunststof en bevat het een anti slip bodem. Ben jij dus op zoek naar een antischrokbak voor honden dat erg gewild is? Kies dan voor de anti schrok voerbak van eat slow live longer!

Het werkt bij onze hond. In plaats van 15 seconden de bak leeg eten, is ze nu 2 minuten bezig.

hrthfdgrwt

Anti schrokbak van Kyjen – Nog een populaire keuze

Ben jij op zoek naar een anti schrokbak met een toffe en felle kleur? Kies dan voor dit product van Kyjen. Momenteel is dit ook één van de meest populaire anti schrokbakken op Bol.com. Deze voerbak tegen schrokken krijgt 4,6 uit 5 sterren en meer dan 35 reviews!

Deze lichtblauwe anti schrok voerbak heeft een diameter van 28 centimeter en is geschikt voor honden vanaf 6 maanden oud. De spiraalvormige groeven zorgen voor een goede voedselverdeling, waardoor je hond minder snel eet.

Ook hierbij is de bak gemaakt van diervriendelijk materiaal. Naast de blauwe kleur, kan je op bol.com ook nog verschillende andere kleuren en vormen vinden. We laten je hieronder een aantal varianten zien

Mijn hond vond het in eerste instantie maar een vreemde bak, maar na twee keer is ze er helemaal aan gewend. Het is nu een feestje om elk brokje eruit te likken. Ze is veel langer bezig met haar voer dan in een normale etensbak. Groot voordeel!

Angggggg

Andere anti schrokbakken van Kyjen

Slowfeeder van KCMultisupplies – Voor kleine honden

Heb jij een kleine hond en ben je daarvoor op zoek naar een kleine slowfeeder? Kies dan voor dit product van KCMultisupplies. Dit product krijgt 4,6 uit 5 sterren en meer dan 45 reviews!

Deze slowfeeder heeft 1 maat, met een diameter van 20 centimeter en een hoogte van 4 centimeter. Qua kleuren kan je kiezen uit blauw, groen of roze. De groeven en ribbels verdelen het voer goed, zodat je hond niet te snel eet.

Dankzij de anti slip strips blijft deze slowfeeder hond goed op zijn plaats staan. Het product is, dankzij het gebruik van BPA-vrij plastic, ook nog eens diervriendelijk gemaakt. Een goede voerbak tegen schrokken haal je met dit product in huis!

Puck is heel blij met haar nieuwe voerbak. Ze lijkt het een leuk spelletje te vinden en doet serieus langer over haar maaltijden, waardoor ze niet meer gaat spugen. Kortom: goede investering!

Breda

Schrokbak van Neckermann

Wil je niet al teveel betalen voor je schrokbak? Kies dan voor het bovenstaande product van Neckermann. Momenteel is dit één van de goedkoopste schrokbakken op bol.com.

Deze schrokbak heeft een diameter van 23 centimeter, een hoogte van 6,5 centimeter en een inhoud van 1 liter.

Qua kleuren kan je niet echt kiezen. Er is namelijk maar één kleur en dat is crème. Deze schrikbak heeft daarnaast groeven in het product in de vorm van een pootafdruk. Erg leuk als je het ons vraagt!

Dit product is gemaakt van plastic en is vaatwasser bestendig. En om het allemaal af te maken krijg je ook nog eens stapelkorting. Wil je dus een goedkope schrokbak? Koop dan het bovenstaande product!

Anti schrokbak van Adori – Onze favoriet

Onze favoriet mag natuurlijk niet ontbreken in dit artikel, namelijk: de anti schrokbak van Adori. Dit product krijgt 4,5 uit 5 sterren en meer dan 30 reviews op bol.com.

De reden dat dit product onze favoriet is, komt omdat wij het een mooie kleur vinden en het is groot genoeg voor onze hond. Ook zijn er wat minder groeven aanwezig in de bak, wat voor onze hond heel fijn is. Die is nog niet helemaal gewend aan anti schrok voerbakken met veel groeven.

Het bovenstaande model is maat L, met een diameter van 22 centimeter en een inhoud van 800 milliliter. Precies genoeg voor onze hond. Daarbij kan je tevens kiezen uit de maten S en M. Ook is dit product gemaakt van diervriendelijk kunststof en bevat de bodem een anti slip onderkant. Meer heb je niet nodig toch?

Het werkt echt tegen schrokken. Mijn hondje doet nu langer over het eten van haar maaltijd en schrokt het niet meer zo snel naar binnen, wat voor haarzelf ook beter is.

Hengelen

Zit jouw anti schrokbak niet in bovenstaande lijst? Niet getreurd! Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 280 verschillende anti schrok voerbakken hebben!

Wat is een anti schrokbak?

Na het zien van de bovenstaande producten heb jij, als het goed is, een goed idee van wat een anti schrokbak is.

De anti schrokbak, ook wel slowfeeder, schrokbak of anti schrok voerbak genoemd, is de juiste voerbak voor honden die te snel eten. Onderzoek (bron) laat namelijk zien dat een antischrokbak daadwerkelijk helpt bij snelle eters, wat allerlei andere voordelen zal opleveren.

Zo’n anti schrok voerbak heeft hetzelfde doel als een “normale” hondenvoerbak of een automatische voerbak, namelijk het voeren van jouw hond met hondenvoer of puppy voer. Alleen de manier waarop jij je hond voedt én de vormgeving is anders.

Een anti schrokbak kan je herkennen aan de verschillende vormpjes, groeven en designs die de voerbak opvullen. Op die manier kan je hond namelijk niet in 1 hap teveel brokjes binnen krijgen. Deze vormpjes/groeven zorgen er namelijk voor dat het voer verdeeld wordt over de gehele voerbak, waardoor je hond er maar een paar tegelijk kan opeten.

Sommige schrokbakken hebben juist heel veel groeven en sommige weer wat minder. Hierdoor kan je de anti schrokbak afstemmen op jouw hond en zijn of haar eetgedrag.

Een antischrokbak uitkiezen kan echter best wel lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en modellen. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een schrokbak voor je hond moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we hieronder even bij stil.

anti schrokbak hond

Waarom een anti schrokbak kopen?

Nu je weet wat een anti schrokbak is en wat het doel ervan is, is het fijn om te weten waarom je er één zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt. Vandaar wat wij je graag meenemen in de diverse voordelen die een anti schrokbak met zich mee brengt.

Het is van belang om deze redenen goed door te nemen, zodat jij voor jezelf kan bepalen welke reden het meest op jou van toepassing is.

Het verlaagt het risico op braken

Eén van de eerste redenen waarom mensen een anti schrokbak voor hun hond kopen, is meteen ook een hele belangrijke.

Het is bekend dat sommige honden ontzettend snel eten. Zelfs zo snel, dat ze hierdoor moeten braken. Een anti schrokbak kan dit voorkomen, aangezien zo’n bak een aparte vorm en vulling heeft.

Dit maakt het lastiger voor jouw hond om te snel zijn eten naar binnen te schrokken. Dus braakt jouw hond vaak na het eten? Dan is een anti schrokbak kopen niet eens zo’n verkeerde keuze.

Het is beter voor de maag van jouw hond

Doordat jouw hond meer tijd moet nemen om te eten met een anti schrokbak, raakt de maag van je hond minder snel van streek. Je hond zal namelijk minder lucht binnen krijgen, minder brokjes per hap binnen krijgen, meer de tijd moeten nemen én de kans is groot dat je hond beter kauwt.

Al met al zijn dit zaken waarvan zijn maag blijer zal worden. Dus mocht jij een snelle eter in huis hebben, overweeg dan een anti schrok voerbak ;).

Het verlaagt het risico op obesitas

Honden die teveel eten hebben de kans om te dik te worden, om dus obesitas te krijgen. Ook hierbij kan een anti schrokbak goed helpen!

Doordat het voor je hond lastiger is om veel tegelijk te eten, is de kans kleiner dat je hond te dik wordt. Zo krijgt zijn stofwisseling de kans om het voer goed te verteren.

Je hond laat minder scheetjes

Honden krijgen teveel lucht binnen wanneer ze te snel eten. Dit zorgt ervoor dat jouw hond veel meer scheetjes zal laten, wat soms grappig is, maar vaak ook niet. En het ruikt ook niet fris natuurlijk.

Met een anti schrokbak krijgt jouw hond minder lucht binnen, omdat hij minder goed kan schrokken. Hierdoor zal je hond dus minder scheetjes laten!

Voor iedere hond geschikte anti schrokbakken

Het laatste voordeel dat we willen benoemen, is dat je voor iedere hond wel een geschikte anti-schrokbak kan vinden. Zoals je bovenaan dit artikel hebt kunnen zien, heb je de keuze uit veel verschillende producten, merken en afmetingen.

Juist vanwege dit grote aanbod is de kans groot dat je een product vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw hond of puppy past. Met dit artikel proberen we jou simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven. 

Al met al meer dan genoeg redenen waarom je een anti schrokbak voor je hond zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je een antischrokbak gaat kopen? Daar ga je in de volgende alinea allemaal achterkomen.

anti schrok voerbak

Anti schrokbak kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste anti schrokbak gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat jouw hond of puppy op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten.

Ook zijn er veel verschillende soorten en merken te verkrijgen. Vandaar dat wij je graag helpen.

Wij hebben de belangrijkste functies waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Grootte van de anti schrokbak

Zoals je weet heeft een grote hond meer voedsel nodig dan een kleine hond. Vandaar is de grootte van de anti schrok voerbak erg belangrijk. Op die manier past er genoeg voedsel in voor jouw hond.

Gelukkig zijn er veel verschillende soorten en maten te verkrijgen, waardoor je de grootte prima kan afstemmen op jouw trouwe viervoeter en de hoeveelheid eten dat hij per keer eet.

Kleurgebruik

Een ander belangrijk puntje om rekening mee te houden, is de kleur van de anti schrok voerbak. Zo kan je gaan voor een felle kleur of juist een kleur dat goed past binnen je inrichting en interieur.

Het is in ieder geval goed om te weten dat er veel verschillende kleuren mogelijk zijn, dus een kleur kiezen die bij je past hoeft niet al te lastig te zijn.

Aantal groeven

Een anti schrokbak is gevuld met groeven en vormpjes, zodat jouw hond meer moeite moet doen om te eten. Dit noemen ze ook wel de moeilijkheidsgraad. Hoe meer groeven een product heeft, des te lastiger het is voor jouw hond om te eten.

Ben je er dus van bewust dat je het niet al te lastig moet maken. Kies dus niet voor een product met heel veel groeven, maar ook niet te weinig. Is je hond al gewend aan een anti schrok voerbak, maar eet hij nog steeds te snel? Dan kan je natuurlijk gaan kijken naar een product met nog meer groeven.

Materiaalgebruik

De meest voorkomende materialen waarvan een anti schrokbak gemaakt kan zijn, zijn: kunststof, plastic, keramiek of RVS.

Elke materiaalsoort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo is kunststof heel erg licht, maar ook sneller kapot en is keramiek wat zwaarder en lastiger kapot te krijgen. Kijk daarom goed naar wat je voorkeur heeft.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Vooral op bol.com kan je per product duidelijk zien wat ervan verteld wordt, vanuit de mensen die dat product gekocht hebben. Door hier even doorheen te lezen, kom je er al snel achter of het product iets voor jou kan zijn.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw hond aanschaft.

Prijs van de anti schrokbak

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

Kies daarom altijd voor een prijs die prettig bij jou aanvoelt en dat past binnen je budget.

De prijs van een anti schrokbak begint vanaf zo’n €10 en kan oplopen tot ongeveer €80, voor als je het beste van het beste wilt hebben. Jouw budget zal dus tussen deze twee bedragen moeten zitten, wil je het juiste product voor jouw hond kunnen kopen.

schrokbak hond

Hoe maak je een anti schrok voerbak schoon?

Wanneer jij de beste schrokbak voor je hond hebt gekocht, is het natuurlijk prettig om te weten hoe je de anti schrok voerbak hond het beste schoon kan maken.

Want net als dat mensen graag met schoon bestek en van schone borden eten, is het voor honden belangrijk uit een schone schrokbak te eten. Je wilt dus de voerbakken regelmatig schoon maken.

Hiermee voorkom je dat er schadelijke bacteriën in zo’n antischrokbak hond kunnen groeien én houd je dit product in de meest optimale conditie. Voorkomen is beter dan genezen roepen wij altijd!

Het schoonmaken van een anti schrok voerbak is gelukkig niet al te lastig en vergelijkbaar met hoe mensen hun borden en bestek schoonmaken. Veel anti schrok voerbakken kan je namelijk zowel met de hand wassen als in de vaatwasser wassen. Zo simpel is het!

Heb je een vaatwasser, dan voeg je de schrokbak gewoon toe aan jouw eigen vieze vaat. Als je geen vaatwasser hebt, kun je de schrokbak met de hand afwassen. Hiervoor heb je een warm sopje en een spons of afwasborstel nodig.

Let wel goed op, want niet elke anti schrok voerbak kan je in de vaatwasser stoppen. Check hiervoor altijd even de verpakking of gebruiksaanwijzing.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over de schrokbak. We hebben het alleen nog niet gehad over welke soorten voeding je allemaal in zo’n anti schrok voerbak kan doen. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Welk voer kan je in een anti schrokbak stoppen?

Oké, je hebt dus een keuze gemaakt uit één van de producten die bovenin dit artikel staan. Maar welk voer kan je dan eigenlijk kwijt in zo’n schrokbak? Ook dit is een vraag die we snel voor je kunnen beantwoorden:

Als jouw hond dagelijks brokjes eet, dan kan je dit voer ook in een anti schrok voerbak kwijt. Dit kunnen allerlei brokken zijn, zoals geperste hondenbrokken, puppy brokken of andere soorten hondenbrokken.

Maar eet jouw hond ook nat voer hond of puppy natvoer? Ook dan is het mogelijk om dit voer in de schrikbak kwijt te kunnen. Eigenlijk kan je elk soort standaard voer dat jouw hond eet in een anti schrok voerbak kwijt ;).

schrokbak hond

Nog een laatste tip

We willen je, voordat we dit artikel afronden, nog een allerlaatste tip meegeven. Veel honden zijn namelijk ontzettende knoeiers. Onze hond Bincky anders wel, die kan niet netjes eten. En dat is geen probleem!

Wij hebben namelijk een hele goede voermat voor onze hond gekocht, die wij onder zijn voerbak en drinkbak hebben gezet. Deze voermat vangt eten en drinken op dat jouw hond knoeit, waardoor niet alleen je vloer schoner blijft, maar je ook de knoeizooi makkelijk op kunt ruimen. Doe hier dus zeker je voordeel mee en check hier de beste voermat voor je hond.

Schrokbak hond – veelgestelde vragen

Voordat wij dit artikel afsluiten, willen wij je wat veelgestelde vragen laten zien. Heb jij, na het lezen van dit artikel, alsnog een prangende vraag> Stel die dan gerust in de reacties hieronder. Dan nemen wij het mee in de onderstaande lijst.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Zo niet, horen we dat graag in de comments hieronder. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

Plaats een reactie