Graanvrije hondensnacks: Vind hier de 15 beste van 2022!

Graanvrije hondensnacks: een honden snack die speciaal gemaakt wordt voor honden die niet tegen graan kunnen of voor baasjes die hun hond geen graan willen geven. Sommige experts zeggen namelijk dat graan gunstig is voor honden, terwijl anderen zeggen dat alle honden een graanvrij dieet zouden moeten eten.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste graanvrije hondensnacks van 2022. Ook nemen wij je mee in waar je op moet letten bij het kopen van dit soort snackjes, waarvoor je het gebruikt en waarom je het juist moet kopen.

Als laatste geven wij je wat tips mee over welke soorten graanvrije snacks jij voor je hond kan kopen en hoe je dit product het beste kan bewaren. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste graanvrije hondensnacks van 2022

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in de beste graanvrije hondensnacks van 2022, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog!

Goed om te benoemen is dat je de onderstaande producten met verschillende inhoud kan kopen. Ook kan je diverse producten krijgen voor verschillende leeftijden van honden. Klik hiervoor even op “controleer prijs”.

Onze top 5 graanvrije hondensnacks

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere hondeneigenaren ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Graanvrije hondensnacks Bullepeespuntjes van Antos

Het eerste product in onze top 5 zijn de Bullepeespuntjes van Antos. Dit product krijgt momenteel 4,8 uit 5 sterren en meer dan 15 reviews op bol.com.

Bullepeespuntjes zijn een 100% natuurlijk product en hebben geen toevoegingen of conserveermiddelen. Het bestaat voor 86% uit ruw eiwit, 3% ruw vet en zo’n 8,5% vocht.

Ik durf bijna zeker te zeggen dat jouw hond dit graanvrije hondensnackje van Antos erg lekker vindt. Het fijne aan dit product is dat je korting krijgt als je meer verpakkingen tegelijk koopt. Wie wordt er nou niet blij van korting?

Schapenvetbonbon van Biofood

Het tweede product in onze top 5 zijn de schapenvetbonbons van Biofood. Dit product krijgt momenteel 5 uit 5 sterren en meer dan 8 reviews op bol.com.

De schapenvetbonbons van Biofood zijn in verschillende smaken, groottes en verpakkingen te verkrijgen. Hierboven zie je de smaak zalm, maar je kan ook kiezen uit knoflook, zeewier, pens en nog veel meer.

De bonbons zitten boordevol essentiële vetzuren en vitamines en het is een product dat de maag- en darmflora positief beïnvloed. Dit product kan zorgen voor een gezonde huid, glanzende vacht en een goede gezondheid.

Graanvrije kauwstaaf van Boon

Het derde product in onze top 5 zijn de graanvrije kauwstaven van Boon. Dit product krijgt momenteel 4,8 uit 5 sterren en meer dan 15 reviews op bol.com.

De kauwstaven van Boon staan erom bekend van de beste ingrediënten gemaakt te zijn. Het product hierboven is van de beste kwaliteit buffelhuid gemaakt, waardoor het een gezond en natuurlijke snack is voor jouw hond.

Dit product gaat ook nog eens langer mee dan andere zachtere varianten van de kauwstaaf. Sommige honden doen wel een week met een kauwstaaf van Boon!

Ook hierbij geldt dat je diverse verpakkingen met diverse inhoud kan kopen. Hoe groter de inhoud, des te lager de prijs vaak is. Doe er je voordeel mee :).

Graanvrije hondensnack van Petstyle Living

Het vierde product in onze top 5 is de graanvrije hondensnack van Petstyle Living. Dit product krijgt momenteel 5 uit 5 sterren en meer dan 5 reviews op bol.com.

Deze hondensnack is gemaakt van runderhuid en kip, waardoor het een gezonde en lekker beloning is voor jouw hond. De vorm van deze sticks zorgt ervoor dat je tegelijkertijd het gebit van jouw hond kan verzorgen. Wat wil je nog meer?

Een verpakking bestaat uit 100 sticks en ook hier geldt dat je korting krijgt als je meer verkappingen tegelijk koopt.

Graanvrije hondensnack van Petsnack

Het laatste product in onze top 5 zijn de rundvlees strips van Petsnack. Dit product krijgt momenteel 4,5 uit 5 sterren en meer dan 10 reviews op bol.com.

Deze rundvlees strips zijn een heerlijke snack voor jouw hond. De gedroogde strips zijn gemaakt van puur gedroogd rundvlees en bevatten geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Heerlijk als beloning of tussendoortje!

Met een inhoud van 1 kilo (ongeveer 60 stuks) per verpakking, weet je dat je even vooruit kunt. Net als bij de voorgaande producten krijg je ook hier korting, als je meerdere verpakkingen tegelijk koopt.

Zitten jouw graanvrije hondensnacks niet in bovenstaande lijst? Niet getreurd! Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 1.000 verschillende graanvrije hondensnacks hebben!

Wat is een graanvrije hondensnack?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat een graanvrije hondensnack is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Een graanvrije hondensnack is niks anders dan een snack voor jouw hond, dat geen graan bevat. Eigenlijk verteld de naam van dit product precies wat het is, lekker makkelijk!

Dit soort hondensnacks bevatten geen granen en worden vaak gemaakt van natuurlijke ingrediënten, waardoor ze makkelijk verteerbaar zijn. Verderop in dit artikel nemen wij je mee in welke soorten er allemaal bestaan én waar je op moet letten wanneer je dit product gaat kopen.

Daarnaast is voor sommige honden een graanvrije snack een must, zoals wij je hieronder uit zullen leggen.

Een graanvrije snack voor je hond uitkiezen kan echter best wel lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en modellen. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan graanvrije hondensnacks moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we hieronder even bij stil.

graanvrije hondenkoekjes

Waarom moet je graanvrije snacks voor je hond kopen?

Nu je weet wat graanvrije hondensnacks zijn en welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar wanneer je dit soort snacks juist zou moeten aanschaffen.

Er zijn een aantal belangrijke redenen, die we voor jou verzameld hebben en hieronder zullen uitleggen.

Jouw hond heeft een allergie of graan intolerantie

Honden die allergisch of intolerant zijn voor een bepaalde stof, mogen deze stof natuurlijk niet binnen krijgen. De enige optie die je dan hebt, is om snacks te kopen dat die stof niet bevat. Hiermee voorkom je bijvoorbeeld dat de vacht van jouw hond uitvalt of dat je hond bijvoorbeeld last krijgt van jeuk.

In het geval van dit artikel gaat dit dus specifiek om graanvrije hondensnacks. Dit soort snacks is speciaal ontwikkeld voor honden die allergisch zijn voor graan, of hiervoor intolerant zijn. Met deze snacks is de kans dat jouw hond een allergische reactie krijgt niet aanwezig.

Graanvrije hondensnacks zijn geschikt voor elke hond

Honden zijn van nature vleeseters en niet zozeer graan-eters. Graan is ook moeilijker te verteren voor bepaalde hondensoorten en, zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn sommige honden allergisch voor graan.

Vanwege de ingrediënten waarvan de graanvrije hondensnacks gemaakt zijn, is het geschikt voor nagenoeg iedere hondensoort (los van of jouw hond andere allergieën heeft natuurlijk)

En dat is juist belangrijk omdat honden graag zo nu en dan genieten van een lekker snack. Dat verdient jouw trouwe viervoeter natuurlijk!

Graanvrije hondenkoekjes dragen bij aan een gezonde huid en vacht

Een ander belangrijk voordeel waar (de meeste) graanvrije honden koekjes aan bijdragen, is het creëren van een gezonde vacht en huid bij jouw hond. Door jouw hond graanvrije hondenkoekjes te geven, krijgt hij of zij vaak een glanzendere vacht en verliezen ze minder haar, dankzij de gezonde vetten en oliën in graanvrije hondensnacks.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je graanvrije snacks voor je hond zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je graanvrije snacks gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achterkomen.

graanvrije hondensnack

Graanvrije hondensnacks kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste graanvrije hondensnacks gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op wat jij nodig hebt en verwacht en op wat jouw hond of puppy op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat jij een goede keuze kan maken.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

 • Leeftijd van jouw hond
 • Inhoud van de verpakking
 • Soort hondensnack
 • Smaak
 • Ervaringen van andere mensen
 • Prijs van de snacks

Leeftijd van jouw hond

Allereerst is het belangrijk dat je de snacks afstemt op de leeftijd van jouw hond. Baby’s krijgen namelijk ook ander eten dan volwassen mensen ;).

Ditzelfde geldt voor honden ook, waarbij puppy’s andere snacks horen te krijgen dan senior honden. Gelukkig is er voor alle leeftijden genoeg te vinden.

Check altijd bij het product dat je wilt kopen, voor welke leeftijd het geschikt is. Er zijn hiervoor 4 verschillende leeftijdsfasen die je aan kan houden, namelijk: puppy, junior, adult of senior.

Je kan ook snacks tegenkomen dat voor elke leeftijdsfase geschikt is, dus dat zou je (eventueel) ook kunnen aanschaffen.

Inhoud van de verpakking

Naast de leeftijd van jouw hond, is het ook belangrijk om te kijken naar hoeveel snacks je per keer koopt. Vaak is het zo dat grote verpakkingen een lagere prijs per kilo of per stuk hebben dan kleinere verpakkingen.

Ben geen dief van je eigen portemonnee en houd hier rekening mee. Daarnaast kan je de snacks lang bewaren in een hondenvoer container! Doe hier zeker je voordeel mee.

Soort hondensnack

Wanneer je graanvrije hondensnacks gaat kopen, kan je kiezen uit veel verschillende productcategorieën. Denk aan botten, gedroogd vlees, graanvrije kauwstaven en nog veel meer. Verderop in dit artikel staan we stil bij de diverse soorten.

Het is dus goed om te weten dat je veel keuze hebt en dat je daardoor makkelijk producten kan vinden die jouw hond lekker vindt.

Smaak

Houdt niet alleen rekening met het soort snack, maar ook zeker met de smaak van de snacks. Het zou zonde zijn als je snacks koopt die jouw hond of puppy niet lust.

Gelukkig zijn hondensnacks zo gemaakt dat het merendeel van de honden dit product lekker vindt. Dus wil je jouw hond écht verwennen, kies dan voor de smaak die jouw hond het meest lekker vindt.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw hond aanschaft.

Prijs van de snacks

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van dit product begint vanaf zo’n €5 en kan oplopen tot ongeveer €80, voor als je het beste van het beste wilt hebben. Houd er dan ook rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten.

graanvrije snacks hond

Welke soorten graanvrije hondensnacks bestaan er?

Het is al eerder benoemd, maar de wereld van hondensnacks zonder graan is groot. Zo zijn er op bol.com alleen al meer dan 1.000 verschillende snacks uit te kiezen. Omdat de keuze zo groot is, kan jij altijd wel iets vinden wat jouw grote vriend lekker vindt.

Je kan graanvrije hondensnacks opdelen in verschillende categorieen, waar we hieronder de meest voorkomende laten zien:

 • Gedroogd vlees
 • Graanvrije koekjes
 • Huid
 • Graanvrije kauwstaven
 • Graanvrije sticks
 • Botten
 • Graanvrije strips
 • Oren

Bovenstaande categorieen vallen allemaal onder graanvrije hondensnacks, en dit zijn ze nog niet eens allemaal. Zoals je ziet is de keuze dus ontzettend groot!

Misschien wel leuk om te weten is dat je een deel van deze snacks kan verstoppen in een hondenpuzzel of juist gebruikt als jij jouw hond leert speuren. Zo kan jij jouw hond met de juiste snacks belonen.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over graanvrije snacks voor je hond. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je dit product het beste kan bewaren. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Hoe bewaar je graanvrije hondensnacks?

We hebben het hierboven kort al even benoemd, maar de inhoud van de verpakking van graanvrije hondensnacks is een belangrijk iets om rekening mee te houden. Vaak is het namelijk zo dat de prijs per kilo of eenheid lager wordt, wanneer je een grote verpakking koopt.

Je zal dan wel een goede plek moeten hebben waar je dit soort verpakkingen kan bewaren. Zodra je een de verpakking opent, komt er lucht bij waardoor zo’n snack sneller zacht wordt of zelfs kan bederven. Daarom dat je de graanvrije snacks van je hond het liefst luchtdicht en waterdicht bewaart. En dit kan jij het beste doen met een hondenvoercontainer.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Zo niet, horen we dat graag in de comments. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

Plaats een reactie