Vlooienband: Ontdek hier de 16 beste vlooien en tekenbanden van 2021

De vlooienband: Vlooien zijn misschien klein, maar ze zijn wel echt verschrikkelijk. Ze zorgen dat de huid van jouw hond geïrriteerd raakt en er bestaat de kans dat ze allerlei parasieten kunnen overdragen. Dit wil je het allerliefste voorkomen, vandaar dat wij dit artikel geschreven hebben.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste vlooien en tekenband van 2021. Ook nemen wij je mee in waar je op moet letten bij het kopen van een vlooienband, wanneer je het juist moet aanschaffen en waarvoor je het gebruikt.

We sluiten af met welke alternatieven er op de markt zijn én hoe zo’n vlooienband precies werkt. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste vlooienband van 2021

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in de beste vlooienband van 2021, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog. Hierbij hebben we gekeken naar de beste vlooienband en de beste natuurlijke vlooienbanden.

Goed om aan te geven: Onderstaande producten zijn in diverse maten te verkrijgen. Klik hiervoor even op “controleer prijs” om de juiste afmetingen voor jouw hond of puppy te vinden.

Onze top 5 vlooienbanden

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere hondeneigenaren ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Seresto vlooienband voor grote honden – Meeste reviews

Het eerste product in ons artikel is de vlooienband van Seresto. Momenteel de vlooienband met de meeste reviews op Bol.com. Dit product krijgt 4,5 uit 5 sterren en meer dan 200 reviews.

Deze vlooien en tekenband is 70 centimeter lang en daarmee geschikt voor grote honden die boven de 8 kilo wegen. De band beschermt al na 2 dagen en werkt ongeveer 7 tot 8 maanden lang.

Dankzij de twee werkzame stoffen, kan jouw hond snel van zijn vlooien af zijn! Lees voor de zekerheid wel de bijsluiter natuurlijk.

Seresto vlooienband voor kleine honden – Populairste keuze

Ook de vlooienband van Seresto voor kleine honden mag niet ontbreken in ons artikel. Dit is vooral een populair product voor de wat kleinere honden tot 8 kilo. Met een 4,6 uit 5 sterren op Bol.com en meer dan 110 reviews, is dit een goed product!

Deze vlooien en tekenband is 38 centimeter lang en daarmee geschikt voor kleine honden die tot 8 kilo wegen. De band beschermt al na 2 dagen en werkt ongeveer 7 tot 8 maanden lang. Qua specificaties dus gelijk met het eerdergenoemde product van Seresto.

Vlooienband van Beaphar – Laagste prijs

De vlooienband van Beaphar is momenteel één van de goedkoopste vlooien en tekenbanden op Bol.com en krijgt 3,5 uit 5 sterren .

Deze band is in diverse kleuren te verkrijgen en geschikt voor honden die minimaal 6 maanden oud zijn.

Na 2 tot 4 dagen is de band volledig werkzaam tegen vlooien en bestrijdt gedurende 6 maanden vlooien. Ook als het buiten regent kan je de band om laten. De band blijft gewoon doorwerken dan. De werkende stof bij deze band is Diazinon.

Vlooienband van PetsCare 4You – Tijdelijke korting

De vlooienband van PetsCare 4You hanteert momenteel een leuke kortingsactie, waardoor het een mooi plekje in dit artikel krijgt. Dit product krijgt 4 uit 5 sterren op Bol.com en meer dan 25 reviews.

Deze band is geschikt voor honden van elke grootte en gewicht, zo lang je hond maar minimaal 2 maanden oud is. De band zelf is 63 centimeter lang en gemakkelijk om te doen!

Deze band is uniek, omdat het een 100% natuurlijke vlooienband is dat werkt op basis van natuurlijke oliën. Geen gevaar voor jouw huisdier en ook niet voor het milieu! Ook werkt de band zo’n 8 maanden lang door.

Vlooienband van MoziWozi – Inclusief vlooienkam

Het laatste product in ons artikel, is de vlooienband van MoziWozi. Dit product krijgt 3,6 uit 5 sterren op Bol.com en meer dan 50 reviews. Ook wordt de band geleverd met een vlooienkam, dus die hoef je niet apart te kopen!

Deze band is geschikt voor honden van elke grootte en gewicht, zo lang je hond maar minimaal 2 maanden oud is. De band zelf is 62 centimeter lang en geeft een 100% natuurlijke stof af.

Je hond is tot wel 8 maanden beschermd tegen vlooien!

Zit jouw vlooienband niet in bovenstaande lijst? Niet getreurd! Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 150 verschillende vlooien en tekenbanden hebben!

Wat is een vlooienband?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat een vlooienband is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Een vlooienband is één van de beste middelen tegen vlooien, die je voor jouw hond kan kopen. Het is een band, die je eenvoudig om de nek van je hond kan doen, dat vervolgens een stofje afscheidt waarmee vlooien bestreden worden.

Je kan het een beetje vergelijken met een hondenhalsband, alleen maak je er dus geen riem aan vast en bestrijdt het juist vlooien en teken.

Veel vlooienbanden bieden ook bescherming tegen teken, luizen en andere bijtende insecten. De meeste vlooienbanden bevatten insecticiden om vlooien te doden, maar sommige gebruiken natuurlijke ingrediënten, zoals essentiële oliën.

Een vlooienband kan je zowel proactief als reactief gebruiken, dus zowel wanneer jouw hond last heeft van vlooien en teken of wanneer je dit juist wilt voorkomen.

Een vlooienband voor je hond uitkiezen kan echter best wel lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en modellen. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een vlooienband moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we hieronder even bij stil.

vlooien en tekenband

Waarom een vlooienband kopen?

Nu je weet wat een vlooienband is én welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen waarom je er één zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt. Eigenlijk zijn er twee redenen waarom je een vlooienband zou kopen, namelijk:

Jouw hond heeft momenteel last van vlooien of teken

Mocht jouw hond nu al last hebben van die irritante vlooien, dan doe je er verstandig aan om een vlooienband te kopen. De meeste vlooienbanden werken namelijk al na 2 dagen dragen en geven zo’n 7 tot 8 maanden stof af.

Dit doet de band door een stofje af te geven, dat in de vetlaag/huid van de hond doordringt. Als de vlooi dan de hond prikt, krijgt hij de stof binnen en gaat hij daarna dood.

Op die manier kan je vlooien dus een lange tijd bestrijden.

Je wilt voorkomen dat jouw hond last krijgt van vlooien en teken

Ook wanneer jouw hond nog geen last heeft van vlooien, kan het verstandig zijn om een vlooienband te kopen. Zo voorkom je namelijk dat die vervelende beestjes jouw hond gaan lastig vallen.

Dit is wel wat minder gebruikelijk, omdat je vaak ziet dat men pas actie onderneemt als de hond ergens last van heeft. Door een vlooienband aan te schaffen, bestrijd je dus effectief vlooien en teken!

Al met al meer dan genoeg redenen waarom je een vlooienband voor je hond zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen. Dat ga je in de volgende alinea ontdekken.

Vlooienband kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste vlooienband gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat jouw hond of puppy op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten.

Wij hebben de belangrijkste functies waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Maat van de vlooien en tekenband

Allereerst is het belangrijk dat je een vlooienband aanschaft die om de nek van je hond past. Kijk daarom goed naar de grootte en omtrek van de band en neem de nek-maat van jouw hond op.

Vaak wordt er bij een vlooienband aangegeven dat het geschikt is voor honden tot een bepaald gewicht, dus let hier ook op.

Werkzame stof van de vlooien en tekenband

Ook is het belangrijk om te kijken naar de werkzame stof van de vlooien en tekenband. Het kan hierbij geen kwaad om voor de zekerheid ook even bij de dierenarts te checken of de stof geen kwaad kan voor jouw hond.

Het kan soms namelijk voorkomen dat je hond allergisch is of er slecht op reageert, net zoals dat mensen dat hebben bij bepaalde stoffen.

Je mag ervan uitgaan dat de vlooienbanden die in Nederland verkocht worden op orde zijn, maar een dubbele check heeft nog nooit iemand kwaad gedaan.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw hond aanschaft.

Prijs van de vlooienband

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een vlooienband begint vanaf zo’n €8 en kan oplopen tot ongeveer €85, voor als je het beste van het beste wilt hebben. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten.

beste vlooienband

Nog een extra tip!

Wanneer je hond last heeft van vlooien, maak dan ook zeker zijn slaapplek goed schoon. Dus slaapt jouw hond bijvoorbeeld op een hondenkussen of in een hondenslaapzak, maak dit dan schoon door middel van bijvoorbeeld anti-vlooienspray.

Waarom wil je vlooien bestrijden?

We weten allemaal dat vlooien vervelend zijn, maar wat kunnen deze kleine wezens allemaal veroorzaken? We nemen je mee in een aantal vervelende zaken en situaties die vlooien kunnen veroorzaken.

  1. Overmatige jeuk door vlooienbeten kan leiden tot open zweren. Deze zweren veroorzaken veel last bij je hond en kunnen tot infecties lijden.
  2. Vlooienbeetdermatitis is een allergische reactie op vlooien. Het speeksel van de vlooien kan een rode huid, korstjes en haarverlies veroorzaken wanneer je hond allergisch is. Veelvoorkomende gebieden van vlooienbeetdermatitis zijn het gezicht, hoofd, nek en de staartaanzet
  3. Bloedverlies treedt op wanneer vlooien je hond bijten, omdat ze elke keer een klein beetje bloed drinken. Meestal is de hoeveelheid te verwaarlozen, maar een vlooienplaag kan bloedarmoede veroorzaken. Deze aandoening kan dodelijk zijn als het niet zo snel mogelijk wordt behandeld, vooral bij puppy’s en kleinere honden.
  4. Vlooien dragen lintwormen, dus ook dit kan een probleem worden. Deze kunnen op allerlei manieren in het lichaam van je hond terecht komen, waar ze in de darmen van je hond leven en problemen met de opname van voedingsstoffen veroorzaken.

Welke alternatieven zijn er?

Je had waarschijnlijk al geraden dat vlooienbanden niet de enige manier zijn om vlooien effectief te bestrijden.

Zo kan je bijvoorbeeld ook vlooiendruppels, vlooienspray of vlooienshampoo aanschaffen. De werking hierbij verschilt natuurlijk van de vlooien en tekenband, maar het doel is hetzelfde: vlooien uitroeien en zorgen dat jouw hond geen last meer heeft van jeuk!

Hoe werkt een vlooienband?

Wanneer jij de beste vlooienband voor je hond wilt kopen, is het wellicht prettig om te weten hoe dit product precies werkt. Er zijn grofweg twee soorten vlooienbanden, namelijk: eentje die vlooien afstoot en eentje die de vlooien doodt. In beide gevallen wordt een insecticide ingezet, vaak van natuurlijke oorsprong.

De eerste werkt door geur of gas af te geven die de vlooien niet kunnen verdragen. Deze worden vaak in het gebied rond de kraag gebruikt.

Het tweede soort wordt volledig opgenomen in de vacht en huid van jouw hond. De vlooien zullen in je hond bijten, waarna ze sterven. Dit is vaak het product dat het meeste verkocht wordt en gebruikt wordt en komt vaak in de vorm van een halsband.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Zo niet, horen we dat graag in de comments hieronder. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

Plaats een reactie