Hondenriem: 16x de beste van 2022! [Extra Korting]

De hondenriem staat, bij iedereen die een hond gaat kopen, bovenaan op het verlanglijstje. Het is namelijk één van de must have producten die jij zal moeten aanschaffen, zodra je een hond of puppy in huis haalt. Of je nu met je hond wilt wandelen, rennen of een trainen, een goede honden riem is essentieel.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste hondenriem van 2022. Ook nemen wij je mee in wat het precies is, waar je op moet letten als je een honden riem gaat kopen, waarvoor je het gebruikt en waarom je het juist moet kopen.

Als laatste geven nemen wij je mee in de diverse soorten hondenriemen, hoe je een riem bevestigd aan je hond en hoe je een honden riempje schoonmaakt. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste hondenriem van 2022

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste hondenriemen kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in de beste hondenriem van 2022, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welk wandelriem hond kies jij voor jouw trouwe viervoeter uit? We zijn erg benieuwd!

Goed om even te vermelden: Onderstaande honden riempjes zijn in diverse kleuren en afmetingen te verkrijgen. Klik hiervoor even op “controleer prijs”, zodat jij het juiste wandelriem voor jouw hond kan vinden.

Onze top 5 hondenriemen

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Bij iedere hond riem vermelden we ook een voorbeeld van een review. Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere hondeneigenaren ook top vinden. Een betere uitlaatriem hond ga je dus bijna niet vinden.

Hondenriem New Classic Koord van Flexi

Het eerste product in onze top 5 is de New Classic intrekbare riem van Flexi. De Flexi New Classic krijgt momenteel 4,5 uit 5 sterren en meer dan 160 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten!

De Flexi New Classic staat erom bekend van ontzettend goede kwaliteit te zijn, net als de andere hondenriempjes van Flexi. Zo kan je bij Flexi kiezen tussen hondenlijnen met een koord en lijnen met tape. Beide soorten zijn even sterk en veilig, dus het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat. Het product hierboven heeft een koord en is geschikt voor honden tot ongeveer 12 kilo.

Je kan tevens kiezen uit vier verschillende kleuren en vier lengtes. Qua lengte heb je 0,5 meter, 3 meter, 5 meter en 8 meter. Het design van dit product zorgt voor een ergonomische handgreep, waardoor het fijn in je hand ligt.

De lijn rolt altijd soepel op en af dankzij het Flexi remsysteem, waarmee je de lijn ook kan afstellen op een vaste lengte. De ideale verstelbare riem dus. Wat wil je nog meer?

Voor het geld is het goede kwaliteit! Zeker een mooie riem voor een klein hondje. Ziet er stevig uit en fijn in gebruik. Echte aanrader.

Josja50

Hardloopriem van Quzi

Het tweede product in onze top 5 is de hardloopriem van Quzi. Dit product krijgt momenteel 4,1 uit 5 sterren en meer dan 150 reviews op bol.com.

Samen hardlopen met jouw hond is perfect mogelijk met de producten van Quzi. Zo is de riem hond hierboven geschikt om te gebruiken tijdens het hardlopen, voor honden vanaf 25 kilo. Is jouw hond lichter? Bekijk dan andere producten op bol.com. Er is voor iedere hond wat wils!

Dit hardloop riem hond wordt geleverd met heuptas en riem. Ook is er een elastische flessenhouder aanwezig in de heuptas en nog wat extra opbergruimte. De riem heeft een lengte van 150 centimeter en kan uitgerekt worden tot 210 centimeter. Ook is zowel de lijn als de tas voorzien van reflecterende stiksels voor in het donker. Handig toch?

De riem beantwoordt volledig aan mijn verwachtingen. Wanneer m’n hond dicht tegen me aan loopt, sleept de riem niet over de grond zoals m’n vorige. De handvaten zijn ook heel handig voor bv. het corrigeren van de hond.

NadineBX

Honden riem Giant Tape van Flexi

Het derde product in onze top 5 is wederom van het merk Flexi. Dit keer is het de Giant Tape. Dit product krijgt momenteel 4,6 uit 5 sterren en meer dan 115 reviews op bol.com.

Eerder is al benoemd dat Flexi ontzettend goede producten maakt. Dat is met de Giant Tape ook zo, wat je kan zien aan de vele positieve reviews.

Deze verstelbare riem heeft een lengte van 8 meter en is geschikt voor honden tot ongeveer 50 kilo, voor de grote honden dus. Echter kan je op bol.com ook andere lengtes vinden zoals een langere riem van 10 meter of een korte riem van 5 meter.

Ook dit product van Flexi is voorzien van een ergonomische handgreep en het Flexi remsysteem. Anders dan het 1e product in onze top 5, bevat de Giant Tape een lijn van tape.

Gemakkelijk te bedienen. Lijn rolt soepel op en is met zijn 8 meter lang genoeg. Is ook licht in gewicht! Perfect

Rhouma123

Hondenriem van KCMultisupplies

Het vierde product in onze top 5 is de hondenriem van KCMultisupplies. Deze riem voor hond krijgt momenteel 4,8 uit 5 sterren en meer dan 50 reviews op bol.com.

De hondenriemen van KCMultisupplies zijn in diverse kleuren te verkrijgen. Zo kan je kiezen uit de volgende vijf kleuren: blauw, groen, rood, roze en zwart. Met sommige van deze kleuren heb je tevens ook een goed zichtbare riem. Met een dikte van 1,2 centimeter en een lengte van 150 centimeter én hoge kwaliteit nylon, is dit een sterk product.

Wat ook fijn is, is dat er zowel een comfortabel handvat als reflecterende stof door de riem heen zit. Hiermee kan je deze riem niet alleen fijn vasthouden, je bent ook nog eens beter zichtbaar in het donker. Meer heb je niet nodig toch?

Een zeer stevige en mooie hondenriem met exact de goede lengte. Ook erg tevreden van het zachte handvat (zeker omdat onze hond nog veel trekt). Snelle levering, dus zeker tevreden over deze leverancier.

Evavth

Hondenriem retrieverlijn van Hunter

Het laatste product in onze top 5 is de retrieverlijn hondenriem van Hunter. Dit product krijgt momenteel 4,6 uit 5 sterren en meer dan 25 reviews op bol.com.

Deze Hunter hondenriem wordt ook wel een sliplijn genoemd. Het is een stevige, 10 millimeter dikke lijn in de kleur zwart en het heeft een lengte van 170 centimeter. Daarnaast kan je op bol.com kiezen uit diverse andere kleuren, diktes en afmetingen.

De lijn is gemaakt van duurzaam en sterk nylon en is tevens ook voorzien van een stop. Hierdoor is kan het product niet al te strak om de nek van jouw hond zitten. Daarnaast is de lijn afgewerkt met leer voor een perfecte stevigheid.

Wat extra fijn is, is dat je bij deze riem voor hond stapelkorting kan krijgen wanneer je meerdere producten tegelijk besteld. Deze korting kan oplopen tot wel 20%.

Zeer sterke, fijne en goed zichtbare, goed in de hand liggende leerriem, waar je je hond niet mee stropt! Mijn pup was direct veel beter aan de riem.

Ochtendster

Zit jouw honden riem niet in bovenstaande lijst? Niet getreurd! Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 6.500 verschillende hondenriemen hebben!

Wat is een hondenriem?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat een hondenriem is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

De naam van dit product verraadt het al een beetje, maar een hondenriem is niks anders dan een riem die jij aan jouw hond kan bevestigen. Zo kan je dit product bevestigen aan een hondenhalsband, hondentuigje of een anti trektuig.

Het doel van een honden riem is dat jij, met jouw hond, op een veilige en verantwoorde manier kan wandelen. Je kan zelfs een speciale puppy riem aanschaffen voor de puppy halsband.

Een nieuwe riem voor je hond uitkiezen kan echter best wel lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en modellen. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een hondenriem moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we hieronder even bij stil.

hondenriemen

Waarom moet je een honden riem kopen?

Nu je weet wat een honden riem is, is het goed om te kijken naar wanneer je een riem nodig zou moeten hebben.

Bij veel hondenproducten kan je jezelf soms afvragen of zo’n product echt nodig is. In het geval van een hondenriem kunnen we hierop volmondig ja zeggen. Dit is één van de must have producten die jij in huis moet hebben, zodra je een hond hebt gekocht.

Maar waarom dan en welke voordelen biedt dit product?

Een hondenriem biedt veiligheid

Het voornaamste doel van een honden riem, is dat jij op een veilige en verantwoorde manier kan wandelen met jouw hond. Dit is ongeacht wat voor soort honden riem je koopt (hierover later meer)

Dankzij een riem verlies jij jouw hond niet uit het oog. Jouw riem heeft altijd een bepaalde lengte, dus jouw hond zal niet meer dan exact die lengte van jou verwijderd zijn.

Mocht je bijvoorbeeld een andere hond tegenkomen, terwijl je aan het wandelen bent, kan je met de riem voorkomen dat jouw hond en die andere hond elkaar in de haren vliegen. Je houdt de riem dan wat korter.

Maar er zijn ook genoeg andere situaties, waarin een honden riem veiligheid biedt. Tijdens het trainen bijvoorbeeld, of wanneer er een plotselinge situatie ontstaat in het verkeer.

Je hebt nu eenmaal een product nodig om te wandelen met je hond

Naast het bieden van veiligheid, heb je simpelweg een product nodig dat jij kan gebruiken om met je hond te wandelen. Een honden riem is één van deze producten, maar lang niet het enige product.

Wel kan een honden riem relatief goedkoop zijn, wanneer je het vergelijkt met andere soorten riemen die we verderop in dit artikel bespreken.

Een honden riem verhoogt de zichtbaarheid

Wat ook goed is om te weten, is dat een hondenriem de zichtbaarheid van je hond verhoogd. Dit komt omdat er veel hondenriemen zijn die werken als een reflecterende hondenlijn. Zodra hier licht op schijnt, zal de reflectie ervoor zorgen dat het lijkt alsof er een lamp brandt.

Dit is vooral prettig wanneer je jouw hond weleens in de schemer of in het donker uit moet laten. Vooral richting de winter wordt het al vroeg op de dag donker buiten, dus je wilt dan goed zichtbaar zijn voor andere weggebruikers.

Voor iedere hond een geschikte riem

Het laatste voordeel dat we willen benoemen, is dat je voor iedere hond wel een geschikte riem kan vinden. Zoals je bovenaan dit artikel hebt kunnen zien, heb je de keuze uit veel verschillende modellen, sterktes, merken en producten.

Juist vanwege dit grote aanbod is de kans groot dat je een riem honden vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw hond of puppy past. Met dit artikel proberen we jou simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je hondenriemen zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je een honden riem gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achterkomen.

hondenriem

Hondenriem kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste hondenriem gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op wat jij nodig hebt en verwacht en op wat jouw hond of puppy op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat jij een goede keuze kan maken.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Soort hondenriem

Allereerst is het belangrijk dat je rekening houdt met wat voor soort hondenriem je wilt gaan kopen. Zo is een leren hondenriem een ander soort product dan een rollijn. Het zal je ook niet verbazen dat deze wereld ontzettend divers is, aangezien bol.com al duizenden verschillende producten op voorraad heeft.

Mocht je al een voorkeur hebben voor een bepaald soort honden riem, ga daar dan voor. Mocht je nog geen voorkeur hebben óf nog niet weten wat voor soorten hondenriemen er allemaal bestaan, blijf dan doorlezen. Verderop in dit artikel staan we stil bij de diverse soorten riemen.

Lengte en dikte van de hondenriem

Naast het soort honden riem, is het ook belangrijk om rekening te houden met de lengte en de dikte van de riem. De lengte bepaalt namelijk tot hoe ver jouw hond of puppy van je vandaan kan lopen en de dikte is vooral belangrijk bij hele grote en sterke honden.

Deze twee eigenschappen vind je vaak in de titel of omschrijving van het product dat je gaat kopen. Check dit dus altijd, omdat je anders voor verassingen kan komen te staan. Er zijn namelijk hondenriemen van 10 meter op de markt, maar lang niet iedereen wil zo’n product hebben. Belangrijk dus ;).

Materiaalgebruik

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden, is het materiaal waarvan de honden riem gemaakt is. Dit hangt ook een beetje af van jouw eigen smaak en wat jij prettig vind qua materiaal.

Veruit de meeste honden riemen worden gemaakt van nylon of leer, echter kan je ook kiezen uit bijvoorbeeld kunstleer, polyester of staal. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo zijn nylon hondenriemen relatief goedkoop en staan leren honden riemen erom bekend ontzettend sterk te zijn én lang mee te gaan.

Handvat

Naast de bovengenoemde punten wil je ook zeker rekening houden met het handvat. Vooral als je vaak lange wandelingen maakt, zal een goed handvat je erg bevallen.

Afhankelijk van welk product je koopt, hebben veel hondenriemen een gewatteerde handvat of een wat dikkere handvat.

Kleurgebruik

Sommige mensen vinden het prettig om bepaalde hondenproducten in huis te halen, die bijvoorbeeld opvallen in het donker. je kan dan denken aan een gele hondenriem met reflecterende delen. Ook dit kan dus een belangrijk punt zijn om rekening mee te houden.

Gelukkig is er ontzettend veel keuze in kleuren op bol.com, dus de kans is heel groot dat je een product vindt dat precies bij jouw wensen past qua kleurgebruik.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw hond aanschaft.

Prijs van de hondenriem

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een hondenriem begint vanaf zo’n €5 en kan oplopen tot ongeveer €120, voor als je het beste van het beste wilt. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten, wanneer je de beste riem voor je hond wilt kopen.

honden riem

Welke soorten honden riemen bestaan er?

Het is hierboven kort al even aangestipt, maar één van de belangrijke punten waarmee je rekening moet houden wanneer je een honden riem gaat kopen, is wat voor soort honden riem je gaat kopen.

Je kan op bol.com kiezen uit duizenden verschillende honden riemen. Je kan je dus voorstellen dat er veel verschillende soorten producten te verkrijgen zijn en je wil dan ook de juiste hondenriem kopen. We nemen je hieronder mee in welke soorten je allemaal kan krijgen.

Sliplijn: Een sliplijn is een riem en halsband in één product. Het doel van dit product is om jouw hond of puppy het trekken af te leren, omdat de halsband dichtslibt zodra je hond trekt.

Rollijn / flexi lijn: Een rollijn is een oprolbare riem, waarbij de gehele lijn flexibel uit te rollen is tot een bepaalde lengte. Dit is één van de meest populaire verstelbare riemen die hondeneigenaren kopen.

Leren hondenriem: Ook een leren riem is een favoriet bij veel hondeneigenaren. Dit is een riem dat simpelweg van (kwalitatief) leer gemaakt is.

Hardloopriem: Zoals je al kan raden aan de naam van dit product, is deze riem vooral bedoelt voor wanneer je samen met je hond wilt gaan hardlopen. Tegenwoordig zie je dat deze handige hondenriem geleverd wordt met een heuptasje, waaraan je de riem kan vastmaken. Zo kan je samen hardlopen met je hond, maar kan je hond niet wegrennen.

Aanleglijn: Een aanleglijn wordt voornamelijk gebruikt wanneer je met jouw hond op vakantie gaat of gaat kamperen en dergelijke. Je gebruikt zo’n riem, samen met een grondpen, om jouw hond vast te zetten. Zo kan jouw hond wel vrijuit lopen, maar blijft hij of zij toch bij je in de buurt.

Dubbele hondenriem: De duo hondenriem is een hondenriem, waarmee je twee honden tegelijk kan uitlaten. Dit kan zowel een looplijn als een rollijn zijn.

Zoals je ziet is dit best een flinke lijst met de diverse soorten riemen voor honden en we zullen vast een paar soorten vergeten zijn. Dit zijn toch wel de meest voorkomende producten die jij online kan tegenkomen.

honden riemen

Hoe bevestig je een hondenriem?

Wanneer jij de beste hondenriemen in huis hebt gehaald, is het natuurlijk ook prettig om te weten hoe je dit product bevestigd aan de halsband van jouw hond. Gelukkig is dit niet al te lastig!

Elke goede hondenriem is namelijk voorzien van een kliksluiting. Ze noemen dit ook wel een musketonhaak. Met deze sluiting kan jij de riem aan de halsband of het tuigje van je hond bevestigen.

Elke halsband/tuigje is namelijk voorzien van een metalen ring, waaraan je de riem vast moet maken. Het wijst dus redelijk zichzelf.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over de hondenriem. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je dit product het beste kan schoonmaken. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Hoe maak je een hondenriem schoon?

Net als bij zoveel hondenproducten het geval is, zal jij de riem van je hond zo nu en dan schoon moeten maken. Zo kan je ervoor zorgen dat dit product in de meest optimale conditie blijft. Maar hoe doe je dit dan?

We’ve got you covered! Het schoonmaken van een hondenriem is zo gepiept. Het enige wat je nodig hebt is een emmer met wat heet water, een poetsdoekje en (eventueel) een handdoek. Je gaat als volgt te werk:

Zodra je merkt dat de hondenriem vies aan het worden is, is het tijd om aan de slag te gaan. Je pakt wat een emmer en vult dit met heet water. Vervolgens dompel je het poetsdoekje in de emmer, waarna je met dit doekje de gehele honden riem kan schoonmaken.

Maak niet alleen de riem zelf schoon, maar ook zeker de musketonhaak en het handvat. Dit is afhankelijk van wat voor product je exact gekocht hebt natuurlijk. Wanneer de honden riem helemaal schoon is, kan je het product laten drogen in de lucht. Best wel simpel, toch?

Honden riemen – veelgestelde vragen

Voordat wij dit artikel afsluiten, willen wij je wat veelgestelde vragen laten zien. Heb jij, na het lezen van dit artikel, alsnog een prangende vraag> Stel die dan gerust in de reacties hieronder. Dan nemen wij het mee in de onderstaande lijst.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Zo niet, horen we dat graag in de comments. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

Plaats een reactie