Hondenhek: 15x de beste van 2022! [Laagste Prijsgarantie]

Het hondenhek: Het meest geschikte middel om bepaalde ruimtes of bijvoorbeeld de trap af te kunnen sluiten voor jouw honden. Op die manier voorkom je dat jouw hond op plekken komt waar hij of zij niet mag komen, maar je kan met een hondenhekje natuurlijk ook een eigen ruimte voor jouw trouwe viervoeter creëren.

In dit artikel nemen wij jou mee in het beste hondenhek van 2022. Ook leggen we uit wat een honden hek precies is, waarom een hondenhek zo belangrijk is en waar je op moet letten bij het kopen van een honden hek.

We sluiten af met welke soorten hondenhekjes er allemaal bestaan, wat tips over hoe je een honden hek het beste schoonmaakt en hoe je een hekje hond het beste kan bevestigen. Veel leesplezier en vragen zien we graag in de comments onderaan deze pagina.

Het beste hondenhek van 2022

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste hekjes voor honden kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in het beste hondenhek van 2022, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Hierbij is gekeken naar producten voor binnen, voor buiten en oprolbare hondenhekken. Zo zit er voor iedereen wel wat tussen.

Goed om aan te geven: de producten hieronder zijn in diverse maten en groottes te verkrijgen. Klik even op “controleer prijs” om de juiste grootte te vinden.

Onze top 5 hondenhekken

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 5 beste hondenhekken, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Bij ieder product vermelden we ook een voorbeeld van een review. Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere hondeneigenaren ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Hondenhek van Bettacare

Het eerste product in onze top 5 is het hondenhekje van Bettacare. Dit product krijgt momenteel 5 uit 5 sterren op bol.com en meer dan 5 reviews.

Dit hekje heeft een hoogte van 104 centimeter en kan tot een breedte van 148 centimeter verlengd worden. Dankzij deze hoogte is het geschikt voor zowel grote honden als middelgrote honden.

Ook is dit hek voorzien van een kattenluikje, waardoor je kat veilig door het klem hek heen kan en er niet overheen hoeft te springen. Handig voor als je zowel een hond als kat in huis hebt.

Goed om te weten is dat je dit hek kan vastklemmen. Je hoeft dus niet te boren of niks op te plakken met een plakstrip.

Zeer tevreden met het hogere hondenpoortje. De grote hond zit netjes achter het poortje,terwijl de kleine hondjes perfect door het kattenluikje naar de keuken kunnen!!

Sheva79

Hondenhekje van Trixie

Het tweede product in onze top 5 is het hondenhekje van Trixie. Dit product krijgt momenteel 3,8 uit 5 sterren op bol.com en meer dan 13 reviews.

Dit Trixie hondenhek heeft een hoogte van 81 centimeter en kan tot een breedte van 60 tot 160 centimeter verlengd worden. Ook is dit hek voorzien van een deur, zodat je er zelf wel makkelijk doorheen kan lopen.

Dankzij de handige panelen kan je dit hekje hond in diverse vormen plaatsen. Met de meegeleverde voetjes zorg je ervoor dat het hek nog stabieler blijft staan. Meer heb je niet nodig toch?

Mooi hek dat in ons geval onze grote pup weg houd bij de deur. Is echter wel wat makkelijk om te springen voor de hond dus hier extra vast moeten zetten.

Wendy339

Uitschuifbaar hondenhek van Trixie

Het derde product in onze top 5 is wederom van het merk Trixie. Dit keer is het een uitschuifbaar hondenhekje. Dit product krijgt momenteel 4,8 uit 5 sterren op bol.com en meer dan 5 reviews.

Dit hekje heeft een hoogte van 76 centimeter en kan tot een breedte van 75 tot 85 centimeter verlengd worden. Ook is dit hek makkelijk in gebruik. Er is naar twee kanten een zwenkbare deur en het metalen hek is voorzien van een veiligheidssluiting.

Omdat dit product uitschuifbaar is, past het al snel in een deuropening of trapgat. Het hek is eenvoudig te monteren door middel van klemmen, dus je hoeft niet te schroeven of te boren. Wat wil je nog meer?

Heel goed zonder gaten te maken

Vervoortrene

Uitschuifbaar hondenhek zonder merk

Het vierde product in onze top 5 is een uitschuifbaar hondenhek dat geen specifiek merk draagt. Dit product krijgt 4 uit 5 sterren en meer dan 3 reviews op bol.com.

Dit uitschuifbare hondenhek heeft een hoogte van 80 centimeter en kan tot een breedte van 60 tot 110 centimeter uitgeschoven worden. Dit houten hondenhek wordt met één zijde aan de wand bevestigd, waarna je de andere zijde uit kan klappen. Perfect om bijvoorbeeld als traphek hond te gebruiken, als je niet wilt dat je hond de trap opgaat.

Ook dit product is handig in gebruik. Zo kan je dit hondenhek met één hand geopend krijgen, dankzij het harmonica-systeem. Ideaal als je het ons vraagt!

Eenvoudige montage. Vastzetten andere kant met haak minder handig. Prima afscheiding.

Doggysafe

Oprolbaar hondenhek van Ace Pets

Het laatste product in onze top 5 is het oprolbaar hondenhek van Ace Pets. Dit product krijgt momenteel 3,8 uit 5 sterren en meer dan 10 reviews op bol.com.

Dit oprolbare hondenhek is te verkrijgen in 2 afmetingen, namelijk: oprolbaar tot 110 centimeter en oprolbaar tot 180 centimeter (het product hierboven). Dit oprolbare hondenrek is daarnaast ook snel geïnstalleerd. J

e bevestigd het aan de gewenste muur, deur of trap met de bijgeleverde haken die geen vlekken, of lijmresten achterlaten. Ook weer perfect voor een trapgat, als je niet wilt dat je hond de trap opgaat.

Vervolgens gebruik je meegeleverde beugel om het hek op te hangen aan de haken, waarna de ruimte gedicht is. Heel erg simpel dus!

Heel handig traphekje, wij hebben een best brede ingang voor de trap thuis dus was het lastig om er één te vinden die in ons huis paste, deze past perfect! En hij is nog stevig ook.

Liesjeoostinga1996

Zit jouw product niet in het bovenstaande rijtje? Neem dan hier een kijkje bij bol.com, waar ze meer dan 75 verschillende beste hondenhekken op voorraad hebben.

Wat is een hondenhek?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat de beste hondenhekken zijn. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Een hondenhek is niks anders dan een hek, waarmee je een bepaalde ruimte kan afsluiten van jouw hond. Je kan het een beetje vergelijken met van die hekjes die mensen bij de trap plaatsen, wanneer zij een baby in huis hebben. Dan kan de baby namelijk niet bij de trap komen.

Voor honden heb je dus een soortgelijk product, wat je kan gebruiken om de trap, de keuken of een andere ruimte voor hem/haar af te sluiten. In deze situaties is het beste hondenhek dus de ideale oplossing, maar je kan het ook gebruiken voor allerlei andere voordelen.

Een hek voor je hond uitkiezen kan echter best wel lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en modellen. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een hondenhek moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we hieronder even bij stil.

hondenhek buiten

Waarom een hondenhek aanschaffen?

Nu je weet wat een hondenhek is en welke de beste zijn, is het goed om te kijken naar wanneer je dit proudct zou moeten aanschaffen.

Het is namelijk niet iets wat je zomaar even in huis haalt, dus de onderstaande voordelen kunnen zeker voor jou van toepassing zijn.

Je wilt bepaalde ruimtes afsluiten

Eigenlijk gebruik je een hondenhek voor een hele belangrijke reden, namelijk: het afsluiten van een ruimte voor jouw hond. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het trapgat, de eetkamer, een slaapkamer enzovoort.

Honden kunnen vaak vrij rond in huis lopen, maar niet iedereen vindt dat altijd even prettig. Juist dan is een hek een ideaal product om in huis te halen, aangezien jij hiermee dus een ruimte kan afsluiten van jouw hond.

Als je bijvoorbeeld je hond veilig wilt houden en dat hij of zij bijvoorbeeld niet zomaar de trap opgaat, dan zal je één of meerdere hekken kunnen aanschaffen. En dit is natuurlijk niet het enige voordeel dat dit product jouw kan bieden.

Creëer een eigen ruimte voor jouw hond

Naast dat je een hondenhek kan gebruiken om een bepaalde ruimte mee af te schermen, kan je het ook andersom gebruiken. Je kan het ook inzetten als een middel waarmee je een ruimte voor jouw hond creëert.

Dit hangt natuurlijk samen met het punt hierboven, maar dan krijgt het een positieve wending voor jouw hond of puppy.

Bescherm andere dieren of een baby

Het laatste voordeel dat een honden hek kan bieden, is dat je hiermee bescherming kan bieden aan andere mensen, een baby of andere dieren.

Stel, je krijgt familie of vrienden op bezoek die hun eigen hond of baby meenemen. Dan kan het soms prettig zijn om hun hond of baby gescheiden te houden van jouw hond.

Ook dan is een hondenhek een uitstekend hulpmiddel! Zoals je ondertussen weet, is zo’n hek ideaal om een bepaalde ruimte mee af te sluiten. Het is letterlijk een wandje dat je ergens neerzet.

Zo’n hek kan dus voorkomen dat jouw hond ruzie krijgt met de andere hond, maar ze kunnen tegelijkertijd wel aan elkaar wennen omdat het hek doorkijkend is.

Voor iedere situatie een geschikt honden hek

Het laatste voordeel dat we willen benoemen, is dat je voor iedere situatie wel een geschikt product kan vinden. Zoals je bovenaan dit artikel hebt kunnen zien, heb je de keuze uit veel verschillende producten, vormen en merken.

Juist vanwege dit grote aanbod is de kans groot dat je een product vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw situatie past. Met dit artikel proberen we jou simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven. 

Of je nu een traphekje voor je kleine honden, een deurhekje voor je middelgrote honden of een specifiek afsluithek voor je hond zoekt, je zal het geheid gaan vinden.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je een afsluithek voor je hond zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je een hekje voor je hond gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

traphekje hond

Hondenhek kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij het beste hondenhek gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op wat jij nodig hebt en verwacht en op wat jouw hond of puppy op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat jij een goede keuze kan maken.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

  • Soort hondenrek
  • Materiaalgebruik
  • Hoogte en breedte van het hek
  • Ervaringen van andere mensen
  • Prijs van het hek

Soort hondenrek

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het soort hek dat je wilt kopen voor jouw hond. Je kan hierbij dan denken aan een oprolbaar hek, een hek voor binnen of voor buiten.

Elke soort dient voor een andere toepassing en heeft andere kwaliteiten. Het is dus belangrijk om rekening te houden met waar je het wilt plaatsen, omdat dat bepaalt welk hondenhek je moet gaan kopen.

Heb je nog geen idee? Blijf dan even lezen. Verderop in dit artikel vertellen wij je alles over de diverse soorten hondenhekjes.

Materiaalgebruik

Naast het soort hek, is het ook belangrijk om te kijken naar het materiaal waarvan het hek gemaakt is.

Het materiaal waaruit het bestaat zegt vaak iets over de kwaliteit en de stevigheid. Bepaalde materialen gaan daarnaast ook langer mee dan andere materialen.

Vaak zijn de meest goedkope varianten van een hek gemaakt van nylon en de duurdere producten van metaal. Je kan je voorstellen dat metaal robuuster is dan nylon ;). Ook is hout een veel voorkomend materiaal.

Daarnaast is het belangrijk om materiaal te pakken wat past bij de plek waar je het hek neer gaat zetten. Kijk dus of het materiaal geschikt is voor buiten of juist voor binnen.

Hoogte en breedte van het hek

De hoogte en breedte van het hek is ook iets waarmee rekening gehouden moet worden. Je wilt namelijk wel dat het hek past op de plaats waar je dat voor ogen hebt. Daarnaast wil je niet dat jouw hond makkelijk over het hek kan springen.

Kijk daarom altijd naar de hoogte en breedte van het afsluithek hond dat je wilt kopen. Je zal voor grote honden en middelgrote honden een hoger hek nodig hebben, dan voor een kleine hond. Meet daarnaast ook de breedte op van de plek waar je het hek wilt bevestigen en meet de hoogte van jouw hond op.

Zodra je deze afmeting hebt, weet je waar je naar moet kijken wanneer je een hondenhek gaat kopen.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het afzethek hond. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een hek voor hond besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw hond aanschaft.

Prijs van het hondenhek

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een hondenhek begint vanaf zo’n €15 en kan oplopen tot aan de €200, voor als je het beste van het beste wilt hebben. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten.

hondenhek binnen

Welke soorten hondenhekjes bestaan er?

Het is hierboven kort al even aangestipt, maar wanneer jij een honden hek gaat kopen kan je uit veel verschillende soorten kiezen. We nemen je nu mee in deze soorten, met daarbij een korte toelichting.

Traphekje voor je hond

Een traprekje voor je hond is één van de meest populaire soorten hondenhekjes. Je gebruikt dit hondenhek binnen om een trapgat mee af te schermen. Je kan dit dan op diverse wijzen openen en sluiten.

Denk dan bijvoorbeeld aan een uitschuifbaar traphekje hond, een traphekje hond zonder boren of een traphekje dat werkt met plakkertjes. Met een honden traphekje kan je ervoor zorgen dat jouw hond niet een trap op of af gaat.

Oprolbaar hondenhek

Een ander soort honden hekje is het uitschuifbaar hondenhek. Voor veel mensen is het oprolbaar honden hek een prima product. Dit is vaak relatief goedkoop om aan te schaffen en snel op te bergen.

Daarbij is een oprolbaar hek hond ook flexibel en makkelijk in gebruik, waardoor je het in verschillende situaties kan gebruiken. Denk dan bijvoorbeeld als deurhekje hond of

Hondenhek voor buiten

Een honden hek voor buiten komt ik veel verschillende vormen en maten. Het belangrijkste bij een hek voor honden is dat het bestand is tegen de verschillende weersinvloeden.

Vaak gebruikt men dit hondenhek buiten om de oprit mee af te schermen of de garagedeuren. Maar je kan het natuurlijk voor veel meer toepassingen gebruiken.

Nu je weet welke honden hekjes er allemaal zijn, kunnen we doorgaan met hoe je een hondenhekje het beste kan bevestigen!

hekje hond

Hoe bevestig je een hondenhek?

Wanneer jij het beste hondenhek hebt gekocht, is het natuurlijk fijn om te weten hoe je dit traphekje hond het beste kan bevestigen. Wat we als eerste willen benoemen, is dat je de gebruiksaanwijzing goed moet doornemen. Hierin staan namelijk instructies over hoe je een honden hekje het beste kan bevestigen.

Voordat jij jouw honden hek kan bevestigen, is het van belang dat je de juiste plek selecteert. Houd er ook rekening mee dat je niet elk hek aan iets hoeft te bevestigen.

Er zijn ook producten op de markt in de vorm van een uitschuifbaar hek. Deze staan vaak op voetjes, waardoor je ze nergens aan vast hoeft te maken. Ook zijn er producten op de markt die je kan ophangen met plak strips of door gebruik te maken van uitschuifbare poten. Het is dus letterlijk een hondenhek zonder boren.

Heb jij een hek gekocht dat wel aan de muur of aan een wand vastgemaakt moet worden? Lees dan snel verder. Afhankelijk van het soort hek dat je gekocht hebt, zal je of moeten werken met uitschuifbare poten of moeten werken met plakkertjes.

Heb je een hek met plakkertjes:

De plakkertjes hang je op de juiste hoogte en breedte op, waarna je hier het scherm van het hek aan kan ophangen. Hiervoor kan je het beste in de gebruiksaanwijzing checken op wat voor hoogte je de plakkertjes op kan hangen, zodat het honden hek goed blijft hangen.

Heb je een hek met uitschuifbare poten:

Om het hek op de juiste manier vast te maken, is het belangrijk dat je de poten uitschuift tot aan de plak waar deze tegen de muur of wand aanzitten. Vervolgens kan je de poten aandraaien, waardoor het hek op zijn plek blijft zitten.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over hondenhekjes. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je een hekje voor hond het beste kan schoonmaken. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Hoe maak je een hondenhek schoon?

Zo nu en dan is het belangrijk om het hondenhek schoon te maken. Op die manier blijft het product lekker fris en zal het langer meegaan. Ook geef je bacterien zo min mogelijk kans om te groeien. Maar hoe doe je dit dan en welke stappen moet je volgen?

Gelukkig is dit niet al te moeilijk! Je komt met wat diervriendelijke zeep, heet water en een poetsdoekje al heel ver.

Hoe je het honden hek precies schoonmaakt ligt vooral aan het soort dat je gekocht hebt. Een hek dat geschikt is voor buiten en gemaakt is van sterk materiaal, kan je bijvoorbeeld prima met de hogedrukspuit (op een lage stand) schoonmaken. Dit soort producten kunnen goed tegen water en ook vaak tegen een stootje.

Een hek dat geschikt is voor binnen maak je met wat zeep, heet water en een poetsdoekje schoon. Dit doe je op dezelfde manier als dat je andere spullen schoonmaakt, simpelweg door het af te doen met een doekje en wat heet water.

Zorg er wel voor dat je het product goed afdroogt, omdat je ander de ruimte waar dit product hangt nat maakt. En lang niet elke vloer kan even goed tegen vocht, dus daarom dat dit zo belangrijk is.

Hondenhekjes – veelgestelde vragen

Voordat wij dit artikel afsluiten, willen wij je wat veelgestelde vragen laten zien. Heb jij, na het lezen van dit artikel, alsnog een prangende vraag> Stel die dan gerust in de reacties hieronder. Dan nemen wij het mee in de onderstaande lijst.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Zo niet, horen we dat graag in de comments. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

Plaats een reactie