Handige supplementen die de gezondheid van je hond bevorderen

Net als dat wij mensen niet altijd alle voedingsstoffen uit onze voeding kunnen halen of simpelweg net even wat extra ondersteuning nodig hebben, geldt dit voor honden natuurlijk ook. Wist je namelijk dat er ontzettend veel supplementen voor honden zijn, die het leven van je trouwe viervoeter net even wat fijner kunnen maken? Nu zeggen we niet dat het geven van bijvoorbeeld extra vitamines wonderen verricht, maar kan het bijvoorbeeld wel helpen tegen jeuk of andere lichamelijke ongemakken. Omdat we ons kunnen voorstellen dat je graag zou willen weten over welke supplementen we het dan  hebben, pikken we er een aantal voor je uit, die we in dit artikel graag met je willen bespreken.

Voordelen van supplementen

Supplementen kunnen een goede toevoeging en daarmee aanvulling zijn op het dieet van je hond. Ze kunnen helpen bij het versterken van het immuunsysteem, het verbeteren van de mobiliteit en zorgen voor soepele gewrichten, het bevorderen van een gezonde vacht en huid en zelfs het ondersteunen van de hersenfunctie en het geheugen van je trouwe viervoeter. Ondanks het feit dat honden normaal gesproken hun belangrijke voedingsstoffen wel uit hun dagelijkse voeding kunnen halen, kunnen sommige honden baat hebben bij extra ondersteuning in de vorm van supplementen. Of het nu gaat om preventieve maatregelen of om het behandelen van specifieke gezondheidsproblemen, supplementen kunnen een nuttig hulpmiddel zijn om hierbij te kunnen ondersteunen.

Glucosamine en chondroïtine voor de gewrichten

Als je hond last heeft van gewrichtspijn of artritis, kan het toevoegen van glucosamine en chondroïtine aan zijn dieet enorme voordelen hebben. Glucosamine helpt bij het opbouwen en behouden van gezond kraakbeen in de gewrichten, terwijl chondroïtine de flexibiliteit en kracht van de gewrichten bevordert. Deze supplementen kunnen helpen de mobiliteit van je hond te verbeteren en pijn te verminderen, zodat hij weer vrij kan bewegen en vol energie een wandeling kan maken met jou in het bos!

Probiotica voor een gezonde spijsvertering

Een goede spijsvertering is belangrijk voor de algehele gezondheid van je hond, iets wat bij ons mensen natuurlijk ook het geval is. Als je viervoeter regelmatig last heeft van diarree, braken of andere soortgelijke problemen, kan het toevoegen van probiotica aan zijn dieet helpen om zijn darmflora in balans te brengen. Probiotica zijn gezonde bacteriën die de spijsvertering bevorderen en de gezondheid van de darmen ondersteunen. Ze kunnen helpen bij het verminderen van maag- en darmproblemen, het verbeteren van de opname van voedingsstoffen en het versterken van het immuunsysteem. Reden genoeg dus om je hier eens serieus in te verdiepen.

Twijfel? Raadpleeg dan altijd een dierenarts

Stel dat je hond bepaalde gezondheidsproblemen heeft, dan kunnen supplementen uitkomst bieden. Toch is het wel verstandig altijd even de dierenarts te raadplegen. Vaak is een simpel telefoontje genoeg om zeker te weten dat er geen andere onderliggende klachten zijn. Mocht de dierenarts hierover twijfelen, dan zal hij of zij altijd vragen om even langs te komen met je hond. Het kan namelijk heel goed zijn dat je hond bepaalde symptomen heeft die prima op te lossen lijken met bepaalde supplementen, maar de onderliggende problemen toch groter zijn dan gedacht.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Foto van auteur
Boyd
Baasje van Bincky
Hoi! Ik ben Boyd. Als eigenaar van hondjesinfo.nl help ik hondeneigenaren met het maken van de juiste keuzes. Ik heb in de afgelopen 20 jaar diverse hondenrassen in het gezin gehad, waaronder de West Highland White Terrier, Mechelse Herder, Tibetaanse Terrier en de Shih Tzu. Door mijn jarenlange expertise weet ik hoe ik producten moet beoordelen en hoe ik jou van het beste advies kan voorzien. Ook komen wij meerdere keren voor in landelijke media, zoals fhm,nl, nieuws.nl, justrussel.nl, wonen.nl en autorai.nl.

Plaats een reactie