Likmat hond: 13x de beste van 2024 [Let hierop..]

De likmat hond wint de afgelopen paar maanden steeds meer aan populariteit. Dat is ook niet zo heel gek, aangezien een likmat voor honden jou allerlei fijne voordelen oplevert. Vandaar dat wij dit blog hebben geschreven.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste likmat hond van 2024. Ook nemen wij je mee in waar je op moet letten bij het kopen van een honden likmat, wanneer je het juist moet aanschaffen en welke voordelen een lik mat hond met zich meebrengt.

Als laatste sluiten we af met wat tips rondom het schoonmaken van de likmat voor hond, wat voor voer jij het beste in een likmat hond kan stoppen en allerlei andere handige tips. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste likmat hond van 2024

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in de beste likmat hond van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog. We horen graag welke honden likmat jij uitgekozen hebt!

Goed om aan te weten: Sommige van de onderstaande producten zijn in diverse kleuren en maten te vinden. Klik hiervoor even op “controleer prijs” om de juiste maat en kleur voor jouw hond te vinden.

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Niet getreurd! Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze verschillende honden likmatten hebben!

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste likmat hond, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken.

  • Prijs van het product
  • Aantal reviews van kopers
  • Hoogte van de beoordeling
  • Kwaliteit aan de hand van de reviews
  • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste likmat voor hond voor jouw situatie vinden.

Wat is een honden likmat?

Na het zien van de bovenstaande producten heb jij, als het goed is, een goed idee van wat een likmat hond is.

De likmat voor honden is niets anders dan een matje waar je voer op kan doen, wat jouw hond vervolgens van de mat moet likken. Hierdoor zal jouw hond minder schrokken, waardoor dit product hetzelfde effect heeft als een slowfeeder, snuffelmat of anti schrokbak hond. Onderzoek (bron) laat namelijk zien dat een likmat daadwerkelijk helpt bij snelle eters, wat allerlei andere voordelen zal opleveren.

Zo’n likmat hond dus heeft hetzelfde doel als een “normale” honden voerbak of een automatische voerbak hond, namelijk het voeren van jouw hond met goed hondenvoer of puppyvoer. Alleen de manier waarop jij je hond voedt én de vormgeving is anders.

Een likmat hond kan je herkennen aan de verschillende vormpjes, groeven en vakjes die in de mat zitten. Dankzij deze vormen, kan jouw hond niet in 1 hap teveel brokjes binnen krijgen. Deze vormpjes/groeven zorgen er namelijk voor dat het voer verdeeld wordt over de gehele voerbak, waardoor je hond er maar een paar tegelijk kan opeten.

Sommige honden likmatten hebben juist heel veel groeven en sommige weer wat minder. Hierdoor kan je de likmat afstemmen op jouw hond en zijn of haar eetgedrag.

Een likmat hond uitkiezen kan echter best wel lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en modellen. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een likmat voor je hond moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we hieronder even bij stil.

likmat voor honden

Waarom een likmat hond kopen?

Nu je weet wat een likmat hond is en wat het doel ervan is, is het fijn om te weten waarom je er één zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt. Vandaar wat wij je graag meenemen in de diverse voordelen die een honden likmat met zich mee brengt.

Het is van belang om deze redenen goed door te nemen, zodat jij voor jezelf kan bepalen welke reden het meest op jou van toepassing is.

Het verlaagt het risico op braken

Eén van de eerste redenen waarom mensen een likmat voor hun hond kopen, is meteen ook een hele belangrijke. Het is bekend dat sommige honden ontzettend snel eten. Zelfs zo snel, dat ze hierdoor moeten braken.

Een likmat kan dit voorkomen, aangezien zo’n mat bestaat uit allerlei bakken, groefjes, gaten en vormen, waarin je voer kan doen.

Dit maakt het lastiger voor jouw hond om te snel zijn eten naar binnen te schrokken. Dus braakt jouw hond vaak na het eten? Dan is een likmat hond kopen niet eens zo’n verkeerde keuze.

Het is beter voor de maag van jouw hond

Doordat jouw hond meer tijd moet nemen om te eten met een likmat, raakt de maag van je hond minder snel van streek. Je hond zal namelijk minder lucht binnen krijgen, minder brokjes per hap binnen krijgen, meer de tijd moeten nemen én de kans is groot dat je hond beter kauwt.

Al met al zijn dit zaken waarvan zijn maag blijer zal worden. Dus mocht jij een snelle eter in huis hebben, overweeg dan een likmat ;).

Het verlaagt het risico op obesitas

Honden die teveel eten hebben de kans om te dik te worden, om dus obesitas te krijgen. Ook hierbij kan een likmat hond goed helpen!

Doordat het voor je hond lastiger is om veel tegelijk te eten, is de kans kleiner dat je hond te dik wordt. Zo krijgt zijn stofwisseling de kans om het voer goed te verteren.

Je hond laat minder scheetjes

Honden krijgen teveel lucht binnen wanneer ze te snel eten. Dit zorgt ervoor dat jouw hond veel meer scheetjes zal laten, wat soms grappig is, maar vaak ook niet. En het ruikt ook niet fris natuurlijk.

Met een likmat krijgt jouw hond minder lucht binnen, omdat hij minder goed kan schrokken. Hierdoor zal je hond dus minder scheetjes laten!

Voor iedere hond een geschikte likmat

Het laatste voordeel dat we willen benoemen, is dat je voor iedere hond wel een geschikte likmat kan vinden. Zoals je bovenaan dit artikel hebt kunnen zien, heb je de keuze uit veel verschillende producten, merken en afmetingen.

Juist vanwege dit grote aanbod is de kans groot dat je een product vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw hond of puppy past. Met dit artikel proberen we jou simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven. 

Al met al meer dan genoeg redenen waarom je een likmat voor je hond zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je een likmat hond gaat kopen? Daar ga je in de volgende alinea allemaal achterkomen.

lik mat hond

Likmat hond kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste likmat voor honden gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat jouw hond of puppy op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten.

Ook zijn er veel verschillende soorten en merken te verkrijgen. Vandaar dat wij je graag helpen. Wij hebben de belangrijkste functies waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Grootte van de likmat hond

Zoals je weet heeft een grote hond meer voedsel nodig dan een kleine hond. Vandaar is de grootte van de likmat erg belangrijk. Op die manier past er genoeg voedsel in voor jouw hond.

Gelukkig zijn er veel verschillende soorten en maten te verkrijgen, waardoor je de grootte prima kan afstemmen op jouw trouwe viervoeter en de hoeveelheid eten dat hij per keer eet.

Kleurgebruik en vormgeving

Een ander belangrijk puntje om rekening mee te houden, is de kleur en vormgeving van de likmat hond. Zo kan je gaan voor een felle kleur of juist een kleur dat goed past binnen je inrichting en interieur.

Ook kan je kiezen voor likmatten in allerlei vormen, uiteenlopend van vierkante en ronde vormen tot aan de vormen van een bot, ijsje of wafel.

Het is in ieder geval goed om te weten dat er veel verschillende kleuren mogelijk zijn, dus een kleur kiezen die bij je past hoeft niet al te lastig te zijn.

Aantal groeven

Een likmat is gevuld met groeven en vormpjes, zodat jouw hond meer moeite moet doen om te eten. Dit noemen ze ook wel de moeilijkheidsgraad. Hoe meer groeven een product heeft, des te lastiger het is voor jouw hond om te eten.

Ben je er dus van bewust dat je het niet al te lastig moet maken. Kies dus niet voor een product met heel veel groeven, maar ook niet te weinig. Is je hond al gewend aan een likmat hond, maar eet hij nog steeds te snel? Dan kan je natuurlijk gaan kijken naar een product met nog meer groeven.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Vooral op bol.com kan je per product duidelijk zien wat ervan verteld wordt, vanuit de mensen die dat product gekocht hebben. Door hier even doorheen te lezen, kom je er al snel achter of het product iets voor jou kan zijn.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw hond aanschaft.

Prijs van de likmat hond

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

Kies daarom altijd voor een prijs die prettig bij jou aanvoelt en dat past binnen je budget.

De prijs van een likmat hond begint vanaf zo’n €7 en kan oplopen tot ongeveer €40, voor als je het beste van het beste wilt hebben. Jouw budget zal dus tussen deze twee bedragen moeten zitten, wil je het juiste product voor jouw hond kunnen kopen.

honden likmat

Hoe maak je een likmat voor honden schoon?

Wanneer jij de beste likmat voor je hond hebt gekocht, is het natuurlijk prettig om te weten hoe je de likmat hond het beste schoon kan maken.

Want net als dat mensen graag met schoon bestek en van schone borden eten, is het voor honden belangrijk uit een schone likmat te eten. Je wilt dus de voerbakken regelmatig schoon maken.

Hiermee voorkom je dat er schadelijke bacteriën in zo’n likmat hond kunnen groeien én houd je dit product in de meest optimale conditie. Voorkomen is beter dan genezen roepen wij altijd!

Het schoonmaken van een likmat voor hond is gelukkig niet al te lastig en vergelijkbaar met hoe mensen hun borden en bestek schoonmaken. Veel likmatten kan je namelijk zowel met de hand wassen als in de vaatwasser wassen. Zo simpel is het!

Heb je een vaatwasser, dan voeg je de likmat gewoon toe aan jouw eigen vieze vaat. Als je geen vaatwasser hebt, kun je de likmat met de hand afwassen. Hiervoor heb je een warm sopje en een spons of afwasborstel nodig.

Let wel goed op, want niet elke likmat hond kan je in de vaatwasser stoppen. Check hiervoor altijd even de verpakking of gebruiksaanwijzing.

Waar zet je een likmat hond neer?

Het is allereerst aan te raden om de likmat hond op een voerbak placemat neer te zetten. Dankzij deze placemat zal je vloer schoner blijven, aangezien je hond knoeit op de placemat en niet op de ondergrond.

Waar je jouw likmat hond vervolgens neerzet, is afhankelijk van waar je hond het liefste eet. Onze hond eet het liefst nabij de eetkamer, dus daar zetten wij zijn likmat neer.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over de likmat. We hebben het alleen nog niet gehad over welke soorten voeding je allemaal in zo’n likmat kan doen. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Welk voer kan je in een likmat hond stoppen?

Je hebt dus een keuze gemaakt uit één van de producten die bovenin dit artikel staan. Maar welk voer kan je dan eigenlijk kwijt in zo’n honden likmat? Ook dit is een vraag die we snel voor je kunnen beantwoorden:

Als jouw hond dagelijks brokjes eet, dan kan je dit voer ook in een likmat kwijt. Dit kunnen allerlei brokken zijn, zoals geperste honden brokken, puppybrokken of andere soorten goede hondenbrokken.

Maar eet jouw hond ook natvoer hond of puppy natte voeding? Ook dan is het mogelijk om dit voer in de likmat kwijt te kunnen. Eigenlijk kan je elk soort standaard voer dat jouw hond eet in een likmat kwijt ;).

Nog een laatste tip

We willen je, voordat we dit artikel afronden, nog een allerlaatste tip meegeven. Veel honden zijn namelijk ontzettende knoeiers. Onze hond Bincky anders wel, die kan niet netjes eten. En dat is geen probleem!

Wij hebben namelijk een hele goede voermat voor onze hond gekocht, die wij onder zijn voerbak en honden drinkbak hebben gezet. Deze voermat vangt eten en drinken op dat jouw hond knoeit, waardoor niet alleen je vloer schoner blijft, maar je ook de knoeizooi makkelijk op kunt ruimen. Doe hier dus zeker je voordeel mee en check hier de beste voermat voor je hond.

Likmatten hond – veelgestelde vragen

Voordat wij dit artikel afsluiten, willen wij je wat veelgestelde vragen laten zien. Heb jij, na het lezen van dit artikel, alsnog een prangende vraag> Stel die dan gerust in de reacties hieronder. Dan nemen wij het mee in de onderstaande lijst.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Zo niet, horen we dat graag in de comments hieronder. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Foto van auteur
Boyd
Baasje van Bincky
Hoi! Ik ben Boyd. Als eigenaar van hondjesinfo.nl help ik hondeneigenaren met het maken van de juiste keuzes. Ik heb in de afgelopen 20 jaar diverse hondenrassen in het gezin gehad, waaronder de West Highland White Terrier, Mechelse Herder, Tibetaanse Terrier en de Shih Tzu. Door mijn jarenlange expertise weet ik hoe ik producten moet beoordelen en hoe ik jou van het beste advies kan voorzien. Ook komen wij meerdere keren voor in landelijke media, zoals fhm,nl, nieuws.nl, justrussel.nl, wonen.nl en autorai.nl.

Plaats een reactie