Hondenbench: 18x de beste hondenbench van 2024 [Nu Korting]

Een goede hondenbench is erg belangrijk voor je hond. Je kan hiermee namelijk niet alleen je hond veilig vervoeren, ook kan je hond de bench als slaapplek gebruiken (met de juiste accessoires natuurlijk). Dit is vooral handig wanneer je hond soms dingen kapot maakt, wanneer jij de deur uit bent.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste hondenbench van 2024. Ook nemen wij je mee in waar je op moet letten bij het kopen van een bench voor je hond, welke soorten er allemaal zijn, waarvoor je het gebruikt en waarom je het juist moet kopen.

Als laatste geven wij je wat tips mee over hoe je dit product schoonmaakt, hoe je de juiste maat selecteert, hoe je jouw hond aan de beste bench laat wennen én waar je dit product het beste kan plaatsen. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste hondenbench van 2024

Bij al onze productonderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste bench hond kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in de beste hondenbench van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! We hebben daarbij gekeken naar de beste grote hondenbench en de beste kleine hondenbench. Welke kies jij uit?

Grote bench

Een XXL hondenbench is handig voor als je een grote hond, medium honden of meerdere grote honden in huis hebt of wanneer jij jouw kleine hond extra ruimte wilt geven.

De onderstaande selectie beste hondenbenches zijn allemaal grote hondenbenches. Zit er iets voor jouw hond tussen?

Goed om te vermelden: Onderstaande beste hondenbenches zijn ook in kleinere of grotere maten te verkrijgen. Klik hiervoor even op “controleer prijs”, als je meer maten wilt zien. Hierbij hebben wij gekeken naar de beste hondenbenches die op bol.com en op brekz.nl verkocht worden.

Kleine hondenbench

Niet elke hond heeft perse een grote bench nodig. Juist dan is het belangrijk om naar de beste kleine bench voor je hond te kijken. Welke van de 7 onderstaande producten heeft jouw voorkeur?

Goed om te vermelden: Onderstaande producten zijn ook in kleinere of grotere maten te verkrijgen. Klik hiervoor even op “controleer prijs”, als je emer maten wilt zien.

Onze top 5 hondenbenches

Na het zien van bovenstaande beste hondenbenches, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Bij ieder product vermelden we ook een voorbeeld van een review. Op die manier kan jij de beste hondenbench kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere hondeneigenaren ook top vinden. Een betere bench voor hond ga je dus bijna niet vinden.

Hondenbench van Adori

Het eerste product in ons artikel is de hondenbench van Adori. Dit product krijgt op dit moment 4,3 uit 5 sterren en meer dan 170 reviews op bol.com. Dit is één van de best beoordeelde en meest gekochte hondenbenches op Bol.com.

Deze Adori bench is in vijf verschillende maten te koop, die uiteen lopen van XS tot en met XL. Het product hierboven is maat S en is 62 centimeter lang, 44 centimeter breed en 50 centimeter hoog. Ook is deze goede hondenbench makkelijk opvouwbaar en bevat het 2 deurtjes.

Deze Adori bench doet precies wat je ervan mag verwachten en je kunt de bench opvouwen, dus het is zo opgeborgen!

De adori bench is gemakkelijk opplooibaar en ruim genoeg voor onze pup. We hebben deze adori bench aan een actieprijs kunnen kopen wat natuurlijk mooi mee genomen is. Onze pup is er alleszins zeer blij mee, de bench is comfortabel en sterk genoeg. Ook gemakkelijk dat er twee deurtjes in staan.

carinegeuns

Zwarte hondenbench – Merkloos

Het tweede product in ons artikel is de bovenstaande zwarte hondenbench. Deze bench krijgt momenteel 4 van 5 sterren, vanuit meer dan 95 reviews. Een echte bestseller dus!

Deze hondenbench is in 5 maten te verkrijgen, dus voor elke hond zou je dit product kunnen aanschaffen. De bench is stevig, makkelijk in gebruik en ook makkelijk schoon te maken.

De draaddikte van de hondenkooi is ongeveer 3 millimeter. Ook zijn de 2 deuren voorzien van 2 stevige sloten per deur. Dankzij de stevige antislip bodem blijft deze hondenbench goed op zijn plek staan. Wat wil je nog meer?

Deze bench is makkelijk in elkaar te zetten, redelijk licht dus makkelijk verplaatsbaar. Onze jonge hond knaagt niet (meer) aan de spijlen dus blijft lang mooi.

MLK14

Limited edition hondenbench van Duvo

Het derde product in ons artikel is de hondenbench van Duvo. Bovenstaande limited edition bench, met schuifdeur, is momenteel een hardloper op Bol.com en krijgt 4,3 van de 5 sterren en meer dan 45 reviews.

Deze Duvo bench is in 6 maten te verkrijgen en is erg stevig en duurzaam. Naast een gewone deur op de korte zijde is er een gepatenteerd schuifdeur-systeem, waardoor de bench ook in kleine ruimtes of tijdens het vervoeren kan worden gebruikt.

Ook is deze goede bench snel en makkelijk op te vouwen, waardoor het goed opbergbaar is. Meer heb je niet nodig toch?

Ik vind het een geweldige bench, de schuifdeurtjes zijn ideaal. Als het een deurtje was, had ik minder ruimte Dus dit is werkelijk voor mij de ideale bench. Het enige minpuntje is dat de bench niet in roze of blauw te verkrijgen is.

Grobbekuiken1973

Nog een merkloze hondenbench

Het vierde product in ons artikel is wederom een merkloze hondenbench, maar wel een hele goede! Dit product krijgt op dit moment 4,2 uit 5 sterren en meer dan 135 reviews op bol.com.

Wanneer jij deze stevige bench gaat kopen, kan je kiezen uit 6 verschillende hondenbenches maten. Deze lopen uiteen van XS tot en met XXL, waarbij je hierboven maat M ziet. Maat M is 77 centimeter lang, 47 centimeter breed en 55 centimeter hoog.

Ook deze bench bevat 2 deuren en is makkelijk te gebruiken, zowel binnenshuis als in de auto. Een meer dan prima nieuwe hondenbench dus!

mijn hondje ligt s’avonds graag in zijn bench , het is stevig en heel sterk en heel gemakkelijk om het mee te nemen , je plooit het gewoon dicht en neemt het mee op vakantie of bij familie , heel geschikt,ben heel tevreden

Melanie678

Topmast hondenbench

Het laatste product in ons artikel is de hondenbench van Topmast. Met 4,4 uit de 5 sterren en meer dan 40 reviews, kan deze bench van Topmast natuurlijk niet in ons rijtje ontbreken.

Deze hondenbench is in 5 maten te verkrijgen en heeft een uitschuifbare lade van PVC onderin de bench. Hierdoor kan je deze bench makkelijk schoonmaken. Zonder gereedschap zet je deze bench makkelijk in elkaar!

Deze bench heeft bovendien het voordeel dat je tijdelijk een tussenschot kunt plaatsen, zodat je de bench kunt verkleinen. Voor verschillende hondenrassen heeft Topmast meerdere geschikte hondenbenches.

compact model, makkelijk in elkaar te zetten en uit elkaar te halen. makkelijk te vervoeren

Marion06

Zit jouw hondenbench niet in bovenstaande lijst? Niet getreurd! Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 700 verschillende hondenbenches hebben!

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste bench hond, hebben wij de beste hondenbenches onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

 • Prijs kwaliteit van het product
 • Aantal reviews van kopers
 • Hoogte van de beoordeling
 • Kwaliteit aan de hand van de reviews
 • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van beste hondenbenches samenstellen. Op die manier kan jij de beste hondenbench vinden, die het beste bij jouw situatie past.

Wat is een hondenbench?

Na het zien van de bovenstaande producten, heb je (waarschijnlijk) een goed idee van wat een hondenbench is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Een hondenbench kan je zien als een rustplek of vervoersmiddel voor je hond. Een bench kan dus een dubbele betekenis hebben. Wat we vaak zien is dat puppies graag in een bench liggen en dit écht zien als hun verblijfplaats.

Het doel van een hondenbench is dus aan de ene kant dat jouw hond op een veilige manier vervoerd kan worden en aan de andere kant dat je hond een fijne slaapplek heeft. Dit kan je voor elkaar krijgen door bijvoorbeeld een benchkussen of mat voor in de bench in de hondenbench te leggen.

Een bench voor je hond uitkiezen kan echter best wel lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten en modellen. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar de juiste nieuwe hondenbench. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een hondenbench moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we hieronder even bij stil.

hondenbench kopen

Waarom een hondenbench kopen?

Nu je weet wat een hondenbench is én welke de beste benches zijn, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen waarom je er één zou moeten kopen.

Er zijn een aantal hondenproducten die je in huis moet halen, zodra je een puppy of hond koopt. Een bench is één van deze producten!

Zo’n bench brengt namelijk bepaalde voordelen met zich mee, die wij je hieronder graag uitleggen.

Je kan jouw hond makkelijk vervoeren met een bench

1 van de voordelen van een bench, is dat je met bepaalde soorten benches jouw hond makkelijk kan vervoeren. Je kan hierbij denken aan een autobench of een reisbench voor je hond. Met een auto bench kan je voorkomen dat jouw auto beschadigd of dat jouw hond door de auto vliegt als je plotseling moet remmen.

Daarnaast is een reisbench ontzettend handig als je met jouw hond op vliegvakantie gaat of als jouw hond heel onrustig is tijdens een dierenarts bezoekje.

Laat je hond tot rust komen in een bench

Naast dat je de beste hondenbenches kan gebruiken om je hond mee te vervoeren, wordt het doorgaans ook gebruikt als rustplek voor jouw hond.

De insteek van een hondenbench is dat jouw hond een eigen plekje heeft, een plek waar hij of zij tot rust kan komen. Je moet een bench niet gebruiken als een plek om je hond in op te sluiten, maar juist om jouw hond rust te geven.

Zo is dit bijvoorbeeld voor angstige honden een fijne plek om zichzelf terug te trekken, op de momenten dat de hond dat nodig heeft.

Gebruik een bench als hulpmiddel tijdens de training

Wist je ook dat je een bench als hulmiddel kan gebruiken tijdens het trainen van je pup? Niet elke pup zal automatisch naar zijn of haar bench gaan en al helemaal niet zelfstandig erin slapen.

Dit zal je daarom in stapjes moeten aanleren. Je kan dit doen door jouw pup te lokken met puppy snacks of puppy snoep. Zo kan jouw pup langzaam wennen aan de bench, waardoor je hem/haar steeds bekender kan maken hiermee.

Na verloop van tijd zal je merken dat je pup de bench zelf gaat opzoeken en misschien zelfs erin gaat slapen. Op den duur kan het zo ver komen dat je de bench prima kan afsluiten. Door het op deze manier aan te pakken, gaat jouw pup de bench zien als rustplek.

Een bench biedt veiligheid als je van huis bent

Naast alle bovengenoemde voordelen, is het ook goed om te weten dat een hondenbench een stukje veiligheid kan bieden. Vooral als jouw hond positieve associaties heeft met zijn of haar bench, kan je je hond hier makkelijk in “opsluiten”.

Zo weet je zeker dat wanneer je even de deur uit bent, dat er niks gesloopt zal worden. Maar nogmaals; je moet je hond niet bestraffen door hem of haar op te sluiten. Je wilt dat je hond de bench als een positief iets blijft ervaren.

Voor iedere hond een geschikte hondenbench

Het laatste voordeel dat we willen benoemen, is dat je voor iedere hond wel een geschikte bench kan vinden. Zoals je bovenaan dit artikel hebt kunnen zien, heb je de keuze uit veel verschillende producten, merken en afmetingen.

Juist vanwege dit grote aanbod is de kans groot dat je een nieuwe hondenbench vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw hond of puppy past. Met dit artikel proberen we jou simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven. 

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je een bench voor je hond zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je een hondenbench gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achterkomen.

bench kopen

Hondenbench kopen? Houd hier rekening mee

De wereld van de hondenbenches is groot en divers. Daarom dat wij de belangrijkste punten voor je hebben verzameld, waar je op moet letten bij het kopen van een hondenbench.

Wanneer jij de beste hondenbench gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op wat jij nodig hebt en verwacht en op wat jouw hond of puppy op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat jij een goede keuze kan maken. Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten op een rijtje gezet.

Grootte van de hondenbench

In de eerste plaats is het belangrijk dat je de hondenbench afstemt op de grootte van je hond, omdat je wilt dat je hond past. Op die manier heeft de hond voldoende de ruimte om een comfortabele houding te vinden. Je wilt namelijk wel dat je hond tot rust kan komen.

Zo wil je voor een kleine hond wellicht een kleine hondenbench of puppy bench, voor een puppy een bench puppy en voor grote honden wil je natuurlijk een grote hondenbench kopen.

Weet je niet zo goed welke afmetingen je kan aanhouden? Blijf dan lezen. Verderop in dit artikel leren wij jou hoe je jouw hond het beste op kan meten, zodat je de juiste maat bench kan kopen.

Met welk doel wordt de hondenbench gebruikt

Wat ook belangrijk is, naast de grootte, is de manier waarop je de bench gaat gebruiken. Dus hierbij wil je rekening houden met het soort bench.

Als je de bench wil gebruiken voor vervoer, koop je een wat lichtere en (misschien zelfs) een opvouwbare bench. Als je de bench voor buiten wilt gebruiken, koop je een robuuste bench van bijvoorbeeld RVS.

Afhankelijk van hoe je de hondenbench wilt gebruiken, is het dus aan te raden om een product uit te zoeken wat past bij dat doel. Heb je nog geen idee uit welke soorten benches je kan kiezen? Dat is ook iets wat we in een alinea verderop in dit blog bespreken.

Wel of geen uitschuifbare lade

Als je de producten boven dit artikel goed bekeken hebt, is het je opgevallen dat de meeste hondenbenches een uitschuifbare lade hebben. Zo’n lade maakt het makkelijk om de plas en poep van je hond op te vangen, mocht het een ongelukje hebben.

Hierdoor voorkom je dat je hele vloer onder de troep komt te zitten, maar het maakt het ook makkelijker om de bench eenvoudig te reinigen. Een bench eenvoudig reinigen ziet iedereen wel zitten toch?

Materiaal van de bench

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden, is het materiaal waarvan de bench gemaakt is. Verschillende benches worden namelijk van diverse materialen gemaakt. De meest voorkomende materialen zijn metaal, RVS en de kunststof hondenbench, maar ook benches hondenbench hout zie je zo nu en dan bij iemand in huis staan.

Al deze materialen hebben hun eigen voor- en nadelen. Zo is de houten hondenbench niet geschikt voor buiten en kan een bench met kunststof bodem sneller kapot gaan. Dus afhankelijk van jouw voorkeuren én wat je met de beste bench wilt gaan doen, kan je dus rekening houden met het materiaal.

Kleurgebruik

Het kan voor jou belangrijk zijn om hondenspullen in een bepaalde kleur te kopen. Zo kan je bijvoorbeeld bepaalde producten in een felle kleur kopen, zodat het beter opvalt in het donker of zodat het beter bij je interieur past.

Gelukkig heb je bij de meeste benches de keuze uit veel verschillende kleuren. Populaire kleuren zijn onder andere bench zwart hond, grijs en zilver, maar bijvoorbeeld ook multicolor, rood en zelfs wit kan je kiezen.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Door de ervaringen van anderen hondeneigenaren goed door te nemen, kun je eventuele issues, problemen of tekortkomingen in kaart brengen, voordat je het gaat aanschaffen. Dit helpt je niet alleen een teleurstelling te voorkomen, maar ook om ongewenste aankopen te voorkomen. Als je ziet dat veel producten slechte reviews of lage scores krijgen, wil je deze het beste vermijden. Op die manier koop je alleen de beste producten voor jouw hond.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde bench honden hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Benches honden met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de beste honden bench voor jouw hond aanschaft.

Prijs van de hondenbench

Het is van belang om bij de aanschaf van spullen voor je hond ook rekening te houden met de prijs ervan. De prijs dient wel bij je budget te passen. Daarnaast heb je vaak de keuze uit diverse prijscategorieën, variërend van betaalbare producten tot meer prijzige merken. Door goed naar de prijs te kijken, kun je een product vinden dat zowel bij je budget past als bij jouw hond.

Ook is het zo dat bepaalde items langer mee kunnen gaan dan andere items, vertelt de prijs je vaak iets over de duurzaamheid en kwaliteit van het product. Een hogere prijs duidt vaak op een betere kwaliteit. Het kan daarom de moeite waard zijn om iets meer te betalen voor kwalitatief goede producten.

Uiteindelijk blijft de prijs een persoonlijke afweging. Sommige hondenbaasjes vinden het niet erg om wat meer te betalen, terwijl anderen de voorkeur geven aan goedkopere opties. Dit is compleet afhankelijk van jouw eigen voorkeur.

De prijs kwaliteit van een hondenbench begint vanaf zo’n €22 en kan oplopen tot wel €700, voor als je een luxe hondenbench of heavy duty bench xl zoekt. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er rekening mee dat jouw budget dus tussen deze twee bedragen zal moeten zitten.

kleine hondenbench

Hoe selecteer je de juiste maat honden bench?

Zoals hierboven kort al even aangestipt is, is het ontzettend belangrijk om de juiste maat bench voor jouw hond te kopen. Hierdoor kan jouw hond lekker liggen, zitten, staan en ronddraaien in de bench.

Het allerbelangrijkste is dus dat jouw hond voldoende ruimte heeft. Je zal daarom een aantal zaken moeten opmeten, namelijk:

De grootte van jouw hond als hij of zij staat, zit en ligt. Je meet hierbij de hoogte, lengte en breedte op met een meetlint, terwijl jouw hond dus zit, ligt en staat. In totaal heb je dan 9 verschillende afmetingen.

Met deze 9 afmetingen weet je hoe groot de bench minimaal moet zijn, maar idealiter koop je een grotere hondenbench. Vooral als jouw hond nog niet uitgegroeid is, of als je grote honden hebt, wil je een grote bench kopen.

bench hond

Wat voor soort hondenbenches zijn er?

De wereld van benches is, zoals eerder benoemd, erg divers. Dit zorgt ervoor dat er verschillende soorten hondenbenches te verkrijgen zijn, voor verschillende situaties en doeleinden.

Of je nu je hond zindelijk wilt trainen, met je angstige hond naar de dierenarts wilt gaan of je volwassen hond simpelweg een eigen bench als rustplek wilt geven, dankzij de diverse soorten hondenbenches op de markt kan je dit allemaal mogelijk maken.

Hieronder lees je meer over de verschillende soorten benches en meest voorkomende benches, met bijbehorende voorbeelden:

Metalen bench

Een bench komt vaak in 2 soorten materiaal, namelijk een metalen variant of de kunststof variant. Er zijn natuurlijk ook andere materialen te verkrijgen, maar de twee die net genoemd zijn komen het meeste voor.

Een metalen bench bestaat uit metaal en is vormgegeven als een soort vierkante kooi. Dit is de meest gebruikte bench, aangezien het praktisch is en vaak opvouwbaar is.

Dit soort metalen hondenbenches kunnen zowel binnen als buiten makkelijk gebruikt worden en zijn daarom dus ook een populaire keuze onder hondenbezitters!

Kunststof bench

Een kunststof bench of plastic bench is vaak een bench die je makkelijk op kan bergen. Niet iedereen heeft graag een metalen bench in huis, dus een kunststof variant is dan een goede oplossing. Je kan dit namelijk makkelijk en snel opbergen!

Een kunststof bench is licht en daardoor makkelijk te vervoeren. Vooral voor kleine honden kan een kunststof bench geschikt zijn, als je vaak met je hond op pad gaat.

Ook hier geldt weer dat er verschillende maten en soorten te verkrijgen zijn, zoals transport boxen, of een soort van draagbox (voor kleine honden).

Opbouwbare bench

Als je kijkt naar metalen en kunststof benches, heb je hier ook opvouwbare varianten van. Dit soort opvouwbare benches zijn bedoeld om snel op- en af te bouwen of om te gebruiken voor transport.

Handig voor als je jouw hond rustig wilt meenemen naar de dierenarts, meeneemt naar het park of op een weekendje weg. Het is een goede bench die tevens weinig ruimte in beslag zal nemen.

Hondenbench voor in de auto

Als laatste heb je de bench die specifiek gemaakt is voor een auto. Je herkent deze benches aan de vorm, waarbij de voorkant van de bench schuin afloopt. Vaak zie je dat men de alom bekende metalen benches gebruikt in de auto, maar je hebt dus ook een geschikte bench die speciaal voor een kofferbak gemaakt is.

Ook hier geldt weer dat je diverse varianten hebt. Technisch gezien kan je elk soort hondenbench in de auto stoppen, maar het is goed om te weten dat je hiervoor speciale benches hebt.

hondenbench

Wat is de beste plek voor je hondenbench?

Wat de beste plek is voor een hondenbench, zijn de meningen vaak over verdeeld. De ene persoon heeft de hondenbench in de gang staan, de ander juist in de woonkamer en weer een ander bijvoorbeeld op de slaapkamer.

Eigenlijk is elke plek de beste plek, zolang jouw hond daar maar tot rust kan komen. Wij merken dat onze hond het beste zijn rust kan pakken, wanneer de hondenbench langs de bank staat.

Hier kwamen wij achter doordat wij de bench op diverse plekken in het huis hadden gezet. Onze trouwe viervoeter sliep toen eigenlijk al langs de bank, maar dan op de grond. We kwamen erachter dat onze hond de bench daadwerkelijk gebruikt, wanneer deze langs de bank staat.

Hoe kun je jouw hond laten wennen aan de beste hondenbench?

Niet iedere hond gaat altijd even makkelijk om met de beste honden bench. Sommige honden moeten zich nu eenmaal aanpassen. Merk jij dat jouw hond niet helemaal op zijn of haar gemak is? Dan kan je met onderstaande trucjes je hond helpen.

 • Laat de hondenbench van tevoren in huis staan, voordat je jouw hond erin laat. Dit geeft jouw hond de kans om de bench te ontdekken en er vertrouwd mee te raken.
 • Zet de hondenbench op een rustige, comfortabele plek waar je hond vaak komt. Dit kan bijvoorbeeld in de woonkamer of eetkamer zijn.
 • Als je merkt dat je hond vanzelf in de hondenbench gaat, mag je hem of haar belonen met een lekkere hondensnack of hondensnoepje. Of je lokt je hond juist hiermee, dat kan ook.
 • Als je hond moeite heeft om te wennen aan de beste bench hond, overweeg dan om een comfortabel kussen of deken in de bench hond te leggen. Dit is vaak net iets comfortabeler en meer uitnodigend.

Op den duur zal je zien dat jouw hond helemaal comfortabel is met zijn of haar nieuwe hondenbench. Het kan misschien wat tijd kosten om je hond zo ver te krijgen, maar er komt een moment dat jouw hond zelf in de bench zal kruipen.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over de beste hondenbenches. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je dit product het beste kan schoonmaken. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Hoe maak je een hondenbench schoon?

Het zal je niets verbazen, maar ook de bench van je hond zal je regelmatig schoon moeten maken. Zo blijft niet alleen de bench in de meest optimale conditie, maar dan ligt jouw hond in een fries en fruitig onderkomen. Jij slaapt zelf ook het liefste in een schoon bed toch?

Gelukkig is het schoonmaken van een hondenbench best wel simpel! Het enige wat je nodig hebt is een diervriendelijk sopje, wat warm water en een schoonmaakdoekje. Daarnaast kan een tuinslang handig zijn om hardnekkig vuil uit de bench te spuiten en een stofzuiger om de hare op te zuigen.

Het belangrijkste is om de bench regelmatig schoon te maken. Vooral wanneer jouw hond er veel gebruik van maakt. Dit doe je door de onderstaande stappen te volgen:

 • Stap 1: Zorg ervoor dat de hondenbench leeg is en dat de bodem haarvrij is (door te stofzuigen bijvoorbeeld)
 • Stap 2: Maak de bodem schoon met het diervriendelijke sopje en het schoonmaakdoekje. Het belangrijkste is dat bacteriën doodgemaakt worden
 • Stap 3: Mocht er sop achterblijven, spoel de hondenbench dan na met de tuinslang. Hierbij is het belangrijk dat er geen schoonmaakmiddel achterblijft in de bench
 • Stap 4: Droog de bench met een handdoek of laat het drogen.
 • Stap 5: Leg de spullen weer terug, die normaal ook in de bench liggen
 • Stap 6: Jouw hond kan weer fijn gebruik maken van zijn hondenbench!

Als je de 6 bovenstaande stappen volgt, dan zijn wij ervan overtuigd dat jij de bench goed schoon gaat krijgen.

Bench hond – veelgestelde vragen

Voordat wij dit artikel afsluiten, willen wij je wat veelgestelde vragen laten zien. Heb jij, na het lezen van dit artikel, alsnog een prangende vraag> Stel die dan gerust in de reacties hieronder. Dan nemen wij het mee in de onderstaande lijst.

Wat is de beste bench voor honden?

De beste hondenbenches hebben we in dit blog onderzocht, zoals je hebt kunnen lezen. Uit dit onderzoek zijn een aantal beste hondenbenches naar voren gekozen. Wij zullen je dan ook niet één goed product meegeven, maar meerdere. Zo kan jij zelf bepalen welke nieuwe hondenbench het beste bij jouw eisen en situatie past.

Waarom zou je een hond bench kopen?

Zoals je in dit blog hebt kunnen lezen, levert een nieuwe hondenbench je allerlei fijne voordelen op. Een paar van de meest belangrijke voordelen zijn onder andere dat een bench er voor zorgt dat jouw hond een eigen plek heeft. Maar het zorgt er ook voor dat je jouw hond veilig kan vervoeren, naast allerlei andere voordelen.

Welke soorten benches voor honden bestaan er?

In ons artikel hebben we diverse soorten honden benches toegelicht. De meest voorkomende soorten zijn de: autobench, reisbench, opvouwbare bench en de metalen bench

Hoe lang mag een hond in de bench?

Hoe lang je je hond alleen kunt laten in de bench, hangt af van verschillende factoren, waaronder de leeftijd en behoeften van je hond. Over het algemeen wordt geadviseerd om volwassen honden niet langer dan 4 tot 6 uur achtereen in de bench te laten. Terwijl een puppy veel vaker naar buiten moet om te plassen, dus kan hij slechts 2 tot 3 uur in de bench blijven. Het is essentieel om je hond regelmatig uit te laten om te voorkomen dat hij zich ongemakkelijk voelt of in zijn eigen behoeften moet doen.

Hoe laat je jouw hond wennen aan de beste hondenbench?

Introduceer de beste bench hond langzaam en positief. Laat je hond de bench verkennen, leg wat traktaties en speeltjes erin, en geef complimentjes wanneer hij de bench uit vrije wil binnengaat. Geef je hond de tijd om aan de bench te wennen en forceer hem niet om erin te gaan. Als je hond positieve associaties heeft met de bench, zal hij het zien als een veilige en plezierige plek.

Mag je jouw hond in de bench stoppen als straf?

Nee, je mag je hond nooit in de bench stoppen als straf. De beste hondenbench moet een veilige en positieve plek zijn voor je hond. Als je je hond in de bench stopt als straf, zal hij de bench associëren met iets negatiefs en kan hij angstig of gestrest worden.

Kan je de bench ook gebruiken als jouw hond last heeft van verlatingsangst?

Ja, een bench kan nuttig zijn voor honden met verlatingsangst. Het kan je hond een veilige plek bieden waar hij zich kan terugtrekken als je weg bent. Bouw de tijd dat je hond alleen in de bench blijft langzaam op en zorg ervoor dat je hem goed voorbereidt op het alleen zijn.

Mag je meerdere honden in een goede hondenbench stoppen?

Het is niet aan te raden om meerdere honden in één bench te stoppen, tenzij het een grote bench is en de honden goed met elkaar overweg kunnen. In de meeste gevallen heeft elke hond zijn eigen ruimte nodig om zich comfortabel te voelen. Als je meerdere honden hebt, zorg dan voor losse benches voor elke hond.

Kan jouw hond in de bench slapen tijdens de nacht?

Ja, je hond kan zeker in de bench slapen tijdens de nacht. In feite kan het handig zijn om je hond ’s nachts in de bench te laten slapen, vooral tijdens de zindelijkheidstraining. Zorg ervoor dat de bench op een rustige plek staat, zodat je hond niet gestoord wordt tijdens zijn slaap. Overdag wil je jouw hond maximaal 4 tot 6 uur in de bench laten, maar s’nachts kan dus langer.

Is het oke om je hond in de bench te laten wanneer je niet thuis bent?

Ja, je kunt je hond in de bench laten wanneer je niet thuis bent, maar zorg ervoor dat je hond niet te lang in de bench blijft. Het is belangrijk dat je hond voldoende beweging, stimulatie en interactie krijgt, dus plan voldoende tijd voor wandelingen en spelen wanneer je wel thuis bent.

Wat als je hond huilt, blaft of jammert in de hondenbench?

Als je hond huilt, blaft of jammert in de hondenbench, probeer dan rustig te blijven en negeer het gedrag. Als je reageert op het gehuil, kan je hond denken dat hij aandacht krijgt voor het huilen en zal hij ermee doorgaan. Zorg ervoor dat je hond goed uitgelaten is voordat je hem in de bench zet en geef hem wat speeltjes om zichzelf bezig te houden.

Hoe kan je voorkomen dat jouw hond de bench sloopt?

Om te voorkomen dat je hond de bench sloopt, zorg ervoor dat hij voldoende beweging en mentale stimulatie krijgt voordat je hem in de bench zet. Geef hem honden kauwspeelgoed of puzzels voor honden om hem bezig te houden, terwijl hij in de bench is.

Moet je jouw hond belonen wanneer hij in de bench zit en gaat?

Ja, je moet je hond belonen wanneer hij vrijwillig en positief in de bench zit en stapt. Geef hem snackjes en complimentjes, om hem te laten zien dat de bench een fijne plek is. Door positieve associaties te creëren, zal je hond de bench als een veilige en prettige plek beschouwen.

Hoe lang duurt het voordat een hond gewend is aan de bench?

De gewenningstijd aan de beste hondenbench kan variëren van hond tot hond. Sommige honden wennen er snel aan en voelen zich meteen op hun gemak, terwijl andere honden misschien wat meer tijd nodig hebben. Geef je hond de ruimte en de tijd om aan de bench te wennen en forceer hem niet om erin te gaan.

Moet je de beste hondenbench sluiten als mijn hond erin zit?

Je kunt ervoor kiezen om de beste hondenbench open te laten of te sluiten wanneer je hond erin zit, afhankelijk van de situatie. Als je hond zich comfortabel voelt in de beste hondenbench, en niet probeert te ontsnappen, kun je de bench open laten. Als je trouwe viervoeter wat onrustig is, kun je de bench sluiten.

Is een bench geschikt voor alle hondenrassen?

De beste hondenbench kan geschikt zijn voor de meeste hondenrassen, maar het hangt af van de individuele behoeften van je hond. Sommige hondenrassen hebben meer behoefte aan beweging en activiteit, terwijl andere rassen meer behoefte hebben aan rust en stilte. Zorg ervoor dat de beste hondenbench groot genoeg is voor je hond en dat hij zich er comfortabel in kan bewegen, voordat je een bench gaat aanschaffen.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Zo niet, horen we dat graag in de comments. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Foto van auteur
Boyd
Baasje van Bincky
Hoi! Ik ben Boyd. Als eigenaar van hondjesinfo.nl help ik hondeneigenaren met het maken van de juiste keuzes. Ik heb in de afgelopen 20 jaar diverse hondenrassen in het gezin gehad, waaronder de West Highland White Terrier, Mechelse Herder, Tibetaanse Terrier en de Shih Tzu. Door mijn jarenlange expertise weet ik hoe ik producten moet beoordelen en hoe ik jou van het beste advies kan voorzien. Ook komen wij meerdere keren voor in landelijke media, zoals fhm,nl, nieuws.nl, justrussel.nl, wonen.nl en autorai.nl.

Plaats een reactie