Kauwspeelgoed: Vind hier de 18 beste kauwspeeltjes van 2021!

Kauwspeelgoed: Bijt jouw hond graag in meubels, schoenen, pantoffels en andere spullen en ben je hier een beetje klaar mee? Koop dan kauwspeeltjes voor je hond. Niet alleen kan jij met het juiste speeltje jouw hond bezig houden, het levert ook nog eens een hoop andere voordelen op die we bespreken in dit artikel.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste kauwspeeltjes voor je hond van 2021. Daarnaast nemen wij je mee in wat het waar je op moet letten bij het kopen van kauwspeelgoed, waarom het belangrijk is en geven we je wat algemene tips mee.

Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

Het beste kauwspeelgoed van 2021

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in het beste kauwspeelgoed van 2021, waarbij se prijs oploopt van laag naar hoog. Zit er een geschikt kauwspeeltje voor jouw hond tussen?

Goed om nog even aan te geven: Sommige van de onderstaande producten zijn in diverse afmetingen en maten te verkrijgen. Zo kan je altijd een geschikt kauwspeeltje vinden voor jouw hond.

Onze top 7 kauwspeelgoed

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 7, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere hondeneigenaren ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Kauwbot Big Chew van Nylabone – Populairste keuze

Momenteel één van de meest populaire kauwspeeltjes op Bol.com, is het kauwbot van Nylabone. Met een 4,6 uit 5 sterren en 30+ reviews, weet je dat dit een goed product is.

Dit kauwbot is geschikt voor de wat grotere honden, vanaf 23 kilo. Het bot geeft een lekkere kipsmaak af, waardoor je jouw hond kan stimuleren om het te gebruiken.

Het bot is gemaakt van hoogwaardig nylon en is daarom makkelijk te reinigen, door het uit te koken. Ook kan het bij dit bot geen kwaad als je hond kleine stukjes opeet: het gaat eruit zoals het erin is gekomen ;).

Ook worden de kauwspeeltjes van Nylabone aangeraden door dierenartsen!

Kauwspeelgoed Extreme Bal van Kong – Sterkste keuze

De Extreme Bal van Kong is één van de sterkste kauwspeeltjes van dit moment. Dit product krijgt 4,3 uit 5 sterren op Bol.com, op basis van 20+ reviews.

Dit kauwspeeltje is geschikt voor honden die (extreem) hard kunnen kauwen! Deze bal is namelijk gemaakt van een dikke laag rubber en ontzettend duurzaam.

De kans dat jouw hond dit product kapot krijgt is érg klein! Omdat het een balvorm heeft, kan je er ook prima buiten mee gooien.

Kauwspeelgoed Extreme van Kong – Meeste reviews

Nog een speeltje van Kong! Dit keer is het de Extreme, een kauwbot met meer dan 160 reviews en 4,4 uit 5 sterren.

Net als bij de Extreme Bal van Kong, is dit kauwspeeltje geschikt voor honden die (extreem) hard kunnen kauwen! Dit speeltje is namelijk gemaakt van een dikke laag rubber en ontzettend duurzaam.

Ook kan je dit speeltje kiezen in 3 verschillende kleuren en 5 verschillende maten. Zo is er voor elke hondensoort wel een geschikt product te kiezen.

Wat extra leuk is, is dat je het speeltje kan vullen met wat lekkers. Op die manier stimuleer je het gebruik bij jouw hond.

Kauwspeelgoed Sumo Play van Beeztees – 2 jaar garantie

Het Sumo Play kauwspeeltje van Beeztees is ook een hele sterke! Dit product krijgt 4,5 uit 5 sterren en geeft zelfs 2 jaar garantie.

Sumo Play is gemaakt van sterk rubber en verkrijgbaar in 2 kleuren en 3 maten, waardoor je het speeltje kan afstemmen op de grootte van jouw hond.

Vanwege de aparte vorm, zal het speeltje alle kanten op stuiteren. Dit zal je hond erg leuk vinden!

Ook dit speeltje kan je vullen met wat lekkers en je kan het makkelijk schoonmaken, omdat het vaatwasser bestendig is.

Kauwspeeltje Latex varken van Trixie – Goedkoopste keuze

Momenteel één van de goedkoopste kauwspeeltjes op Bol.com, is het Latex varkentje van Trixie. Dit nieuwe product heeft nog geen reviews verzameld, ben jij de eerste?

Het speeltje is gemaakt van latex en zo’n 13 centimeter lang. In de buik zit een piepmechanisme, waardoor je hond gestimuleerd wordt om ermee te spelen.

Is jouw hond een krachtige bijter? Vermijd dan dit speeltje. Maar heb je een kleinere hond die niet hard bijt, dan is het latex varken meer dan geschikt!

Kauwspeeltje Harde Bijters Kluif van Nylabone – Onze favoriet

1 van de favoriete kauwspeeltjes van onze hond is de Harde Bijters Kluif van Nylabone. Dit product krijgt 4 uit 5 sterren op Bol.com.

Het speeltje is gemaakt van hoogwaardig nylon en geschikt voor honden tot 30 kilo. Mocht je hond kleine stukjes afbijten, dan is dat geen probleem. Het lichaam van jouw hond poept ze uit, zoals hij het opgegeten heeft!

De speeltjes van Nylabone worden ook geadviseerd door dierenartsen, dus het geeft wel aan dat het goede producten zijn. Ook zijn Nylabones makkelijk te reinigen, ze stinken niet en geven niet af op de vacht van je hond of op je interieur.

Kauwsbot van Tasty Bone – Rund smaak

Het laatste product ins artikel is het kauwbot van Tasty Bone. Dit product krijgt 4 uit 5 sterren op Bol.com

Het speeltje van Tasty Bone is gemaakt van sterk nylon, waardoor het zelfs de hardste bijters aan kan!

Ook heeft het kauwbot een rundvlees smaak, waardoor jouw hond gestimuleerd wordt om ermee te spelen.

Een erg leuk product als je het ons vraag!

Zit jouw kauwspeeltje niet in bovenstaand rijtje? Neem dan even hier een kijkje op bol.com voor meer dan 1.600 verschillende kauwspeeltjes!

Wat is kauwspeelgoed?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat kauwspeelgoed is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Bij wat kauwspeelgoed is hoeven we eigenlijk niet al te lang stil te staan. Het is speelgoed dat speciaal gemaakt is om op te kauwen. In die zin heeft het ook meerdere functies, namelijk:

Het is een soort van bezigheidstherapie voor jouw hond, aangezien honden graag spelen. En het kan tegelijkertijd het gebit van jouw hond verzorgen, wat ontzettend belangrijk is. Hierover vertellen we je later meer.

kauwspeeltjes uitkiezen kan echter best wel lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en kleuren. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Verder op in dit artikel leggen wij je uit waar je op moet letten bij het kopen van kauwspeelgoed en waarom het belangrijk voor je hond is. Laten we nu stilstaan bij waarom je honden kauwspeelgoed moeten kopen en welke eventuele voordelen dit met zich meebrengt.

kauwspeelgoed

Waarom is kauwspeelgoed belangrijk?

Nu je weet wat kauwspeelgoed is én welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen waarom je dit product zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt én je hebt de keuze uit veel verschillende soorten honden kauwspeeltjes Vandaar dat wij je graag meenemen in de diverse voordelen dat kauwspeelgoed met zich mee brengt.

Spelen met je hond en het hebben van de juiste kauwspeeltjes is erg belangrijk, om een aantal redenen:

  • Kauwspeelgoed is goed voor de tanden en het tandvlees van jouw hond.
  • Kauwspeeltjes kunnen beschermen tegen infecties en tandverlies
  • Honden hebben veel beweging nodig en met de juiste speeltjes beschadig je het tandvlees niet.
  • De band tussen jou en je hond wordt hiermee versterkt, vooral als je samen speelt.
  • Het kan ervoor zorgen dat je pup niet op meubels kauwt (bijvoorbeeld), maar op zijn speelgoed.
  • Kauwspeelgoed verzacht de pijn bij de doorkomende tandjes van puppies

Voorkom dat er op meubels gebeten wordt

Een belangrijk voordeel van het kopen van kauwspeelgoed voor je hond, is dat je hiermee kan voorkomen dat jouw hond op meubels kauwt. Of op andere spullen waarop je hond niet mag bijten.

De neiging wordt gewoon een stuk minder wanneer jouw hond het juiste kauwspeelgoed heeft. En niks is vervelender dan kapotte meubels, kapotte kleding, kapotte tafelpoten enzovoort.

Het juiste kauwspeeltje is dan een ideaal hulpmiddel om het bijten te verschuiven van jouw spullen naar het kauwspeeltje van je hond.

Versterk de band met je hond

Niks versterkt de band tussen een hond en baasje meer dan samen spelen. Het is dan ook erg belangrijk om een goede band met je hond op te bouwen, omdat dit allerlei voordelen met zich mee brengt.

Er zijn diverse kauwspeeltjes op de markt, die je samen kan gebruiken met jouw hond. .

Het verzacht de pijn van doorkomende tandjes

Wanneer je een jonge puppy in huis haalt, zullen de tandjes op een gegeven moment gaan doorkomen. Hierdoor zal de kauwbehoefte toenemen, juist omdat de tandjes beginnen door te komen of gaan wisselen.

Het is dan ook niet heel gek dat jouw pup op van alles zal bijten, dus het kopen van het juiste kauwspeeltje kan jou zeker helpen.

Koop dan het liefste een nylon of rubberen kauwspeeltje, omdat deze materialen perfect zijn voor het reinigen van nieuwe tanden en het masseren van pijnlijk tandvlees.

Altijd het geschikte speeltje voor je hond

Eerder in het artikel heb je het al kunnen zien, maar de wereld van honden kauwspeelgoed is ontzettend uitgebreid én divers. Zo kan je kiezen uit veel verschillende soorten, merken en kleuren.

Dit zorgt er echter wel voor dat de kans groot is dat jij geschikt kauwspeelgoed voor je hond kan vinden. Met dit artikel proberen wij jou een handje te helpen.

Andere voordelen van kauwspeeltjes voor je hond

Naast de bovenstaande redenen, zijn onderstaande redenen ook erg belangrijk.

  • Honden hebben veel beweging nodig en met de juiste speeltjes beschadig je het tandvlees niet
  • Voorkom vervelend gedrag en daag je puppy uit
  • Kauwspeeltjes kunnen beschermen tegen infecties en tandverlies

Al met al genoeg redenen om kauwspeelgoed te kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je kauwspeelgoed voor honden gaat kopen? Lees snel verder!

kauwspeelgoed hond

Kauwspeelgoed kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij het beste kauwspeelgoed gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op wat jij nodig hebt en verwacht en op wat jouw hond of puppy op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat jij een goede keuze kan maken.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Soort kauwspeelgoed

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het soort kauwspeeltje dat je graag wilt kopen. Zoals je bovenin dit artikel hebt kunnen zien is de keuze ontzettend groot.

Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor kauwspeeltjes gemaakt van bot en met een smaak of kauwspeeltjes in de vorm van een sterke rubberen bal. Of je kiest juist voor een honden bijtring.

Weet in ieder geval dat de wereld van kauwspeeltjes groot én divers is, maar dat je daardoor ook het beste product voor jouw trouwe vriend kan uitzoeken.

Grootte van het kauwspeeltje

Naast het soort kauwspeelgoed, is het natuurlijk ook belangrijk om te kijken naar de grootte van het kauwspeeltje. Je wilt namelijk wel dat jouw hond of pup er goed mee kan spelen.

Stem daarom de grootte af op jouw hond. Bij elk product kan je in de productomschrijving zien hoe lang, breed en dik het kauwspeeltje is. Op die manier kan je inschatten of het te groot of te klein voor jouw hond is.

Materiaalgebruik

Een ander belangrijk punt waarop je moet letten, is van welk materiaal het kauwspeelgoed gemaakt is. Het is natuurlijk zonde als je om de haverklap een nieuw speeltje moet aanschaffen.

De meeste kauwspeeltjes zijn van rubber of nylon gemaakt, maar je hebt ook speeltjes die van katoen, pluche of polyester gemaakt zijn. Dit zijn minder sterke materialen, dus let hier goed op.

Daarnaast heeft elk materiaal zijn eigen voor- en nadelen. Dit zijn dus afwegingen waarmee je rekening kan houden.

Als je een hond hebt die graag kauwt maar niet al te destructief is, kun je waarschijnlijk wegkomen met een goedkoop speeltje van een minder sterk materiaal. Als je een sloopkogel als hond hebt, kies dan juist een sterk en duurzaam materiaal.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw hond aanschaft.

Prijs van het kauwspeelgoed

Het is natuurlijk belangrijk dat de prijs van het kauwspeeltje past binnen het budget dat je hebt. Ook is de ene prijs hoger dan de ander. Voor sommige mensen maakt een tientje meer of minder niet uit, maar dat zal niet voor iedereen zo zijn.

De prijs van kauwspeelgoed begint vanaf zo’n €9,- en kan oplopen tot ongeveer €100,-. Jouw budget zal dus tussen deze twee bedragen moeten zitten.

Kijk daarom goed naar de prijs die je betaalt, de kwaliteit en de ervaringen van anderen. Als je hier een goed gevoel bij hebt, sla dan je slag!

Nog een laatste tip van ons: Als jij en je hond met kauwspeeltjes buiten gaan spelen, neem dan wat water mee. Je hond kan hierdoor tussendoor lekker drinken, wat een hond al snel nodig heeft als hij lekker druk bezig is! Je kan hiervoor het beste een honden drinkfles gebruiken.

kauwspeeltje

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het geven van deze informatie. Zo niet, horen we dat graag in de comments. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

Plaats een reactie