Kauwstaaf: Vind hier de 19 beste voor honden van 2022!

Een kauwstaaf voor je hond kopen is een aanrader, omdat je hiermee diverse voordelen kunt behalen. Je kan hierbij denken aan een gezond gebit, weinig stress en het belonen van jouw hond. Hierover vertellen wij je graag later wat meer, maar laten we bij het begin beginnen!

In dit artikel nemen wij je mee in de beste honden kauwstaaf van 2022. Ook nemen wij je mee in waar je op moet letten bij het kopen van kauwstaven voor je hond, waarvoor je het gebruikt en waarom je het juist moet kopen.

Als laatste geven wij je wat tips mee over hoe vaak een hond kauwstaafjes mag krijgen én of het überhaupt gevaarlijk is voor jouw hond.

Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste honden kauwstaaf van 2022

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in de beste kauwstaaf van 2022, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog!

Let wel op: sommige producten hieronder hebben een hogere prijs, maar hebben ook een grotere inhoud en bevatten dus meer stuks. Check daarom altijd even via “controleer prijs” de juiste hoeveelheid kauwstaven voor jouw hond.

Vaak is het ook zo dat de prijs per stuk lager wordt, als je meer stuks tegelijk koopt. Hierdoor is een grote verpakking goedkoper dan een kleine verpakking, als je de prijs per stuk uitrekent.

Onze top 5 honden kauwstaven

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere hondeneigenaren ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Dentastix kauwstaaf van Pedigree

Het eerste product in onze top 5 zijn de Dentastix kauwstaven van Pedigree. Dit product krijgt 4,8 uit 5 sterren en meer dan 350 reviews op bol.com. De Dentastix van Pedigree zijn de meest populaire kauwstaven die er bestaan!

De Dentastix van Pedigree hebben een unieke X-vorm, actief werkende ingrediënten (natriumtripolyfosfaat en zinksulfaat) en een zachte structuur, waardoor tandsteen met 80% verminderd kan worden. Daarnaast is dit product ontwikkeld met diverse experts.

Het is de bedoeling dat jij jouw hond dagelijks een Dentastix geeft, zodat jouw hond het meeste effect van dit product kan ondervinden. Je hebt op bol.com de keuze uit verpakkingen met verschillende aantallen sticks, multipacks en groottes. Geef je hond het beste product van dit moment!

Kauwstaven van Dentalife

Het tweede product in onze top 5 zijn de kauwstaven van Dentalife. Dit product krijgt 4,6 uit 5 sterren en meer dan 35 reviews op bol.com.

De kauwstaven van Dentalife zijn vergelijkbaar met de Dentastix van Pedigree. Dit product is namelijk ontwikkeld om de tanden van jouw hond schoon te maken en tandplak tegen te gaan.

Dankzij de vorm van dit product zijn zelfs de moeilijkst te bereiken tanden achter in het gebit te reinigen. Daarnaast moet jouw hond dit product dagelijks gebruiken, om het beste effect te ervaren. Kies de juiste hoeveelheid Dentalife kauwstaven op bol.com!

Kauwstaven van Boon

Het derde product in onze top 5 zijn de kauwstaven van Boon. Dit product krijgt 4,7 uit 5 sterren en meer dan 15 reviews op bol.com.

De kauwstaven van Boon staan erom bekend van de beste ingrediënten gemaakt te zijn. Het product hierboven is van de beste kwaliteit buffelhuid gemaakt, waardoor het een gezonde en natuurlijke snack is voor jouw hond.

Dit product gaat ook nog eens langer mee dan de zachtere varianten die je hierboven ziet. Sommige honden doen wel een week met een kauwstaaf van Boon!

Ook hierbij geldt dat je diverse verpakkingen met diverse inhoud kan kopen. Hoe groter de inhoud, des te lager de prijs vaak is. Doe er je voordeel mee :).

Kauwstaaf voor hond van Beeztees

Het vierde product in onze top 5 zijn de kauwstaven van Beeztees. Dit product krijgt 4,5 uit 5 sterren en meer dan 5 reviews op bol.com.

Bovenstaand product is een natuurlijke honden snack gemaakt van runderkophuid en zijn zo’n 20 centimeter lang. Daarnaast kan je kiezen uit diverse verpakkingen, waarbij je hierboven een verpakking met 10 stuks ziet.

Ook goed om te weten is dat deze kauwstaven glutenvrij zijn en geen kleur- en smaakstoffen bevatten. Wat wil je nog meer?

Kauwstaaf voor hond van Timo

Het laatste product in onze top 5 zijn de kauwstaven van Timo. Dit product krijgt 5 uit 5 sterren en meer dan 3 reviews op bol.com.

De kauwstaven van Timo zijn een 100% natuurlijk product en worden gemaakt van rund. Een verpakking bestaat uit 100 kauwstaven, dus je kan hier even mee vooruit.

Daarnaast krijg je bij deze kauwstaven stapelkorting. Des te meer verpakkingen je koopt, des te lager de prijs per verpakking zal zijn. Doe hier zeker je voordeel mee!

Zitten jouw kauwstaven niet in bovenstaande lijst? Niet getreurd! Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 1.400 verschillende kauwstaafjes voor honden hebben!

Wat is een kauwstaaf?

Als het goed is heb je al een idee van wat kauwstaven zijn, na het zien van de producten hierboven. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je hieronder graag uit.

Een kauwstaaf is niks anders dan een hondensnack, in de vorm van een (lange of korte) staaf waarop jou hond kan kauwen.

Kauwstaven zijn in diverse vormpjes, smaken, lengtes en merken te verkrijgen. Het is daarom verstandig om goed onderzoek te doen naar het juiste product voor jouw trouwe viervoeter.

Zo’n kauwstaaf brengt diverse voordelen met zich mee, die wij je hieronder heel graag uitleggen. Naast de onderstaande redenen zullen er vast meer te bedenken zijn, maar het belangrijkste vind je toch wel hieronder!

Een kauwstaaf voor je hond uitkiezen kan echter best wel lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en modellen. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan kauwstaven moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we hieronder even bij stil.

kauwstaaf

Waarom moet je een kauwstaaf voor je hond kopen?

Nu je weet wat kauwstaven zijn én welke de beste zijn, is het goed om even stil te staan bij wanneer je dit product zou moeten kopen.

Kauwstaafjes brengen namelijk een aantal voordelen met zich mee, die wij je hieronder graag uitleggen. Welke reden is voor jou en je hond van toepassing?

Je wilt jouw hond belonen na een succesvolle training of commando

Zodra jij jouw puppy of hond gaat trainen, is het zeer aan te raden om je hond te belonen. Met zo’n beloning kan je er namelijk voor zorgen dat bepaald gedrag bij jouw hond toeneemt.

Jouw hond gaat namelijk een bepaald gedrag vaker vertonen als hij hiervoor een positieve stimulans krijgt (in dit geval dus de beloning). Hiervoor kan je kleine kauwstaafjes gebruiken.

Het gebit van jouw hond wil je graag verzorgen

Veelvuldig kauwen is érg belangrijk voor jouw hond. Het is namelijk goed voor het gebit, voor het tandvlees én voor de kaken. Dankzij een kauwstaaf kan jij het gebit van jouw hond (een soort van) poetsen en tandplak tegengaan.

Je wilt tandplak en tandsteen tegengaan, zodat de tanden van jouw hond sterk blijven en het tandvlees gezond blijft. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat jouw hond ontstoken tandvlees krijgt met alle gevolgen van dien. Tanden kunnen hierdoor uitvallen en jouw hond krijg een slechte adem.

Het mag dus wel duidelijk zijn dat een goede gebitsverzorging belangrijk is voor jouw kleine rakker. Naast kauwstaven is het sowieso verstandig om een hondentandenborstel te gebruiken en honden mondwater.

Kauwen verlaagt het stressniveau van jouw hond

Dat honden graag kauwen is bij de meeste mensen wel bekend. Maar lang niet alle honden kauwen op spullen die daarvoor bedoeld zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kussens, meubels, stoelen, hoeken van je tafel enzovoort.

Honden doen dit, omdat het hun stressniveau verlaagd. Daarom is het belangrijk dat jouw hond genoeg spullen heeft waarop hij daadwerkelijk mag kauwen, zoals kauwstaven of kauwspeelgoed.

Maar wist je ook dat er endorfine in de hersenen van jouw hond aangemaakt wordt tijdens het kauwen? Dit hormoon zal jouw rond rustiger maken en zijn stress verlagen. Dankzij deze werking wordt dit hormoon ook weleens het gelukshormoon genoemd.

Je wilt jouw hond trakteren of verwennen

Naast de bovengenoemde redenen, is het ook gewoon fijn om jouw lieve hond of puppy af en toe lekker te vertroetelen. Je hebt hiervoor diverse manieren, dingen die je kan doen en snackjes die je kan geven.

Zo kan je bijvoorbeeld lekker gaan spelen, gaan knuffelen, gaan wandelen of een lekkere snack aan je hond geven. Het ligt maar net eraan wat jouw hond of puppy fijn vindt.

Voorkom vervelend gedrag

Je zou het wellicht niet verwachten, maar honden kauwstaven kunnen een goede oplossing voor vervelend gedrag zijn. Natuurlijk kan je hier ook bepaalde speeltjes voor gebruiken, zoals een puzzel voor honden of een honden voerbal, maar een kauwstaaf is ook een aanrader. .

Vooral kauwstaven die een langere tijd meegaan, kunnen jouw hond langdurig zoet houden. En elk moment dat jouw hond met zijn of haar kauwstaafjes bezig is, is een moment waarop het geen vervelend gedrag zal vertonen.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je kauwstaven voor je hond zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je kauwstaafjes voor je hond gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achterkomen.

kauwstaven hond

Kauwstaaf kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste kauwstaaf voor je hond gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op wat jij nodig hebt en verwacht en op wat jouw hond of puppy op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat jij een goede keuze kan maken.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Smaak van de kauwstaafjes

Het zal je niet verbazen dat je kauwstaven in veel verschillende smaken kan krijgen. Veel voorkomende smaken zijn vis, rund, kip en buffel. Maar je kan ook uit wat exotischere smaken kiezen zoals eend of zalm.

Je kan hierin twee kanten opgaan, namelijk: kauwstaven kopen die ongeveer hetzelfde smaken als het hondenvoer dat je hond of pup krijgt, of je koopt kauwstaafjes met een compleet andere smaak.

Beide opties zijn goed natuurlijk, maar wellicht vind jou hond het wel extra fijn als hij een keer wat anders krijgt. Het is sowieso verstandig om een smaak te kopen waarvan je weet dat jouw viervoeter dit lust!

Met welk doel koop je de kauwstaven?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er verschillende redenen waarom je een kauwstaaf voor je hond zou moeten kopen.

Voor elk van deze redenen zijn er ook aparte producten te verkrijgen. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met welk doel je de kauwstaven wilt kopen. Op die manier kan je namelijk het juiste product voor jouw hond of puppy uitzoeken.

Hoeveelheid / inhoud

Sommige kauwstaven moet je dagelijks aan jouw hond geven en andere kauwstaven zullen juist een week meegaan. Het is daarom goed om rekening te houden met de hoeveel die je inkoopt.

Van het ene product zal je simpelweg meer stuks nodig hebben dan het andere product, omdat jouw hond het sneller opeet.

Daarnaast is het vaak zo dat des te meer staven jij tegelijk koopt, des te minder je per kauwstaaf betaald. Dit geldt bijvoorbeeld voor de producten van Dentalife maar ook bij de Dentastix van pedigree.

Grootte & dikte van de kauwstaven

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden, is de grootte en dikte van de kauwstaafjes die je voor je hond wilt gaan kopen. Je zal immers voor een chihuahua een ander soort staafjes kopen dan voor een grote herdershond.

Daarnaast is het vaak ook zo dat een langer en dikker kauwstaafje minder snel op is, waardoor jouw hond er langer van kan genieten. Doe hier dus zeker je voordeel mee.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw hond aanschaft.

Prijs van de kauwstaaf

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van honden kauwstaafjes begint vanaf zo’n €5 en kan oplopen tot ongeveer €100, als je het beste en de meeste kauwstaafjes voor je hond zoekt. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten, wil je kauwstaven kopen.

honden kauwstaaf

Zijn kauwstaafjes gevaarlijk voor je hond?

Er wordt binnen Google best wel veel gezocht naar of kauwstaven voor een hond gevaarlijk zijn. Omdat het hier toch om jouw trouwe viervoeter gaat, wil je natuurlijk het zekere voor het onzekere nemen.

Het is echter wel een vraag waarop we een simpel antwoord kunnen geven: Het merendeel van de kauwstaven is niet gevaarlijk voor jouw hond.

Dit heeft er vooral mee te maken dat de meeste producten écht gemaakt zijn om op te kauwen, waardoor jouw hond het makkelijk kapot kan krijgen en op kan eten. Ook de ingrediënten zijn volledig veilig voor honden.

Echter zijn sommige producten wat lastiger door te bijten en wat lastiger te consumeren. Dit is vooral het geval met bepaalde kauwbotten, waarbij jouw hond stukjes bot door kan slikken. Als jouw hond op een bot bijt, kunnen er splintertjes afbrokkelen. Deze komen dan in de bek en/of het lichaam van je hond terecht.

Dit hoeft niet perse gevaarlijk te zijn, alleen het is wel verstandig om je hond goed in de gaten te houden wanneer hij hele harde kauwstaafjes krijgt (of kauwstaafjes die moeilijk te verteren zijn).

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over kauwstaafjes voor je hond. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je dit product het beste kan bewaren. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Hoe berg je de kauwstaven van je hond goed op?

Wanneer jij de lekkerste kauwstaaf voor je hond hebt gekocht, is het natuurlijk prettig om te weten hoe je dit product het beste op kan bergen. Dit doe je eigenlijk vanwege twee redenen, namelijk:

  1. Je wilt dat de kauwstaven zo lang mogelijk vers blijven
  2. Sommige kauwstaven kunnen een nare geur achterlaten die veel mensen vies vinden ruiken

Om er dus voor te zorgen dat kauwstaven lang goed blijven én je geen nare geurtjes ruikt, is het belangrijk om dit product goed op te slaan. Sommige kauwstaafjes komen in een hersluitbare verpakking, maar dit is lang niet altijd het geval.

Je doet er daarom verstandig aan om een (kleine) hondenvoer container aan te schaffen, speciaal voor hondensnacks en/of kauwstaven. Op die manier kan je het veilig en droog opslaan, zonder dat het nare geurtjes achterlaat.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Zo niet, horen we dat graag in de comments. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

Plaats een reactie