Hondentoilet [Beste uit de Test] 15x de beste van 2024

Het hondentoilet: een plekje waar jouw hond of puppy zijn behoefte kan doen, zonder dat je hem daarvoor hoeft uit te laten. Dit kan onder bepaalde omstandigheden ontzettend handig zijn, zoals je verderop in dit artikel gaat ontdekken.

In dit artikel nemen wij je mee in het beste hondentoilet van 2024. Ook nemen wij je mee in waar je op moet letten bij het kopen van een hondentoilet, wanneer je het juist moet aanschaffen en waarvoor je het gebruikt.

Als laatste sluiten we af met handige tips rondom het schoonmaken van een honden toilet, plaatsing van het hondentoilet en allerlei andere tips. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments!

Het beste hondentoilet van 2024

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste hondentoilet kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in de beste hondentoilet van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog. Welk product kies jij voor jouw hond uit?

Goed om even te vermelden: Onderstaande producten kan je kopen in diverse afmetingen. Klik hiervoor even op “controleer prijs” om de juiste afmetingen voor jouw hond te vinden.

Onze top 5 hondentoiletten

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Bij ieder product vermelden we ook een voorbeeld van een review. Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere hondeneigenaren ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Hondentoilet appartement van Awemoz – Populaire keuze

Het eerste product in ons artikel is het hondentoilet appartement van Awemoz. Momenteel is dit één van de meest populaire honden toiletten op bol.com. Dit product krijgt 4,4 uit 5 sterren en meer dan 70 reviews.

Dit honden toilet is 63 centimeter lang en 50 centimeter breed en wordt geleverd met handige opvangbak. Het product is dus goed en makkelijk schoon te maken, zowel binnen als buiten. Ook is deze honden wc voorzien geur-absorberend materiaal materiaal, zodat onaangename geuren niet teveel verspreiden.

Wat ook fijn is aan dit product, is dat het geleverd wordt met een extra kunstgras grasmat. Tevens kan je bij dit product stapelkorting ontvangen, wanneer je meerdere toiletten tegelijk koopt. Deze korting kan oplopen tot wel 17%, dus doe hier zeker je voordeel mee.

Geweldig gewoon! Praktisch, super makkelijk schoon te maken en te houden. Dit had ik jaren eerder moeten hebben. Super snelle levering ook!

Toetsietoet

Hondentoilet balkon van Gtrise – Hoge beoordeling

Het tweede product in ons artikel is het hondentoilet balkon van Gtrise. Dit product krijgt 4,5 uit 5 sterren en meer dan 45 reviews op bol.com

Dit honden toilet van Gtriseis 58,5 centimeter lang, 46 centimeter breed en 7 centimeter hoog. Daarbij is deze honden plasbak zowel binnen als buiten te gebruiken. Wat ook fijn is, is dat dit kunstgras hondentoilet wordt geleverd met een extra grasmat.

Zo kan je hond altijd van een schoon toilet gebruik maken. Tevens wordt dit item geleverd met een eBook, dat jou leert hoe je jouw hond zo ver krijgt om van de toilet gebruik te maken. Erg fijn!

Kreeg het artikel zeer snel geleverd en ziet er precis zo uit als op de foto.Mijn hondje begreep het eerst nog niet en dacht dat zij er fijn in kon liggen maar plots had zij het door en doet keurig haar plasje op het hondentoilet.

Zorro237

Hondentoilet van Pet Loo – Hoge kwaliteit

Ben jij op zoek naar een toilet met een hoge kwaliteit en gemaakt van goede materialen? En vind je het ook niet erg om hier wat meer voor te betalen? Kies dan voor bovenstaand product van Pet Loo, dat 4 uit 5 sterren en meer dan 20 reviews krijgt op bol.com.

Dit product is iets groter en hoger dan de eerste twee producten in ons artikel. Dit hondentoilet is 62 centimeter breed, 62 centimeter lang en 12,5 centimeter hoog.

Je plaatst dit toilet zowel binnen als buiten en schoonmaken is een eitje. De opvangbak vangt alle urine op en de kunstgras mat is makkelijk schoon te maken met heet water en diervriendelijk reinigingsmiddel.

Perfect formaat, Makkelijk te reinigen. We gebruiken het voor ons oudere hondje dat nierproblemen heeft en dikwijls moet plassen.

YvesVM

Honden toilet van Toivo

Het vierde product in ons artikel is het honden toilet van Toivo. Dit product krijgt momenteel 4,5 uit 5 sterren en meer dan 13 reviews op bol.com

De hondenwc van Toivo is 62 centimeter lang en 49 centimeter breed. Deze honden toilet is geschikt om binnen en buiten te gebruiken. Met de uitneembare opvangbak wordt de urine van jouw puppy of kleine hond goed opgevangen.

Het toilet is zeer gemakkelijk schoon te houden. Dit doe je door de bak na gebruik te legen en indien nodig de mat een keer af te spoelen. Dit maakt het hondentoilet daarom ook een goede vervanger van papieren pads.

Ons nieuwe hondje maakte er meteen gebruik van, best fijn dat je niet meer elke dag hondenpoep hoeft op te ruimen als je sochtends beneden komt!

Olland

Hondentoilet zonder merk

Het laatste product in ons artikel is het bovenstaande hondentoilet zonder merk. Dit product krijgt 4,1 uit 5 sterren en meer dan 17 op bol.com.

Dit toilet is 64 centimeter lang, 50 centimeter breed en 6 centimeter hoog. Net als alle voorgaande hondentoiletten, bestaat dit product uit een kunstgras mat, een scheidingsmat en een opvangbak.

 Het schoonmaken van de trainingsmat voor huisdieren is snel en eenvoudig. Opruimen bestaat alleen uit het spoelen van de drie lagen met een sopje.

Erg handig voor op het balkon. Onze kleine Bassie kan nu zijn behoefte doen zonder te veel geurtjes achter te laten. Vooral handig voor mensen die in een appartement wonen.

MerlijnBoon

Zit jouw hondentoilet niet in bovenstaande lijst? Niet getreurd! Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 200 verschillende toiletten voor jouw hond hebben!

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar het beste hondentoilet, hebben wij de beste hondentoilet onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

  • Prijs van het product
  • Aantal reviews van kopers
  • Hoogte van de beoordeling
  • Kwaliteit aan de hand van de reviews
  • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij het beste toilet hond voor jouw situatie vinden.

Wat is een hondentoilet?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat hondentoiletten zijn. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Een hondentoilet is een plek waar jouw hond zijn of haar behoefte kan doen. Er zijn genoeg redenen waarom een hond buiten zijn of haar behoefte niet wil of kan doen. Een hondentoilet helpt hier dus een handje bij. Soms is dit nodig, omdat je hond bijvoorbeeld moeilijk kan lopen of omdat jij je puppy zindelijk wil maken.

Een hondentoilet is een lage bak met kunstgras erbovenop, die de behoefte van jouw hond opvangt. Je kan het een beetje vergelijken met een plasmat hond of wat een kattenbak voor katten is. Daarnaast kan een hondentoilet binnen of buiten gezet worden. Dit ligt maar net aan wat jouw voorkeur heeft!

Een toilet voor je hond uitkiezen kan echter best wel lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en modellen. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een honden toilet moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we hieronder even bij stil.

toilet voor honden
Buiten plassen is niet altijd mogelijk voor elke hond

Waarom een hondentoilet kopen?

Nu je weet wat een toilet voor je hond is, is het belangrijk om te kijken naar wanneer je er één zou kunnen/moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt. Vandaar wat wij je graag meenemen in de diverse voordelen die een hondentoilet met zich mee brengt. In onze optiek zijn er een aantal redenen om dit product aan te schaffen, namelijk:

Wanneer je jouw puppy zindelijk wil maken

Het belangrijkste punt wanneer je een puppy in bezit hebt, is het zindelijk maken van deze viervoeter. Je wil er dus eigenlijk voor zorgen dat jouw puppy zijn behoefte buiten gaat doen en niet in jouw woonruimte.

Met een hondentoilet kun je jouw puppy leren om daar zijn behoefte in te doen en hem dus op de juiste manier trainen. Dit komt omdat de meeste hondentoiletten op gras lijken. Je kan het dus ook zien als een vervanger voor de puppy training pads. Het gebruik van een hondentoilet biedt jouw puppy daarbij een specifieke plaats om de behoefte te doen. Hierdoor leren ze waar ze wel en niet mogen plassen en poepen.

En aangezien honden van structuur en gewoontes houden, kan een indoor hondentoilet of outdoor hondentoilet hier goed bij helpen. Breng je puppy regelmatig naar het hondentoilet en hij gaat leren dat dit de perfecte plek is om de behoefte te doen. Hierdoor zal hij sneller begrijpen waar hij wel en niet mag plassen of poepen.

Door je puppy naderhand te belonen met een compliment of snackje, zal hij dit gedrag aanleren en vaker van het toilet gebruik maken. Het is wel belangrijk om genoeg geduld te hebben met de zindelijkheidstraining van jouw puppy. Houd er rekening mee dat een ongelukje in een klein hoekje zit en dat dit sowieso gaat gebeuren. Consistentie, complimentjes, routine en het beste hondentoilet helpen jou bij het zindelijk maken van je pup.

Wanneer jouw hond geopereerd is

Ook voor honden die net een medische ingreep hebben gehad, is een indoor hondentoilet een goede aankoop om in huis te halen. Wanneer een hond geopereerd is, is hij of zij wellicht niet in staat om een stuk te wandelen wanneer hij uitgelaten moet worden.

Een hond kan vaak wel gewoon eten en drinken. En vroeg of laat moet dat eten en drinken eruit! Met een hondentoilet bied je de perfecte oplossing. Zo kan jouw geopereerde hond zijn behoefte doen op het hondentoilet. 

Je kunt jouw hond als het ware op het hondentoilet zetten door hem op te tillen. Voor een geopereerde hond is dit ook prettig omdat hij zijn vertrouwde omgeving hierdoor niet hoeft te verlaten.

Daarnaast wil je tijdens de herstelperiode de kans op infecties zo klein mogelijk maken. Een plasbak hond helpt hierbij, omdat je ervoor zorgt dat je hond een hygiënische omgeving heeft voor de ontlasting. Ook vermijd je plekken waar andere honden poepen en plassen. Vaak zie je dat honden minder goede controle over de blaas hebben, na een operatie. Vooral wanneer er medicijnen geslikt worden. Dan helpt een toilet voor honden om ongelukjes te verkleinen.

Wanneer jouw hond een aandoening of ziekte heeft

Een hond kan net als iedereen ziek worden. Dit kan allerlei gevolgen hebben. Van braken tot liggen van de extreme moeheid. Er zijn aandoeningen en ziektes die invloed hebben op jouw hond.

Sommige aandoeningen of ziektes kunnen zelfs leiden tot incontinente honden, waardoor ze hun blaas en darmen minder goed onder controle hebben. Door het hondentoilet snel bij de hand te hebben, maak je de kans op ongelukjes een flink stuk kleiner.

Honden kunnen, wanneer ze ziek zijn, of een aandoening hebben, ook last krijgen van overtollig veel plasjes. Hierdoor moet een hond meer plassen dan normaal. Een hondentoilet kan hierin dus een goede rol spelen, maar je kan hiervoor ook een hondenluier gebruiken.

Hierdoor hoef je niet om het half uur naar buiten te lopen maar kan de hond gewoon zijn behoefte op het hondentoilet doen. Dit is ook handig als je hond niet makkelijk zelf naar buiten kan om zijn behoeften te doen.

Wanneer jouw hond ouder wordt

Ook voor oudere honden is een toilet een goede aankoop, vooral wanneer ze te maken krijgen met ouderdom en gezondheidsproblemen. Oudere honden hebben vaker moeite met het bewegen van hun lichaam, als gevolg van artritis, gewrichtsproblemen of het hebben van zwakkere spieren. Met een indoor of outdoor honden toilet hoeft jouw hond niet al te ver te lopen, om zijn of haar behoefte te doen.

We hebben het hierboven al kort even gehad over incontinente honden, maar dit is ook iets waar oudere hondjes last van kunnen krijgen. Sowieso kunnen volwassen honden vaker plassen, waardoor je een toilet snel tot je beschikking wilt hebben. Vooral niet als je hem of haar niet snel naar buiten kunt laten, wat bijvoorbeeld in een appartement het geval is.

De wat oudere honden zijn meestal eerder moe dan een wat jongere hond. Ook komen bij oudere honden vaker bepaalde gewrichtsproblemen voor, waardoor lopen wat lastiger is. Ook hiervoor kan een toilet voor je hond een goede oplossing zijn.

Wanneer je niet veel thuis bent

Veel mensen hebben wel een hond, maar kunnen een deel van de dag niet thuis zijn vanwege werk of andere verplichtingen. Door jouw hond te trainen om gebruik te maken van het hondentoilet, kan je hond op het juiste moment zijn of haar behoefte doen, zonder dat je je jouw honden uitlaten. En dit zal dan niet op de vloer van je woonkamer zijn, maar op het toilet voor honden.

Langere periodes zonder de mogelijkheid om te kunnen poepen of plassen zorgen er juist voor dat er ongelukjes gebeuren. Dit is ook niet prettig voor jouw hond. Een hondentoilet biedt daarom een fijne plek voor je hond om zijn behoefte te doen, terwijl jij van huis bent,

Hierbij is het wel goed om te benoemen dat hoewel een hondentoilet kan helpen in situaties waarin je niet vaak thuis bent, het niet de dagelijkse wandelingen en lichaamsbeweging voor je hond vervangt. Deze zal je alsnog dagelijks willen uitvoeren, omdat dit simpelweg nodig is.

Je hond is aan het herstellen van een ziekte of verwonding

Alsof dit nog niet genoeg redenen waren, kan ook voor volwassen honden die herstellende zijn van ziekte/verwonding, een wc een fijne uitvinding zijn. Vaak krijg je van de dierenarts mee dat je hond zo rustig mogelijk moet doen. Door daarom een honden toilet in je huis te plaatsen, kan jouw hond zijn of haar behoefte doen zonder dat het zich al teveel hoeft in te spannen.

Voor iedere hond een geschikt toilet

Het laatste voordeel dat we willen benoemen, is dat je voor iedere hond wel een geschikte wc kan vinden, ook oudere honden. Zoals je bovenaan dit artikel hebt kunnen zien, heb je de keuze uit veel verschillende producten en merken.

Juist vanwege dit grote aanbod is de kans groot dat je een product vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw hond past. Met dit artikel proberen we jou simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven. 

Al met al meer dan genoeg redenen waarom je een honden toilet zou moeten kopen. Maar waar moet je rekening mee houden, wanneer je een hondenwc gaat kopen? Daar ga je in de volgende alinea achterkomen.

indoor hondentoilet

Hondentoilet kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij het beste hondentoilet gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat jouw hond of puppy op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten. Wij hebben de belangrijkste functies waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Grootte van het hondentoilet

Het is als eerste belangrijk om te kijken naar de grootte van het hondentoilet. Dit heeft namelijk effect op het comfort, de veiligheid en de bruikbaarheid voor jouw hond. Als het hondentoilet te klein is, kan het te krap zijn tijdens het gebruik ervan. Een groter toilet biedt je hond meer ruimte en comfort tijdens het plassen of poepen.

Hoe groter het toilet is, hoe meer ruimte de hond heeft om zijn behoefte te doen. Tevens heb je voor een grotere honden een groter toilet nodig, dan voor een kleinere hond Het is daarom belangrijk dat je een maat kiest die past bij de grootte van jouw hond.

Een kleiner toilet heeft dus wel als voordeel dat je minder tijd kwijt bent aan het schoonmaken ervan. Wanneer je een toilet niet goed schoonmaakt kan dit een erg vieze geur achterlaten in de ruimte waar het staat. 

Materiaalgebruik

Het is ook belangrijk om naar het materiaal te kijken waarvan het beste hondentoilet gemaakt is. Het materiaalgebruik heeft namelijk invloed op de duurzaamheid, hygiëne, veiligheid en het comfort van het toilet voor honden.

Het materiaal van het hondentoilet moet stevig en duurzaam zijn, zodat het bestand is voor regelmatig gebruik en eventueel de impact van het weer, voor als je het hondentoilet buiten wilt plaatsen. Daarbij gaat een sterk hondentoilet langer mee en zal niet snel beschadigen, waardoor je meer waarde voor je geld krijgt.

De meeste materialen die vaak worden gebruikt voor hondentoiletten zijn kunststof, rubber, kunstgras en andere synthetische materialen. Het is in de tijd waar we nu in leven erg populair om een toilet voor je hond aan te schaffen waar kunstgras op de bovenkant zit. Dit is ideaal voor jouw trouwe viervoeter, omdat dit natuurlijk aanvoelt en zo dicht mogelijk bij écht gras komt.

Wat ook met het materiaal te maken heeft, is de onderkant van het hondentoilet. Dit moet van stevig materiaal gemaakt zijn dat het niet makkelijk weg kan schuiven. Kijk daarom of het product een soort antislip bodem er op heeft zitten. Dit voorkomt dus dat het hondentoilet alle kanten op wordt gesleurd.

Vervangbare kunstgras mat

Als je gaat voor een toilet voor honden van kunststof, met een kunstgrasmat, kijk dan ook even of je makkelijk aan vervangbare kunstgras matten kunt komen. Veel merken bieden deze matten los aan, maar wij zijn ook een paar merken tegengekomen die dit niet doen.

Je zal dit regelmatig moeten vervangen, omdat het kunstgras op den duur viezig wordt. En omdat je niet voor verrassingen wilt komen te staan, check dus of je ook losse matten kunt aanschaffen.

Welke extra’s worden meegeleverd

Als je de producten bovenin dit artikel goed bekeken hebt, is het je opgevallen dat sommige hondentoiletten worden geleverd met een aantal extra’s. Je kan dan denken aan een e-book dat je helpt bij de zindelijkheidstraining, tot aan extra kunstgras matjes of poepzakjes.

Het fijne aan deze extra’s is, is dat je ze naderhand niet meer zelf hoef aan te schaffen. En dat is dan weer prettig voor jouw portemonnee. Daarom dat je met dit punt rekening kunt houden.

Geschikt voor binnen en/of buiten

Sommige mensen vinden het prettig dat een hondentoilet buiten én binnen geplaatst kan worden. Op die manier heb je dus een indoor hondentoilet en een hondentoilet voor buiten. Of je moet twee losse honden toiletten willen kopen.

Dit is echter niet met elk product mogelijk, dus het is van belang dat je de productomschrijving goed doorneemt.

Daarnaast is het zo dat je een honden toilet voor buiten vaak in kunt graven, wat je met een toilet dat voor binnen geschikt is niet kunt doen.

Wel of geen opvangbak

Naast de bovengenoemde punten, kan een opvangbak ook erg handig om bij een hondentoilet te hebben. Veel soorten hondentoiletten hebben een uitneembare opvangbak in het product verwerkt zitten.

Dit vangt dus alle urine en drollen op van de hond. Het is niet alleen hygiënisch maar ook erg makkelijk in gebruik. Je schuift hem als het ware onder het toilet vandaan en kan op die manier makkelijk onderhouden worden. Schoonmaken wordt hierdoor vele malen makkelijker, waarbij sommige hondentoiletten een hoeveelheid van wel vier kopjes vocht opvangen.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Door de ervaringen van anderen hondeneigenaren goed door te nemen, kun je eventuele issues, problemen of tekortkomingen in kaart brengen, voordat je het gaat aanschaffen. Dit helpt je niet alleen een teleurstelling te voorkomen, maar ook om ongewenste aankopen te voorkomen. Als je ziet dat veel producten slechte reviews of lage scores krijgen, wil je deze het beste vermijden. Op die manier koop je alleen de beste hondentoilet voor jouw hond.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de beste hondentoilet voor jouw trouwe viervoeter aanschaft.

Prijs van de hondentoilet

Het is van belang om bij de aanschaf van spullen voor je hond ook rekening te houden met de prijs ervan. De prijs dient wel bij je budget te passen. Daarnaast heb je vaak de keuze uit diverse prijscategorieën, variërend van betaalbare producten tot meer prijzige merken. Door goed naar de prijs te kijken, kun je een product vinden dat zowel bij je budget past als bij jouw hond.

Ook is het zo dat bepaalde items langer mee kunnen gaan dan andere items, vertelt de prijs je vaak iets over de duurzaamheid en kwaliteit van het product. Een hogere prijs duidt vaak op een betere kwaliteit. Het kan daarom de moeite waard zijn om iets meer te betalen voor kwalitatief goede producten.

Uiteindelijk blijft de prijs een persoonlijke afweging. Sommige hondenbaasjes vinden het niet erg om wat meer te betalen, terwijl anderen de voorkeur geven aan goedkopere opties. Dit is compleet afhankelijk van jouw eigen voorkeur.

De prijs van een honden toilet begint vanaf zo’n €15,- en loopt op tot ongeveer €130, voor als je het beste van het beste wilt hebben. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er rekening mee dat jouw budget dus tussen deze twee bedragen zal moeten zitten.

honden toilet

Waar plaats je een hondentoilet?

Wanneer jij het beste hondentoilet hebt gekocht, is het natuurlijk fijn om te weten waar je dit product het beste kan neerzetten.

Zoals je eerder hebt kunnen lezen, kan je een hondentoilet binnen en buiten neerzetten. Het gaat er vooral om dat jouw hond een eigen plekje heeft waar het de behoefte kan doen.

De plaats waar je het toilet neerzet kan dus overal zijn, zolang jouw hond er maar gebruik van gaat maken.

Een groot deel van de mensen zet dan ook het hondentoilet buiten neer, maar het kan ook fijn zijn om het binnen te zetten. Dit is vooral handig als jij jouw pup op de zindelijkheid wilt trainen.

Uiteindelijk moet jouw hond het toilet gaan associëren met een plek waar hij of zij wél de behoefte mag doen. Verander daarom dus niet al te vaak de plek waar het toilet staat.

Kan je hond op een wc plassen, poepen, of allebei?

Zodra je een indoor hondentoilet in huis haalt, wil je wel zeker zijn dat jouw hond hierop kan poepen en/of plassen. Hier kunnen we een redelijk simpel antwoord op geven; De meeste honden wc’s zijn zowel geschikt voor plassen als poepen.

Je kan de drollen vaak makkelijk oppakken met een hondenpoep opruimer, poepzakje en/of poepschepje. Mocht dat niet zo zijn, dan wordt dit expliciet aangegeven in de productomschrijving. Neem dat dus goed door.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over het hondentoilet binnen en buiten. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je een plasbak hond reinigt. Vandaar dat wij in de volgende alinea deze vraag beantwoorden.

Hoe maak je een hondentoilet schoon?

Het schoonmaken van het toilet voor jouw trouwe viervoeter is erg belangrijk. Vooral in de zomer, wanneer het warmer is, kan zo’n toilet al snel gaan broeien. Daarnaast wil je ook gewoon dat jouw hond op een schone plek zijn behoefte kan doen.

Gelukkig is het reinigen van een honden toilet niet zo heel lastig. Met onderstaande stappen kom je al een heel eind. Lees snel verder

  • Verwijder de poep: gebruik hiervoor handschoenen en een poepschepje of hondenpoepzak, om de poep van je trouwe viervoeter van het toilet te halen. Dit doe je natuurlijk dagelijks, omdat je niet wilt dat de poep zich ophoopt.
  • Schoonmaken met schoonmaakmiddel: Vervolgens reinig je de kunstgras mat en de opvangbak van het hondentoilet met een milde schoonmaakmiddel. Kies een schoonmaakmiddel dat speciaal is gemaakt voor huisdieren en de bacteriën doodt op het honden toilet. Check altijd even wat de inwerktijd is op de achterkant van de verpakking.
  • Reinig het gehele oppervlak: Gebruik een sponsje om de gehele hondentoilet schoon te schrobben. Zorg ervoor dat je alle hoeken en randen grondig reinigt, zowel van de opvangbak als de onderkant van de kunstgras mat. Geef ook wat aandacht aan eventuele groeven of spleten waar vuil zich kan ophopen.
  • Spoel het honden toilet is: Naderhand spoel je het hondentoilet goed af met water, om alle zeepresten en viezigheden weg te spoelen. Dit is vooral belangrijk als je een chemisch schoonmaakmiddel hebt gebruikt. Je wilt niet dat er resten achterblijven, die schadelijk kunnen zijn voor je hond.
  • Droog het hondentoilet goed af: Als laatste wil je het gehele hondentoilet volledig afdrogen, voordat je jouw hond het weer laat gebruiken. Dit geldt zowel voor de kunstgras mat als voor de opvangbak. Vocht wat achterblijft kan op den duur nare geurtjes veroorzaken en is een kweekpoel voor bacterien.

Het is verstandig om het honden toilet regelmatig te reinigen, het liefste na ieder gebruik en minimaal iedere dag. Dit helpt om de verspreiding van bacteriën te voorkomen en het zorgt voor een schone en veilige omgeving te behouden voor je hond.

Wat wij daarnaast adviseren is om de gebruiksaanwijzing goed door te nemen. Vaak wordt hierin vermeld hoe je het desbetreffende hondenwc het beste schoon kan maken. Zo weet je zeker dat je het op de juiste manier aanpakt.

Het is eerder al kort even benoemd, maar een honden wc wordt ook vaak gebruikt om een puppy zindelijk te krijgen. Maar hoe laat je jouw puppy wennen aan een toilet?

hondentoilet buiten

Hoe laat je een puppy wennen aan een honden wc?

Allereerst is het van groot belang om goed op je puppy te letten. Als je merkt dat je puppy begint rond te draaien en te snuffelen, kun je er eigenlijk van uitgaan dat hij moet plassen of poepen. Honden kunnen namelijk erg kieskeurig zijn als het gaat om de plek waar ze hun behoefte doen. Ze kiezen meestal een locatie die sterk ruikt. Als je dit gedrag waarneemt, plaats dan je puppy op deze plek, samen met het toilet.

Puppy’s moeten vooral na het eten, slapen of spelen hun behoefte doen. Toch betekent het eerder genoemde signaal niet altijd dat je pup moet plassen, maar het is beter om iets vaker te controleren dan dat je puppy zijn behoefte op een ongewenste plek doet.

Een andere methode is het markeren van een honden toilet met wat plas van je puppy. Honden hebben namelijk de neiging om te plassen op plekken waar ze eerder al geürineerd hebben. Door deze plek te markeren, kan je het hele leerproces versnellen. Het is ook belangrijk om een specifiek commando te geven, wanneer je puppy plast op het daarvoor bestemde oppervlak. Zo kan jouw puppy dit commando hiermee gaan associëren.

Geduld hebben is ook cruciaal. Je puppy is immers nog erg jong en alles is nieuw voor hem. Dit betekent dat hij nog veel te leren heeft en moet wennen aan iedere nieuwe situatie. Je kan er niet omheen dat dit wat tijd van je kost. Schreeuw dan ook nooit tegen je puppy en geef ook zeker geen straf, wanneer hij een ergens anders dan op het toilet plast of poept. Dit zorgt voor angst en verwarring en zal het leerproces alleen maar vertragen. Blijf rustig en begeleid je puppy rustig naar de juiste plek als je een ongelukje opmerkt.

Zodra je puppy zijn behoefte op de toilet doet, beloon hem dan direct met complimentjes en/of kleine traktaties als beloning. Hierdoor wordt je puppy gestimuleerd om het toilet te gaan gebruiken, wanneer het moet poepen of plassen.

Hondentoiletten – veelgestelde vragen

Voordat wij dit artikel afsluiten, willen wij je wat veelgestelde vragen laten zien. Heb jij, na het lezen van dit artikel, alsnog een prangende vraag> Stel die dan gerust in de reacties hieronder. Dan nemen wij het mee in de onderstaande lijst.

Wat is het beste toilet voor honden?

Wij hebben in dit blog diverse honden toiletten onderzocht, zoals je hebt kunnen lezen. Uit dit onderzoek zijn een aantal top producten naar voren gekozen. Wij zullen je dan ook niet één goed product meegeven, maar meerdere. Zo kan jij zelf de keuze maken wat het beste bij jou past.

Wat is een honden toilet?

Een hondentoilet is niks anders dan een product, in de vorm van een vierkant, waar jouw hond een plasje of drolletje kan leggen. Men gebruikt dit product vaak om honden zindelijk te krijgen. Maar ook voor oude honden is het een fijn hulpmiddel. Ongeacht de reden, een toilet voor honden laat jouw trouwe viervoeter plassen of poepen. De meeste producten kan je makkelijk legen, omdat ze een opvangbak hebben

Welke voordelen leveren een toilet hond op?

Je hebt in dit blog verschillende voordelen van het hondentoilet kunnen lezen. Wanneer je hond nog niet zindelijk is, niet zo goed meer kan lopen of simpelweg niet naar buiten kan, dan biedt een toilet voor honden de perfecte oplossing. Om wat voor reden dan ook is het een fijn product om in huis te halen.

Hoe groot moet je honden toilet zijn?

De grootte van een toilet voor honden is afhankelijk van de grootte van jouw hond. Je hond moet er fatsoenlijk zijn of haar behoefte op kunnen doen, dus je ziet dat de meeste honden toiletten minimaal 50 x 50 centimeter groot zijn.

Hoe werkt een hondentoilet?

Een hondentoilet bestaat meestal uit een bak of een mat met een absorberende laag die vocht vasthoudt. Sommige modellen hebben een speciale geur die honden aantrekt om hun behoefte te doen. Je hond kan op het toilet stappen en zijn behoefte doen, waarna de absorberende laag het vocht opvangt. Regelmatig moet je de absorberende laag vervangen en het toilet reinigen om hygiënisch te blijven.

Is een hondentoilet geschikt voor alle honden?

Een hondentoilet kan geschikt zijn voor honden van alle leeftijden en maten. Het kan vooral handig zijn voor kleine hondenrassen, oude honden, niet zindelijke honden of honden die om gezondheidsredenen niet veel buiten kunnen bewegen. Het kan ook nuttig zijn tijdens de zindelijkheidstraining van puppy’s. Voor grotere honden is een ruimer toilet misschien nodig.

Kan ik een hondentoilet gebruiken voor zindelijkheidstraining?

Een hondentoilet kan nuttig zijn tijdens de zindelijkheidstraining van je puppy. Vooral wanneer je niet altijd snel naar buiten kunt gaan, biedt het toilet een geaccepteerde plek om te plassen of te poepen. Begeleid je puppy naar het toilet na het eten, spelen en slapen, en beloon hem als hij zijn behoefte op de juiste plek doet. Geleidelijk aan kun je hem ook aanleren om buiten te gaan.

Hoe leer je jouw hond om het honden toilet te gebruiken?

Het aanleren van je hond om het hondentoilet te gebruiken vergt geduld en positieve training. Plaats het toilet op een toegankelijke plek en moedig je hond aan om het te onderzoeken. Als je merkt dat hij zich in de buurt bevindt van het toilet, prijs hem dan en geef hem beloningen. Als hij zijn behoefte op het toilet doet, beloon hem dan uitbundig. Herhaal dit proces consistent en voorkom straffen als er ongelukjes gebeuren.

Is een honden plasbak hygiënisch?

Een hondenbak voor behoefte kan hygiënisch zijn als je regelmatig de absorberende laag vervangt en het toilet schoonmaakt. Dit helpt geuren te minimaliseren en de verspreiding van bacteriën te voorkomen. Kies een model met goede absorberende eigenschappen en overweeg eventueel een toilet met een ingebouwde afvoer voor urine. Zorg ervoor dat je het toilet regelmatig reinigt om een schone omgeving voor je hond te behouden.

Hoe voorkom je dat jouw hond het hondentoilet kapot maakt?

Om te voorkomen dat je hond het hondentoilet kapot maakt, kies je voor een stevig en duurzaam model. Sommige honden kunnen de neiging hebben om te graven of te kauwen, dus let op materialen die bestand zijn tegen deze activiteiten. Plaats het toilet op een rustige en toegankelijke plek waar je hond zich comfortabel voelt en niet gestimuleerd wordt om eraan te knagen.

Hoe kies je het juiste hondentoilet voor jouw hond?

Bij het kiezen van het juiste hondentoilet voor je hond, overweeg je de grootte van je hond, je woonsituatie en het type toilet dat het beste bij je past. Kies een toilet dat groot genoeg is voor je hond om comfortabel op te staan en te draaien. Overweeg het gemak van schoonmaken en het vervangen van absorberende lagen. Lees gebruikersrecensies en vraag aanbevelingen aan andere hondeneigenaren om een weloverwogen keuze te maken.

Is een honden toilet een vervanging voor wandelingen?

Hoewel een hondentoilet handig kan zijn in bepaalde situaties, is het geen volledige vervanging voor wandelingen. Wandelingen bieden je hond de mogelijkheid om te bewegen, te verkennen, te socialiseren en zijn behoefte te doen in een natuurlijke omgeving. Een hondentoilet kan een aanvulling zijn op wandelingen, maar het is belangrijk om je hond regelmatig buiten te laten voor zijn fysieke en mentale welzijn.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Zo niet, horen we dat graag in de comments. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Foto van auteur
Boyd
Baasje van Bincky
Hoi! Ik ben Boyd. Als eigenaar van hondjesinfo.nl help ik hondeneigenaren met het maken van de juiste keuzes. Ik heb in de afgelopen 20 jaar diverse hondenrassen in het gezin gehad, waaronder de West Highland White Terrier, Mechelse Herder, Tibetaanse Terrier en de Shih Tzu. Door mijn jarenlange expertise weet ik hoe ik producten moet beoordelen en hoe ik jou van het beste advies kan voorzien. Ook komen wij meerdere keren voor in landelijke media, zoals fhm,nl, nieuws.nl, justrussel.nl, wonen.nl en autorai.nl.

Plaats een reactie