Dieetvoer hond : 14x de beste van juli 2024 [Getest]

Dieetvoer hond is hondenvoer dat speciaal ontwikkeld is voor honden die overgewicht hebben. Honden met overgewicht kunnen last krijgen van allerlei gezondheidsproblemen, net als mensen die te zwaar zijn. Veel honden kunnen daarom niet zonder dieetvoeding, om ervoor te zorgen dat ze een gezonde levensstijl hebben.

In dit artikel nemen wij je mee in het beste dieetvoer voor je hond van 2024. Ook nemen wij je mee in waar je op moet letten bij het kopen van dit dieetvoeding voor je hond, waarvoor je het gebruikt en waarom je het juist moet kopen.

Als laatste geven wij je wat tips mee over welke soorten dieetvoeding voor je hond er allemaal te verkrijgen zijn, hoe vaak én hoeveel dieetvoeding je hond nodig heeft en hoe je dit voer het beste kan bewaren. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

Het beste dieetvoer voor je hond van 2024

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in het beste dieetvoer voor je hond van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog. Welk dieet voer hond kies jij voor jouw grote of kleine vriend uit?

Goed om aan te geven: onderstaande producten zijn vaak in diverse smaken en met diverse inhoud te verkrijgen. Klik hiervoor even op “controleer prijs” om de juiste smaak en hoeveelheid voor jouw hond te kopen.

Onze top 5 dieetvoeding voor je hond

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Bij ieder product vermelden we ook een voorbeeld van een review. Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere hondeneigenaren ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Dieetvoer hond Satiety van Royal Canin

Het eerste product in onze top 5 is het dieetvoer voor je hond Satiety van Royal Canin. Deze dieet hondenbrokken zijn tevens ook één van de meest populaire producten op Bol.com en krijgt 4,7 uit 5 sterren en meer dan 50 reviews.

Deze dieetvoeding is speciaal ontwikkeld voor honden die last hebben van overgewicht. Zo heeft dit voer een verhoogd eiwitgehalte, een verhoogd vezelgehalte en is het verrijkt met extra vitaminen en mineralen. Dat het werkt kan je zien aan de goede reviews van andere mensen.

Je kan bij dit voer van Royal Canin kiezen een verpakking van 6 kilo of 12 kilo. Daarnaast kan je gebruik maken van stapelkorting, als je meer dan één verpakking koopt. Deze korting kan oplopen tot maximaal 5%. Mooi meegenomen toch?

Het is een goed product. Mijn hond eet het graag en hij mag er best veel van eten. Hierdoor heeft hij ook iets meer ontlasting. Zijn vacht glimt mooi en hij valt er beetje bij beetje van af(moet je wel de snoepjes achterwege houden) ook de prijs van bol was super!!

Hupy11

Dieetvoer hond Super Premium Zalm van Renske

Het tweede product in onze top 5 is het Super premium Zalm dieetvoer van Renske. Dit dieet hondenvoer krijgt momenteel 4,8 uit 5 sterren en meer dan 35 reviews op bol.com.

Zoals je al kan raden aan de naam van dit product, heeft het een zalm smaak. Daarnaast is dit dieet voeding hond graanvrij, bevat het dus verse zalm en is het geschikt voor volwassen honden van elk ras.

Je kan bij Super Premium Zalm hondenvoer kiezen uit twee verpakkingen, namelijk een verpakking met 2 kilo inhoud en een verpakking met 12 kilo inhoud (het product hierboven). Ook bij dit Renske voer kan je stapelkorting krijgen, welke kan oplopen tot 22%. Wat wil je nog meer?

Goed voer voor mijn Franse bulldog! Ze reageert hier heel goed op, glazende vacht en goede ontlasting, maar wel meer ontlasting dan met haar vorige voeding.

Steph2022

Dieetvoeding hond Compleet Light van Cavom

Het derde product in onze top 5 is het Compleet Light dieetvoer van Cavom. Dit product krijgt momenteel 4,6 uit 5 sterren en meer dan 15 reviews op bol.com.

Dit dieetvoer van Cavom is speciaal ontwikkeld voor honden met overgewicht. De voeding bestaat uit grotendeels ontsloten, licht verteerbare granen, met daarbij hoge kwaliteit dierlijke èn plantaardige eiwitten. Dit product is geschikt voor volwassen honden van alle rassen.

Compleet Light van Cavom is te koop in een productgewicht van 5 kilo, 20 kilo of 60 kilo. En ook bij Cavom hondenvoer kan je genieten van stapelkorting, dat kan oplopen tot wel 15%. Meer heb je niet nodig toch?

Mijn hond laat geen stink scheetjes meer en valt af.

Marla125

Dieetvoeding hond Procare Light van Prins

Het vierde product in onze top 5 is het Procare Light dieetvoer van Prins. Dit dieet hondenvoer krijgt momenteel 4,8 uit 5 sterren en meer dan 12 reviews op bol.com.

ProCare Light is een hoogwaardige dieetvoeding dat geschikt is voor honden met overgewicht, die verantwoord moeten afvallen. Dit voer heeft namelijk een laag vet en energiegehalte zorgen ervoor dat jouw hond weer het gewenste gewicht bereikt. Je kan hierbij kiezen uit een verpakking van 3 kilo of 6 kilo

ProCare light is geschikt voor honden vanaf 18 maanden die kampen met overgewicht. Let wel op: Deze dieetvoeding voor je hond dient niet langer dan 6 maanden achter elkaar gevoerd te worden en is niet geschikt voor drachtige teven.

Dieetvoer hond van Specific

Het laatste product in onze top 5 is het dieetvoer hond van Specific. Dit dieet voeding hond krijgt momenteel 4,8 uit 5 sterren en meer dan 13 reviews op bol.com.

Specific Weight Reduction CRD/CRW-1 helpt jouw hond met overgewicht weer terug naar zijn of haar ideale gewicht te brengen. Dit Specific hondenvoer is perfect geschikt voor honden met overgewicht, suikerziekte, hyperlipidemie of galstase. Vermijd wel gebruik bij puppy’s en drachtige of zogende teven.

Specific Weight Reduction komt in een verpakking van 12 kilo, is voorzien van een laag vetgehalte en een verhoogd vezelgehalte, bevat L-carnitine, diverse vetzuren en een verhoogd eiwitgehalte.

Super dieetvoer, beste wat ik tot op heden gekocht heb voor mijn hond.

SaarH

Zit het dieetvoer voor jouw hond niet in het bovenstaande rijtje? Neem dan hier een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 500 verschillende dieetvoeding voor honden hebben!

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar het beste dieetvoer hond, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

 • Prijs van het product
 • Aantal reviews van kopers
 • Hoogte van de beoordeling
 • Kwaliteit aan de hand van de reviews
 • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij het beste dieetvoeding hond voor jouw situatie vinden.

Wat is dieetvoer voor je hond?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat dieetvoer voor een hond is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Zoals je hebt kunnen zien, zijn er verschillende soorten dieetvoeding voor honden te verkrijgen. Dit voer is speciaal ontwikkeld voor honden die bepaalde klachten hebben of een speciale voedingsbehoefte hebben.

Je kan bij honden dieetvoeding bijvoorbeeld denken aan hypoallergeen hondenvoer, graanvrij hondenvoer, graanvrije brokken puppy of glutenvrij hondenvoer. Maar ook lekkere dingen zoals graanvrije hondensnacks of hypoallergene hondensnacks moet je niet vergeten.

Dieetvoer is dus een verzamelnaam voor diverse soorten voeding. Dit soort voeding geeft daarom ook ondersteuning bij het verhelpen of verlichten van allerlei klachten.

Maar wanneer heeft je hond dieetvoer nodig en in welke situaties is hondenvoer overgewicht het ideale product wat je graag wilt aanschaffen? Daar nemen wij je nu graag in mee.

dieetvoeding voor honden

Wanneer heeft je hond dieetvoeding nodig?

Nu je weet wat dieetvoer voor je hond is en welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar wanneer je dit voer voor jouw hond moet aanschaffen. Het is namelijk voer wat je (vaak) pas aanschaft als jouw hond bepaalde klachten ontwikkeld.

Het is dus voer dat je niet zomaar even aanschaft. Laten we daarom even stil staan bij deze klachten.

Je hond heeft overgewicht

De meest voorkomende klachten bij honden, waarvoor dieetvoer aangeschaft kan worden, zijn klachten rondom: voedselallergie of intolerantie, overgewicht, klachten in gewrichten en spieren, de huid, de vacht, de maag, de darmen, de blaas of nieren.

Er zijn wel meer klachten die jouw hond kan krijgen, maar de zojuist genoemde klachten komen het meeste voor. Voor elk van dit soort klachten kan je speciaal hondenvoer kopen, waardoor jouw hond minder last krijgt van deze klachten.

Wat wij sowieso adviseren: Mocht je de situatie niet vertrouwen of mocht jouw hond bepaalde klachten ontwikkelen, raadpleeg dan altijd jouw dierenarts. Hij of zij kan jou het beste adviseren in wat voor voeding jij aan jouw hond moet geven.

Honden moeten nu eenmaal eten

Daarnaast hebben honden en puppy’s nu eenmaal voer nodig. Het is een eerste levensbehoefte, dus je kan eigenlijk niet om dit product heen.

Wel is het zo dat je kan kiezen uit veel verschillende soorten honden voer. Denk dan bijvoorbeeld aan droogvoer zoals brokken, blikvoer of vers vlees, naast eventuele snacks en snoepjes.

Wil je meer weten over welke soorten hondenvoeding er allemaal bestaan. Verder op dit blog staan we hier wat langer bij stil, dus blijf zeker even lezen.

De juiste dieetvoeding hond voorziet in de juiste behoefte

Naast dat honden eenmaal moeten eten, is het ook goed om te benoemen dat iedere hond een andere behoefte heeft. Kleine hondjes hebben andere dieetvoeding nodig dan middel grote honden. Ook kan jouw hond een intolerantie of allergie hebben. De juiste hondenvoeding zal daarom voor iedere hond belangrijk zijn om in huis te halen.

Een goede en gezonde hond

Naast de bovengenoemde voordelen, zal het beste dieetvoer hond ook zorgen voor een goede en gezonde hond. Dit is bijvoorbeeld terug te zien in een gezonde en glanzende vacht, sprankelende ogen, een goed energielevel, geen last van jeuk of maagklachten, een stevige en gezonde ontlasting en nog veel meer.

Voor iedere hond is er een geschikt product te vinden

Doordat er zoveel honden op de wereld zijn, worden er ook ontzettend veel hondenproducten gemaakt door diverse fabrikanten. Dit geldt zeker voor hondenvoeding.

Voor elke hond is er wel een geschikte dieetvoeding te vinden. Wanneer jouw hond een bepaalde allergie heeft, darmproblemen, blaasproblemen, overgewicht heeft, je kan het zo gek niet bedenken of er is geschikte voeding voor.

Ook wordt er een onderscheid gemaakt tussen puppy voer, junior voer, adult voer en senior honden, want ook hier kan je speciale voeding voor aanschaffen.

Dieetvoeding voor je hond uitkiezen kan echter best wel lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en modellen. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je dieetvoer voor je hond zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je dieetvoeding voor je hond gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achterkomen.

dieetvoer hond

Dieetvoer voor je hond kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij het beste dieetvoer voor je hond gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op wat jij nodig hebt en verwacht en op wat jouw hond of puppy op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat jij een goede keuze kan maken.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten, hieronder opgesomd en zullen deze één voor één kort even toelichten:

Grootte en leeftijd van jouw hond

Allereerst is het belangrijk dat je het dieet hondenvoer afstemt op de grootte en leeftijd van jouw hond. Mensen doen dit bijvoorbeeld ook, waarbij een baby andere voeding krijgt dan een tiener.

Ditzelfde geldt voor honden ook, waarbij een puppy brokken hoort te krijgen dan een oudere hond. Daarnaast heeft een grote hond een andere behoefte dan een kleine hond. Gelukkig is er voor alle leeftijden en groottes genoeg gezonde dieet voer hond te vinden.

Check altijd bij het dieet hondenvoer dat je wilt kopen, voor welke leeftijd het geschikt is. Er zijn hiervoor 4 verschillende leeftijdsfasen die je aan kan houden, namelijk: puppy, junior, adult of hondenvoer senior.

Je kan ook voer tegen komen dat voor elke leeftijdsfase geschikt is, dus dat zou je (eventueel) ook kunnen aanschaffen.

Soort honden dieetvoer

Daarnaast is het belangrijk dat je het hondenvoer afstemt op jouw hond qua smaak. Je hond moet het namelijk wel lekker vinden. Gelukkig heb je ontzettend veel keuze, zoals je bovenaan in ons artikel hebt kunnen zien.

Zoals eerder benoemd kan je voor verschillende klachten verschillende soorten dieetvoer voor je hond kopen. Verderop in dit artikel staan we kort even stil bij welke soorten dieetvoeding er allemaal bestaat.

Smaak van het voer

Ook is het belangrijk dat je het dieetvoer afstemt op jouw hond qua smaak. Je hond moet het namelijk wel lekker vinden. Gelukkig heb je ontzettend veel keuze, zoals je bovenaan in ons artikel hebt kunnen zien.

Je kan dan denken aan smaken zoals hondenbrokken met kip, rijst, zalm hondenvoer, honden brokken lam, rund, groenten en allerlei andere smaken en combinaties. Voor nagenoeg elke hond is er wel een geschikte smaak te vinden.

Inhoud van de verpakking

Naast het soort dieetvoer en de smaak van dit voer, is het ook belangrijk om te kijken naar hoeveel dieetvoer je per keer voor je hond koopt. Vaak is het zo dat grote verpakkingen een lagere prijs per kilo hebben dan kleinere verpakkingen.

Ook bieden sommige merken stapelkorting aan, waarbij de korting oploopt naarmate je meer verpakkingen tegelijk besteld.

Wanneer jij een grootverpakking koopt, dan wil je natuurlijk op de juiste manier opslaan. Dit doe je met een hondenvoer container. Verderop in dit artikel staan we hier nog even bij stil.

Ingrediënten

Het zal je niets verbazen, maar dieetvoeding hond kunnen uit verschillende ingrediënten bestaan. Om die reden kan het geen kwaad om de achterkant van de verpakking te bekijken, om te checken waarvan het dieet hondenvoer gemaakt is.

Zo kunnen er bepaalde ingrediënten in voorkomen, waar jouw hond intolerant of allergisch voor is. Of je hond vindt bepaalde ingrediënten simpelweg niet lekker. Ook wil je erop letten dat dieetbrokken hond niet al teveel zout, suiker, kunstmatige stoffen of vetten bevat.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Door de ervaringen van anderen hondeneigenaren goed door te nemen, kun je eventuele issues, problemen of tekortkomingen in kaart brengen, voordat je het gaat aanschaffen. Dit helpt je niet alleen een teleurstelling te voorkomen, maar ook om ongewenste aankopen te voorkomen. Als je ziet dat veel producten slechte reviews of lage scores krijgen, wil je deze het beste vermijden. Op die manier koop je alleen de beste producten voor jouw hond.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het dieetvoeding honden al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw hond aanschaft.

Prijs van het dieetvoer voor je hond

Het is van belang om bij de aanschaf van spullen voor je hond ook rekening te houden met de prijs ervan. De prijs dient wel bij je budget te passen. Daarnaast heb je vaak de keuze uit diverse prijscategorieën, variërend van betaalbare producten tot meer prijzige merken. Door goed naar de prijs te kijken, kun je een product vinden dat zowel bij je budget past als bij jouw hond.

Ook is het zo dat bepaalde items langer mee kunnen gaan dan andere items, vertelt de prijs je vaak iets over de duurzaamheid en kwaliteit van het product. Een hogere prijs duidt vaak op een betere kwaliteit. Het kan daarom de moeite waard zijn om iets meer te betalen voor kwalitatief goede producten.

Uiteindelijk blijft de prijs een persoonlijke afweging. Sommige hondenbaasjes vinden het niet erg om wat meer te betalen, terwijl anderen de voorkeur geven aan goedkopere opties. Dit is compleet afhankelijk van jouw eigen voorkeur.

De prijs van dieetvoeding voor je hond begint vanaf zo’n €5, waarbij je bijvoorbeeld wat proefzakjes of goedkoop dieetvoer hond krijgt. De prijs kan oplopen tot ongeveer €150. Hiervoor krijg je wel het beste van het beste én een hele grote zak honden dieetvoer. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze bedragen in zal moeten zitten.

dieetvoeding hond

Welke soorten dieetvoer voor honden bestaan er?

Het is al eerder benoemd, maar je kan diverse soorten dieetvoer voor jouw hond kopen. Dieetvoeding is namelijk niks anders dan een verzamelnaam voor verschillende soorten producten.

Zo bestaat hondenvoeding grofweg uit 3 soorten voer, namelijk: droogvoer, vers voer en natvoer. Deze soorten voeding zijn ook in een dieet-variant te verkrijgen, waarbij je droogvoer kunt onderverdelen in allerlei soorten brokken. Denk bijvoorbeeld aan een geperste hondenbrok of hondenbrokken met veel vlees.

Ook heb je voer dat speciaal gemaakt wordt om een bepaald doel te realiseren of bepaalde klachten te elimineren. Goede voorbeelden van dit soort voeding zijn bijvoorbeeld glutenvrij, hypoallergeen en graanvrij hondenvoer.

Maar ook voor andere klachten is er dieetvoeding te vinden. Denk dan aan overgewicht gewrichtsproblemen, maag, darm, alvleesklier of leverproblemen, problemen met de blaas of urinewegen, bij stress, suikerziekte en zo kunnen we wel even doorgaan. Voor nagenoeg elk soort klacht is er wel geschikte voeding te vinden.

Welke honden hebben baat bij dieetvoer?

Overgewicht is, net als bij steeds meer mensen, een veelvoorkomend probleem onder honden tegenwoordig. Toch zijn er bepaalde groepen honden die meer aanleg hebben om overgewicht te krijgen.

Je kan dan denken aan bijvoorbeeld oudere honden, honden die te weinig bewegen, honden die aan het herstellen zijn van verwonding of ziekte, honden die bepaalde medicijnen nemen, en gesteriliseerde honden.

De stofwisseling van oudere honden vertraagt normaal gesproken met de leeftijd en ze zijn vaak minder actief, wat kan leiden tot gewichtstoename. Honden die niet veel bewegen verbranden niet genoeg calorieën om op een gezond gewicht te blijven.

Honden die aan het herstellen zijn van verwondingen of ziekte zijn vaak niet in staat om veel te bewegen, wat ook kan leiden tot gewichtstoename. Ook kunnen sommige medicijnen de eetlust van honden verhogen, wat kan resulteren in het eten van te veel calorieën en gewichtstoename. Sterilisatie of castratie kan soms leiden tot een tragere stofwisseling bij honden.

Zoals je ziet zijn er veel redenen waarom honden dikker worden. Mocht dit bij jouw hond het geval zijn, is ons advies om altijd je hond te laten controleren bij de dierenarts.

dieetvoer hond afvallen

Wat heb je nodig om dieet hondenvoer aan je hond te geven?

Het zal je niets verbazen, maar honden eten hun voeding het liefst uit spullen die daarvoor gemaakt zijn. Net als dat mensen graag van een bord eten, eet een hond het liefst uit hondenvoerbakken.

Je hebt echter ontzettend veel keuze in wat voor voerbak jij voor je hond koopt. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit een voerautomaat hond, een anti schrokbak voor als je hond gulzig eet en puppy voerbakjes voor jouw kleine rakker.

Vergeet ook niet om er een honden placemat onder te zetten, zodat je vloer goed schoon blijft. En zorg dat je hond voldoende te drinken heeft met waterbak hond of anti lekbak hond.

Weet dus dat er veel keuze is en dat jij daardoor makkelijk het perfecte product voor jouw trouwe viervoeter kan vinden. Maar er moet natuurlijk ook voeding in de voerbak terecht komen. Hoeveel voeding mag je dan aan je hond geven? Dat lees je hieronder.

Hoe vaak geef je jouw hond dieetvoer en hoeveel voer geef je?

Als het gaat om het voeren van jouw hond, is het belangrijk om de juiste hoeveelheid voer te geven. Je wilt niet dat je hond te dik wordt, maar ook niet te weinig krijgt. Maar hoeveel voer moet je een hond op een dag geven en hoe vaak moet je dit doen?

Hoeveel dieet voer je een hond op een dag moet geven, hangt af van verschillende factoren. Denk hierbij aan de de grootte, leeftijd, hoe actief je hond is en het ras van je hond. Als algemene richtlijn kun je ervan uitgaan dat een volwassen hond gemiddeld 10 tot 20 gram voer nodig heeft per kilo lichaamsgewicht.

Als je hond voornamelijk natvoer hond of natte voeding puppy eet, kun je ongeveer een blik per dag geven, afhankelijk van de grootte van het blik. Het is ook belangrijk om te onthouden dat dit slechts algemene richtlijnen zijn en dat het altijd het beste is om de aanbevelingen te volgen die je vaak op de verpakking kunt vinden.

Wanneer je het dieet voer aan je hond geeft, is het ook belangrijk om dit op een regelmatige basis te doen. Meestal wordt aangeraden om honden twee keer per dag te voeren, zodat ze genoeg energie hebben om de dag door te komen. Sommige honden kunnen echter beter af zijn met drie kleine maaltijden per dag, afhankelijk van hun levensstijl en metabolisme. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je hond altijd voldoende water heeft om te drinken, vooral als hij droogvoer eet.

dieetvoeding hond overgewicht

Eet je hond te snel? Probeer dit

Het is algemeen bekend dat honden nogal snel kunnen eten. Vaak iets te snel. Het is een oerinstinct, want in het wild is het voor honden belangrijk om snel te eten, zodat andere honden het eten niet kunnen stelen. Maar soms kan dit leiden tot spijsverteringsproblemen zoals winderigheid, braken of diarree.

Gelukkig is er een makkelijke oplossing: een honden slow feeder. Deze voerbakken hebben obstakels en uitsteeksels in de bodem, zodat je hond hieromheen moet werken als het eet. Hierdoor kan je hond niet eens te snel eten, wat kan helpen om spijsverteringsproblemen te voorkomen.

Dus als je hond snel eet, geen paniek. Probeer gewoon een van de anti schrok voerbakken uit en je zult zien dat je hond het voedsel rustiger opeet.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over dieetvoer voor je hond. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je dit product het beste kan bewaren. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Hoe bewaar je het dieetvoer van je hond?

Hierboven is het kort al even aangestipt, maar het is ontzettend belangrijk om het hondenvoer op de juiste manier te bewaren. Dit doe je door middel van een hondenvoer container, wat het voer lucht- en waterdicht kan bewaren.

Zo blijft het dieet voer hond niet alleen vers, ook kan je op die manier grote verpakkingen kopen. En dat voel je uiteindelijk in je portemonnee, omdat de prijs per kilo bij een grote verpakking (vaak) lager ligt dan bij een kleine verpakking.

Daarbij is het ook van belang om het hondenvoer dieet te bewaren op een droge en koele plek, dat buiten direct zonlicht valt. Hiermee voorkom je dat de dieet hondenvoeding te snel bederft.

In het algemeen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat hondenvoer op de juiste manier wordt bewaard om ervoor te zorgen dat het voer nog goed is wanneer je hond het eet. Dit zal helpen om ervoor te zorgen dat je hond gezond en in goede conditie blijft.

Overweeg dus zeker om een grote voercontainer aan te schaffen, zodat je niet telkens de volle mep voor de voeding hoeft te betalen. Je zal het dieet hondenvoer immers toch moeten aanschaffen, dus dan maar meteen zo goedkoop mogelijk toch?

dieetbrokken hond

Hoe kan jij jouw hond laten afvallen, naast het geven van dieet brokken hond?

Net als bij mensen kunnen honden afvallen door, naast het beste dieetvoer hond, meer te bewegen. Hierdoor verbrandt het lichaam van je hond meer calorieën, waardoor de combinatie met dieetvoeding alleen maar beter uit de verf komt. Maar welke dingen kan jij dan doen om je hond te helpen? Daar nemen wij je nu in mee.

Zorg ervoor dat jouw hond meer beweging krijgt

Het is geweldig om samen met je trouwe viervoeter actief te zijn. Als je ervoor kiest om de lichaamsbeweging van je hond te verhogen, heeft dat niet alleen invloed op zijn fysieke welzijn, maar ook op de vetverbranding. Vooral als jouw hond op een dieet is, waardoor je hond dus sneller zal afvallen.

Voordat je enthousiast een hele marathon gaat lopen met je hond, is het van belang om rustig te beginnen. Net zoals wij voorzichtig moeten zijn bij het opbouwen van onze eigen training, is dat voor jouw hond net zo belangrijk.

Begin daarom met korte wandelingen die je langzaam kunt verlengen en intensiveren. Op die manier kan je hond wennen aan het idee van meer bewegen en wordt zijn lichaam geleidelijk sterker. Het is vergelijkbaar met hoe we zelf beginnen met lichte oefeningen voordat we naar zwaardere trainingen gaan.

Terwijl het verhogen van de activiteit met je hond een geweldige stap is naar een gezonder leven, vergeet niet om het met zorg te doen. Geef je trouwe viervoeter de tijd om aan deze nieuwe routine te wennen en voorkom blessures door langzaam op te bouwen. Op die manier kunnen jullie samen genieten van alle voordelen van een actieve levensstijl.

Stop met het geven van (ongezonde) snoepjes

Veel hondeneigenaren kunnen een beetje te enthousiast zijn, als het op snoepjes en de beste hondensnacks aankomt. We geven onze hond graag wat lekkers, omdat dit vaak een leuke reactie uitlokt. Maar hier schuilt een klein probleempje waar we vaak niet bij stilstaan: de calorieën die deze traktaties met zich meebrengen.

Vooral kleine honden kunnen bij snacks al snel aankomen. Ons enthousiasme om ze te verwennen kan leiden tot een situatie waarin ze eigenlijk meer calorieën binnenkrijgen dan ze nodig hebben. Dit kan op de lange termijn leiden tot overgewicht en gezondheidsproblemen. Dat willen we natuurlijk te allen tijde voorkomen.

Laten we niet stoppen met het verwennen van onze honden, maar laten we bewuster zijn van wat we ze geven. Misschien kunnen we af en toe wat kleinere honden snoepjes geven of zelfs speeltijd in plaats van hondenkoek gebruiken.

Geef je hond niet meer jouw eigen kliekjes

Het is best begrijpelijk dat je jouw hond af en toe wilt trakteren op iets lekkers, zoals een stukje vlees of een ander voedselrestje. Maar hier is iets om even bij stil te staan: door je hond vaak klikjes met veel calorieën te geven, kan je onbewust ervoor zorgen dat je hond sneller aankomt.

Dat betekent natuurlijk niet dat je jouw hond niet meer mag verwennen, maar je moet voorzichtig zijn met wat je geeft en hoeveel je geeft. Idealiter geef je voeding dat speciaal voor honden gemaakt is, in plaats van kliekjes. Onze eigen voeding kunnen we beter voor onszelf bewaren, hoe moeilijk dat soms ook kan zijn als je hond jou met puppy ogen aankijkt.

Honden dieetvoer – veelgestelde vragen

Voordat wij dit artikel afsluiten, willen wij je wat veelgestelde vragen laten zien. Heb jij, na het lezen van dit artikel, alsnog een prangende vraag> Stel die dan gerust in de reacties hieronder. Dan nemen wij het mee in de onderstaande lijst.

Wat is het beste dieetvoer voor je hond?

De beste dieetvoeding voor honden hebben we in dit blog onderzocht, zoals je hebt kunnen lezen. Uit dit onderzoek zijn een aantal top producten naar voren gekozen. Wij zullen je dan ook niet één goed product meegeven, maar meerdere. Zo kan jij zelf bepalen welk product het beste bij jouw eisen en situatie past.

Waarom koop je dieetvoer voor honden?

Zoals je in dit blog hebt kunnen lezen, levert dit product je allerlei fijne voordelen op. Een paar van de meest belangrijke voordelen zijn onder andere dat jouw hond zal afvallen, met het eten van dieetvoeding. Ook is het geschikt voor honden die een voedselintolerantie of allergie hebben.

Wat is dieetvoer voor honden en wanneer is het nodig?

Dieetvoer voor honden is speciaal samengesteld voedsel dat is ontworpen om aan specifieke voedingsbehoeften te voldoen. Het kan nodig zijn als je hond bepaalde gezondheidsproblemen heeft, zoals allergieën, spijsverteringsproblemen, overgewicht, gewrichtsproblemen, nierziekte, diabetes of andere medische aandoeningen.

Mag je tussendoortjes geven als jouw hond dieetvoer eet?

Het is vaak het beste om tussendoortjes en traktaties te verminderen of te vermijden wanneer je hond dieetvoer eet. Dieetvoer is ontworpen om aan specifieke voedingsbehoeften te voldoen, en het introduceren van extra calorieën via tussendoortjes kan het beoogde effect verminderen. Als je toch beloningen wilt geven, overleg dan met je dierenarts over geschikte opties die passen bij het dieetvoer.

Hoe schakel je over van normaal voer naar dieetvoer hond?

Je kunt overschakelen van regulier voer naar dieetvoeding hond, maar dit moet geleidelijk gebeuren om de spijsvertering van je hond niet te verstoren. Meng het dieetvoeding hond overgewicht met het reguliere voer gedurende enkele dagen tot een week, terwijl je langzaam de verhouding dieetbrokken hond verhoogt.

Hoe snel valt je hond af na het eten van dieet voer?

De snelheid waarmee je resultaten ziet, kan variëren afhankelijk van de aandoening van je hond en de aard van het dieetvoer. Sommige honden kunnen binnen enkele weken verbetering vertonen, terwijl bij andere aandoeningen de verbetering geleidelijker kan zijn. Het is belangrijk om geduldig te zijn en regelmatig met je dierenarts te overleggen over de voortgang.

Moet je jouw hond dieetvoer permanent blijven geven?

Of je hond permanent dieetvoer moet blijven krijgen, hangt af van hun specifieke gezondheidstoestand. Voor sommige aandoeningen kan permanent gebruik nodig zijn, terwijl voor andere aandoeningen na verloop van tijd kan worden overgeschakeld op regulier voer. Dit is iets wat je in overleg met je dierenarts moet beslissen.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Zo niet, horen we dat graag in de comments. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Foto van auteur
Boyd
Baasje van Bincky
Hoi! Ik ben Boyd. Als eigenaar van hondjesinfo.nl help ik hondeneigenaren met het maken van de juiste keuzes. Ik heb in de afgelopen 20 jaar diverse hondenrassen in het gezin gehad, waaronder de West Highland White Terrier, Mechelse Herder, Tibetaanse Terrier en de Shih Tzu. Door mijn jarenlange expertise weet ik hoe ik producten moet beoordelen en hoe ik jou van het beste advies kan voorzien. Ook komen wij meerdere keren voor in landelijke media, zoals fhm,nl, nieuws.nl, justrussel.nl, wonen.nl en autorai.nl.

2 gedachten over “Dieetvoer hond : 14x de beste van juli 2024 [Getest]”

  • Hoi Dymphna,

   Dit zou geen problemen moeten opleveren, maar dit is afhankelijk van jouw hond en het voer dat je geeft.
   Raadpleeg bij twijfel altijd even je dierenarts

   Beantwoorden

Plaats een reactie