Hondenfietsmand: Vind hier de 15 beste fietsmanden voor achterop en voorop!

De hondenfietsmand: Een onmisbaar product als jij graag met jouw hond gaat fietsen en er zeker van wilt zijn dat jij jouw hond veilig mee kan nemen! Voor veel hondeneigenaren is een honden fietsmand dan ook één van de meest populaire producten om te gebruiken, zodra ze erop uit willen met hun hond.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste hondenfietsmand van 2022. Ook nemen wij je mee in waar je op moet letten bij het kopen van een hondenfietsmand, wanneer je juist een fietsmand voor je hond moet aanschaffen en waarvoor je het gebruikt.

We sluiten af met hoe je de fietsmand van je hond bevestigd, hoe je een honden fietsmand het beste schoon kan maken en allerlei andere tips & tricks. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste hondenfietsmand van 2022

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in de beste hondenfietsmand van 2022, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog. We hebben hierbij gekeken naar zowel een hondenfietsmand voor achterop als een hondenfietsmand voor voorop. Welk product ga jij uitkiezen?

Goed om nog even te benoemen: Sommige producten hieronder zijn te koop in diverse afmetingen. Klik even op “controleer prijs” om de juiste afmeting voor jouw hond te vinden.

Top 3: Hondenfietsmand achterop

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 3, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere hondeneigenaren ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden. Hieronder zie je de 3 beste fietsmanden voor achterop!

Hondenfietsmand achterop van Trixie – Populaire keuze

De eerste fietsmand voor achterop is van het merk Trixie. Dit is tevens ook één van de populairste hondenfietsmanden op Bol.com, met 4 uit 5 sterren en 30+ reviews.

Deze fietsmand is passend voor een bagagedrager-breedte van 13 tot 16 centimeter en kan honden dragen tot 15 kilo. Dankzij het handige rooster, bovenop de fietsmand, voorkom je dat jouw hond uit de mand kan springen.

De afmetingen zijn 54 x 34 x 30 centimeter, exclusief het rooster. Met de bagageklem, klem je hem makkelijk op je bagagedrager.

Hondenfietsmand achterop EVA van Trixie – Hoogste beoordelingen

Momenteel één van de best beoordeelde fietsmanden op Bol.com, is de EVA van Trixie. Dit product krijgt 4,8 uit 5 sterren en meer dan 20 reviews!

Deze fietsmand is passend voor een bagagedrager-breedte van 12 tot 16 centimeter en kan honden dragen tot 6 kilo. Het net op de bovenkant kan je makkelijk open en dicht doen, zodat jouw hondje veilig kan zitten.

Ook wordt deze fietsmand geleverd met een interne korthouder, reflecterende onderdelen en uitneembare pluche bodem. De afmetingen zijn 29 x 42 x 48 centimeter en met de klittenbandbevestigingen maak je hem goed en makkelijk vast aan de bagagedrager.

Fietsmand hond achterop van Basil – Designer fietsmand

Misschien is dit wel één van de leukste fietsmanden van het moment, de Buddy van Basil. Dit unieke mandje krijgt 4,8 uit 5 sterren en meer dan 25 reviews op Bol.com

Deze fietsmand is gemaakt van duurzaam en hygiënisch kunststof en is daardoor makkelijk schoon te maken én niet giftig voor je hond (mocht hij kleine stukjes afbijten).

Ook wordt deze fietsmand geleverd met een riempje/korthouder, kussentje en dankzij het MIK-systeem past het op veel bagagedragers. De afmetingen zijn 45 x 32 x 22 centimeter, waardoor het geschikt is voor de kleinere hondjes.

De beschermende koepel moet je apart bestellen, waarmee je deze fietsmand kan afsluiten én je hondje kan beschermen.

Top 3: Hondenfietsmand voorop

Is een hondenfietsmand voor voorop meer jouw ding? Bekijk dan hieronder de top 3 van dit moment!

Hondenfietsmand voorop van Trixie – Extra handig

De allereerste hondenfietsmand voor voorop, is van het merk Trixie. Deze nylon fietsmand kan je gemakkelijk aan het stuur bevestigen en krijgt 4,5 uit 5 sterren op Bol.com

De fietsmand is 41 x 26 x 26 centimeter groot en wordt geleverd met een korthouder, schouderband en uitneembare mat. Met de draadafstandshouder kan je perfect sturen en heb je geen last van de fietsmand.

Dankzij de reflecterende onderdelen val je goed op, wanneer het wat donker wordt buiten. Bevestigen is ook geen probleem en is zo gepiept!

Fietsmand hond voorop van Beeztees – Makkelijk in gebruik

De hondenfietsmand Xoex, van Beeztees, mag niet ontbreken in ons artikel. Dit mandje maak je gemakkelijk vast aan het stuur en krijgt 5 uit 5 sterren op Bol.com.

De mand van Beeztees is makkelijk af te sluiten. Jouw hondje krijgt dan nog steeds frisse lucht en heeft goed zicht, dankzij het gaat aan de voor-, zij- en bovenkant.

De fietsmand is 40x25x30 centimeter groot en wordt geleverd met een haakje waaraan je de hondenriem kan vastmaken én een zacht kussentje. Honden tot 10 kilo zijn geen probleem voor deze hondenfietsmand!

Hondenfietsmand voor voorop van New Looxs – Meeste reviews

De hondenfietsmand Brisbane, van New Looxs, is écht een leuk product! Deze rotan fietsmand krijgt 4,6 uit 5 sterren en meer dan 40 reviews.

Wat deze fietsmand uniek maakt, is dat je kan kiezen uit 2 kleuren en 3 groottes. Zo heb je een inhoud van 11 liter, 23 liter en 39 liter, waardoor je zelfs de wat grotere honden mee kan nemen.

Deze manden worden met de hand gemaakt van rotan en bevestig je aan een voordrager met tie wraps (die je zelf nog moet aanschaffen).

Doe er een kussentje in en je hond kan lekker zitten!

Zit jouw hondenfietsman niet in bovenstaande lijst? Niet getreurd! Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 175 verschillende fietsmanden voor jouw hond hebben!

Wat is een hondenfietsmand?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat hondenfietsmanden zijn. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Je kunt het eigenlijk ook van ver af aan zien komen. Een hondenfietsmand is niets anders dan een fietsmand die speciaal gemaakt is voor jouw hond of puppy.

Dit product is eigenlijk een kleine mand waar je een hond of puppy in kunt zetten om hem of haar te vervoeren naar een andere plek. Zo’n fietsmand kan je dan voorop je fiets of achterop je fiets bevestigen.

Vooral mensen die graag fietsen én die een hond hebben, zie je vaak rondrijden met en hondenfietsmand aan de fiets. Op die manier kan jouw hond/pup meegenieten van de tocht die jij maakt, wat een band opbouwt!

Naast een hondenfietsmand, zou je ook een hondenfietskar kunnen gebruiken. Het doel is hiermee hetzelfde, namelijk je hond meenemen wanneer je lekker een stukje gaat fietsen. Het product is alleen net iets anders.

Een fietsmand voor je hond uitkiezen kan echter best wel lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en modellen. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een honden fietsmand moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we hieronder even bij stil.

hondenfietsmand

Waarom een hondenfietsmand kopen?

Waarom zou je een honden fietsmand kopen, terwijl honden barsten van de energie? Dat vraagt iedereen zich wel eens af.

Wanneer je eenmaal op de fiets zit, met jouw hond naast je aan een hondenriem, heb je vaak niet door dat de afstand die jij aan het fietsen bent voor een hond een erg lange rit kan worden. 

Om ervoor te zorgen dat jouw hond deze afstand kan overbruggen, is het ideaal om een hondenfietsmand aan te schaffen.

Met een hondenfietsmand bespaar je jouw hond of puppy energie, en kan je lekker samen de deur uit. Hierdoor zijn ze niet bekaf na een stuk lopen en hebben ze nog energie om andere leuke dingen te doen! 

Naast dat het super handig is om te hebben, draagt het ook bij aan de gezondheid van de hond! Op lange termijn kunnen honden last krijgen van kortademigheid of andere klachten. Een hondenfietsmand voorkomt deze klachten en houdt de hond gezond.

hondenfietsmand voorop

Wanneer koop je een honden fietsmand?

Nu je weet wat een hondenfietsmand is en waarom je er één moet kopen, gaan we kijken naar wanneer je het aanschaft.

Het is namelijk niet een product dat je zomaar even koopt én er is ontzettend veel keuze. Het kan dus lastig zijn om te bepalen wanneer je dit product moet kopen. De meest voorkomende redenen zijn:

Wanneer je graag met je hond gaat fietsen

De meest voorkomende reden wanneer je een hondenfietsmand koopt, is (natuurlijk) wanneer je graag met jouw hond gaat fietsen, maar dit niet aan de lijn wilt doen.

Een te lange inspanning is niet heel goed voor je hond. Zo kan hij bijvoorbeeld last krijgen van kortademigheid, wanneer jij met je hond gaat fietsen terwijl hij aan de lijn zit.

Met een hondenfietsmand kan je jouw hond prima meenemen, zonder dat hij hoeft in te spannen. Je kan het ook combineren natuurlijk, dus om de zoveel tijd even in de fietsmand en dan weer even aan de lijn meerennen!

Wanneer de hond wat ouder is

Een wat oudere hond is natuurlijk niet even gezond als in zijn jongere jaren. Oudere honden hebben ook vaker last van gewrichten, dan jongere honden. Om de kans op blessures te verkleinen is een hondenfietsmand een goede optie!

Op die manier kan jij je hond mee op pad nemen, maar hoeft jouw hond niet naast je te rennen en kan hij lekker rustig in het mandje liggen.

Wanneer je hond last van blessures of gewrichten heeft

Lange afstanden op de fiets met jouw hond afleggen is natuurlijk niet verstandig als je hond een blessure of last van gewrichten heeft.

Het is erg belangrijk om de hond het ultieme comfort te geven, die hij op dat moment nodig heeft. Je wil niet dat er bijvoorbeeld een spier verder gaat scheuren of dat hij meer pijn aan zijn gewrichten krijgt. Ook dan is de hondenfietsmand een geschikt product om aan te schaffen!

Al met al meer dan genoeg redenen waarom en wanneer je een honden fietsmand zou moeten kopen. Maar waar moet je dan op letten wanneer je een fietsmand voor je hond gaat kopen? Dat ga je in de volgende alinea ontdekken

hondenfietsmand achterop

Fietsmand voor hond kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij het beste hondenfietsmand gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat jouw hond of puppy op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten.

Wij hebben de belangrijkste functies waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Grootte van de hondenfietsmand

Allereerst is het ontzettend belangrijk dat je goed kijkt naar hoe groot een hondenfietsmand is. Het is belangrijk dat jouw hond in de fietsmand past, anders heeft het geen zin om er 1 aan te schaffen.

Bij de meeste fietsmanden worden een breedte, lengte en hoogte afgegeven. Probeer daarom ook op die manier jouw hond op te meten als hij zit, zodat je kan inschatten of hij in een bepaalde fietsmand past.

Wil je het helemaal zeker weten? Gebruik dan een meetlint om jouw hond op te meten. Op die manier kan het niet mis gaan

Materiaalgebruik

Niet iedere fietsmand is van hetzelfde materiaal gemaakt. Zo zijn er onder andere rieten fietsmanden, houten fietsmanden, plastic fietsmanden en ga zo maar door. Deze materialen brengen ook diverse voor- en nadelen met zich mee.

Het is daarom belangrijk dat je een materiaal kiest, waar jij voorkeur aan geeft.

Wel of geen overkapping

Hondenfietsmanden kunnen ook voorkomen met een overkapping. Dit zorgt ervoor dat de hond niet kan ontsnappen of uit het mandje kan vallen én het kan beschermen tegen bepaalde weersomstandigheden.

Dit is dus een belangrijk punt, vooral als je wilt dat je hondje veilig in de mand kan zitten of (bijvoorbeeld) dat je niet wilt dat hij nat wordt wanneer het regent.

Voorop of achterop monteren

Kijk of de hondenfietsmand voor- of achterop de fiets gemonteerd moet worden. Niet elke fietsmand kan je op dezelfde plek op de fiets monteren. Kijk dus goed of het wel op de plek gemonteerd moet worden waar jij dat het handigst vindt.

Draaggewicht

Niet alle honden zijn natuurlijk even zwaar. Ook past niet elke hond in een hondenfietsmand. Kijk dus goed wat het maximale draaggewicht van de hondenfietsmand is, voordat je hem gaat kopen.

Het zou natuurlijk zonde zijn als jij lekker gaat fietsen en dat de fietsmand het gewicht van jouw hond niet kan dragen.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw hond aanschaft.

Prijs van de hondenfietsmand

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een hondenfietsmand begint vanaf zo’n €25 en loopt op tot ongeveer €220, voor als je het beste van het beste wilt hebben. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten.

honden fietsmand

Hoe bevestig je een hondenfietsmand?

Wanneer jij de beste fietsmand voor je hond hebt gekocht, is het natuurlijk prettig om te weten hoe je dit product het beste aan je fiets kan bevestigen.

Houd er wel rekening mee dat het bevestigen verschilt tussen een hondenfietsmand die je voorop doet en een hondenfietsmand die je achterop doet. Het is dus afhankelijk van het product en merk dat jij gekocht hebt.

Vaak is het zo dat je een bevestigingssysteem meegeleverd krijgt bij het kopen van jouw product. Deze kan je dan aan je bagagedrager bevestigen. Houd wel altijd rekening met de breedte en lengte van je bagagedrager én check sowieso altijd de gebruiksaanwijzing.

Een fietsmand die je voorop doet, kan je vaak vastmaken aan het stuur. Dit doe je door middel van aantrekbare bandjes, zodat de mand stevig vastzit. Ook hierbij geldt: bekijk altijd voor de zekerheid de gebruiksaanwijzing!

Hoe maak je de fietsmand van je hond schoon?

Zoals bij veel hondenproducten het geval is, zal je ook de fietsmand van je hond geregeld schoon moeten maken. Hiermee houd je dit product in een optimale conditie én zit jouw hond in een lekker schone fietsmand.

Gelukkig is dit niet al te lastig! Wel is het afhankelijk van het soort fietsmand dat je gekocht hebt, maar je komt al een heel eind met een vochtig doekje en een stofzuiger.

Wat wij standaard doen is, we koppelen de fietsmand los van de fiets. Daarna schudden we de mand ondersteboven uit, zodat het meest grove vuil er alvast uit is. We gebruiken de stofzuiger om de hoekjes schoon te zuigen en het vochtig doekje om de binnenkant en buitenkant schoon te maken.

Het kussentje wat in de mand zit wassen we apart in de wasmachine. Zo simpel kan het zijn!

Voor welke hond is een fietsmand geschikt?

Je zou misschien zeggen dat een fietsmand voor iedere hond geschikt is, maar niets is minder waar. Vaak kan een hondenfietsmand alleen een hond aan die minder dan 20 kilo weegt.

Dit is wel afhankelijk van het exacte product dat je gekocht hebt, maar vaak haal je dit soort informatie uit de productomschrijving of de gebruiksaanwijzing.

Dat betekent niet dat grotere honden de fietsavonturen moeten missen. Grotere honden neem je makkelijker mee in de fietskar achter jouw fiets.

Veiligheidstips voor de honden fietsmand

We nemen je nu graag mee in een aantal tips, die jou helpen om de fietsmand van je hond veilig te gebruiken.

  1. Zorg ervoor dat je het draaggewicht niet overschrijdt én dat jouw hond daadwerkelijk in de fietsmand past. Een te zware of te grote hond kan desastreuze gevolgen hebben.
  2. Plaats de fietsmand voor honden zoals het bedoeld is. Dus een hondenfietsmand voor voorop gaat aan de voorkant en een hondenfietsmand voor achterop gaat dus achterop.
  3. Zorg ervoor dat de honden fiets mand goed vast zit, voordat je op pad gaat. Versterk het geheel eventueel met tie-wraps, om er zeker van te zijn dat de fietsmand vast zit.
  4. Veel honden fietsmanden worden geleverd met een korthouder, waaraan je de riem of halsband van je hond kan bevestigen. Hiermee voorkom je dat jouw hond plotseling uit de fietsmand kan springen. Maak hier dus zeker gebruik van, omdat je hiermee bepaalde ongelukken kan voorkomen.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Zo niet, horen we dat graag in de comments. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

Plaats een reactie